Recordbrekende tienerdoelman uit België wil Manuel Neuer achterna
Zaterdag, 30 oktober 2021 om 23:00

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer gaat de aandacht uit naar de negentienjarige doelman Maarten Vandevoordt, die vanwege zijn keeperstijl wordt vergeleken met Manuel Neuer en momenteel indruk maakt bij KRC Genk, twee jaar nadat hij de jongste doelman ooit in de Champions League werd.

De avond op 10 december 2019 blijft speciaal voor Vandevoordt, zijn familie en degenen die hem hebben gevolgd in de jeugdopleiding van Genk. De jonge sluitpost kreeg van trainer Hannes Wolf een basisplaats in het Champions League-duel met Napoli, omdat eerste doelman Danny Vukovic maandenlang aan de kant stond vanwege een gescheurde achillespees. Zijn vervanger, de 21-jarige Gaëtan Coucke, maakte in de eerste maanden van het seizoen geen geweldige indruk en hierdoor werd Vandevoordt de jongste doelman ooit in de geschiedenis van de Champions League. De tiener was 17 jaar en 287 dagen oud.

Door zijn gebrek aan ervaring veranderde een beoogde droomavond al snel in een nachtmerrie. Na 125 seconden kon Vandevoordt de bal voor de eerste keer uit het net vissen en de enige die hij hier de schuld voor kon geven, was zichzelf. De doelman, die in de jeugdopleiding van Genk bekend stond om zijn meevoetballende kwaliteiten, probeerde in zijn eigen strafschopgebied de bal achter zijn standbeen terug te kappen. Arek Milik kon de bal echter eenvoudig in een leeg doel schuiven, omdat het hoogstandje van de doelman hopeloos mislukte.

Het werd er daarna niet beter op voor de jonge doelman. De spits van Napoli verdubbelde halverwege de eerste helft de marge en zeven minuten voor rust werd de diep gestuurde Marek Hamsik gevloerd door Vandevoordt. Scheidsrechter Cüneyt Cakir wees gedecideerd naar de strafschopstip, waarna de hattrick van Milik een feit was. Vandevoordt haalde de internationale krantenkoppen omdat hij als jongste doelman ooit in het miljardenbal geen sterke wedstrijd keepte. Door dergelijke negatieve publiciteit zou het zelfvertrouwen van een groot aantal jonge spelers een serieuze knauw hebben gekregen. Dat gold echter niet voor Vandevoordt. Het mindere optreden in Napels heeft hem alleen maar beter gemaakt. De Belg heeft zich ontpopt tot een van de meest veelbelovende jonge keepers in het mondiale voetbal.

"Ik was snel over die fout heen. Ik denk dat ik mentaal sterker uit dit hele gebeuren ben gekomen", vertelde Vandevoordt drie maanden na zijn Champions League-debuut aan Het Laatste Nieuws. "Ik weet nu wat ik beter en anders moet doen. Ik zal nooit meer zo'n risico nemen. Als ik de tijd kon terugdraaien, zou ik de bal onmiddellijk wegtrappen. Iedereen maakt fouten. Helaas worden die van de keepers altijd uitvergroot." Gelukkig voor Vandevoordt maakt hij zulke fouten nu veel minder. De tiener werd in februari van dit jaar, voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen KV Oostende, door John van den Brom benoemd tot eerste doelman.

Gezien de club waarvoor hij speelt en zijn lange, slanke postuur, zijn er al vergelijkingen gemaakt met Thibaut Courtois. De Belgische fans hopen dat Vandevoordt de sluitpost van Real Madrid op de lange termijn zal opvolgen als eerste doelman van de Rode Duivels. Zijn stijl van keepen valt echter meer te vergelijken met die van de moderne doelman, die belangrijk is in de opbouw en ook goed in de ruimte achter de defensie kan spelen. Het mag geen verrassing heten dat Neuer het grote idool van de inmiddels negentienjarige Belgische doelman is.

De keeperstijl van Vandevoordt is ook niet zo opmerkelijk, aangezien hij niet als doelman tot de jeugdopleiding van Genk toetrad. Hoewel hij in Sint-Truiden opgroeide in dezelfde straat als Club Brugge-sluitpost Simon Mignolet, was het de techniek van Vandevoordt als veldspeler waardoor hij bij Brustem VV op de radar van de scouts van Genk verscheen. Op negenjarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Genk, maar het zou nog vijf jaar duren voordat de beslissing werd genomen om van hem een vaste doelman te maken.

