Rayhi heeft gewenste transfer te pakken: 'Een stap die ik niet kan weigeren'
Donderdag, 1 oktober 2020 om 09:04

Sparta Rotterdam is het eens geworden met Al Batin over de transfersom van Mohamed Rayhi, zo laat de Eredivisie-club weten via de officiële kanalen. De aanvaller vertrekt op korte termijn naar Saudi-Arabië om zijn overstap verder af te ronden. Rayhi neemt donderdag afscheid van zijn ploeggenoten en maakt dan ook geen deel meer uit van de selectie van trainer Henk Fraser.

Rayhi was zaterdag in gesprek met FOX Sports helder over zijn vertrekwens. "Mensen gaan niet naar Saudi-Arabië om naar de olie-industrie te kijken, of om een stap te maken naar de Champions League daarna. Saudi-Arabië is gewoon heerlijk financieel aantrekkelijk voor elke speler, daar doet elke speler het voor. Degene die zegt dat hij het daar niet voor doet, die liegt. Saudi-Arabië staat niet bekend om een stap hogerop te maken, het is gewoon puur voor het geld, en om mijn toekomst financieel veilig te stellen. Dat is ook de enige reden om die kant op te gaan, daar ben ik gewoon heel eerlijk over."

Henk van Stee, technisch manager van Sparta, legt op de clubwebsite uit hoe de transfer tot stand is gekomen: "In de zomer van 2018 was Rayhi een van de eerste spelers die na de degradatie tekende bij Sparta, waarna hij een belangrijke rol speelde bij de promotie. In januari verlengde Rayhi zijn aflopende contract nog met twee seizoenen. Destijds al was er buitenlandse interesse en maakte hij zijn ambitie bekend om een keer die stap te maken."

Sparta was dan ook niet verrast toen Rayhi bekendmaakte dat hij weg wilde uit Rotterdam. "Wij gunnen hem zijn transfer, maar zijn toen al een afkoopsom overeengekomen", aldus Van Stee. "Die afspraak stond en wij laten een speler als Rayhi niet vertrekken zonder onze vooraf afgesproken transfersom en een garantie dat de transfer ook betaald wordt. Dat zal iedereen begrijpen, inclusief Mohamed Rayhi en zijn zaakwaarnemers Ali Elkhattabi en Youssef El Akchaoui."

Rayhi kijkt op het clubkanaal terug op tweeënhalf mooie jaren op Het Kasteel. "Maar zoals ik ook al in mijn interviews heb aangegeven is dit een stap in mijn carrière die ik niet kan weigeren. Ik ben dan ook blij dat de clubs er toch uit zijn gekomen en ik deze stap kan maken. Ik wens Sparta, mijn teamgenoten en alle trouwe supporters heel veel succes toe."

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
1
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
11
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
3
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
EhvMrc
 
33
1 oktober 2020 om 09:15
Lekker jonge. Als je ze nou daar een beetje de nederlandse voetbalschool bijleert zullen ze je in meer dan geld dankbaar zijn. Succes bro fi gatar temsamane
 
Prem93
 
35
1 oktober 2020 om 09:50
Ja juist. dit vind ik gewoon mooi. Ik merk dat het bij mensen vanuit een andere achtergrond geen enkel probleem is om eerlijk te zijn dat je voor het geld gaat. Dit kan ik echt waarderen.dit mag het veelal Calvinistische Nederland nog als voorbeeld nemen. Hoop dat Rayhi daar veel plezier beleeft!
 
EhvMrc
 
13
1 oktober 2020 om 09:59
Ja weet je wat het is, die clubs weten ook dat zo’n speler hier geen verpot verdient tov daar. Die snappen dat als hij goed betaald krijgt hij dat dubbel en dwars terug zal geven op het veld. Plus hij heeft een islamitische achtergrond en de club en het land ook, in handel is eerlijkheid het belangrijkst. Handelen ter goede trouw word daar heel letterlijk genomen. Het niveau wat hij tevens in de Eredivisie heeft laten zien zal voor een degradant daar al paar levels hoger zijn. Al met al heel veel pluspunten en weinig tot geen minpunten. Hij kan over een paar jaar terugkomen in de Eredivisie en alsnog een toevoeging zijn voor minimaal het rechterrijtje clubs.
 
