Rectificatie: LaLiga staat niet op het punt om gecanceld te worden
Maandag, 16 maart 2020 om 00:19

Javier Tebas rekent erop dat het seizoen in Spanje vroeg of laat wordt hervat. De voorzitter van LaLiga verzekert zondagavond in gesprek met COPE dat het seizoen 'zal worden afgemaakt' en dat hij in contact staat met collega's uit andere grote Europese competities over het gladstrijken van onderlinge agendaconflicten, om te bepalen wanneer wedstrijden eventueel ingehaald zouden kunnen worden.

Tot dusver is in Spanje alleen besloten om de wedstrijden in LaLiga te schrappen tot aan 4 april, als onderdeel van de complete lockdown in het land. "Ik heb het hele weekend videoconferenties gevoerd en telefoontjes gepleegd met Europese instituties en Spaanse clubvoorzitters", vertelt Tebas. "Er staat ons een cruciale week te wachten. We gaan de competitie afmaken." Tebas verwacht dat in de komende dagen meer duidelijkheid volgt. Dinsdag staat een teleconferentie van de UEFA op het programma met vertegenwoordigers van de 55 voetbalbonden in Europa. Mogelijk wordt dan een besluit genomen over de voortzetting van de Champions League, de Europa League en het EK 2020.

"Er worden deze week belangrijke knopen doorgehakt in Europa", weet ook Tebas. "Ik sta in contact met voorzitters van de competities in Italië, Duitsland en andere landen om de schema's op elkaar af te stemmen, maar we hebben te maken met een ernstig gezondheidsprobleem." Tebas vertelt desgevraagd dat hij zelf niet in quarantaine is gegaan. "Ik vertoon geen symptomen en ik ben niet getest", aldus de voorzitter, die naar eigen zeggen voorbereid was op de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. "We hadden al weken een plan van aanpak liggen en dat is nu in werking getreden. 95 procent van de werknemers in LaLiga werkt inmiddels vanuit huis."

Het merendeel van de clubs in LaLiga heeft alle activiteiten stopgezet, inclusief de trainingen. Zaterdag riep de regering van Spanje alle inwoners op om thuis te blijven; ze mogen alleen de deur uit om boodschappen en medicijnen te halen, om naar het ziekenhuis of naar werk te gaan en in 'noodgevallen'. Het land is na Italië het zwaarst getroffen in Europa, met 7798 besmettingen en 292 dodelijke slachtoffers. Met Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala (beiden Valencia) en Jonathas (Elche) zijn minstens drie spelers in Spanje positief getest op het coronavirus.

Rectificatie: In een eerdere versie van dit artikel werd geschreven dat Javier Tebas ervan uitgaat dat de competitie wordt stopgezet. Hij heeft echter het tegenovergestelde gezegd. Tebas gebruikte het woord terminar, dat door Voetbalzone en enkele Spaanse media met Engelstalige websites werd vertaald als 'beëindigen'. De juiste vertaling in deze context is echter 'afmaken' of 'voltooien', waardoor de aanvankelijk verstrekte informatie onjuist is.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
3
   
23:55
23:55
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
   
23:30
23:30
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
9
   
23:21
23:21
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
3
   
23:00
23:00
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (130)

 
consy
 
21
15 maart 2020 om 22:05
Een terecht en goed besluit en wat mij betreft gaat de KNVB dit overnemen. Het is simpelweg onmogelijk geworden om het programma nog in te halen plus er lijkt geen einde aan te komen op de korte termijn.
 
AadMaat
 
38
15 maart 2020 om 22:08
Hoezo, dan kan je beter nog gewoon spelen zonder publiek. De organisaties hebben toch gewoon betaald voor de uitzendrechten. Kan je beter gewoon het programma afwerken of een play-off systeem.
 
consy
 
29
15 maart 2020 om 23:04
De rug op met je uitzendrechten en betalen. Het gaat nu even niet om de commercie en het verdienen. Binnen het voetbal zijn er ook genoeg mensen die het virus hebben opgelopen. Bij een wedstrijd zijn al gauw zo'n 100 mensen betrokken en het is onverantwoord om vervolgens in het bijzijn van al die mensen een contactsport uit te oefenen.
 
