Real Madrid weet opnieuw twee sleutelspelers langer te binden
Donderdag, 29 juli 2021 om 12:21

Real Madrid mag dan op transfergebied al een jaar lang weinig uitrichten, op het vlak van spelerscontracten slaat de Koninklijke een volgende slag. Dani Carvajal en Karim Benzema gaan een nieuwe verbintenis ondertekenen, zo meldt Marca. Carvajal tekent tot medio 2025, terwijl Benzema tot midden 2023 aan Real Madrid verbonden blijft. De contractverlenging van eerstgenoemde is donderdag ook bevestigd door de club.

De 29-jarige Carvajal komt uit de jeugdopleiding van Real Madrid en is sinds 2013 een gewaardeerde kracht in het eerste elftal. De rechtervleugelverdediger had een basisplaats in de gouden jaren van de club, waarin vier keer de Champions League werd gewonnen. Het afgelopen jaar kampte Carvajal met aanhoudend blessureleed, waardoor hij slechts 15 van de 51 wedstrijden van zijn club kon spelen. Op de rechtsbackpositie concurreert hij met Lucas Vázquez, terwijl Álvaro Odriozola mag uitkijken naar een nieuwe club.

Ook Benzema gaat zijn contract verlengen. De 33-jarige aanvaller, die tot medio 2022 vast lag, is na het vertrek van Cristiano Ronaldo de belangrijkste pion in het aanvalsspel van Real Madrid geworden. Benzema kende persoonlijk een uitstekend seizoen, waarin hij 30 goals en 9 assists produceerde in 46 clubduels. In totaal staat hij op 279 doelpunten en 144 beslissende voorzetten in 559 wedstrijden voor de club. Benzema werd voor zijn goede spel beloond met een terugkeer bij het nationale elftal van Frankrijk, waarmee hij deze zomer actief was op het EK.

Als gevolg van de coronacrisis houdt Real zich op de transfermarkt al een jaar koest. Daarom is het voor de club extra belangrijk om zijn steunpilaren langer te binden. Dat lukte eerder al met Luka Modric (tot medio 2022), Vázquez (tot medio 2024) en Nacho (tot medio 2023). Aanvoerder Sergio Ramos vertrok wél transfervrij bij Real, waarvoor de club met David Alaba een eveneens transfervrije vervanger haalde. De Spaanse grootmacht heeft volgens Marca met Kylian Mbappé maar één transferdoelwit: als de aanvaller van Paris Saint-Germain deze zomer niet haalbaar blijkt, dan wil Real de Fransman na het seizoen transfervrij inlijven.

Meer nieuws
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
4
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
21
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
46
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
R.madridista
 
18
29 juli 2021 om 12:25
Dit is enorm goed nieuws! Benzema mag van mij zijn carriere bij Real afsluiten! Hij is gelukkig niet ongeduldig en weet dat hij altijd kan verlengen bij Real. En Carvajal heeft helaas veel pech gehad met blessures. Ik hoop dat hij zich kan herstellen aankomend seizoen en weer een van de beste backs ter wereld kan worden. Mooi dat hij voor 4 jaar vastligt.
 
messi_123
 
6
29 juli 2021 om 12:31
@r.madridista hoop het ook hoop dat real komend seizoen niet veel blessures weer krijgt, want leefde met real wel mee wat ze allemaal hadden meegemaakt zoveel verloren wedstrijden, vindt ik ontzettend jammer voor zon top club en idd goed dat ze hebben verlengt
 
thomas0356
 
11
29 juli 2021 om 12:27
Dit gaat voor real toch lastig worden over een paar jaar, dat gouden middenveld trio, Benzema, allemaal spelers die lastig te vervangen zijn, maar toch allemaal een dagje ouder worden, benieuwd hoe ze dat gaan opvullen over een paar jaar
 
Mr.Madrid
 
10
29 juli 2021 om 12:44
Er lopen wat pareltjes rond in de jeugd en real heeft ook wat toekomst spelers gehaald de afgelopen jaren. Dus als Odegaard toch te licht word bevonden dan zal er vast wel weer een speler opstaan bij een ander elftal die kan worden gehaald. Voor nu met dit corona jaar heeft Real alsnog winst kunnen afschrijven zonder prijzen of een echt goed jaar. Jovic moet weer een jaar lekker voetballen of bij Madrid of in Duitsland en Odegaard moet een jaar een kans krijgen en dan kunnen we echt zien wat voor vlees er in de kuip zit.
 
Lorik Cana
 
12
29 juli 2021 om 12:49
Casemiro kan nog een aantal jaar mee. En dan heb je Valverde nog die nog zo een 10jaar+ mee kan. Voor de rest zal het uit de jeugd of aankopen moeten komen, maar Real heeft een paar "wonderkids" op het middenveld in de jeugd. Der loopt echt wel wat talent, ze hebben vorig jaar ook de onder-19s champions league gewonnen.
 