Twenteov
 
21
1 oktober 2020 om 11:16
Prem je verkondigt weer eens onzin en kwakt het hier neer als waarheid. Is totaal geen verschil tussen autochtonen en allochtonen en 'eerlijkheid' over geld. Je hoort helemaal niemand zo eerlijk praten als Rayhi. In het vorige topic werd hij door zo ongeveer iedereen hier geprezen om zijn eerlijkheid. Het is verweven in het voetbal om daarover niet te open te zijn, heeft afkomst niets mee te maken. Maar van jou weet ik dat je in hokjes denkt, was je daar juist niet op tegen?
 
EhvMrc
 
3
1 oktober 2020 om 11:50
Er is inderdaad geen verschil tussen auto en allo, wel tussen gelovig en niet gelovig. In de islam is rente bijvoorbeeld verboden, iets wat in de westerse wereld normaal is. Je zegt dat het verweven is in het voetbal dat je daar niet open over bent. Nou dan zal ik je uit je roze bubbel halen, de wereld veranderd en wij veranderen mee. Zou toch wat zijn als zijn toekomstige club leest dat hij eerlijk is, man o man wat erg zeg!!! Het zijn mensen zoals jou die wat minder goed tegen veranderingen kunnen en het hardst proberen te schreeuwen.
 
Suurbier
 
6
1 oktober 2020 om 11:57
Gelovigen liegen inderdaad nooit, sterke toevoeging.
 
Twenteov
 
10
1 oktober 2020 om 12:09
Euhm Temsamane ik heb al meermalen gezegd dat ik het juist geweldig vind dat Rayhi hier zo open over is en dat ik hoop dat hij gigantisch veel geld binnen harkt, juist omdat hij gewoon eerlijk is. Ik prijs hem dus in dezen. Ik geef alleen aan dat die taboe er wel is in het voetbal. Dus ik weet niet waar je achterlijke aanval vandaan komt?
 
Shorty1991
 
0
1 oktober 2020 om 12:18
Het is ook gewoon makkelijker om er open over te zijn als je niet zo heel goed bent en weinig andere opties hebt. Wat dat betreft kan ik Bony nog meer waarderen, was gewoon echt een topper die toegag vooral zoveel mogelijk geld te willen vangen. Zon Rayhi verwacht niemand uiteindelijk bij een Arsenal ofzo, dus neemt men genoegen met het feit dat hij zoveel mogelijk geld wil binnenharken. Bij spelers als Carrasco hoor je toch sneller dat het zo de is dat ze hun potentie vergooien.
 
chrusaor1
 
0
1 oktober 2020 om 12:23
Ik denk niet dat het zozeer met een taboe te maken heeft om eerlijk te zijn over dat je ergens heen gaat om geld te harken alswel om het feit dat het mogelijk wat lomp over komt voor de betreffende club en fans van de club als je verkondigt dat je er enkel om het geld heen gaat.als iemand naar mijn club komt en verkondigt dat de club, de competitie, etc, etc niets voorstelt maar dat hij in ieder geval geld verdient zou ik daar ook wel wat vraagtekens bij hebben. In hoeverre zet zo'n speler zich verder in?
 