AadMaat
 
15
15 maart 2020 om 23:10
Ik denk niet dat wij elkaar gaan begrijpen als jij aangeeft dat het niet om commercie en verdienen gaat. Dan snap je niet welke belangen er allemaal spelen.
 
consy
 
15
15 maart 2020 om 23:14
Oh ik snap die belangen wel degelijk. Feit is alleen dat die er helemaal niet toe doen wanneer de volksgezondheid om de hoek komt kijken. Iedereen, elke sector gaat enorme klappen krijgen vanwege deze crisis. Dus ook het voetbal en die belangen zijn op dat moment dus niet van toepassing.
 
InkeMontana
 
4
15 maart 2020 om 23:16
Aadmaat. Ik denk dat jij de commercie een beetje te hoog in je bol hebt. Alle grote instanties en overheden ter wereld hebben inmiddels in de gaten dat deze crisis de commercie overstijgt. Niet voor niks wordt alles afgeblazenAadmaat jij weet blijkbaar niet welke belangen er allemaal spelen, als de baas van laliga uitspreekt de competitie af te blazen dan laat hij duidelijk blijken de volksgezonheid boven de commercie belangen te plaatsen.
 
InsideRMadrid
 
18
15 maart 2020 om 23:33
Ja dit is echt boys, stop alsjeblieft met dit virus omlaag te halen. Ik weet niet of je het door hebt maar NL zit praktisch in een lock-down. Fuck voetbal, dit seizoen is voorbij, wat kan mij het schelen wie de CL wint of wie er kampioen wordt. We moeten ons eerder serieus zorgen gaan maken of 20/21 seizoen wel van start zal gaan.
 
London Calling
 
1
16 maart 2020 om 00:16
In Spanje mogen bijeenkomsten van 5 mensen of meer niet meer doorgaan.dus doorspelen zonder publiek kan daar alleen nog met 2 tegen 2.daarnaast zijn er inmiddels ook spelers die positief testen, dus die kun je ook niet zomaar tegen elkaar laten spelen.
 
AadMaat
 
4
16 maart 2020 om 02:17
Dat linkse gebrabbel zal vast ook de armere mensen helpen op het moment dat de financiële reserves uitgeput zijn door de nieuwste financiële crisis. Heel leuk dat jullie nu willen dat alles stil staat, maar feit blijft dat we nu een financiële crisis aan het inluiden zijn door de economie stil te leggen. Leuk dat idioten graag willen dat zaken als onderwijs ook stil komen te liggen zodat ze massaal toiletpapier kunnen hamsteren, terwijl ze daarmee aantonen dat ze te dom zijn om te poepen. Irritant dat er altijd mensen rondlopen te bazelen dat de commercie boven de volksgezondheid geplaatst wordt, maar ik zal je wat vertellen: het is niet het een of het ander. Ik zal jullie nog wat vertellen. Door alles stil te leggen neemt het vertrouwen nog verder van huis en heb je om dit virus een wereldwijde recessie gecreëerd. InkeMontana, leer de betekenis van spreekwoorden voordat je ze toe probeert te passen. Belangrijker probeer de economie eerst te begrijpen voordat je lelijke onzin uitkraamt, zonder inhoud. De overheden hebben door dat volksgezondheid eerst komt, daar ben ik het over eens. Helaas zijn de meeste zorginstellingen gesubsidieerd door ons via de overheid. Nu alles stilligt en de overheid ook nog over mensen en organisaties moet helpen komt er minder geld binnen. Het vervelende is dat er nu veel meer kosten komen, waardoor organisaties die sterk afhankelijk zijn van de overheid in de problemen komen.
 
