Rashford redt Manchester United na gemiste strafschop Lukaku
Zaterdag, 26 augustus 2017 om 20:20

Manchester United gaat na drie speelronden alleen aan kop in de Premier League, hoewel men nog achterhaald kan worden door West Bromwich Albion. The Mancunians wonnen zaterdagavond met 2-0 van Leicester City en Marcus Rashford kroonde zich tot de reddende engel. Hij scoorde drie minuten na zijn invalbeurt, in minuut zeventig, en maakte daarmee de bevrijdende openingstreffer.

Man United domineerde de wedstrijd en loste in het eerste half uur tien doelpogingen, maar daarvan gingen er maar drie tussen de palen. De beste kans was voor Juan Mata, maar zijn schot werd na twintig minuten stijlvol uit de hoek gedoken door Kasper Schmeichel. De Spanjaard had twee minuten eerder overigens al gescoord, maar die treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Paul Pogba deed ook nog pogingen om het scorebord in beweging te krijgen, maar hij mikte over en daarna naast en ook Romelu Lukaku kwam niet tot scoren.

De formatie van José Mourinho ging in de tweede helft verder op zoek naar een doelpunt en leek dat na zeven minuten te vinden. Danny Simpson veroorzaakte met een handsbal een strafschop en Lukaku ontfermde zich over het buitenkansje, maar stuitte op Schmeichel. De Deen pakte daarmee alweer de derde van de laatste vijf penalty's die hij tegen kreeg. Dat moment gaf Leicester vertrouwen en na een klein uur spelen deed men zowaar een poging om op 0-1 te komen: Riyad Mahrez stuitte op David de Gea en zag zijn schot in de rebound geblokt worden.

Man United slaagde er na het uur weer in om de druk op te voeren en Mourinho bracht na 67 minuten Rashford binnen de lijnen. Een gouden greep, zo bleek later. De Engels international volleerde raak uit een hoekschop van Henrikh Mkhitaryan: 1-0. Mkhitaryan evenaarde daarmee overigens het record van de meeste assists in de eerste drie speelronden in de Premier League, want enkel Ruel Fox slaagde er in 1994/95 in om na drie speelronden vijf doelpunten voor te bereiden. Acht minuten voor tijd werd het 2-0: Marouane Fellaini werkte de bal binnen na een harde voorzet/schot van Jesse Lingard.

15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
3

15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?

26 augustus 2017 om 20:23
Eindelijk een united om weer bang van te worden! Wat een fantastische fysiek ook, ik denk dat mourinho deze selectie perfect afgestemd heeft op de PL. Eigenlijk best een matige wedstrijd van united, maar dan toch een zakelijke 2-0 spelen, het ziet er goed uit dit jaar voor united. En dan nog even frisse rashford inbrengen voor een goed spelende martial, die dan toch net die 100% energie heeft om de verdediging kapot te maken, net als martial dit andersom deed in de eerste twee matches. Wat een enorme luxe hebben we toch, GGMU!!

Djordjevic

13
26 augustus 2017 om 20:25
De wissels pakken echt geweldig uit tot nu toe!

Mourinho_4231

16
26 augustus 2017 om 20:29
Rashford werd niet ingebracht voor Martial. Die toch net die 100% energie heeft om de verdediging kapot te maken? Hij scoorde uit een hoekschop. Vervolgens maakte Fellaini er 2-0 van door een assist van Lingard. Wel de wedstrijd kijken, he.

Fcutka030

7
26 augustus 2017 om 21:51
Klopt helemaal, my bad! Als ik de wedstrijd trouwens niet gezien had lijkt het me niet dat ik zo'n vergissing kan maken he maargoed, doel erop dat Rashford extreem makkelijk zijn mannetje passeerde en ook heel belangrijk was met die bal op lingard voor de goal van fellaini!