Prem93
 
1
1 oktober 2020 om 13:53
@twenteov, in het zakenleven is het gewoon een gegeven. Als jij als ondernemer in Nederland succesvol bent denk je wel twee keer na voordat je een Bentley koopt of een Porsche. Een `gewone` Volkswagen wordt meer geaccepteerd in dit land. Als je kijkt naar het buitenland dan is dit bijvoorbeeld veel anders.ik probeer hiermee te schetsen dat Nederland een hele Calvinistische houding heeft tov van pronken met bezig/gaan voor geld. Dat is overigens niet fout, maar het is ook weleens verfrissend wanneer je andersdenkenden (rayhi) hierover hoort praten
 
NessRine
 
2
1 oktober 2020 om 14:46
Shabbb temsamanee!
 
bvbrunschot
 
71
1 oktober 2020 om 09:20
Lekker die openheid van hem, dat kan ik wel waarderen. Hoop dat hij het daar ook naar zijn zin gaat hebben, want anders is al het geld in de wereld niets waard.
 
EA_Snorts
 
13
1 oktober 2020 om 10:27
Nou 2-3 jaartjes het niet helemaal naar je zin hebben voor financiële vrijheid, ik zou er voor tekenen. Rayhi ook en ik geef hem zeker geen ongelijk.
 
Dutchgio
 
3
1 oktober 2020 om 10:37
Nou ja 3 jaar afzien en daar de rest van je leven van profiteren, dat is nog wel te overzien. En het gaat om voetbalpotjes he, zo verkeerd is het allemaal niet.
 
bvbrunschot
 
5
1 oktober 2020 om 10:49
Ja het is wel te overzien, maar toch, het kan je ook echt ongelukkig maken als je alleen maar het geld ergens blijft werken. Spreek uit eigen ervaring (al had ik dan helaas geen financiele onafhankelijkheid in het vooruitzicht, maar voor mijn doen wel veel geld), en dat was echt afzijn, tot aan burn out toe. Zou het niet nog een keer doen, ook al heeft het me financieel wel veel geholpen.
 
PsvFan700
 
15
1 oktober 2020 om 09:23
Een aderlating voor Sparta. Een van de weinige spelers in de selectie die bewezen heeft goals te kunnen maken in een Sparta shirt in de ED. Benieuwd wat ze er voor vangen, want ze zullen echt wat er bij moeten hebben voorin om er in te kunnen blijven dit jaar.
 
De wonderspits
 
7
1 oktober 2020 om 09:26
Als ze je daadwerkelijk je contract laten uitdienen en je centen op tijd storten zit je daar prima voor de komende jaren. Dat er verder geen hol te doen is moet je maar voor lief nemen.
 
VoetbalVreugd
 
20
1 oktober 2020 om 09:42
Wat een geweldig en eerlijk interview. Zo zie je ze maar zelden. Ik snap ook de kritiek die er wel eens komt bij transfers als deze, maar deze kerel draait in ieder geval niet om de waarheid heen. Ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan in zijn positie. Succes!
 
messino
 
2
1 oktober 2020 om 09:58
Mooie (financiële) stap voor hem. Is daar open in geweest. Desondanks hoop ik dat hij in sportief opzicht er ook het meeste uit probeert te halen. Hij behoort volgens mij nu tot de betere binnen de selectie aldaar. Dan moet je dat ook laten zien.
 
Daan1888
 
6
1 oktober 2020 om 10:49
Ondanks dat Sparta zijn kwaliteiten gaat missen, gun ik hem als supporter deze overstap van harte. Heeft in zijn twee jaar bij Sparta echt stappen gemaakt. Is een stuk volwassener geworden en haalde wekelijks zijn niveau. Maar als Mike van Duinen echt als serieuze vervanger wordt overwogen houd ik mijn hart vast voor dit seizoen. Laat al jaren zien niet het scorende vermogen te hebben waar het bij Sparta op dit moment bij ontbreekt.
 
Janta
 
5
1 oktober 2020 om 10:57
Ontwapenend eerlijk toen hij verklaarde dat het hem alleen om het geld ging zonder ingewikkelde verhalen er omheen.
 
Twenteov
 
51
1 oktober 2020 om 11:17
Lekker voor deze kerel. Openlijk toegeven dat je voor de knaken gaat, ik hoop dat hij alle geld van de wereld gaat verdienen daar.