AcKaka
 
5
16 maart 2020 om 03:46
Je kan het wel links gebrabbel noemen, maar je doet nu in je laatste post wel heel overdreven. Ik wil ook zeker niet dat alles stilgelegd wordt, maar we hebben bij juve-inter gezien dat het spelen zonder publiek ook genoeg risico`s kent. Hoe wil je Ãâ¼berhaupt het programma afwerken als meerdere teams in quarantaine zitten? Ook bijzonder om het stilleggen van het onderwijs direct te verbinden aan het hamsteren naar wc papier, dan begrijp je er naar mijn idee vrij weinig van.. Iets noodzakelijk vinden of iets graag willen is ook een wereld van verschil.
 
JdHk
 
1
16 maart 2020 om 05:39
AadMaat, je snapt toch wel dat de gezondheid belangrijker is dan geld? Alle overheden proberen nu zoveel mogelijk het coronavirus tegen te gaan. Ze geven niet meer om de economie. Dir is compleet terecht, want dit virus is gewoon enorm besmettelijk, en de zorg heeft z’n handen vol. Laten we voetbal en economie even als een bijzaak zien, en laten we onze gedachten bij de mensen hebben die kei, en keihard voor ons werken.
 
Scepticus38
 
0
16 maart 2020 om 10:30
" Hoezo, dan kan je beter nog gewoon spelen zonder publiek. De organisaties hebben toch gewoon betaald voor de uitzendrechten. Kan je beter gewoon het programma afwerken of een play-off systeem ". De competitie ligt minimal vier weken stil. Volgens de mensen die er voor door geleerd hebben, is het een utopie om te verwachten dat er op 6 april weer gevoetbald kan worden. Men gaat er vanuit dat het nog minimaal 1 tot 2 maanden gaat duren om het virus onder controle te krijgen en als dat het geval is, is het resultaat daarvan niet dat men direct weer over kan gaan tot de orde van de dag. Als het virus eenmaal onder controle is, dwz zeggen dat het tempo waarmee het zich verspreidt, tot staan is gebracht, blijven er nog steeds maatregelen nodig om te voorkomen dat alles voor niets is geweest en er een nieuwe uitbraak volgt. Pas als iemand genezen is en het virus in zijn lichaam is uitgewoed, kan hij een ander niet meer besmetten en het zal tijd kosten voor het bij de meeste mensen zo is. De kans is groot dat het nog minimaal twee maanden duurt voor de situatie zo is dat geen maatregelen meer nodig zijn en dan zit je al in mei. Na zo lang te hebben stil gestaan kost het minimaal drie weken om een speler weer zover op te trainen dat hij wedstrijdfit is en zonder risicos op blessures 90 minuten kan spelen. En dan zit je dus al in juni. Aangezien eind juni de contracten aflopen, zouden de resterende wedstrijden in 4 weken afgewerkt dienen te worden en de vraag is of dat medisch verantwoord is voor spelers die zo lang niets gedaan hebben. De kans dat de competitie niet kan worden afgemaakt is dan ook zeer reeel en dan is het de vraag wat de regels in zo een geval voorschrijven. De bond zal zich bij het bepalen van de afhandeling van de competitie aan vooraf gestelde regels dienen te houden, zo niet is zij volstrekt kansloos als 1 van de clubs de gang naar de rechter maakt. En gezien de enorme belangen, mag je niet verwachten dat dat niet zal gebeuren.
 
AadMaat
 
1
16 maart 2020 om 10:35
De economie als bijzaak???? Lief lid van Voetbalzone, hoe wil je al die mensen met een vitaal beroep betalen? In schouderklopjes? Om de gezondheid van het volk te waarborgen zijn knaken nodig.
 