Castanza
 
2
29 juli 2021 om 13:46
Dat wonderkids in de jeugd hoor ik al jaren, vind dat er maar weinig van te zien is.. Kubo zou ook zo'n groot talent zijn.. Vind hem niet speciaal, bij Getafe viel hij mij nou ook niet mega veel op. Maar wellicht dat hij het nog waar kan maken.
 
Juggler
 
1
29 juli 2021 om 14:21
Met Zidane hadden ze ook wel een extreem conservatieve coach als het gaat om doorselecteren en het geven van de kans aan de jeugd. Al die wonderkids, die miljoenenaankopen verpieteren op de bank/tribune en als ze uitgeleend worden is veelal aan clubs waarvan je je kan afvragen of die bij de speler past.
 
MrKrillin
 
2
29 juli 2021 om 13:30
@thomas daarom hopen dat Mbappe en Camenvinga niet bijtekenen en gewoon hun contract uitzitten bij hun clubs. Dan na dit seizoen, transfervrij overstappen naar RM. Hebben wij weer 2 spelers erbij die minimaal 10 jaar kunnen schitteren/.
 
messi_123
 
2
29 juli 2021 om 12:27
goed nieuws hoop dat real komend seizoen sterk terugkomt, ze hebben heel goed gepresteerd ondanks zoveel blessures, kom op real ik hoop dat jullie weer is een keer de ucl ik wens real het beste toe komend seizoen fijne dag allemaal maak er iets leuks van
 
SocioFan1
 
8
29 juli 2021 om 12:33
Vond je 4x in 5 jaar tijd niet genoeg? Haha, nee maar kom op je gaat je rivaal het toch niet gunnen, of iig eerder dan barca bijv.
 
messi_123
 
7
29 juli 2021 om 12:42
@socio ja daar heb je gelijk in ik wauw dat er gewoon een gezonde rivaliteit bestond maar ik gun ze het wel ondanks dat het mijn rivaal ik hoop gewoon dat barca en real weer de 2 beste clubs van de wereld worden en dat de classico's weer spannend worden ik mis het heel erg
 
SocioFan1
 
2
29 juli 2021 om 12:59
Hehe, je daarom gezonde rivaliteit uiteraard, niks mis mee. En snap wat je bedoeld, indien je eigen club het niet red europees bijv. dan heb ik ook graag dat andere Spaanse teams goed presteren. Maar er is een grens haha. Hebben wel genoten van 10 jaar plus Spaanse dominantie. Nu is het even tijd voor renoveren en door selecteren. Dat kost even tijd en de covid crisis heeft helaas voor vertragingen gezorgd.
 
Aqua1
 
0
29 juli 2021 om 14:26
Socio Echte Barca fans gunnen Real niks, dat is normaal zo hoort rivaliteit te zijn, zeg niet dat hij geen Barca fan is maar krijg mijn twijfels. Ik gun Barca niks kom ik eerlijk voor uit, zal wel omdat ik die harde ben. Ik mis wel de echte realiteit van vroeger waar het echt op VZ er hard aan toe ging tussen beiden fans, het is meer bij elkaar slijmen dan dat er rivaliteit heerst. Als Barca eruit ligt of verliest heb ik leedvermaak...
 
Shevchenko_7
 
3
29 juli 2021 om 15:52
@Aqua of de mensen zijn door de jaren heen volwassener geworden en ben jij blijven hangen, volwassenheid komt met de tijd.
 
ModricMagic
 
12
29 juli 2021 om 12:30
Benzema ben ik wel enorm blij mee. Is nog steeds uitstekend voor Real. Het jammere is dat hij voorin de enige is met een beetje kwaliteit de afgelopen 3 jaar. Vinicius, Asensio, Hazard en Rodrygo waren het niet helemaal. Bij Hazard komt dat natuurlijk door die blessures. Bij Carvajal weet ik het niet echt. Is sinds zijn problemen met zijn hart in 2018 niet meer hetzelfde geweest. Ook natuurlijk enorm veel geblesseerd geweest. Jammer dat we Hakimi hadden laten gaan maar goed dit is het nu eenmaal. Als die fit kan blijven dan is die nog steeds de beste keus die we hebben momenteel.
 
messi_123
 
3
29 juli 2021 om 12:33
@modricmagic benzema is op dit moment de enige echt goeie aanvaller voorin met scorend vermogen, hoop echt hazard zich sterk weet terug te pakken want wat er met hem is gebeurd gun je niemand, en idd zonde dat ze hakimi hebben laten gaan is op dit moment de beste ra die er is
 
RealXIIImadrid
 
7
29 juli 2021 om 12:30
Carvajal is al jaren geen sleutelspeler. Wordt elk jaar minder en steeds meer blessuregevoeliger. Ben er nog steeds ziek van dat Hakimi niet rb speelt en we doorsukkelen met carva.
 