De trainingsmethodes van Genk zijn zodanig dat elke speler ook op doel komt te staan. De jeugdtrainers van de club willen vooral de balvaardigheid van de jongeren verbeteren in hun eerste jaren bij de club, waardoor Vandevoordt in het begin bij de viervoudig kampioen van België meer tijd als veldspeler dan als doelman doorbracht. "Af en toe mocht ik keepen en dat bleek een succes", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "Ik heb er veel profijt van gehad dat doelmannen in de jeugdopleiding van Genk veel moeten meevoetballen. Dat leert je ook om het spel beter te lezen en comfortabel aan de bal te worden. Natuurlijk moet ik nu meer opletten, want elke fout word je veel zwaarder aangerekend. Dit is echter mijn manier van keepen."

Toen Vandevoordt uiteindelijk de kans kreeg om volledige wedstrijden te keepen, zag je hem regelmatig tientallen meters uit zijn doel staan om zijn teamgenoten een afspeelmogelijkheid te geven bij balbezit. Op vijftienjarige leeftijd trainde hij al met het eerste elftal van Genk mee. De jongeling bleef regelmatig tot laat op het trainingscomplex om vrije trappen en penalty's te nemen. Inderdaad, nemen in plaats van ze te redden. Door zijn meevoetballende kwaliteiten, komt de zelfoverschatting van Vandevoordt bij zijn Europese debuut niet helemaal uit de lucht vallen. De afgelopen twee jaar hebben in het teken gestaan van het indammen van die overmoed om verdere grote blunders te voorkomen.

Het was eigenlijk de bedoeling dat Vandevoordt de rol van eerste doelman bij Genk zou overnemen in de maanden na die bewuste avond in Napels, maar door een elleboogblessure in februari vorig jaar miste hij de rest van het seizoen en moest hij twaalf maanden wachten voor hij eindelijk de vaste waarde onder de lat bij de Genkies zou worden. In het afgelopen seizoen won Vandevoordt met Genk de Belgische beker en stopte hij in competitieverband onder andere een strafschop van Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken.

De tiener heeft zich in de afgelopen zes maanden opgewerkt tot de onbetwiste eerste doelman van België Onder 21. Liverpool, Real Madrid, AC Milan en AS Roma zijn slechts enkele van de clubs die Vandevoordt naar verluidt ook in de gaten houden. Hoewel zijn contract bij Genk nog twintig maanden doorloopt, lijkt een overstap naar een van de grote vijf Europese competities op een gegeven moment onvermijdelijk. Dat is vooral te danken aan Vandevoordt's kwaliteiten als moderne keeper. Maar de mentale weerbaarheid die hij na december 2019 heeft getoond, is misschien wel wat hem het meest onderscheidt van zijn leeftijdsgenoten.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
5
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
5
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Elijah
 
16
29 oktober 2021 om 00:18
Ik koop 'm altijd op fifa ??. Groot talent! Meer potentie dan Courtois wellicht?
 
real8madrid
 
6
29 oktober 2021 om 00:25
Op fifa en fm allicht. In het echt lijkt me sterk, puur statistisch gezien alleen al. Wat is de kans dat voor twee opeenvolgende generaties een Belgische doelman kan uitgroeien tot de beste ter wereld? Wat is de kans dat die twee ook nog eens bij dezelfde club werden opgeleid en doorbraken?
 
Lierse1997
 
4
29 oktober 2021 om 00:48
De kans lijkt me inderdaad niet groot. Wel een heel groot talent en ik ben benieuwd waar hij uiteindelijk belandt. Maar een paar jaar Genk heeft hij nog wel echt nodig.
 
Jimmmmm
 
5
29 oktober 2021 om 00:59
En dan hebben we nog een op Courtois jaloerse verrader gehad met Casteels. Hij speelt ook op een hoog niveau bij Wolfsburg.
 
real8madrid
 
4
29 oktober 2021 om 02:28
Na al die verloren talenten de vorige jaren als Bakkali, Musonda, Januzaj, Faes, Schrijvers etc etc die allemaal nooit hun belofte hebben ingelost verwacht ik sowieso helemaal niets meer van Belgische talenten om eerlijk te zijn.
 