Scepticus38
 
1
16 maart 2020 om 11:37
" Ik denk niet dat wij elkaar gaan begrijpen als jij aangeeft dat het niet om commercie en verdienen gaat. Dan snap je niet welke belangen er allemaal spelen ". Dat is gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. En dan komt de economie dus gewoon op de tweede plaats, zoals ook duidelijk uit de maatregelen van de regering blijkt. Als de competitie niet kan worden afgemaakt, is dat jammer, als dat zou gebeuren ten koste van de gezondheid van de burgers, een regelrechte ramp. Het heeft dus helemaal niets met begrijpen te maken, maar met het ontkennen van een voldongen feit, nl. dat de economie er tijdelijk even niet toe doet. Het enige dat er nog rest, is het zoveel mogelijk beperken van de schade. Uiteindelijk is het ook goed voor het milieu dat er minder wordt gereden, geproduceerd en gevlogen. En het vitaal houden van het milieu is ook een kerntaak van de overheid. En kost ook heel veel geld. Ieder nadeel heeft zijn voordeel heeft een bekende voetballer uit Betondorp ooit gezegd. Een virusje is ook goed voor het aanhalen van de familiebanden, daarvoor is nu voldoende tijd. Gewoon een kwestie van van de nood een deugd maken.
 
Savano
 
28
15 maart 2020 om 22:12
Onhandig besluit juist ... Competities kunnen in freeze mode, de huidige stand wordt vast gehouden: na deze pandemie voortgezet worden wanneer dat ook is. Het EK verschuift waarschijnlijk naar de zomer van 2021. Het restant zou dus in januari 2021 kunnen worden voorgezet. 2020/2021 seizoen wordt dus overgeschreven ... In plaats van huidige seizoen schrappen kun je beter het komende overlappen. 28 wedstrijden gezwoegd voor niks dat lijkt mij zeer zeker niet wenselijk. De enige die schrappen opperen zijn niet-kampioenen. Valt dat jullie niet op?
 
AadMaat
 
1
15 maart 2020 om 22:18
Natuurlijk valt dat op, maar merk ook op dat supporters van de niet-kampioenen willen dat de competitie nietig verklaard wordt. Het zijn pannenkoeken die daarmee komen in maart. Desnoods maak het seizoen af in een andere vorm of zonder publiek. Dramaqueens willen graag een historisch besluit meemaken.
 
Skede
 
4
15 maart 2020 om 22:57
Je kunt het ook omdraaien: de enige mensen die willen dat het seizoen niet geschrapt wordt zijn supporters van clubs die grote kans op kampioenschap hebben. Is overigens evenveel/weinig bewijs voor. Het lijkt me overigens duidelijk dat je een niet-afgemaakt seizoen moeilijk kunt afsluiten met een kampioen en/of degradanten etc. Dit seizoen schrappen qua kampioen, als blijkt dat het gewoon niet uitgespeeld kan worden, is dan toch het meest logische? Dan heb je vervolgens 3 opties voor de degradatie plekken en Europese tickets: (1) huidige stand gebruiken als maatstaf (2) stand vorig seizoen gebruiken als maatstaf, waarbij de huidige nummer laatst en kampioen eerste divisie pech/geluk hebben, of (3) ruimte zoeken om play offs te spelen voor die plekken obv de huidige stand in Eredivisie en KKD. de huidige stand als eindstand bepalen lijkt me sowieso geen optie, hoe zuur dat ook bijvoorbeeld voor een club als Liverpool is.
 
Skede
 
0
15 maart 2020 om 23:01
Mij lijkt persoonlijk het meest logische om dit seizoen, mocht het niet uitgespeeld kunnen worden, als niet gespeeld te beschouwen. De tickets worden dan gewoon verdeeld op basis van de de stand van afgelopen seizoen en de competities beginnen gewoon weer opnieuw. Koploper KKD en nummer laatst Eredivisie hebben dan in dit geval pech/geluk maar dit was niet te voorzien. Lijkt me het minst oneerlijk op dit moment aangezien je moeilijk een winnaar kunt kiezen uit een niet afgemaakt seizoen, zeker nu de verschillen zo klein zijn. In competities zoals de Premier League heeft Liverpool dan inderdaad veel pech maar daar is nou eenmaal niks aan te doen. Dit was niet te voorzien.
 
