Real Madrid wint en laat supporters eindelijk weer juichen
Zondag, 5 mei 2019 om 18:11

Real Madrid heeft zondagmiddag drie punten overgehouden aan de visite van Villarreal in LaLiga. De ontmoeting in het Santiago Bernabéu eindigde in 3-2, mede dankzij twee goals van Mariano Diaz. Het was de eerste zege van Real sinds 21 april, na een doelpuntloze remise tegen streekgenoot Getafe en een 1-0 nederlaag tegen stadsgenoot Rayo Vallecano. De ploeg van Zinédine Zidane zal het seizoen hoe dan ook als derde afsluiten.

Real Madrid nam na twee minuten reeds de leiding. Brahim Diaz pakte Santi Cazorla de bal af en gaf het leer mee aan Mariano, die Andrés Fernandez verschalkte: 1-0. Een hard gelag voor Villarreal, dat echter goed reageerde en nog geen tien minuten later op 1-1 kwam. Na balverlies van Casemiro kreeg Gerard Moreno de bal en de aanvaller liet Thibaut Courtois kansloos met een hard en precies schot in de hoek.

Het team van Zidane bleef de wedstrijd domineren, maar was onzorgvuldig in de afwerking. Het was uiteindelijk Jesús Vallejo die vijf minuten voor rust de 2-1 op het scorebord zette. Na een korte corner van Toni Kroos schoot Marcelo op doel en bleef de bal in de doelmond liggen. De verdediger was attent en profiteerde optimaal.

Real Madrid gooide het duel enkele minuten na rust al in het slot. Na goed voorbereidend werk van Fede Valverde en Daniel Carvajal tekende Mariano voor zijn tweede van de middag: 3-1. Het was aan Fernandez te danken dat Villarreal niet op een ruimere achterstand werd gezet. De doelman keerde pogingen van Brahim Diaz en Marcelo, maar zijn inspanningen konden door zijn teamgenoten pas in de extra tijd beloond worden met een aansluitingsgoal. Een inzet van Jaume Costas eindigde in de bovenhoek: 3-2.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
9
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
9
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
zeidzwolle
 
8
5 mei 2019 om 18:14
Eindelijk weer een lekkere pot gespeeld, alleen jammer van die tegengoals. Mariano heerlijk dat hij nog scoort en Vinicius is back, Brahim doet Brahimdingen. Ik kan me slechtere middagen herinneren
 
MaceReal
 
2
5 mei 2019 om 18:44
Mariano zou vaker mogen spelen van mij, is echt goed voor de goal en springt altijd heel hoog.
 
Free Eves
 
1
5 mei 2019 om 19:06
Lijkt me een lastig verhaal met de vorm van Benz. Of je zou Mariano hangend op de flank moeten opstellen, maar of we dat nou moeten willen.
 
Ikweetalles07
 
14
5 mei 2019 om 18:14
Met 3-2 van de nr 15 met de hakken over de sloot, laten we zeggen dat t n zwaar seizoen was in Madrid
 
bf1994
 
5
5 mei 2019 om 20:15
het zegt wel degelijk wat.
 
xmelissa
 
6
5 mei 2019 om 18:15
Prima pot gespeeld, jammer van dat tweede tegendoelpunt. Zo onnodig. Laat ik beginnen met het feit dat Courtois mij nog steeds niet heeft overtuigd als eerste doelman. Komt te vaak en te ver uit zijn doel. Ik heb toch echt liever Navas als eerste keeper maar daar lijkt Zidane toch anders over te denken. Casemiro, wat een drama deze wedstrijd. Zakt dit seizoen echt zwaar door zijn ondergrens. Voetballend vermogen lijkt hij amper tot niet te hebben en dan wilt Zidane Llorente blijkbaar verkopen.. oerdomme keuze. Het is te hopen dat Case zijn vorm volgend seizoen herpakt want het is werkelijk niet om aan te zien. Goed dat Vini weer terug is en ik heb genoten van Brahim Diaz!
 
Real Madr!d
 
8
5 mei 2019 om 18:18
Die laatste 10 minuten. Vreselijk weer. Dan speelde je een redelijke goede wedstrijd, speel je bijna alsnog op het eind gelijk. Scheiedsrechter wou wel heel erg dat Villarreal nog de 3-3 kon maken. Liet nog doodleuk 2 minuten doorspelen. Isco komt erin, en het tempo gaat gelijk vijf keer omlaag. Stuk of 5 keer balverlies in die laatste kwartiertje. Nee, op deze manier kunnen we ook wel afscheid gaan van nemen van Isco. Maar goed. 3 punten, wederom weer weer niet verloren in eigen huis. Maar die tegendoelpunten, daar moet Zizou echt keihard gaan werken in de zomer.
 
Robinozaurus
 
5
5 mei 2019 om 18:19
Tja, we winnen en dat is leuk. Maarja het belangrijkste van deze wedstrijd was natuurlijk de randzaak rondom Bale. De spelletjes worden gespeeld en Bale word duidelijk naar de uitgang gepest. Ergens niet netjes natuurlijk maarja, Real kan eigenlijk ook niet anders. Nog 2 partijtjes afmaken en dan is dit seizoen (eindelijk) afgelopen. Morgen maar naar Manchester reizen en met Pogba gaan praten. Die zal liever CL willen spelen dan EL dus dat zal de kans vergroten voor een transfer. Brahim kan een hele goede gaan worden overigens. Volgend seizoen uitlenen lijkt mij het beste.
 
Dembouzzz
 
0
6 mei 2019 om 11:27
Niks uitlenen behouden!
 
JeffinhoGitano
 
2
5 mei 2019 om 18:58
Genoten van Brahim ze spel, dit is wel echt de kans om Zidane te laten zien waar je van gemaakt bent. Was wel beetje hakken over de sloot maar ben blij met de overwinning ondanks dat het toch niks meer uitmaakt. Gelukkig nog maar twee potjes en dan is dit drama seizoen voorbij
 
RealGalactico
 
1
5 mei 2019 om 19:01
Heb niet de hele wedstrijd gezien. Maar wat ik zag deed me goed. Al moet gezegd worden dat Villareal niet veel weerstand bood, waardoor je weinig in de problemen kwam. Dat je dan ook nog 2 onnodige tegengoals krijgt bewijst voor de zoveelste keer dat er ook defensieve versterkingen moeten komen.Iig al verzekerd van de derde plek dus de laatste twee wedstrijden zullen ze alleen voor de eer spelen. Hoop dat we dan nog wat goeds te zien krijgen zodat we het rampzalige seizoen tenminste enigszins goed afsluiten.
 
AchrafEL Morabit
 
4
5 mei 2019 om 19:10
Ik zie Navas nog wel naar United gaan als De Gea daadwerkelijk vertrekt.
 
LosBlancos1999
 
0
5 mei 2019 om 19:16
Dit was een leuke pot om te kijken. Grotendeels goed voetbal laten zien en weer een overwinning!
 
Eydie Cee
 
1
5 mei 2019 om 20:13
60 minuten goed gespeeld, op uitzondering van Casemiro. Toen Asensio en Isco erin kwamen, was het gedaan....