Jimmmmm
 
13
29 oktober 2021 om 02:45
Talent heeft niets met nationaliteit te maken. Maar goed het lijkt dat je vooral naar statistieken kijkt. Dan zal Belgie over 30 jaar nog eens wat talenten hebben ja.
 
Arnout108
 
6
29 oktober 2021 om 10:37
@real8madrid, de kans dat er nu een topkeeper opgroeit bij Genk wordt niet minder groot omdat Courtois daar ooit heeft rondgelopen. De begeleiding is blijkbaar goed daar en een talent kan overal ter wereld geboren worden. Als je 20 jaar geleden gevraagd had hoe groot de kans was dat er 2 topkeepers uit die opleiding zouden komen dan was de kans niet heel groot geweest maar nu ze er al 1 hebben gehad en nu het tweede talent is doorgebroken is die kans veel groter.
 
THenry_228
 
3
29 oktober 2021 om 11:01
@real: dat is nogal kort door de bocht. Omdat enkele Belgische talenten hun potentieel niet waargemaakt hebben, verwacht je niets meer van Belgische talenten. Een nogal bizarre logica hanteer je daar. Dus omdat Itaharren, hét supertalent, zijn potentieel niet zal waarmaken, zal geen enkel NL talent nog iets bereiken?
 
real8madrid
 
1
29 oktober 2021 om 16:32
Heeft geen ruk met Nederlanders en Nederlandse talenten te maken. Elk groot talent dat we hebben gehad de laatste jaren heeft het niet waargemaakt omdat ze mentaal te kort komen en te vroeg teveel van zichzelf vinden. Dat lijkt een trend te zijn. Dus nee momenteel heb ik nog weinig vertrouwen in Belgische talenten
 
FcGrun050
 
0
30 oktober 2021 om 12:34
@real8madrid - Faes speelt nog best goed voor Reims, en hij is nog maar 23. Die gaat vast wel een stap hogerop maken in de aankomende jaren. De rest heeft het qua potentie niet echt waargemaakt. Daar tegenover staat wel weer een flinke lijst nieuwe talenten die gewoon spelen op een goed niveau: Mangala (stuttgart), Saelemaekers (Milan), De Ketelaere (Brugge), Vranckx (Wolfsburg), Lokonga (Arsenal), Bornauw (Wolfsburg), Vanheusden (Genoa), Thaete (Bologna), Onana (Lille), Matazo (Monaco). Dus ik denk dat deze spelers nog wel flink kunnen doorgroeien nog.
 
Jimmmmm
 
0
30 oktober 2021 om 13:40
Doku niet vergeten.
 
TheRoscoe
 
0
30 oktober 2021 om 17:36
"en dan hebben we nog een op Courtois jaloerse verrader gehad met Casteels. " Context aub?
 
RAFC2002
 
0
30 oktober 2021 om 22:23
Dude volg hem eerst eens eventjes zou ik zeggen
 
Jimmmmm
 
0
30 oktober 2021 om 23:36
Hiermee bedoel ik dat hij samen met Courtois als 16-jarig toptalent werd beschouwd. Hij was zelfs de betere op die leeftijd. Helaas door een blessure heeft van hem heeft Courtois dan de kans gekregen om zich te tonen als 16 jarige in het A team. Later als 18 jarige kreeg Courtois alweer de kans na visumproblemen bij de oudere 1ste keeper Koteles. Courtois bleef staan, werd kampioen en vertrok naar Chelsea. Casteels bleef niet bij Genk om hem te vervangen maar verbrak zijn contract met de wet van 78, een louche wet die enkel in Belgie geldt maar waarover de Belgische clubs een akkoord hebben niemand zo over te nemen, en vertrok hij naar Duitsland. Ik geloof Hoffenheim om daar als 2de keeper een carriere op te bouwen. Jaloers noem ik hem dus vanwege al de superlatieven dat Courtois kreeg die hij normaal als "betere" had moeten krijgen. Verrader is hij omdat hij die wet gebruikte. Wie daar mee dreigt en het zelfs effectief doet, is gewoon waardeloos. Maar ik ben blij voor hem dat hij toch zijn potentieel bereikt. Uiteindelijk is Courtois toch sterker gegroeid, maar ik dacht ook altijd dat Casteels het verste zou geraken.
 