lfc11
 
1
15 maart 2020 om 23:37
Het is toch ook compleet onlogisch om een seizoen als niet gespeeld te beschouwen en dan maar op 0 beginnen met een nieuw volledig seizoen (bestaande uit meer wedstrijden). Echter is er, met name door transferperiodes, een gewoonte ontstaan dat een seizoen ongeveer plaatsvindt van augustus tot en met mei en a.g.v. ook contracten etc. Maak dit seizoen af wanneer het kan en begin dan aan een nieuw seizoen. Dan kan er wel gewezen worden naar competitievervalsing, omdat spelers mogen vertrekken van de zomer of iets in die richting, maar dat is eigenlijk niks anders dan de winterse transferperiode of het feit dat er nog transfer plaats kunnen vinden, terwijl een competitie al begonnen is. Indien het EK uitgesteld wordt, blijft enkel gewijzigde selecties over als argument om competities nu maar te beëindigen wat dus een argument van niks is.
 
London Calling
 
0
15 maart 2020 om 23:43
Dat gaat ook niet werken.wat doe je met het nieuwe seizoen, en Europees voetbal in het nieuwe seizoen.en je kan de rest van het seizoen ook moeilijk afmaken met teams die totaal verschillen. (bij Feyenoord zou je bijvoorbeeld Fer, Karsdord, Botteghin, en Ozyakup al missen).vanaf juni gaat de transfer window weer open en zijn er contracten die dan aflopen, huur deals die ten einde komen, transfers die al getekend zijn, etc...wanneer we in de komende paar weken van Corona af zijn kan alles met een dubbel programma nog worden ingehaald, maar daarna niet meer. Als dat niet kan gaat zal elke beslissing die er genomen wordt controversieel zijn. Ik volg vanuit Engeland het Nederlandse nieuws (buiten de sport) niet, maar hier in Engeland gaat de regering er van uit dat de piek van dit hele gebeuren pas over 10-12 weken ligt, en daarna moet het ook nog een paar weken uitrazen. Daarmee wordt zelfs de start van het nieuwe seizoen al een hele uitdaging. daar kunnen we met zijn allen voor weg blijven lopen, maar het kan ook zeker geen kwaad om nu vast vooruit te denken aan dat scenario i.p.v. wanhopig vast te houden aan aan het afwerken van dit seizoen.
 
London Calling
 
0
16 maart 2020 om 00:02
Natuurlijk is dat ook een argument. Een AZ zonder Boadu, Stengs en Koopmijners is een compleet ander team. Maar daarnaast begint in juni ook het nieuwe europese seizoen al weer. De eerste voorrondes staan al tijdens het EK op het programma voor de hele kleine landen, en ik meen dat een week na het EK voor veel andere landen de voorrondes op europees voetbal al beginnen. Dus op dat moment moet je ook al weten wie je daarna toe stuurt. En verder liggen er nog tal van practische bezwaren. Om een simpele te noemen, er wordt nu al extra politie inzet gevraagd, je kan die mensen niet ook nog eens vragen om in de zomer extra door te werken omdat er een voetbal seizoen afgemaakt moet worden.dan heb je ook nog commerciele belangen van sponsoren, TV contracten e.d. die je allemaal in de war gaat schoppen waarbij het maar de vraag is in hoeverre je daar onderuit kan.we hebben het ook niet over een paar wedstrijden die je nog ergens tussen kan duwen maar over 2 of 3 maanden aan voetbal. Leuk is het niet, en elke beslisisng zal controversieel zijn. Maar pratisch en logisch is het idee om er een streep doorheen te zetten zeker wel.
 
