Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
Dinsdag, 14 mei 2024 om 23:25

Real Madrid heeft dinsdagavond kinderlijk eenvoudig afgerekend met Deportivo Alavés. In het eigen Santiago Bernabéu wonnen los Merengues met liefst 5-0. Vinícius Júnior (twee goals, een assist) en Jude Bellingham (een goal, twee assists) vertolkten een hoofdrol, terwijl ook Federico Valverde en Arda Güler tot scoren kwamen.

Trainer Carlo Ancelotti stelde een ijzersterk elftal op. Op Antonio Rüdiger na - Ancelotti koos ervoor om de pas herstelde Éder Militão speelminuten te gunnen - stonden alle basisspelers aan de aftrap.

Wat opviel in dat sterke elftal was dat de eveneens pas herstelde Thibaut Courtois de voorkeur kreeg boven Andriy Lunin. Courtois keepte ijzersterk, verrichte tien reddingen, en dus stelt hij Ancelotti voor een nog groter keepersdilemma richting de Champions League-finale op 1 juni.

Voor het eerste fluitsignaal werd er een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het recente overlijden van César Luis Menotti. Alavés zorgde daarna voor het eerste gevaarlijke moment aan de Paseo de la Castellana. Courtois moest tot tweemaal toe handelend optreden op pogingen van dichtbij van Atlético Madrid-huurling Samu Omorodion.

Uiteindelijk had Real Madrid nog geen tien minuten nodig om op voorsprong te komen. Toni Kroos legde de bal met gevoel neer bij de tweede paal, waar Bellingham leek voor te willen geven. De Engelsman zag dat de bal via de binnenkant van de paal binnenplofte en vierde de treffer alsof hij het precies zo bedoeld had: 1-0.

Real Madrid begon warm te draaien en nadat Vinícius na een gevaarlijke dribbel naast schoot, zongen de Madridistas op de tribunes Vinícius massaal toe, met daarbij een duidelijke boodschap voor France Football, de organisatie achter de Ballon d'Or.

Nog meer reden tot joligheid volgde in minuut 27, toen Bellingham Eduardo Camavinga vond. De Fransman gaf scherp voor op Vinícius Júnior, die met rechts binnenschoof: 2-0.

Real had niets te duchten van Alavés en kwam op slag van rust op 3-0 via Valverde. De Uruguayaan haalde snoeihard uit in de rechterhoek en zag Alavés-doelman Jesús Owono geen kans maken. De doelman voorkwam op slag van rust wel dat het 4-0 werd, door een inzet van Vinícius Júnior van dichtbij te keren.

In de fase na rust kwam Alavés aardig voor de dag en liet Ianis Hagi zien wat klasse van zijn vader Gheorghe te hebben overgenomen. Dankzij zijn aanname creëerde de Roemeen een vrije schietkans voor zichzelf en lag het puur aan de klasse van Courtois dat het geen 3-1 werd.

Aan de andere kant etaleerde Vinícius eveneens zijn klasse, door op aangeven van Bellingham de bal in de verre kruising te rossen: 4-0. Real Madrid liet niets heel van Alavés en kwam tien minuten voor tijd op 5-0, toen Güler een afgeslagen bal in de korte hoek schoot.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:53
23:53
Bas Nijhuis onthult exacte woorden die Ronald Koeman zo boos maakten
3
   
23:45
23:45
Erik ten Hag op de schopstoel: dit bepaalt zijn toekomst bij Manchester United
2
   
23:15
23:15
Vermoedelijke XI Olympiacos en Fiorentina: Grieken azen op 1ste Europese prijs
6
   
23:00
23:00
'Of ik deze zomer bij Feyenoord blijf? Dat weet je nooit, hè. Dat is voetbal'
19
   
22:55
22:55
Kwakman resoluut: 'Zij zijn schuldig aan deze grote nederlaag van Excelsior'
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
real8madrid
 
34
14 mei 2024 om 23:30
Leuke pot. Gek hoe Madrid sinds de titel binnen is opeens leuk voetbal op de mat kunnen leggen. Vini en Jude schitterden en Arda is ook wel iets speciaals hoor. Geen idee of hij het gaat maken bij de club maar hoe hij toch elke keer zijn goaltje meepikt op deze leeftijd is absurd. Doet me daarin een beetje aan Fati denken voor diens blessure.
 
