Real Madrid mogelijk uren verwijderd van titel na schitterende goal Brahim Díaz
Zaterdag, 4 mei 2024 om 18:08

Real Madrid heeft aan de eerste voorwaarde voldaan om zaterdag al kampioen te kunnen worden. De Koninklijke moest allereerst winnen van Cádiz CF en daarin slaagden de manschappen van trainer Carlo Ancelotti: 3-0. Brahim Díaz opende de score met een magistraal schot in de kruising, terwijl ook de namen van Jude Bellingham en Joselu op het scorebord verschenen. Op de tweede voorwaarde om zaterdag al kampioen te worden heeft Real Madrid geen invloed. Als FC Barcelona later op de dag niet wint van Girona, is de 36ste landstitel van de Koninklijke een feit.

Aan de kant van Real Madrid keerde Thibaut Courtois terug onder de lat. De van een knieblessure herstelde Belg speelde zijn eerste officiële duel sinds 17 juni vorig jaar. Het was bepaald niet de enige wijziging die Ancelotti doorvoerde ten opzichte van het midweekse 2-2 gelijkspel bij Bayern München. Onder meer Éder Militão, Fran García, Luka Modric, Arda Güler, Díaz, Dani Ceballos en Joselu mochten het laten zien.

Real Madrid begon prima en al in de derde minuut had het op voorsprong kunnen komen. Ceballos gaf uitstekend voor op Joselu, die net tekortkwam om binnen te tikken. Volgens de Spaanse spits had dat alles te maken met een vermeende overtreding van Cádiz-verdediger Fali, maar arbiter Javier Iglesias Villanueva en de VAR zagen er geen overtreding in.

Real Madrid wist de goede lijn in eerste instantie niet door te trekken en kwam, mede door het te lage tempo, amper door de verdediging van de degradatiekandidaat heen. Real bleef zoals verwacht wel de dominante partij en liet bij vlagen oogstrelend voetbal zien via onder meer Díaz, Güler en Modric. Van dreiging voor het doel van Cádiz was echter niet gek veel sprake.

Na ruim een half uur kreeg Rúben Sobrino plots een enorme kans voor de bezoekers. De aanvaller won een duel van Militão en stormde op Nacho en Courtois af. Sobrino leek Nacho af te troeven, maar de Real-verdediger wist nog net een voetje tegen de inzet van de spits te krijgen en voorkwam daarmee dat het 0-1 werd. De laatste kans van Real voor rust kwam per toeval tot stand, nadat Conan Ledesma volledig mistastte. De goalie herstelde zijn fout echter door een inzet van Ceballos te keren.

In de eerste vijf minuten na rust gebeurde er direct een hoop in Santiago Bernabéu. Zo moest Ledesma zich uiterst strekken om een poging van Dani Carvajal te keren en kreeg Chris Ramos een gigantische kans, nadat hij de ongelukkig spelende Militão aftroefde. Ramos kwam oog in oog te staan met Courtois, die zich uitstekend breed maakte en tot zijn eigen grote vreugde redde. Zijn vreugde werd nog groter toen het aan de andere kant raak was. Modric passte op Díaz, die opendraaide en op prachtige wijze de kruising vond: 1-0.

Ondanks de minimale voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid, waar Bellingham halverwege de tweede helft het veld betrad voor Güler. Het bleek een uiterst succesvolle invalbeurt, want drie minuten na zijn entree tekende hij voor zijn achttiende competitietreffer van het seizoen. Bellingham tikte simpel binnen na uitstekend voorbereidend werk van Modric en assistgever Díaz: 2-0.

Invaller Vinícius Júnior kreeg bijna nog een prachtige rabona-assist achter zijn naam, maar de daaropvolgende kopbal van Militão werd op miraculeuze wijze gekeerd door Ledesma. In blessuretijd werd het nog 3-0 na een vlijmscherpe counteraanval. Nacho legde breed op Joselu, die simpel binnentikte.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
10:43
10:43
Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
3
   
10:34
10:34
Kemper spot met ongelukkige Roda-doelman: 'Hij zat een avondje in het casino'
0
   
10:00
10:00
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
   
09:45
09:45
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
0
   
09:33
09:33
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
SergioRamosHM
 
21
4 mei 2024 om 18:13
Gevoetbald als een kampioen. Op zijn tijd een galavoorstelling waar je u tegen zegt en dat zelfs met vele wissels. Het zit goed bij Real Madrid! En dan te bedenken dat er nog wat gaten in de selectie zijn die opgevuld gaan worden. Wat een mooie tijd om fan van Real Madrid te zijn. Hopelijk wint Barcelona wel vanavond. Anders kampioen zonder zelf ervoor te spelen.
 
