'Real Betis denkt aan Nederlandse trainer als noodplan na extreem bod'
Vrijdag, 31 juli 2020 om 00:09

Manuel Pellegrini vertrekt mogelijk na nog geen maand alweer bij Real Betis, zo verzekeren Spaanse media donderdagavond. Hoewel de oefenmeester uit Chili eerder deze maand een driejarige verbintenis met de Spaanse club ondertekende, zou een nog onbekende club uit China 'een extreem voorstel' bij hem hebben neergelegd. De financiële voorwaarden zijn van dusdanige aard dat Pellegrini het voorstel momenteel serieus in overweging neemt, zo klinkt het.

De Chinese Super League is geen onbekend terrein voor Pellegrini, die tussen 2016 en 2018 voor de selectie van Hebei China Fortune stond. De ex-trainer van onder meer Villarreal, Real Madrid en Manchester City was daarna werkzaam voor West Ham United. Antonio Cordón speelt een belangrijke rol in deze kwestie. De eveneens deze maand bij Betis aangestelde technisch directeur kent Pellegrini nog goed van hun gezamenlijke periode bij Villarreal en de aanwezigheid van de Chileen was voor de Spanjaard een reden om bij Betis te tekenen.

Cordón was op zijn beurt tot voor kort werkzaam voor de Ecuadoriaanse voetbalbond, net als Jordi Cruijff. De zoon van wijlen Johan Cruijff koos er een week geleden voor om op te stappen als bondscoach van Ecuador en volgens de laatste berichten is de Nederlander het noodplan van Cordón indien Pellegrini ervoor kiest om terug te keren naar China.

Cruijff stapte eind 2019 op als trainer van het Chinese Chongqing Dangdai Lifan. Hij werkte anderhalf jaar in China en beleefde er zijn tweede klus als hoofdtrainer, na een eerdere periode bij Maccabi Tel Aviv in Israël. Hij was daar ook technisch directeur, net als eerder bij het Cypriotische AEK Larnaca. Ervaring met het trainerschap in Spanje heeft de voormalig voetballer van onder meer Barcelona en Manchester United niet.

Real Betis heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, ondanks de nodige investeringen in de selectie. Na de tiende plaats in 2018/19 was een plek bij de eerste zes, en daarmee plaatsing voor Europees voetbal, de minimale doelstelling, maar de Zuid-Spanjaarden eindigden in de voorbije voetbaljaargang als vijftiende: slechts vijf punten boven de rode streep.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
SalamAlaikum
 
8
31 juli 2020 om 00:20
De beste man heeft nota bene al jaren in China gezeten en dan dupeert ie zijn nieuwe club die hem nog een laatste kans wil geven op deze manier... Niet te geloven
 
bochherief
 
37
31 juli 2020 om 00:23
Snap jouw punt maar imo is pellegrini zelf genaaid bij real toen ie terzijde werd geschoven voor mourinho, en nogmaals genaaid bij City toen ie terzijde werd geschoven voor guardiola. Manuel mag inmiddels ook wel eens aan zichzelf denken dan
 
SalamAlaikum
 
4
31 juli 2020 om 01:51
Ja dat zal allemaal wel maar dat maakt het niet minder triest mocht dit kloppen
 
Craig Tucker
 
9
31 juli 2020 om 00:35
Als het allemaal klopt wat er geschreven is... Niet te vroeg conclusies trekken
 
FeanTime
 
0
31 juli 2020 om 00:57
Tsjah. Zwicht maar eens niet voor het Chineze geld. Als voetballer moet je nog eens 2 x nadenken of het wel goed voor je carriere is. Maar probeer maar eens nee zeggen als trainer met zo'n belachelijk salaris. Trainers komen uiteindelijk alsnog makkelijker bij mooie Europese topclubs terecht na een ritje China dan trainers.
 
PapaBear
 
0
31 juli 2020 om 08:47
Ik denk niet dat Pelligrini op zijn centjes hoeft te letten, maar ik snap wel wat je bedoeld.even nog een keer goed cashen voordat je met pensioen besluit te gaan of afsluit met een bondscoachklus bij Chili.
 
bassie84
 
0
31 juli 2020 om 08:31
Opzich zou het natuurlijk wel een mooie uitdaging zijn voor Jordi en als het goed gaat is de publiciteit natuurlijk gigantisch als zoon van Johan. Waarschijnlijk zal hij ook nog mooi voetbal op de mat laten leggen. Dus ik zou als Betis zijnde het helemaal niet erg vinden als Pellegrini weg zou gaan en ik denk dat Jordi een stukje goedkoper is dan Pellegrini.
 
Leicester
 
0
31 juli 2020 om 10:53
Pelligrini hoeft al lang niet meer te werken voor het geld. Sportief gezien zou hij prima bij Betis passen en ik zou die club ook niet zomaar verlaten. Maar ja je kunt blijkbaar nooit genoeg geld hebben.