IbraManUtd

9
Opzich goede wedstrijd gezien van Manchester United gezien. 2-0 is een prima eindresultaat. Pogba(aan het begin) en Lukaku vielen tegen. Vooral Pogba moet vaker de simpele oplossing zoeken. Lukaku speelde niet goed, maar dat kwam naar mijn gevoel meer omdat hij te weinig ruimte had, al had hij die penalty en die kans in blessure-tijd er wel in mogen schieten. Al met al een prima start, 10 goals, 0 tegen, 9 punten uit de 9. Dik tevreden.

blink182

37
Pogba matig? Haha Pogba werd nog verkozen tot man of the match.

Chimo

4
26 augustus 2017 om 20:35
Dat zegt dan meer over de wedstrijd dan over Pogba. Weinig indrukwekkend.

IbraManUtd

7
26 augustus 2017 om 20:43
Nou, ik vond hem niet goed spelen., met name aan het begin van de wedstrijd. Leidde vaak onnodig balverlies. Later op de wedstrijd speelde hij okã©, maar niet bijzonder goed.

blink182

7
26 augustus 2017 om 21:02
Met jullie eens hoor. Ik zeg alleen dat hij verkozen is tot man of the match haha. Toch echt bijzonder.

27
26 augustus 2017 om 20:27
United weer erg dominant. Spelen lekker naar voren en achterin staat het ook als een huis. I.m.o. de grote favoriet voor de titel. Ze hebben al een erg sterke basis team en dan heb je op de bank ook nog spelers als Rashford/martial, Herrera, Fellaini en noem maar op. Echt een heerlijk ploeg

Strandjutter

7
26 augustus 2017 om 20:28
Mourinho's twijfel over Martial of Rashford opstellen pakt vooralsnog geweldig uit. Ze scoren steeds als invaller, houden elkaar scherp. Dominant United natuurlijk. Groot verschil met vorig jaar: waar je toen bij 0-0 ging billenknijpen, weet je nu gewoon dat die goal toch valt. Ook als Lukaku een mindere dag heeft bv. Manu wordt een heerlijke machine zo.

Voetbalgogme

34
Geen top wedstrijd, maar wel weer de 0 gehouden en genoeg kansen gecreëerd. De wissels van Mourinho pakken tot nu toe steeds perfect uit. Respect voor die Spaanse meester trouwens ook weer. Krijgt 90 minuten lang amper wat te doen, en dan in de allerlaatste minuut maakt hij weer zo'n wereld redding. David de Gea!!

pride8

2
Lukaku niet goed vandaag ? Was penalty slecht getrapt of gewoon goed gepakt ?

7
26 augustus 2017 om 20:32
Slechte trap, dat is het per definitie als je een penalty mist ;-) Verder had de verdediging van Leicester hem gewoon goed in de tang.

Djordjevic

10
Ik zeg goed gepakt. Schmeichel speelde sowieso wel een hele goede wedstrijd.

7
26 augustus 2017 om 20:37
Mwoah, bal was totaal niet naar de hoek, veel te veel door het midden. Schmeichel speelde wel een goede wedstrijd, dat wel.

12
Penalty kon een stuk beter, al moet er wel gezegd worden dat Schmeichel al 2 uur voordat Lukaku die pingel nam van zijn lijn afkwam. Volgens de regels moet zo`n bal opnieuw genomen worden, maar om de een of andere reden gebeurd dat nooit en komen keepers er altijd mee weg. Of de regels moeten veranderd zijn, maar daar weet ik niets van.

26 augustus 2017 om 20:42
Half hoge ballen zijn altijd het makkelijkst te pakken voor een keeper, dus ik ben geneigd te zeggen slecht getrapt. Maar Schmeichel zat er ook heel goed bij natuurlijk

Arnout108

3
26 augustus 2017 om 21:16
Beide zeg ik. Hij was niet helemaal in de hoek maar die reflex van schmeichel was ook echt heel goed.

Chimo

3
26 augustus 2017 om 20:33
Weinig eer te behalen tegen dit soort teams die met 11 man in de 16 blijven hangen. Daardoor een eentonig wedstrijdbeeld, wat ook te verwachten was. Begin heb ik gemist, maar vanaf de 30ste minuut tot de goal is United nooit gevaarlijk geweest en dacht ik eigenlijk dat Leicester ging scoren met een goed spelende Mahrez. Uiteindelijk kwam United wat gelukkig op een 1-0 voorsprong via een corner en toen werd het een open wedstrijd. Dan kan United gevaarlijk worden via snelle mensen in de omschakeling.