CMG-
 
18
4 mei 2024 om 18:13
Leuke wedstrijd gezien! Ook de laatste wedstrijd van Nacho tegen zijn broer, volgens de geruchten gaat hij komend seizoen naar de MLS. Had hem daarom een goal gegund, maar zijn assist was ook leuk!2e helft was velen malen beter en leuker. Niet onlogisch, met Jude en Vinicius is het simpelweg anders voetballen.We lijken klaar voor Bayern. Jude gescoord, Vinicius in topvorm, Diaz lekker doelpunt gemaakt. Carvajal in wereldvorm en werd enorm gemist, Nacho in zeer goeie vorm.Overigens wil ik eraan toevoegen dat ik enorm blij ben dat San Tibo terug is, was gelijk belangrijk met de 1 vs 1 situatie waardoor er geen doelpunt kwam dankzij Tibo, paar minuten later scoorde Real Madrid dan zelf. Het kon onnodig spannend worden.Zou stiekem Courtois durven zetten tegen Bayern. Maa goed Lunin verdiend het ook niet om eruit gezet te worden.
 
RM1335
 
18
4 mei 2024 om 18:13
Mooi datNacho zijn spits de goal gunt. Vamonos!
 
FapTheRooster
 
2
4 mei 2024 om 18:41
Mooi gespeeld was dat inderdaad. Ook fijn voor Joselu. Even ervoor zat het hem al bepaald niet mee
 
ModricMagic
 
10
4 mei 2024 om 18:14
Girona doe ons een gunst en pak die punten! Hele comfortabele wedstrijd. Heb het tijdens het werk moeten zien maar goed heb heerlijke goals gezien van Brahim, Jude en Joselu op het einde. Eerste helft was van een laag tempo waardoor je Cadiz zijn verdedigende opstelling niet makkelijk kon doorbreken. Daarna had je een heerlijke redding nodig van Courtois (Zo blij dat die vent weer terug is. Beste keeper van de wereld voor mij). Waardoor Brahim de ban brak! Alle spelers zowat rust voor de kraker tegen Bayern en hopelijk kan je het kampioenschap later vandaag ook vieren!
 
Ramos_4
 
4
4 mei 2024 om 18:22
Helemaal eens met jou reactie maar wat vond je van Fran? Ik denk dat we hem beter kunnen verkopen voegt vrij weinig toe.
 
ModricMagic
 
1
4 mei 2024 om 18:26
Vond hem op zich wel prima hoor. Iedereen kan een moeilijk eerste jaar hebben. Kijken wat die er van bakt volgend seizoen, mits die blijft natuurlijk. Anders gewoon goed om te hebben als back-up. Want vorig jaar had je alleen Mendy en die was ook constant geblesseerd toen.
 
Ramos_4
 
0
4 mei 2024 om 18:42
Hij gaf geen een keer een goede voorzet, hij geeft die bal gewoon voor zonder te kijken. Maar je hebt gelijk misschien moet hij nog wennen.
 
ModricMagic
 
4
4 mei 2024 om 18:47
Voorzetten zijn wel dramatisch dat is ook niet moeilijk te ontkennen. En zeker een verbeterpunt voor hem. Maar verdedigend was die sterk en heeft ook de constante drive. Nu nog werken aan zijn rendement voorin. Want hij komt wel telkens in die positie.
 
RM1335
 
5
4 mei 2024 om 18:52
Fran verdedigde wel uitstekend en doordat hij 2 x 45 minuten over die flank raast schakelt hij wel zowat elke aanvalsimpuls van Cadiz over zijn flank al bij voorbaat uit. Hij is jong, kan nog leren, gewoon houden en laten ontwikkelen. Geld uitgeven moet op rechtsachter, niet op linksachter vind ik.
 