Damsterdam
 
31
14 mei 2024 om 23:31
Courtois keepte ook geweldig zeg. Was alweer bijna vergeten hoe goed die gozer kan keepen
 
DarkEagle
 
19
14 mei 2024 om 23:33
Ik ben benieuwd aan welke club Arda verhuurt gaat worden komend seizoen. Tenminste ik verwacht wel dat hij verhuurt gaat worden met komst van Mbappe en Endrick. Zijn volgende club wordt wel cruciaal voor zijn ontwikkeling.
 
BuNyoooooo
 
17
14 mei 2024 om 23:35
Zijn talent was natuurlijk nooit een vraagteken maar mentaal staat hij er tot nu toe naar mijn inziens heel goed voor. Lijkt alsof hij heel bewust is van zijn kwaliteiten maar blijft wel in belang van het team spelen. Ik kan er weinig aan doen maar ik kijk natuurlijk door een gekleurde bril.
 
Lierse1997
 
14
14 mei 2024 om 23:45
Heel speciaal inderdaad. Heeft ook echt een fabelachtige techniek. Ben benieuwd wat ze er volgend jaar mee willen doen. Idealiter leen je hem uit aan een Sociedad of Milan vind ik zelf. Bij Real zal hij toch nog te vaak op de bank zitten.
 
real8madrid
 
4
15 mei 2024 om 00:40
Mocht Kubo verkocht worden door La Real zou dat inderdaad echt een fantastische bestemming zijn voor een leenperiode.
 
salmad
 
26
14 mei 2024 om 23:32
Wat kan dit team lekker ballen zeg, als ze er zin in hebben. Jammer dat Ancelotti soms zo behouden speelt, er zit zoveel kwaliteit in dit team. Echt imo samen met City beste team ter wereld.
 
edwinus10
 
5
14 mei 2024 om 23:41
Als hij zo tegen city speelt dan winnen ze niet hoor! Tactisch heel erg goed????
 
salmad
 
13
14 mei 2024 om 23:51
Ik ben ervan overtuigd dat als je genoeg kwaliteit hebt je city onder druk kan pakken. Check vandaag alleen al Spurs die hebben ze bijna laten choken. Ancelotti staat er bekend om dat hij zekerheid wilt, zijn goed recht. Ik denk echt dat als wellicht Xabi Alonso komt in de toekomst, hij van deze spelers (en die er nog aan komen) een voetbal machine van kan maken. Er zit zoveeeel kwaliteiten in dit team, jammer dat het er niet altijd uit komt op dit moment.
 
ONartallo
 
26
14 mei 2024 om 23:32
Benieuwd wat Ancelotti van plan is met Güler. Met Mbappe en Endrick erbij wordt het nog drukker, terwijl Arda ook geen talent is die je links kunt laten. Jongen zou denk ik haast bij ieder ander club in de basis kunnen staan, maar blijft de vraag of Real een dusdanig groot talent “eventjes” uitleent.
 
DersimAmed
 
12
15 mei 2024 om 00:08
Fabricio Romano zei dat Ancelotti heeft bevestigd dat die gewoon bij de selectie blijft, hoe meer minuten hij maakt hoe meer hij overtuigt. Real kan volgend seizoen 2 elftallen neerzetten die de La Liga kunnen gaan winnen.
 