TheGalacticos
 
6
29 juli 2021 om 12:31
Vind het nog altijd zo jammer dat Hakimi weg is gegaan. Was een waardige vervanger geweest voor Carvajal. Ik denk dat hij mede door zijn blessures niet meer de oude is en dat we dat ook niet meer gaan zien, vind het daarom ook raar dat ze hem een contract willen geven tot 2025.
 
SocioFan1
 
4
29 juli 2021 om 12:34
Drama ja, Hakimi was top geweest, erg zuur! Maar ja geld moest binnenkomen helaas. Team is steeds verzwakt en niets komt erbij. Gaat nergens over helaas. Perez vraagt de fans om wel heel erg veel geduld.
 
SergioRamosHM
 
0
29 juli 2021 om 17:40
Vind het moeilijk om te zeggen maar Vázquez heeft hem ook goed vervangen. Odriozola helaas niet. Nacho kan er ook staan.
 
SocioFan1
 
0
29 juli 2021 om 12:31
Oh kijk eens, goed nieuws hehe. Zat er natuurlijk al aan te komen. Prima (nja als Carva maar wel eens fitter gaat blijven uiteraard), nu alleen nog wat erbij maar ja ben bang dat er niets gaat komen anders was die aankoop allang al gedaan. Denk dat het enkel wachten is op een mogelijke komst van Mbappe en anders komt er niets bij. Misschien dan maar kijken naar huur opties (ala Chicha of Adebayor destijds) zoals Martial of Coman. Aanval heeft echt iets nodig en hopen op Hazard en een Bale zou nergens over gaan helaas! Benzema kan wel wat hulp gebruiken. En dan kan je in 2022 echt toeslaan, plus een nieuw begin met het stadion!
 
messi_123
 
1
29 juli 2021 om 12:37
@sociofan nee man geen coman die is zet zo blessure gevoelig als hazard mbappe is enige beste oplossing op dit moment voorin die gaat zijn contract niet verlengen weet ik met zekerheid het is tijd dat ie naar zijn droomclub gaat en hoop dat ie het daar goed gaat doen
 
SocioFan1
 
0
29 juli 2021 om 13:02
Doel op een huur optie he betreft Coman (niet kopen dus). Iig een tussen oplossing voor nu als er deze zomer niemand gekocht gaat worden. Barca daarentegen heeft toch een solide aanval nu, spelers als Aguero en Memphis brengen toch de nodige goals met zich mee. Maar goed, als er geen blessures zijn dan is er ook minder aan de hand voor Real. De blessures hebben afgelopen seizoen voor problemen gezorgd helaas.
 
Mobesiktas
 
16
29 juli 2021 om 12:34
Big Benz moeten ze een contract geven tot einde van zijn carrière. Jarenlang belangrijk voor Real Madrid en al jarenlang misschien wel de beste spits samen met Lewandowski
 
messi_123
 
2
29 juli 2021 om 12:50
@mobesiktas benzema is zeker na lewa de beste spits ter wereld hij is zo underrated, van mij mogen ze benzema ook idd een contract geven tot het einde van zijn carriere, ben echt blij dat ie uit de schaduw van cr7 is want daarvoor leek het wel alsof ie het niveua niet meer aankon ofzo
 
AMadrid1991
 
16
29 juli 2021 om 12:46
Ik denk dat niemand raar opkijkt van het contract van Benzema. Maar dat 4-jarig contract voor Carvajal vind ik toch wel raar voor zo'n blessuregevoelige speler. Dat echte topniveau van vroeger heeft hij toch ook al een tijdje niet meer gehaald.
 
Aqua1
 
0
29 juli 2021 om 14:31
Er moet echt een wereldtopper komen ala Ronaldo dat heb je met Mbappe wel, Benzema is een nuttige speler al is het geen killer voor doel, mist veel kansen maar voetballend prima. Carvajal heeft nog niet zijn niveau terug van ene paar jaar terug..
 
SergioRamosHM
 
0
29 juli 2021 om 17:39
Afgelopen seizoen veel pech gehad. Seizoenen er voor gewoon stabiel rond de 25 competitiewedstrijden. Hij is elk seizoen wel een paar weken eruit. Dat is niet van gister maar eigenlijk altijd al bij hem geweest.
 
Teesboer
 
10
29 juli 2021 om 13:18
Ik ben niet echt een fan van Real Madrid, maar wel van Benzema. Wat een heerlijke spits is dat, hij wordt nog te vaak onderschat door velen heb ik het idee. Ben benieuwd hoe lang hij het nog kan volhouden bij Real, is toch al weer 33 jaar.