Bon Jovi
 
0
31 oktober 2021 om 09:50
Vind ik onzin real8madrid. Geeft Barça Pedri en Gavi ook beter op omdat het de laatste jaren met Sandro, Munir, Puig, Alena en al die anderen niets is geworden? Er zullen vast wel weer talenten opstaan. Het is bij zo'n klein land land natuurlijk een zeldzaamheid dat we in 1 generatie zoveel wereldtoppers hebben als met Courtois, Kompany, de Bruyne en hazard.
 
real8madrid
 
0
31 oktober 2021 om 11:31
Die jongens faalden omdat ze het talent niet hadden. Niet omdat er mentaal iets scheelde
 
Bon Jovi
 
0
31 oktober 2021 om 13:39
Oke, en waarom zou er mentaal iets schelen bij Doku en de Ketelaere omdat er iets school aan Januzaj en Bakkali? Net zoals Pedri meer talent toont dan Alena, kan Doku een betere mentaliteit tonen dan Bakkali.
 
real8madrid
 
0
31 oktober 2021 om 19:42
Waarom zou je talent en mentaliteit in deze vergelijken? Talent is aangeboren, mentaliteit is aangeleerd. Dat lijkt me zo klaar als een klontje. Mentaliteit kan voor een groot deel beinvloed zijn of worden door cultuur. Dus is het helemaal niet zo gek om een bepaald type mentaliteit aan bepaalde nationaliteiten/culturen te verbinden. Sowieso vind ik de Belgische mentaliteit slapjes. Ook onze huidige toppers vind ik mentaal niets bijzonders op Lukaku na. Allemaal schooljongetjes, zelfs met al hun ervaring ondertussen. Slappe hap. Dat in combinatie met een boel talenten die het vanwege hun mentaliteit nooit hebben waargemaakt doet mij twijfelen aan de huidige talenten. Zo gek vind ik dat helemaal niet.
 
Sander125
 
0
29 oktober 2021 om 22:40
Ja ideaal om te kopen als je met een kleine club speelt ??
 
Bon Jovi
 
0
30 oktober 2021 om 17:38
Zeer zeker niet. Courtois was op deze leeftijd al een onklopbare muur. Ik herinner me een club brugge-genk die op 2-2 eindigde maar eigenlijk 8-1 had moeten zijn qua verhoudingen -bij wijze van spreken- maar die jonge Courtois haalde alles uit zijn doel. Een fenomeen, op jonge leeftijd al. Vandevoordt heeft talent, maar maakt nog vaak kleine (of grote) foutjes en bij hem heb ik een dergelijk wauw gevoel helemaal niet, ook omdat hij niks uit straalt.
 
Jimmmmm
 
0
30 oktober 2021 om 23:40
Thibaut was echt niet normaal dat seizoen. 1 foutje heeft hij dat jaar gemaakt, een penaltyfout op Standard in de playoffs. That's it. Vdv heeft een 2de oudere keeper nodig die hem pusht.
 
CarlitoPablito
 
20
29 oktober 2021 om 00:30
Als Genkie zie ik alle wedstrijden van Genk. Zonder twijfelen een zeer groot talent,die zelfs publiekslieveling Vukovic op de bank kreeg(en er voor gezorgd heeft dat Genk en Vuko het overeen zijn gekomen om het contract te ontbinden zodat deze terug naar zijn geboorteland kon vertrekken,hij werd vader als ik me niet vergis)Mijn beste vriend was Vuko's buurman,hij en vele anderen waren hem gaan uitzwaaien toen hij vertrok bij zijn thuis en daar had hij ook enkel mooie woorden over voor Maarten. Hij had het moeilijk met het feit dat hij,zeker gezien zijn staat van dienst,na enkele mindere matchen waaronder een jammerlijk doelpunt die via zijn rug/achterkant in doel ging,redelijk snel gepasseerd werd door John van den Brom,maar tegelijk gaf hij ook toe dat een talent als Vandevoordt niet vaak voorkwam en hij dit daarom ook kon plaatsen,ookal had hij natuurlijk titularis willen blijven(waren zijn woorden,en daar geloof ik mijn beste kameraad wel in ;-)). Op het begin keek ik wat sceptischer tegen hem aan,ook omdat het met het vorige jeugdproduct/talent die Vuko moest vervangen,Gaetan Coucke,niet zo best was verlopen. Maar Vandevoordt heeft ondertussen bewezen weldegelijk een zeer goede betrouwbare keeper te zijn die het,misschien door mijn blauwwitte bril gekeken;-),in zich heeft een mooie toekomst op te bouwen. De laatste weken zit Genk wel in een fameuze dip en ook Maarten deelt in die malaise,vind hem de laatste weken ook wel iets minder,maar hij wordt ZEKER ook niet geholpen door onze Zuid-Amerikaanse verdedigers. Maar de progressie die hij gemaakt heeft na zijn debuutmatch wil ik zeker benoemen. FORZA RACING!
 