PAASCHKAAL

6
Wat een geweldige speler die Rashford! Hoop dat hij dit jaar veel minuten krijgt en met Lukaku een geweldige voorhoede voor de komende jaren kan vormen. Is technisch sterk, snel en weet goals te creëren voor anderen of voor zichzelf. Vrees dat hij echter veel minuten moet afstaan aan Ibrahimovic, Mkhitarian, Martial en Lingard.

PAASCHKAAL

0
27 augustus 2017 om 08:58
Nee maar het gaat met name om de wedstrijden waar het er echt om draait. De Engelse toppers en Europees voetbal, daar moet hij spelen.

bahaboy

7
Sterke wedstrijd! Een stuk beter dan die van vorige week tegen Swansea. Nadat Martial twee keer niet in de basis mocht beginnen en als supersub de wedstrijd besliste, waren de rollen vandaag precies omgedraaid. Ik denk dat die concurrentiestrijd op links echt het beste naar boven haalt in zowel Rashford als Martial. Lukaku had vandaag duidelijk zijn dag niet. Hopelijk blijft het bij deze wedstrijd en wordt dit niet iets structureels. Wellicht dat het iets met de terugkeer van Zlatan te maken heeft en de druk die daar nu bij komt kijken... Man van de wedstrijd is vandaag lastig te kiezen. Niemand stak er echt bovenuit, maar ik vond Pogba vandaag weer erg sterk spelen. Sinds hij niet meer de duurste speler ter wereld is, lijkt er echt een last van zijn schouders te zijn gevallen. Waar hij vorig seizoen goede wedstrijd afwisselde met zeer matige wedstrijden, presteert hij dit seizoen ijzersterk op een zeer consistent niveau. Heerlijk! 10 doelpunten, 0 tegendoelpunten en 9 punten in de tas, we gaan met een heerlijk gevoel de interlandbreak in. Kers op de taart zou zijn als West Brom morgen punten verspeelt, waardoor United als enige aan kop gaat in de Premier League.

Chimo

2
26 augustus 2017 om 20:40
Lukaku is niet op z'n sterkst met zn rug naar de goal. Door een ver terugzakkend Leicester werd hij daar wel toe gedwongen. Hij is sterk, maar dat zijn Maguire en Morgan ook. Dan komt het aan op techniek en flair. Dat heeft hij wat minder waardoor hij veel ballen verliest. Na de 1-0 kwam hij wat meer in z'n sterkte te spelen en kon hij een paar keer op het doel afrennen. Helaas ontbrak het hem aan scherpte in de afwerking. Jammer ook dat zn rechter been een stuk minder is dan z'n linker

SteazzyGooner

0
26 augustus 2017 om 20:55
Matige wedstrijd van United met geluk gewonnen vind ik. Ze waren beter dan Leicester maar creëerde niet zoveel uitgespeelde kansen. Overigens was de vorige wedstrijd tegen Swansea ook geen hele goede wedstrijd van United. Matic is overigens een echte goede aankoop van Mourinho hij brengt zoveel stabiliteit en rust in het elftal als hij wegvalt met een blessure gaan ze het echt moeilijk krijgen vooral tegen de topploegen.

corleonevito

2
26 augustus 2017 om 23:54
Met geluk gewonnen? Want leicester heeft veel kansen gehad? Ze hadden hier zelfs 4-0 kunnen winnen.

utchiboom

7
26 augustus 2017 om 20:56
Eindelijk winnen we een match die we domineerde en voldoende kansen afdwongen tegen een ploeg die kwam om een bus parkeren + de keeper die de match van zijn leven speelt. Wat een contrast met deze gelijkaardige thuismatchen van vorig seizoenen waarbij we veel punten hebben laten liggen...

manofsteel11

4
26 augustus 2017 om 20:57
Op zich een goede wedstrijd en bijna niks weggegeven. Kijk maar naar Arsenal tegen dit Leicester, zeker geen makkelijke ploeg. Genoeg kansen ook en met een beetje meer geluk stond het al 2:0 eerste helft. Offside van Mata of niet? Was zeker nipt.