'Real gaat akkoord met transfervrij vertrek om 34 miljoen per jaar te besparen'
Dinsdag, 29 oktober 2019 om 07:27

Gareth Bale leek afgelopen zomer op weg naar de uitgang bij Real Madrid, maar van een vertrek van de Welshman kwam het uiteindelijk echter niet. Trainer Zinédine Zidane deed daarna een aantal keer een beroep op de aanvaller, die tot zijn frustratie begin deze maand echter weer ontbrak in de selectie tegen Club Brugge in de Champions League. Verschillende Spaanse media melden nu dat Bale in januari alsnog op weg lijkt naar de uitgang van het Santiago Bernabéu.

Onder meer AS en Marca komen met het nieuws dat Bale wederom op zoek is naar een uitweg. Volgens laatstgenoemde sportkrant is zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett momenteel zelfs al in gesprek met een aantal Chinese clubs, waaronder Shanghai Shenhua. Bale was afgelopen zomer al dicht bij een overstap naar Jiangsu Suning, terwijl ook Shenhua zich eerder al bij zijn management meldde.

Een overgang naar Suning ketste echter af nadat Real Madrid besloot om toch een transfersom te vragen voor Bale, die zes jaar geleden voor om en nabij de honderd miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur en nog vastligt tot medio 2022. De Koninklijke is naar verluidt in januari echter bereid om hiervan af te zien en zo flink te kunnen snijden in het salarishuis. Bale verdient netto 17 miljoen euro per jaar in Madrid, wat neerkomt op 34 miljoen euro bruto.

Een transfer richting China lijkt op dit moment de meest voor de hand liggende optie voor de dertigjarige aanvaller. Het kamp-Bale probeerde afgelopen zomer een overgang naar een andere Europese topclub van de grond te krijgen, maar geen enkele grootmacht was vanwege zijn blessuregevoeligheid bereid om het salaris dat hij bij Real verdient te evenaren. Shenhua bood Bale afgelopen zomer zelfs 25 miljoen euro netto per jaar en hij kan nu waarschijnlijk weer eenzelfde aanbod verwachten.

Bale ontbrak onlangs wegens fysieke klachten overigens tegen Real Mallorca en Galatasaray en lijkt woensdagavond eveneens niet van de partij te zijn tegen Leganés. Real bracht, waarschijnlijk op verzoek van Bale zelf, geen medisch rapport naar buiten, maar de aanvaller werd dinsdag wel gezien terwijl hij een vlucht richting Londen betrad.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
manodedios
 
97
29 oktober 2019 om 07:41
tientallen miljoenen verdiend en dan naar china? wat is dat toch, mensen met veel geld willen vooral meer en meer. die gozer heeft geen enkel eergevoel. als hij zich sportief herpakt bij een mooie club in Engeland kan hij alsnog Miljoenen bijverdienen. maar veel plezier ni hao
 
W.S.
 
68
29 oktober 2019 om 07:46
Waarom afsluiten met die woorden manodedios? Slaat nergens op?
 
FR_JC
 
7
29 oktober 2019 om 07:47
Ben het met je eens alleen steken er wel wat haken en ogen aan een overstap. Zijn salaris, elke andere club zou het moeten evenaren. Zo niet dan moet Real het restant bijleggen. Naar Engeland terug zal Real geen geld opleveren qua transfersom maar Real tot een 50 miljoen kosten... Bale gaat denk ik niet naar China, had hij zelf toch geen trek in voor zijn vrouw en kinderen?
 
DeArbiter
 
14
29 oktober 2019 om 07:48
Volledig met je eens. Ik denk dat het die gasten aan zelfvertrouwen ontbreekt. Die zien zich eerder floppen en hebben dan liever een de zekerheid van een overvolle spaarrekening.
 
sloep01
 
17
29 oktober 2019 om 08:03
Wie ben jij om dat te veroordelen misschien komt er ooit is een einde aan die belachelijke salarissen die Real en al die andere topclubs betalen , ruim honderd miljoen betalen en 12 miljoen salaris en nu transfer vrij de deur uit geweldig ik mag hopen dat dit bij meer clubs gebeurt en dat we weer gewoon normale salarissen gaan betalen want eens houd dit op hoor dat kan ik je verzekeren .
 