Scepticus38
 
1
16 maart 2020 om 10:44
" Competities kunnen in freeze mode, de huidige stand wordt vast gehouden: na deze pandemie voortgezet worden wanneer dat ook is. Het EK verschuift waarschijnlijk naar de zomer van 2021. Het restant zou dus in januari 2021 kunnen worden voorgezet. 2020/2021 seizoen wordt dus overgeschreven ... ". Is natuurlijk volstrekt onmogelijk en als het mogelijk zou zijn, volstrekt onuitvoerbaar. Ik weet niet exact wat de regels voor een uniek geval als dit voorschrijven, maar als de competitie afgemaakt wordt, dient dat voor 30 juni te gebeuren omdat dan veel spelerscontracten aflopen. Bovendien moet een club ook voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Spelers hebben overeenkomstig de CAO recht op minimaal 3 weken vakantie en dat wordt zelfs al heel moeilijk als er in juni nog moet worden gespeeld. Logisch beredeneerd zie ik maar twee mogelijkheden als de competitie niet kan worden afgemaakt en dat is dat de huidige stand ook de eindstand wordt of dat alle resultaten nietig worden verklaard. In het laatste geval zullen de Europese tickets waarschijnlijk worden verdeeld op basis van eindstand van de vorige competitie. Dat zou ook het meest logische zijn omdat het ook nog maar de vraag is of de Europese competities nog kunnen worden uitgespeeld en die uitslagen in dat geval ook nietig worden verklaard. En dat zou in de praktijk betekenen dat het huidige seizoen, zowel in competitieverband als internationaal, volgend seizoen wordt over gedaan. Dat zou pech betekenen voor AZ en een meevaller voor PSV omdat die club in dat geval de CL (voorronden) in zou gaan. Het zou ook pech kunnen beteken voor Ajax omdat die ploeg in dat geval alsnog voorronden CL dient te spelen.
 
Scepticus38
 
0
16 maart 2020 om 11:09
" Het lijkt me overigens duidelijk dat je een niet-afgemaakt seizoen moeilijk kunt afsluiten met een kampioen en/of degradanten etc. ". Dat is helemaal niet duidelijk, dat is afhankelijk van de regelgeving. Mij staat bij dat de regel vroeger was dat in dat geval de ranglijst wordt bevroren en de club die op dat moment bovenaan staat, kampioen is. Voorwaarde daarbij was toen wel dat er een van tevoren vastgesteld deel van de competitie moest zijn afgewerkt, naar ik meen tweederde. Ik heb echter over heel lang geleden en ik veronderstel dat de regels in die tussentijd zijn gemoderniseerd en aangepast. Hoe de huidige regels zijn, is me onbekend en ik kan er gek genoeg ook niets over vinden. Volgens mij geldt in Italie, GB en Spanje dat een competitie die niet kan worden afgemaakt, nietig wordt verklaard en alle uitslagen geschrapt. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het in andere landen anders zou zijn.
 
AadMaat
 
0
16 maart 2020 om 11:43
Betreft de contracten is het wel te overzien. Er lopen 70 contracten af, daarvan zullen er denk ik 30 van verlengd worden. Ik denk dat je voor de overige 40 gevallen wel een gepastste oplossing moet kunnen vinden. Jij niet?
 
FrDirk
 
0
15 maart 2020 om 23:55
Ik denk persoonlijk dat er gekeken moet worde naar wanneer het weer veikig is om te voetballen en wat er met de europese competities gebeurd. Nu stopzetten en Ajax kampioen maken zou gezien de enorme belangen, de nog 9 te spelen wedstrijden en het kleine verschil van slechts een paar doelpunten niet fair zijn. Deze situatie is uniek en er past een unieke oplossing voor. Mijn idee zou zijn (mits er heel weinig tijd is) om 2 wedstrijden te spelen. 1 voor de titel en 1 voor de beker. Laat AZ en Ahax maat voor de CL plek strijden. Hoewel Feyenoord ht ze nog best lastig had kunnen maken, geloof ik er zelf niet in dat wij kampioen zouden worden. AZ en Ajax zijn zo ongeveer gelijkwaardig en elkaar en moeten dat op een passende manier afsluiten. Uiteraard op neutraal terrein en anders allebei een wedstrijd. Daarnaast de beker voor rechtstreeks Europees voetbal tussen Feyenoord en Utrecht. Een wedstrijd op zich in een aparte competitie met grote belangen. Dat zou mij de meest passende oplossing lijken.
 
