Real Madrid én Barcelona verwachten huuraanbieding na bevestiging Getafe
Woensdag, 30 december 2020 om 23:40

Getafe is geïnteresseerd in het afsluiten van een huurovereenkomst met een middenvelder van zowel Barcelona als Real Madrid, zo bevestigt Ángel Torres, de president van de club. In het programma El Transistor van het Spaanse Once Cero geeft Torres te kennen dat het gaat om Carles Aleñá en Takefusa Kubo, die bij respectievelijk Barça en Real nauwelijks uitzicht op speeltijd hebben. Kubo speelt momenteel overigens op huurbasis bij Villarreal.

Aleñá keerde afgelopen zomer terug bij Barcelona na een verhuurperiode van een half jaar bij Real Betis, maar de 22-jarige middenvelder kwam dit seizoen nog niet in de buurt van een vaste basisplek onder Ronald Koeman. De geboren Catalaan kwam dit seizoen tot slechts 46 speelminuten in LaLiga; in de Champions League moest Aléña genoegen nemen met twee korte invalbeurten en een basisplek in het gewonnen duel tegen Dinamo Kiev (0-4).

Verder verzekert Torres dat de tweede winterse versterking die hij op het oog heeft, Kubo, zelf ook geïnteresseerd is in een huurovereenkomst met Getafe. "Kubo wil komen. En inderdaad, de andere versterking kan Aleñá zijn. Maar we kunnen het niet te bont maken", zo klonken de woorden van de president. Hij houdt nog een slag om de arm, omdat de financiële situatie bij de club wellicht niet toereikend is om beide kandidaten binnen te halen. Kubo werd in de eerste helft van het huidige seizoen verhuurd aan Villarreal, maar de Japanner kan, net als bij Real Madrid, ook daar niet rekenen op een basisplek.

Verder komt ook de eventuele terugkeer van supporters naar de Spaanse stadions ter sprake in het programma van Once Cero. "Ik hoop dat de terugkeer van het publiek naar de stadions zal goedgekeurd wordt tijdens de bijeenkomst op 15 januari", bekende Torres. De president van LaLiga, Javier Tebas, kondigde eerder al aan dat fans vanaf volgende maand welkom zijn in de stadions, maar rectificeerde zijn woorden na een gesprek met de minister van sport, Irene Lozano. Het zou volgens Tebas toch 'onverantwoord' zijn om te veel haast te maken met het vullen van de stadions.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
LukaModric.10
 
2
30 december 2020 om 23:46
Getafe krijgt dan twee goede spelers erbij, al twijfel ik of ze wel bij de speelstijl passen. Met name Kubo zie ik liever bij een voetballende ploeg spelen. Eigenlijk kan hij ook prima mee met Real. Die missen momenteel een rechtsbuiten.
 
arturotorres
 
2
30 december 2020 om 23:59
Vorig seizoen speelde Kubo voor een degradatieploeg, waar hij constant moest meeverdedigen en als ik het goed herinner had hij ook uitstekende verdedigende statistieken qua hoeveelheid onderscheppingen, dus ik denk dat Kubo prima zou passen bij een verdedigende ploeg als Getafe.
 
mcgregor
 
2
30 december 2020 om 23:48
Zijn 2 leuke spelers waar getafe veel plezier aan kan hebben. Voor kubo is het sowieso beter. Helaas maakt emery amper gebruik van hem wat tegen het zere been van Perez is.
 
DiegoCosta18
 
0
31 december 2020 om 00:05
Geef emery is ongelijk, hij doet het gewoon goed. Kubo had gewoon naar een valencia moeten gaan.
 
ehvvoetbalstad
 
0
31 december 2020 om 10:33
Dat Real Kubo niet binnen boord heeft gehouden ligt aan Zidane die, onder druk van het prestaties leveren, blijft vast houden aan de oude garde. Hoewel niet meer zo onaantastbaar als voorheen boekt Real nog steeds goede resultaten en doet het nog mee in la Liga. Maar het houdt een keer op met al die dertigers. En als je de transitie van het oude (huidige) Real naar een verjongde ploeg niet nu al oppakt dan zit je straks met een oude ploeg die niet meer kan en jonge spelers die niet geïntegreerd zijn.
 
B-RealMadrid
 
0
31 december 2020 om 11:09
Kubo houden voor de rest van het seizoen, aangezien we Rodrygo voor een lange tijd gaan missen. Enige speler voor op rechts momenteel is Vazquez. Asensio is daar ook een aantal keer gezet, maar kon daar totaal niet uit de voeten. Of Kubo blijft voor de rechtsvoor positie, of Odegaard moet eens de kans krijgen om te laten zien wat hij kan op rechtsvoor. Net zoals bij Sociedad.. dat ging meer dan prima
 
Yelle
 
0
31 december 2020 om 14:48
Kubo en Alena zijn toch wel lekkere talentjes om in je team te hebben, maar ik begrijp er toch weinig van dat dergelijke technische spelers bij zo'n rotploeg willen ballen. Maar goed, Cucurella is ook bij barca opgeleid en lijkt het daar ook prima naar zijn zin te hebben.