'Real Madrid wil twintig miljoen besparen en werkt aan deal met PSG'
Vrijdag, 23 augustus 2019 om 11:16

Keylor Navas zou Real Madrid hebben geïnformeerd over zijn vertrekwens en volgens AS is de Koninklijke bereid om de 32-jarige doelman gratis te laten vertrekken. Navas lijkt op weg naar Paris Saint-Germain, dat eerder deze zomer nog nul op het rekest kreeg van Real, ondanks het feit dat er al een principeakkoord was bereikt met Navas. De verbintenis van de sluitpost in Madrid loopt nog twee seizoenen door.

Real zou volgens AS willen meewerken aan een transfer om zo van het riante salaris van Navas af te zijn. De routinier uit Costa Rica strijkt naar verluidt een jaarsalaris van tien miljoen euro op en met zijn verbintenis tot 2021 zou de Spaanse grootmacht in totaal nog twintig miljoen euro aan salarissen moeten overmaken naar de Zuid-Amerikaan. Netto zou Navas momenteel vijf miljoen euro per jaar overhouden, maar bij een eventuele overstap naar PSG stijgt dat bedrag volgens de Spaanse sportkrant naar zeven miljoen euro.

Trainer Zinédine Zidane verkiest voorlopig Thibaut Courtois boven Navas, waardoor laatstgenoemde elders aan een nieuw avontuur wil beginnen. Marca schoof donderdag al een aantal mogelijke vervangers naar voren, onder wie Everton-doelman Maarten Stekelenburg. Het lijstje werd verder aangevuld met Pepe Reina (AC Milan), Willy Caballero (Chelsea ) en Diego Benaglio (AS Monaco). AS vult de lijst een dag later aan met Monaco-keeper Danijel Subasic en Antonio Mirante van AS Roma.

Volgens berichten in de Franse media staat Navas er goed op bij PSG-trainer Thomas Tuchel, die een alternatief zoekt voor eerste keus Alphonse Aréola. Ook Gianluigi Donnarumma is in verband gebracht met de Franse kampioen, al is er nog geen bod neergelegd bij AC Milan. Navas is sinds 2014 aan Real verbonden en veroverde in de afgelopen vijf seizoenen onder meer driemaal de Champions League.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
17
   
19:44
19:44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
9
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
28
   
19:13
19:13
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
   
19:11
19:11
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
24
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Rob_AFCA
 
56
23 augustus 2019 om 11:20
Zelfs een blinde zou Navas nog hoger inschatten dan Courtois. Blijft een onbegrijpelijke keuze.. In de eerste plaats dat je Navas laat gaan en vervolgens ook Lunin voor een jaar de hort op stuurt. Anderzijds.. Mocht Stekelenburg naar Real gaan dan is de stunt wel compleet. Dat zou een transfer zijn die zelfs voor Fifa 19 begrippen onrealistisch zou zijn
 
Fabian1986
 
10
23 augustus 2019 om 11:26
Nou in Potentie schat ik Courtois hoger in. Dus als niet blinde schat ik het dan anders in. Het is makkelijk om op Courtois af te geven, maar heel Real draaide vorig jaar niet. Navas en Courtois doen niet onder voor elkaar.
 
YoeriCFC
 
38
23 augustus 2019 om 11:31
Onzin, Courtois is een prut keeper die na zijn tijd bij Atletico geen punt meer gepakt heeft voor zijn club.. Hij heeft bij Chelsea moeilijkheden veroorzaakt binnen de groep, heeft enorm veel ballen langs hem zien vliegen die “gelijkwaardige” keepers zoals De Gea en zelfs Llorris wel pakte en is in staking gegaan om een transfer te forceren..De grootste fout die Chelsea als club gemaakt heeft de afgelopen jaren is tijd investeren in die overschatte, ondankbare slungel!
 
Veloszo
 
9
23 augustus 2019 om 11:42
Ik zou je graag serieus nemen.. maar het is gewoon duidelijk dat je uit wrok praat. Courtois is gewoon een hele goeie doelman is minstens even goed dan navas. Dat hij bij Chelsea meer doelpunten tegen kreeg dan bij atletico ligt dan ook vooral aan de kwaliteit in de verdediging bij Chelsea.
 
alkatorian
 
18
23 augustus 2019 om 11:51
Onzin. Navas is gewoon een betere keeper dan Courtois. Maar laatstgenoemde heeft een andere status. Navas wordt echt schromelijk onderschat. Komt van Levante, is de doelman van maar Costa Rica (met alle respect).
 
Duke222
 
8
23 augustus 2019 om 11:55
Mede dankzij Courtois heeft Real hele nare records gebroken.. zoals meeste tegengoals etc. Courtois is idd een goede keeper (ik vind hem niks speciaals maar oke goede keeper wel) maar bij Real bakt hij er gewoon niet veel van.ik snap die hele logica sws niet om hem aan te trekken. Hij kan bijna geen match de nul houden hij leidt de defensie helemaal niet is veel te passief, oogt helemaal niet scherp in het doel en komt te nonchalant over. Is traag met reflexes. Dan kan Real nog zo slecht spelen afgelopen seizoen, maar zodra Navas keepte zag het er gewoon stukke beter en zekerder uit. Dat zelfde geldt zelf in de voorbereiding matches van dit seizoen. Zo was er laatst een match Real verloor die dik tegen Atthletico Madrid dacht ik 7-3 ofzo? Weet even niet meer die uitslag maar toen speelde courtois 1 helft , nou Real kreeg me toch een pak slaag !!tweede helft keepte navas en hoppa - je zag direct hoe anders Real speelde en die helft met Navas hadden ze gewoon gewonnen. Als fan van Real doet het pijn aan mijn ogen die man in het doel sorry :s
 
Fabian1986
 
2
23 augustus 2019 om 12:05
Nou die man heeft anders afgelopen weekend jullie gered van puntenverlies. Het was vorig seizoen niet zijn beste seizoen, Maar dat was het bij niemand. Met Navas had Real ook vorig jaar geen kampioen gespeeld. Vraag me af waarom je terug refereerd naar een oefenwedstrijd. Als je 7 doelpunten tegenkrijgt is je verdediging gatenkaas. Makkelijk om dan weer naar Courtois te wijzen. Vorig jaar Kon Navas als hij speelde ook bijna de 0 niet houden,
 
Fabian1986
 
0
23 augustus 2019 om 12:06
@alkatorion Nou ik vind je comment ook onzin. Navas wordt absoluut niet onderschat ik weet niet waar jij dat aan ontleend.
 