Scepticus38
 
0
16 maart 2020 om 11:13
Leuk bedacht, maar zo werkt het niet. Er zijn regels opgesteld die in werking treden als een competitie niet kan worden afgemaakt en het hangt van die regels af wat er dan gebeurt. Je kunt natuurlijk geen nieuwe regels maken als de competitie al in volle gang is omdat er altijd clubs zijn die voordeel en nadeel hebben van die regels.
 
puntnaarachter
 
54
15 maart 2020 om 22:05
Tja ik moet zeggen dat dit soort mensen nieuws mij eigenlijk 0,0 iets doet. Ben nu wel tot de realiteit gekomen dat voetbal echt een bijzaak in het leven is. Ik wil gewoon weer het normale leven terug.....
 
SocioFan1
 
32
15 maart 2020 om 22:19
Het is net pas begonnen helaas. Moet wel zeggen dit is wel even een realiteitscheck voor velen van ons. We hebben het gelukkig goed maar toch klagen we best veel. En als anderen op zoek is naar geluk en een beter leven dan werd men meteen egoïstisch tegenover die mensen (niet op jouw bedoeld en ook zeker niet iedereen hoor) maar nu laat het toch wel even voelen hoe een negatieve sfeer, wat het kan doen met de mens. Mensen in bijv. Gaza e.d. leven al jaren lang in een agressieve lock down. Het laat men even stil staan zodat men kan denken, hoe gezegend wij zijn en dat we dankbaar moeten zijn voor het leven dat we hier leven. En het voetbal tsja is bijzaak maar het gaf wel vreugde maar dat is nu wel even weg. Erg jammer maar zeker ook terecht en begrijpelijk. Wat de Spaanse bond en anderen met de competitie gaat doen is een andere zorg. Tuurlijk snap ik dat niet iedereen er blij mee zal zijn, wat er ook uitkomt. Hopelijk is er genoeg tijd straks om alles netjes in te halen. Dan maar het EK verplaatsen bijv. De situatie is pittig aan het worden en dit is gewoon ook noodzakelijk om het niet erger te laten worden. Veel geduld en sterkte toegewenst aan iedereen.
 
MitchKot
 
14
15 maart 2020 om 22:21
Inderdaad een realitycheck voor veel mensen. Laten we ook stilstaan bij wat we allemaal aan het doen zijn en wat voor gevolgen dit kan hebben voor de aarde en voor de toekomst van onze kinderen. Laten we minder egoïstisch leven, leef meer milieubewust (Is het bijvoorbeeld echt nodig om je tshirt voor 20 euro te verkopen op vinted en daarvoor een vliegtuig te laten inzetten om het bij de klant in het buitenland te laten bezorgen? En is het bijvoorbeeld echt nodig om de auto te pakken om boodschappen te doen 10 minuten fietsen van je huis?), besteed meer aandacht aan elkaar en zorg goed voor elkaar. Iedereen is mens op aarde maakt niet uit van welk land je komt, dus waarom elkaar haten ipv elkaar lief te hebben en elkaar te helpen en bij te staan als dat nodig is?
 