Jimmmmm
 
3
29 oktober 2021 om 13:28
Onze Colombianen zijn top. Samen met Koulibaly het beste ooit wat er op veld stond in Genk vanachter. Het probleem ligt daar niet.
 
CarlitoPablito
 
2
29 oktober 2021 om 14:17
Ze zijn zeer zeker top,maar op het moment toch minder? Lucumi vind ik echt zwak(ker) spelen de laatste weken en mijn persoonlijke favoriet Munoz heeft ook niet zijn beste periode. Zijn gedrag na zijn wissel tegen Eupen bv was ik ook niet tevreden over. Maar ik deel u mening,in goede vorm zijn ze de top in Belgie
 
Jimmmmm
 
2
29 oktober 2021 om 19:06
Iedereen is minder he. De ploeg draait niet, dan lijkt dat zo. Munoz en Arteaga wisten weken niet wat doen. Aanvallen = onze centrale verdedigers in de steek laten aangezien er geen middenvelder zich bezig hield met controlerend verdedigen. Verdedigen = geen meerwaarde aangezien de backs belangrijk zijn aanvallend in het Genkse voetbal. Zet een goede coach neer zoals Clement en ze zijn weer top na 1 speeldag.
 
Bon Jovi
 
0
30 oktober 2021 om 17:44
Ik vind dat hij vaak niet vrijuit gaat bij tegendoelpunten, en onzeker acteert. Ok hij is jong en zal wel aan maturiteit winnen, maar een keeper moet stabiel en betrouwbaar zijn en iets uitstralen. Sommige jongens zijn talentvol en hebben op papier alle kwaliteiten die een keeper moet hebben (meevoetballen, reflexen, etc), maar missen gewoon die andere zaken. Ik weet het niet zo met deze jongen, ik snap dat je als Genk zijnde kansen geeft aan de jeugd maar met pakweg de Vukovic van 3 jaar geleden of een andere keeper (bijv Van Crombrugge) was Genk echt nog stukken sterker geweest en nog meer titelkandidaat geweest.
 
Jimmmmm
 
0
30 oktober 2021 om 23:42
Klopt, liever jonge veldspelers dan een keeper. Een fout van de keeper is goal en jongeren maken nu eenmaal fouten behalve dus enkele fenomenen.
 
Jimmmmm
 
6
29 oktober 2021 om 00:56
Voetballend sterk, een ijskonijn zoals Van der Sar, maar hij moet toch nog veel verbeteren in general. Logisch natuurlijk maar hij heeft de erfenis van Courtois en elke Genkie vergelijkt hen natuurlijk. De verwachtingen zijn (te) hoog. Op dit moment zit hij ook niet in grote vorm. Ik denk dat ze beter een oudere ervaren 2de keeper hadden genomen om hem toch de kneepjes te leren. De keeperstrainer is wel van wereldklasse niveau maar toch. Maar goed zolang Brom er zit zal Genk wisselvallig zijn en dan krijgt de keeper net zoals de rest weer commentaar.
 