TheGreatest10
 
5
23 augustus 2019 om 12:10
Flamingo in doel met zijn spaghetti poten waar elke bal doorheen vliegt. Nee een keeper met zijn potentie hoef ik niet. Wordt een beetje ondankbaar gedaan richting Navas. De beste man hield ballen tegen waar ik na 3 nachten nog steeds nachtmerries over had.
 
Duke222
 
2
23 augustus 2019 om 12:17
Die oefenpot neem ik er bij omdat jij enkel praat over dat Real zo slecht afgelopen seizoen speelde.nu is het een nieuw seizoen. Verder zeg ik nergens dat Real kampioen zou worden met Navas, wat ik zeg is dat als Navas keept dat de stats het steeds weer bewijzen dat Real dan beter speelt, en minder tegen krijgt en meer solide is. Hmmz die 7 doelpunten dat is het hem nou net he,, toen stond vooral Courtois op doel Meteen toen Navas kwam was voorbij met gatenkaas en hoe komt dat? Navas leidt tenminste de defence. Courtois doet niks bijna. Navas kon vaker en veel vaker de nul houden dan Courtois en daarnaast sws minder goals tegen. Het werd trouwens ook door engelse commentatoren toen ook al opgemerkt.(in die oefenpot) ook zij zagen direct het verschil. Gered van puntenverlies? Toemaar, is maar goed dat Benz (of wie dan ook) scoorde ! Eerste match Real staat 3-0 voor toch moet hij weer in laatste minuut goal door laten. eindstand 3-1 dat was geen oefenpot! Al met al .. het verschil is imo groot als navas of courtois speelt. Oefenpot of geen oefenpot.
 
Fabian1986
 
0
23 augustus 2019 om 13:33
Navas speelde dan ook minder wedstrijden. die goal in de laatste minuut was zijn fout niet. Heb je azijn gedronken? Nou imo is courtois in Potentie beter als Navas, maar dit is het seizoen waarop Courtois het zal moeten bevestigen. En de eerste wedstrijd was in ieder geval al prima.
 
Eydie Cee
 
1
23 augustus 2019 om 15:39
Ah, dank zij Navas scoorde Real dus plots 3 doelpunten? En zonder de save`s van Courtois afgelopen zaterdag, had Celta op 1-1 gekomen en tegen 10 man erop en erover gegaan zijn dan
 
YannickDiemen
 
0
23 augustus 2019 om 11:23
Voor zowel PSG als Real een goede deal. Een keeper van het niveau Navas hoort niet op de bank en zo heb je een ontevreden speler minder aan de kant van Real. Wel krankzinnig om te zien dat Maarten Stekelenburg van alle keepers die er rondlopen in de wandelgangen voorkomt. Ik bedoel, in 2010 was hij best wel belangrijk soms, maar zelfs dan was het krankzinnig. Nu na 9 jaar niet op hetzelfde niveau gepresteerd te hebben, word hij wel gelinkt? Denk dat het maar ook geruchten blijven.
 
SuperVeloce
 
1
23 augustus 2019 om 11:30
Als je 2de keeper bent geworden bij Real, waarom zou je naar PSG gaan om daar 2de keeper te worden, schiet toch niet op? Behalve dat je kan hopen 1ste plek te krijgen.
 
MarcoVerratti
 
7
23 augustus 2019 om 11:39
Omdat hij bij PSG gehaald wordt als eerste keeper? Ik vind het overigens wel vreemd dat Real hem dan gratis wil laten vertrekken. Er valt toch nog wel een transfersom aan Navas te verdienen?
 
Zuidenaar
 
0
23 augustus 2019 om 11:39
Daar maakt wel kans op een basisplaats want areola is niet zo een super betrouwbare keeper net navas.
 
LosBlancos1999
 
0
23 augustus 2019 om 12:10
Hij gaat naar PSG om 1e keeper te worden en dat is zijn goed recht. Onbegrijpelijk van onze kant.
 
Zuidenaar
 
0
23 augustus 2019 om 11:38
Goede tijdelijk oplossing! Volgend jaar donnarumA oppikken voor 50M tot 60M.
 
J.M. Keynes
 
0
23 augustus 2019 om 12:38
Persoonlijk vind ik Navas de betere van de twee... maar PSG is ook een sterke club en daar kan hij mooi een heel aantal landskampioenschappen en bekers bij gaan schrijven op zijn CV. Over meerdere Champions League overwinningen hoeft hij zich in ieder geval niet druk meer te maken.
 
funkeeE
 
0
23 augustus 2019 om 17:50
Moet gewoon lekker gaan spelen. Dat is het belangrijkste. Goede kans om eerste keeper daar te worden. Stukje betrouwbaarheid kunnen ze daar wel gebruiken. In de CL moet die ondergrens omhoog.
 
asr80
 
0
23 augustus 2019 om 14:19
Mooie oplossing. Courtois is duidelijk de nummer één! Hij zit met Psg nog steeds in een top ploeg..