N.Chelsea
 
0
15 mei 2024 om 08:23
Ik zie hem wel de odegaard weg bewandelen, denk alleen dat hij al te goed is voor een club als Heerenveen. Ajax heeft nog een rechtsbuiten nodig toch? Zou voor beide partijen en prima optie kunnen zijn.
 
mcgregor
 
16
14 mei 2024 om 23:33
Tja wat kan je nog zeggen .. wederom geweldig. 9 goals en 0 tegen 2 laatste wedstrijden .. Real Madrid gaat met de week beter voetballen. Het ziet er allemaal zo mooi uit .. en Vinícius ? Wederom de man of the match. Als hij zo doorgaat word het een serieuze kandidaat voor de ballon d or .. speelt magistraal.Word straks een hele lastige keuze mbt wie er gaat keepen in de finale. Lunin heeft alles gekeept en zou het zeker verdienen. Maar courtois laat weer zien dat hij helemaal de oude is ..
 
Chi7
 
0
15 mei 2024 om 10:00
Je kan Lunin er niet nu naast zetten toch? Ik vrees ervoor, maar, wauw, zou dat wel echt bizar vinden.
 
Lierse1997
 
1
15 mei 2024 om 11:30
Het is topsport, dan telt maar 1 ding en dat is winnen. Courtois is toch wel een beetje de Messi/Ronaldo van het keepersgilde vind ik. En bij hen zouden we het ook gewoon normaal gevonden hebben dat hun vervanger op het bankje zou plaatsnemen.
 
Chi7
 
1
15 mei 2024 om 13:15
Courtois is net terug. Hij zal echt nog niet op zijn absolute topvorm zitten. Daarnaast heeft hij niet de spanning meegemaakt van de knockout CL in meer dan een jaar. Lunin heeft al bewezen stalen zenuwen te hebben. Wat is dan het verschil in kwaliteit vs wat je zo een jongen (en mogelijk kleedkamer) aandoet? Denk dat de kleedkamer ook wel denkt te winnen met Lunin i.p.v. Courtois.
 
ModricMagic
 
14
14 mei 2024 om 23:34
Wat een heerlijke pot! Genoten van het spel en de goals. In de tweede helft misschien iets te gek met zijn alle naar voren, want ik zag Nacho een paar keer wel heel diep staan. Maar goed dan hebben we alsnog de beste keeper ter wereld op doel! Courtois was vandaag echt fantastisch. Zoals hij eigenlijk al keept sinds die terug is. Allemaal ook cleansheets. Tja voor mij duidelijk wie er gaat keepen. Lunin fantastisch gedaan maar de beste spelen in een CL finale. En tja het duo Jude-Vini geen woorden voor. Fantastisch zijn ze samen zeg! 93 punten al en we kunnen op 99 eindigen in La Liga!
 
MauroIcardi
 
35
14 mei 2024 om 23:41
Arda Güler verdiend absoluut een belangrijke rol in dit elftal elke keer wanneer hij invalt zorgt hij voor gevaar en pikt hij gewoon nu 4x zijn goal mee in ongeveer 200 minuten in La Liga. De concurrentie is groot maar Hij kan het absoluut aan en heeft bewezen in korte tijd het niveau aan te kunnen. Een verhuurperiode voor hem is niet nodig Ancelotti en Perez zullen dat ook wel inzien en hopelijk krijgt hij nu een belangrijke rol. Wel bizar dat hij zichzelf zo direct bewijst met minimale speelminuten. Vini, Rodrygo en Valverde waren in hun eerste jaren zelfs nog niet eens zo ver....
 
Oenieboy
 
5
15 mei 2024 om 06:40
Alleen heb je volgend seizoen Mbappe en Endrick, waardoor hij weinig minuten zal maken.
 
yassinwest12
 
13
14 mei 2024 om 23:44
Een heerlijke pot! Mooi voetbal gezien. Jude en vini poh wat een spelers. Geef ze beide maar de ballon dor. Arda weer met een goal. Real kan echt heerlijk voetballen als ze willen. Alleen speelt ancelotti natuurlijk vaak behoudend. Nu spelen ze eigenlijk nergens meer voor ( wat betreft la Liga) dus kunnen ze vrijuit voetballen en dan zie je echt de kwaliteiten die ze hebben om het spel zelf te maken. Al is dit wel tegen alaves natuurlijk.
 