Aaron_
 
53
4 mei 2024 om 18:14
Guler is zwaar onderschat, wat een fantastische speler
 
Mister UK
 
16
4 mei 2024 om 18:32
Onderschat is een groot woord. Misschien wel door de neutrale kijker. Maar de echte volgers weten waar hij toe in staat is. Dat wordt hopelijk nog jaren smullen bij dit oppermachtige Real Madrid!
 
real8madrid
 
36
4 mei 2024 om 18:15
Even speciale aandacht voor Nacho. Speelt een van zijn laatste wedstrijden (wellicht de laatste) in het Bernabeu als aanvoerder en in de laatste seconden bij een 2-0 stand ipv zelf te schieten en een doelpunt mee te pikken is het eerste waar hij aan denkt de worstelende Joselu op het scorebord te krijgen. Absolute Madrid-legende wat mij betreft met een uitmuntende mentaliteit.
 
ModricMagic
 
14
4 mei 2024 om 18:32
Zal hem missen hoor! Zolang in het eerste gespeeld en heel belangrijk geweest in de afgelopen jaren als rotatiespeler. Als er iemand uitviel kon je altijd op hem rekenen. Zoveel momenten. Ook nooit geklaagd en altijd het belang van de club bovenaan gezet.
 
Unbeliebeble
 
11
4 mei 2024 om 18:45
Ik ben een Nacho en Vázquez fan! Zeker niet om hun voetbalkwaliteiten, maar beide hebben in hun bijrol altijd de juiste mentaliteit gehouden. Ze zijn madridistas in hart en nieren. De keren dat ze mogen spelen geven ze de volle 100%! Voor mij zijn het allebei Madrid-legendes!
 
Real Madr!d
 
14
4 mei 2024 om 18:19
Wederom een zakelijke en dit keer een goede overwinning met een B-elftal. Brahim Diaz is echt een genot om naar te kijken. Wat een meesterzet van Perez om Asensio weg te doen en Brahim terug te halen. Deze jongen is zo geniaal in de kleine ruimte's. Soms wilt Brahim iets teveel, maar wat een goede speler is dit. Wat een goal ook zooo zeg. Genoten! Luka Modric, nog een jaartje graag. Heerlijke pot gespeeld. Bellingham met een goal die die ff nodig had. Courtois ook weer helemaal terug. Iedereen is fit, behalve Alaba. Ancelotti staat voor een moeilijke keus welke elf die die moet opstellen tegen Bayern. La Liga 36??. Kijken of Girona een resultaat kan pakken, want dan is Real officieel kampioen.
 
AY1905
 
7
4 mei 2024 om 18:22
Miss een idee om iedere keer te vermelden hoe Guler speelde als hij minuten maakt, want deze vraag gaan Real leden veel zien in de comments
 
Cimbom112
 
2
4 mei 2024 om 18:29
Hij speelde redelijk, af en toe leuke acties
 
srknn_
 
10
4 mei 2024 om 18:36
Guler speelde zakelijk, voor de rest niks speciaals. Deed goed zijn verdedigende werk. Eerst heflt was in het geheel heel erg matig iets waar hij niet veel aan kon doen. Wat mij het meest heeft verrast wat betreft Guler is dat hij zich fysiek erg sterk heeft ontwikkeld. Hij is zeker niet meer het kleine jongetje die begin van het seizoen binnenliep. Mooi dat Ancelotti hem de minuten nu gunt omdat ze al bijna zeker zijn van het kampioenschap. Ik verwacht zeker dat hij volgend jaar wel elke wedstrijd meer minuten zal maken.
 
Turq1984
 
1
4 mei 2024 om 19:39
Nou, mijn bronnen vermelden dat Güler wordt verhuurd..
 
Murad
 
1
4 mei 2024 om 21:39
Wellicht dat Real hetzelfde pad voor ogen met hem heeft als met Brahim Diaz. Hij zou prima zichzelf kunnen ontwikkelen bij AC Milan bijvoorbeeld en dan met meer ervaring en als een betere voetballer terugkomen
 
RM1335
 
0
5 mei 2024 om 00:20
De bron Ancelotti heeft de vorige week gezegd dat hij volgend seizoen gewoon onderdeel van de ploeg zal zijn... en dat was een interview waarin hij dit woordelijk uitsprak, niet een artikel dat door een Mundo of Marca mannetje was neergepend. Ik denk dat ik de trainer maar zal geloven voor dit moment.