DeArbiter
 
22
29 oktober 2019 om 08:24
De beste man heeft al een vermogen van meer dan 100 miljoen euro. Waarom is dit niet genoeg? Waarom zou men niet mogen vinden dat hij nu voor het sportieve moet kiezen? Deze man heeft skills, moet z'n criticasters gewoon een keer de mond snoeren en de geschiedenisboeken ingaan als speler.
 
SMH09
 
10
29 oktober 2019 om 08:53
Hij moet helemaal niks, behalve waar hij een contract voor heeft getekend. Als de beste man voetbal alleen ziet als een manier om geld te krijgen; ga je gang.
 
AlmereStan
 
3
29 oktober 2019 om 08:55
Deze man moet helemaal niks. China is een prachtig land, zeker als je geld hebt.misschien is hij klaar met de topsportcultuur en wilt hij gewoon lekker genieten, waarom zou je daarbij niet nog meer geld willen verdienen?
 
Scepticus38
 
4
29 oktober 2019 om 09:38
Waarom zou die man niet zijn eigen beslissingen mogen nemen aangezien het ook om zijn eigen talent gaat?. Het is zijn volste recht om voor het geld te kiezen en als dat zijn eigen keuze is, is dat ook de juiste. Hij wordt volgend jaar alweer in 31 jaar en is dus in de herfst van zijn carriere. En dan is het dus helemaal niet zo gek om nog even te cashen aangezien het wellicht zijn laatste kans is.
 
Lacazette
 
0
29 oktober 2019 om 17:52
@almerestan: china heeft misschien mooie bezichtigheden, maar (banned in) china is alles behalve een prachtig land. Verder mag je toch wel kritisch zijn op iemand die meer geld wilt nadat hij al tientallen miljoenen heeft ontvangen in zn leven. Komt op mij over als een hebberige geldwolf.
 
JK-Ajax
 
18
29 oktober 2019 om 08:17
25 miljoen netto, daar kan je veel generaties het heel comfortabel mee geven. In een groeiend voetballand waar je niet wederom door de media continu veracht wordt maar hoogstwaarschijnlijk geroemd. Proeven van een andere cultuur, ik zie genoeg voordelen.
 
GraziaYes
 
8
29 oktober 2019 om 09:15
Wellicht zou je zelf ook eens een paar jaar in Azie moeten wonen, lijkt me namelijk een enorme ervaring. En tja, China is geen rot land om te wonen hoor, zeker niet met 25M / jaar.
 
Stua
 
1
29 oktober 2019 om 10:41
Wie zegt dat dit is wat Bale wilt? En misschien is hij wel helemaal klaar met al die berichtgeving om hem heen. Dan gaat hij naar China , waar hij niks hoeft te lezen of te horen, want dat verstaat hij gewoon daar niet.
 
Japie_Krekel
 
1
29 oktober 2019 om 11:43
@manodedios misschien is Bale wel een broodvoetballer en trekt dat geld in China hem heel erg. dan vind ik er weinig mis mee dat hij daar naartoe wil. niet elke voetballer vind het sportieve plaatje het belangrijkst. voor sommige spelers weegt het financiele plaatje zwaarder
 
London Calling
 
0
29 oktober 2019 om 13:09
Maar naar welke club zou hij moeten in Engeland? Ik kan me best voorstellen dat een speler van 30, die 4 keer de de championsleague heeft gewonnen geen zin heeft in een club die de komende paar jaar niet mee gaat doen om de prijzen (zoals United of Tottenham). Wanneer er een club als Liverpool of City zou komen uit Engeland (of eventueel Bayern, PSG of Juve als niet Engelse clubs) dan denk ik dat hij daar direct heen gaat. Alleen zitten die volgens mij niet op Bale te wachten.
 