Real Madr!d
 
21
14 mei 2024 om 23:46
9 goals in 3 dagen tijd. Heerlijk hoor. Tsja, het is natuurlijk ook lekkerder om wedstrijden te spelen waar niks meer op het spel staat. Dan zie je echt gek genoeg hoe Real Madrid fantastisch voetbal op de mat kan leggen. Oke, het is maar tegen Granada en Alaves met alle respect maar toch. Vinicius was geweldig. Ook genoten van Bellingham, wat een duo ook deze twee pff. Wel tikkeltje jammer dat Bellingham er niet 1 of 2 bij had gemaakt voor zijn pichichi. Arda is super speciaal. Niet normaal op die leeftijd nu al zo effectief zijn. Ben zwaar benieuwd wat de plan zal zijn met Arda voor volgend seizoen. Ik bedoel, straks krijg je ook nog Endrick en wellicht Mbappe erbij, ja en dan? Dan wordt het wel heel moeilijk voor onze Turkse vrolijke vriend. Jongen moet op die leeftijd iedere week spelen. Verder gaat de keeperssituatie echt een probleem worden. Courtois was wederom weer heel goed. Ik zal het vreselijk sneu vinden als Lunin niet de CL finale keept. Bedoel, de beste man heeft ons daar wel heen gebracht met zijn reddingen en natuurlijk, de spannende penaltys tegen City. Maar ik kan Ancelotti ook niet de schuld geven als die met Courtois start. Blijft gewoon 1 van de beste keeper ter wereld.
 
ModricMagic
 
17
14 mei 2024 om 23:49
Mbappé gaat natuurlijk 100% komen. Is alleen wachten tot de officiële aankondiging na de CL finale natuurlijk. Maar goed we zullen zien. Want het is zonde natuurlijk voor Arda als die weinig gaat spelen. Want het is een toptalent. Maar ja Ancelotti heeft wel uitgesproken dat die Arda wil behouden.
 
MauroIcardi
 
15
14 mei 2024 om 23:57
Vandaag kwam het nieuws naar buiten van de spaanse media dat Real Madrid Güler als opvolger van Modric ziet en niet wilt verlengen met Modric. Het lijkt me sterk dat Arda een permanente transfer gaat maken of een verhuurperiode aangezien Güler wilt blijven en Ancelotti wilt dat ook. Ik zie potentieel binnen enkele jaren Güler wel als basispeler kan als Cam/Rw spelen en ook op 8 maar moet defensief wel sterker worden dan. Valverde en Jude zijn zeker van een basisplaats op cdm speelt Cama of Tchouameni 100% als Real Madrid weer met dit systeem gaat spelen aankomend seizoen kan hij potentieel 4rde middenvelder worden. Als Madrid schakelt naar een 4-3-3 moet Güler genoegen nemen met een rol als invaller waarin hij ook belangrijk kan zijn net zoals Brahim dit seizoen eigenlijk kortom de concurrentie is hevig maar Ik zie Güler het wel doen!
 
Chi7
 
1
15 mei 2024 om 09:57
@modricmagic Mbappe en 100%, dat past niet in 1 zin, totdat die aan het hooghouden is in Bernabeu bij zijn presentatie. Dat is afgelopen jaren wel gebleken.
 
Brigabier
 
0
15 mei 2024 om 10:03
Ik zie Guler volgend seizoen absoluut geen basisplaats veroveren. Denk niet dat ze Rodrygo, Valverde of Camavinga/Tchouameni gaan banken voor hem. En dat is niet erg, hij is nog zo jong. Ik vergelijk hem inderdaad met Brahim, zou het daarom ook zeker toejuichen om hem voor 1/2 seizoenen te verhuren. Met 4-3-3 is Real voor alle posities wel redelijk dubbel bezet dan. Kan Guler het daarna overnemen.
 