CarlitoPablito
 
2
29 oktober 2021 om 03:56
Ik kan me grotendeels vinden in u mening,al hoor ik niet bij de groep die om John's ontslag vraagt. Hij zet de pionnen neer die in mijn ogen 90% vd mensen die Genk volgen zou neerzetten(al prefereer ik voor Eiting ipv Hrosovsky bv). Dat onze Colombianen in een mindere periode zitten,kan hij weinig aan doen. Hij stelt daarom ook al vaker wel eens McKenzie en de laatste weken Saddick op. Thorstvedt was vorig jaar outstanding maar geraakt bij ons,voor de nationale ploeg speelt hij wel vaak beter/goed,niet echt in vorm. Heeft hij tegen Gent ook vervangen voor Trésor bv. Hij had in de spits vorig jaar ook niet veel keus aangezien Dessers echt in een vertrouwenscrisis zat en Onuachu er gewoon 33 maakte. Dit jaar mist onze Pol gewoon kansen die hij vorig jaar geblinddoekt maakte. Zowel tegen Gent mistte hij op 2meter van de doellijn en de week ervoor trapte hij tot 2keer toe een penalty niet binnen. Ook daar wisselt John Onuachu al veel vaker voor Ugbo. Enkel stilstaande fases,corners tegen, zijn een ramp. Nu zou daar Haar 'verantwoordelijk'voor zijn gesteld,buiten de jongens op het veld natuurlijk. Verder vind ik ons ook niet slecht spelen,dwingen we echt meer dan voldoende kansen af,zoals onze laatste match tegen Gent nog bijvoorbeeld. Vorig jaar zou het bij de rust evengoed 3 0 hebben gestaan. Europees was onze thuismatch dramatisch,akkoord en West Ham was/is gewoon te sterk,punt. Onuachu won geen (kopduel) bij een verdediger die 30 cm kleiner was bv.
 
Jimmmmm
 
0
29 oktober 2021 om 13:23
90% van de mensen, Eiting i p v Hroso, Colombianen in mindere vorm????? Oei ik denk dat jij het eerder niet ziet wat niet erg is trouwens. Heb je ooit gehoord van verdedigende organisatie in het middenveld. Zonder Hroso is die er niet. Voor de rest mag eender wie langs hem spelen, met Heynen als beste. Dus elke opstelling zonder Hroso was al fout en dus die 90% klopt zeker niet. Maak er maar 5% van en waarschijnlijk 5% facebookgangers. Onze Colombianen in de centrale verdediging zitten absoluut niet in een mindere periode. Misschien heb je Cuesta niet zien spelen tegen Brazilie, Uruguay en Ecuador maar dat was topniveau. 3 keer de 0 gehouden. McKenzie en Sadick worden opgesteld omdat Cuesta doodop is van dat reizen en die interlands. Het probleem in Genk ligt voor de verdediging en de coaching hierbij. En als de organisatie daar niet goed zit krijgen de backs niets klaar waardoor het helemaal een soep wordt en het vertrouwen daalt en dan komen de missers. Individueel is deze kern onze sterkste ooit. Alleen is de coach B materiaal, iemand die wanneer het moeilijker loopt geen oplossingen vindt. Iemand die te weinig roteert waardoor ze nog meer vermoeider zijn zelfs blessures krijgen zoals Cuesta en Ito. Vervang de coach en we spelen nog mee voor de titel, houd de coach en het wordt zweten om de top 4 te halen, net zoals vorig seizoen.
 
CarlitoPablito
 
0
29 oktober 2021 om 14:27
Een andere mening hebben vind ik zeker oke en zeker als je ze onderbouwt zoals jij doet. Misschien is 90procent idd schromelijk overdreven maar aan je uitleg te lezen vind ik dat je toch volledig akkoord bent met de BASISopstelling van Van den Brom of lees ik het fout? Over Eiting-Hrosovsky kan je discussieren,ik ben gewoon niet zo een grote fan van Patje,blij om hem te hebben maar ik zag ook wel een soort van chemie tussen Heynen,Eiting en Hrosovsky(die ingestudeerde vrije trap tegen Leuven,ik vond dat een voorbode op hoe ze elkaar begonnen te vinden). Je haalt Cuesta aan,die idd veel sterker is,en minder al dan niet terechte rode kaarten pakt dan vorig seizoen maar je haalt dan wel 3 voorbeelden aan die hij voor zijn land speelde. Op het feit dat hij doodop is,begrijp ik,alleen we zijn nog maar november,dat maakt me dan wel onrustiger. Hetzelfde vond ik van Thorstvedt,die zijn niveau bij Genk niet haalt als dat hij vorig seizoen haalde,bij Noorwegen lukt dat wel. John's wisselbeleid vind ik er dan ook wel op vooruitgegaan. Vorig jaar KON hij niet wisselen omdat Genk's basiself gewoon supersterk was. Hij probeerde Onuachu echt niet af te halen voor Dessers(jammer voor Cyriel als hij inviel zagen we ook meteen waarom,wel bedankt nog voor de goal tegen RSCA in de playoffs!) Dit jaar brengt hij Ugbo,Trésor toch wel vaker,Dat mag NOG vaker voor mij maar ik vind dit toch al een goed begin.
 