SerkoSvs
 
6
29 oktober 2019 om 14:47
je hele "ni hao" verraad al wat in je bericht ook staat. je bent een denigrerend bevooroordeeld vies ventje. alsof China een shithole is waar geen mens heen zou willen als je geen bakken met geld krijgt? Bale is 30, blessuregevoelig, en heeft alles wat er te winnen valt al meerdere keren gewonnen in zijn carriere. Die neerbuigende houding naar China van alles uit het westen (ik ben niet eens aziatisch, dus stfu) word met steeds grotere hilariteit aanschouwd in de wereld aangezien China zich maar blijft doorontwikkelen en groeien. mooi land, steeds mooiere competitie kwa voetbal.
 
Lacazette
 
1
29 oktober 2019 om 17:56
Weet je wel wat er gaande is in china buiten hun economische groei? Waarschijnlijk niet anders zou je wel snappen waarom mensen zo negatief zijn over china.
 
JeroenRegtop
 
0
30 oktober 2019 om 21:20
Hoezo eergevoel? Die kerel gaat bijna met pensioen en kan nog even flink cashen. Wat koop je voor eergevoel? Helemaal niks! Geen club dat jouw eergevoel zal belonen als jij niet in het plaatje past en als ik ergens 10 miljoen kan verdienen of mijn laatste voetvaljaren vol kan maken voor 25 miljoen, dan wist ik het wel ... Eergevoel bestaat niet in het voetbal ... je bent je eigen bedrijfje en net als ieder ander bedrijf kijk je naar wat het beste is voor jouw bankrekening
 
MarcoVerratti
 
6
29 oktober 2019 om 08:04
Wij kunnen nog wel een wingback gebruiken!?? Nee even zonder gekheid, Bale zal zich ongetwijfeld te groot voelen voor die positie, daarnaast zal hij een veel te hoog salaris vragen. Wel jammer, denk dat hij nog uitstekend op die positie uit de voeten zou kunnen mocht hij dat willen.
 
Angelo77
 
7
29 oktober 2019 om 08:12
Als Real nog wat wilt bereiken, houden ze hem gewoon tot de zomer. Laat dit seizoen zien nog belangrijk te zijn.
 
Formus
 
1
29 oktober 2019 om 11:03
En ander waarom wachten tot januari? Als je tot overeenstemming komt tot ontbinding van contract kan ie nu transfervrij overal naar toe. Of is er géén sprake van contractontbinding maar puur geen transfersom? Wordt me niet helemaal duidelijk.
 
Angelo77
 
0
29 oktober 2019 om 12:42
Je geeft het zelf eigenlijk ook aan haha. Real zou hem dan laten gaan, zonder een transfersom te ontvangen. Geen ontbinding dus.
 
Formus
 
0
29 oktober 2019 om 13:35
Maar nu begrijp ik het niet helemaal. Of wil Bale het verschil in salaris evt extra hebben van Real. Want anders ontbind je toch gewoon zijn contract en laat hem nu al naar China gaan.
 
melvinwsp
 
6
29 oktober 2019 om 08:13
Ik snap niet dat ie niet maar een club als United gaat. Zet m in een vrije rol op 10. Hij is toch te goed om naar China te gaan
 
AZE/CHE 4 EVER
 
1
29 oktober 2019 om 12:18
Bale op '10'? Waarom zou je dat doen met een speler die zijn hele leven op de flank heeft gespeeld en zijn snelheid zijn grootste wapen is?
 
London Calling
 
1
29 oktober 2019 om 12:41
Ik kan me ook voorstellen dat een speler van 30 die vier keer de championsleague gewonnen heeft niet direct meer zit te wachten op een opbouw project bij een club waar je pas over een jaar of 2-3 weer echt mee gaat doen om de prijzen. (niet dat je dan direct naar china moet, maar ik kan me best voorstellen dat je geen zin hebt in die situatie).
 
pprins
 
8
29 oktober 2019 om 08:54
Iedereen zit anders in elkaar. Ik zelf zou mezelf toch nog eens willen bewijzen in een grote competitie en dan maar voor het “schamele bedrag” van 10 miljoen per jaar of zo gaan voetballen . Maar volgens mij heeft Bale helemaal geen zin meer in al het gedoe rondom topvoetbal en vind hij het wel best , een beetje ballen in de luwte in China en relaxed genieten van het leven . Ook zeker niks mis mee.
 