ModricMagic
 
0
15 mei 2024 om 14:19
@chi7 Haha snap je wel na het hele 2022 saga. Maar goed belangrijkste voor mij was dat die officieel PSG heeft verlaten. Kwestie van tijd
 
real8madrid
 
4
15 mei 2024 om 00:46
Volgens mij heeft Lunin nog een contract voor 1 jaar. Ik zou toch eens met hem rond de tafel zitten en duidelijk maken dat als alles volgens plan verloopt Courtois nog minstens 3-4 jaar eerste keus is en dan aan Lunin de keuze laten wat hij met die informatie doet. Wil hij blijven en voor zijn plek strijden of de reserve-rol accepteren geef je hem natuurlijk meteen een nieuw contract en bedank je de voetbalgoden dat je zo'n uitstekende reservekeeper hebt. Wil hij, wat ik wel verwacht, een basisplek gegarandeerd hebben, in Madrid dan wel elders, deze zomer verkopen. Zal je vast een leuke transfersom voor vangen.
 
DersimAmed
 
12
15 mei 2024 om 00:13
Real Madrid is wel echt bizar goed. Volgend seizoen met Endrick en Mbappe erbij.. ze kunnen twee top elftallen gaan neerzetten. Daarnaast opnieuw felicitaties aan Arda die opnieuw een moment pikt voorzich zelf. Mocht ook vrij vroeg invallen, denk dat Ancelotti het licht heeft gezien wat betreft Arda. Minuten maken en rustig aan klaar maken voor het topvoetbal. Real Madrid zal de komende jaren gaan domineren in Europa. Wat een bizar goede selectie pfoee. Noot: ik lees hier en daar dingen over Arda Guler. Fabrizio Romano heeft bevestigd dat Ancelotti hem gewoon wilt houden bij de selectie. Logisch ook als je ziet wat die toevoegt (ook op trainingen). Wat een topper is het, bij Fener was het al smullen.
 
Kaka2007
 
7
15 mei 2024 om 08:38
Fantastisch voetbal gezien, de druk is eraf, dat merk je wel. Jude en Vini weer goed, gewoon 2 ballon d'or contenders. Kijken of die prijs weer wat waardigheid terug kan krijgen. Arda Guler, wat een diamant, nu al in 9 wedstrijden bijna evenveel goals als het zogenaamde grootste talent ter wereld. Gaat nog mooie dingen laten zien.
 
Chi7
 
0
15 mei 2024 om 09:56
Lekker gespeeld door Real. Wel verbaasd dat Lunin niet keepte, die moet ook gewoon de finale keepen toch? Zou echt ongelofelijk zijn als Courtois nu onder te lat komt te staan.
 
Madridista5511
 
1
15 mei 2024 om 11:44
Met alle respect voor en dankbaarheid aan Lunin, moet je toch toegeven dat Courtois nog van een hoger niveau is. Vooral op hoge voorzetten , plus dat zijn surplus aan lengte hem zo een schot zoals dat van Hagi gisteren, in staat stelt nog net in hoekschop te kunnen duwen. Topsport is hard, Courtois is de beste en moet zodoende de finale spelen.
 
Chi7
 
1
15 mei 2024 om 13:18
Courtois heeft ene paar minuten gemaakt tegen met alle respect kleine ploegen in La Liga. Ook voor hem is een CL finale na zo een lange tijd een moment van spanning. Lunin heeft al bewezen stalen zenuwen te hebben. Vind het juist een risico als Ancelotti Courtois op goal zet.
 
kra89
 
0
15 mei 2024 om 12:48
Vind dat Lunin het verdiend om in de finale te staan. Echter, Courtois is de beste keeper van de wereld en dat kon je gisteren wel zien. Een lastige keuze voor Ancelotti.
 
kra89
 
0
15 mei 2024 om 12:46
Een lekkere pot gezien. Maar laten we het hebben over Vinicius jr. Die jongen wint dit seizoen gewoon de ballon d’or. In mijn ogen is hij op dit moment de beste speler van de wereld en hij is niet eens op zijn top. Zijn dribbels, zijn passes zijn assists en zijn goals zijn van uitzonderlijke kwaliteit.