CarlitoPablito
 
1
29 oktober 2021 om 14:28
Chemie tussen Heynen Eiting en Thorstvedt bedoelde ik.
 
Jimmmmm
 
0
29 oktober 2021 om 19:17
De chemie aanvallend lijkt allemaal leuk en mooi maar als ge tegen een slimme coach speelt dan weet die hoe genk te pakken. Eiting heynen is te aanvallend. Hroso is gewoon nodig nu, nog beter is een nieuwe sterke 6 zoals Ndidi was. Dat is voor de winter hopelijk. Voor Brom zijn opstelling was ik nu in de beker voor de eerste keer akkoord dit jaar. De wedstrijd ervoor zag ik liever McKenzie i p v Sadick ook al is die ook sterk. Maar het kwaad is geschied. Als Pol mist vanaf 1 meter dan weet je het wel. Dat Cuesta en Thorst en anderen moe zijn is normaal. Daarvoor dient roteren en dat doet Brom amper. De druppel voor mij was Cuesta opstellen die 2 dagen ervoor snachts onze tijd nog 90 min met Colombia speelde. En dan krijg je minder frisse spelers of zelfs blessures zoals nu. Hij moet veeeeel meer wisselen. Ach het is wachten op ontslag tenzij domenico en ribeiro nu meer bepalen en John een verloren duurbetaalde pion gaat zijn.
 
Decades
 
20
29 oktober 2021 om 06:10
Hier is een opmerkelijk weetje: Vandervoordt groeide op in dezelfde straat als Simon Mignolet.
 
ticer
 
7
29 oktober 2021 om 08:34
Ken de belgische competitie niet te goed. Maar zou hij wat zijn voor Ajax? Als hij niet bijtekent zou Genk deze zomer moeten verkopen, anders is hij transfervrij. En Ajax mist Onana en ik verwacht dat Stekelenburg zal stoppen na dit seizoen
 
Jimmmmm
 
1
29 oktober 2021 om 13:06
Zou een goede volgende stap kunnen zijn maar laat hij maar gewoon bijtekenen.
 
N.Chelsea
 
1
29 oktober 2021 om 15:53
Zat ik ook al aan te denken. Zou een mooie stap zijn om geleidelijk aan naar de top te gaan. Wat zou deze jongen moeten kosten? Denk al gauw een miljoen of 20, dus dat is wel een risico wat je neemt.
 
wolterx
 
1
30 oktober 2021 om 11:17
Denk dat Ajax niet gaat zoeken in die leeftijdscategorie meer. Als een nieuwe doelman gaat komen gaat die iets ouder zijn lijkt me. Gorter en Setford met Pasveer dan doelmannen 2, 3 en keeper Jong Ajax. Vandervoordt wees Ajax trouwens al keertje af met 16.
 
IKEA
 
2
29 oktober 2021 om 16:49
Leuk voor die jongen dat hij zo'n prachtrecord op zijn naam heeft staan. Zelf heb ik hem nooit zien keepen maar als ik hem zo qua uiterlijk inschat kan ik haast niet geloven dat dit een groot talent is. Zo'n dunne spillebeen, een beetje spits schiet gewoon de bal zo hard op de keeper opdat je ze beiden in het netje legt. Hij komt op mij meer over als de jongen die de FIFA wedstrijden speelt voor Genk.
 
Skizil
 
0
30 oktober 2021 om 10:16
Hij is een tiener... . Courtois was niet veel smaller en waar zit hij nu?
 
Tjeerd1968
 
0
30 oktober 2021 om 00:12
Ajax wordt wakker