BokarMangane
 
3
29 oktober 2019 om 10:00
Tja hij is al 30 blessure gevoelige en heeft na Tottenham al jaren niet meer gepresteerd. Hier en daar nog wat vlaggen bij real maar laten we eens zijn dat het niets is geworden. Deze man is duidelijk gehypte. Voor mij was het nooit een real speler geweest. Ik zou ook voor het geld gaan Ipv nog te gaan proberen in een andere competitie. En trouwens er is leven na het voetbal e dus hij heeft gelijk ga nog een paar miljoenen gaan halen!!. Ik denk niet dat de supporters van tottenham of real voor zijn familie zullen zorgen na zijn carrière?. Dus ga maar lekker money rapen en de toekomst van u familie veilig stellen.
 
StoringGSW
 
2
29 oktober 2019 om 10:11
Allemaal veel te laat. De koppigheid van Perez kost Real nu al 2 jaar stilstand, en meer jaren zullen volgen.
 
piscator
 
0
29 oktober 2019 om 10:14
Ik vraag me wel eens af of Bale nog echt geniet van het spelletje. Het komt soms over alsof ie liever op de golfbaan staat, en misschien de lol in het voetbal al tijdje verloren is. Ik snap helemaal, dat als je zo dik verdiend, dat je niet zomaar een aantal stapjes terug accepteert, als je jezelf nog steeds net zo goed vind als vroeger. het is immers ook nog steeds een hele beste speler.maar als ik zelf Bale was, en misschien inderdaad liever op de golfbaan sta, dan had ik lekker gezegd het is mooi geweest, al die jaren goed verdiend, bij de mooiste clubs gespeeld, naam gemaakt in een van de grootste teams. Lekker genieten met je gezin, golfen wanner je wil, en een bankrekening die je dit leven nooit allemaal op kan maken. Kies voor jezelf Gareth, en ga lekker genieten ipv in China afbouwen voor nog paar dollars extra.
 
 
0
29 oktober 2019 om 13:35
Toch een beetje een tegenvallende carrière. Allemaal een gevolg van het feit dat hetzelfde handjevol clubs per sé alle toppers moet opkopen zodat er lang niet genoeg ruimte is om ze allemaal te zien schitteren. Wat voor prachtvoetballers er allemaal bij Real, City, Barca en Bayern wekelijks op een bankje zit. Te zot voor woorden. Gewoon lekker naar een regel waar je maar een paar buitenlandse spelers in je team mag hebben. Wordt het voor iedereen leuker.
 
Lacazette
 
0
29 oktober 2019 om 17:54
Geld, geld, geld, meer, meer, meer. Is dit niet iets wat mis is in onze westerse cultuur? Als je al meer geld hebt dan je op kan maken waarom zou je dan nog eens 50+ miljoen extra willen hebben.
 
EnzoVicento
 
0
31 oktober 2019 om 07:42
deze beste meneer speelt al 6 jaar in spanje en kan nauwelijks een woord spaans. hij doet t het allemaal echt niet meer voor het sportieve aspect bij real madrid. gaat naar china, zodat hij de ibrahimovic van china kan worden, alleen zal dit lastig worden, aangezien hij, op basis van zijn tijd in spanje, 100 geen mandarijn zal leren/ althans, tenzij dit contractueel vast staat.
 
Marcelvan Vl
 
0
31 oktober 2019 om 23:14
Als ik Bale bij Wales zie spelen dan zie ik bijna de oude en heel veel plezier. Respect voor het feit (ondanks zijn salaris) dat hij zich niet af laat serveren bij Real en eerlijk gezegd vond ik hem niet heel onaardig en zeker niet de slechtste in de wedstrijden die Real speelde! Zolang je Marcello nog steeds op stelt mag iedereen daar voetballen!