Ajax-2019
 
2
15 maart 2020 om 23:39
Ben zelf zeker niet tegen vluchtelingen, sterker nog wat dat betreft sta ik er links in en ben ik zeker voorstander zolang het proportioneel is.alleen met 'en als anderen op zoek is naar geluk en een beter leven dan werd men meteen egoïstisch tegenover die mensen' ben ik het niet helemaal eens.van een echte vluchteling (dus uit oorlogsgebied) snap ik heel goed dat ze deze kant op komen. Die mensen moet je ook ondersteunen. Echter heb je nu veel 'vluchtelingen' uit veilige landen die hierheen komen en die zou je moeten weigeren. Wat ook gebeurt want die mensen hebben 0 kans op een verblijfsvergunning. Het is geen recht om in Europa te mogen wonen.maar goed, bovenstaande is totaal niet gericht naar echte vluchtelingen.
 
AadMaat
 
10
15 maart 2020 om 22:24
WTF??? Waarom wil je dit in godennaam delen? Voetbal kijken hoort voor mij en vele anderen bij het normale leven.
 
Frankentime
 
5
15 maart 2020 om 22:48
Tja, maar het normale leven staat nu even stil.... blijft bijzaak dit spelletje....
 
AadMaat
 
4
15 maart 2020 om 23:12
Ja, dat begrijpt iedereen. Om op een site genaamd Voetbalzone te komen en te verkondigen dat nieuws omtrent voetbal je niks doet vind ik vreemd.
 
Kaka8Xavi6
 
10
15 maart 2020 om 22:10
In alle competities het seizoen schrappen en geen winnaar of verliezer uitroepen. Het gaat niet alleen om wie er kampioen wordt maar ook wie europees voetbal mag spelen (wie CL, wie EL) en wie gaat degraderen/promoveren. Het zou super oneerlijk zijn om op de huidige stand af te gaan. Gewoon resetten en met exact dezelfde teams na de zomer weer te beginnen. Het is overmacht , als je zo goed bent dan word je volgend seizoen vast weer kampioen
 
AhmedMohammed
 
2
15 maart 2020 om 22:11
Maar ook dat is vervalsing.
 
Scepticus38
 
1
16 maart 2020 om 11:29
" Maar ook dat is vervalsing ". Dat zou zo zijn als het Coronavirus bewust zou zijn verspreid, maar aangezien dat niet het geval is, is het dus gewoon overmacht. Welke oplossing je ook bedenkt in zo een geval, er is altijd iemand de dupe. Maar dat is helaas niet anders.
 
Ajax wereldtop
 
3
15 maart 2020 om 22:22
Kampioen Ajax, AZ VCL, Feyenoord EL, PSV als hoogst geklasseerde winnaar Playoffs.
 
AadMaat
 
7
15 maart 2020 om 22:42
Misschien zouden ze de titel kunnen beslissen met een onderling duel. Gewoon lekker ergens zonder publiek en als AZ dat duel wint dan maak je er gewoon een dubbele confrontatie van.
 
Ajaxprofessor
 
3
15 maart 2020 om 22:49
Hoezo Ajax heeft toch een beyer doelsaldo
 
Adzevedo
 
6
15 maart 2020 om 23:01
@aadmaat - Dat is nergens voor nodig, in Nederland geld bij een gelijk aantal punten dat gekeken wordt naar het doelsaldo. Dus als de huidige stand in een eindstand wordt omgezet hoeft er geen onderling duel te komen. Er zijn maar 2 serieuze opties: schrappen of de huidige stand als eindstand nemen en alle bijkomende consequenties doorvoeren (kampioenschap, Europees voetbal, degradatie / promotie)
 
AadMaat
 
2
15 maart 2020 om 23:16
Natuurlijk geldt dat in Nederland, maar er staat dan ook eindstand na 34 wedstrijden. Dat kan geschrapt worden, omdat het Ajax uitkomt, maar voor de rest geen uitzonderingen.
 
Ajaxprofessor
 
4
15 maart 2020 om 23:22
Jij wil een onderling duel. Is dat eerlijk dan? Stand is zoals die is. Dus als het seizoen stopt is ajax kampioen. Dat kampioenschap kan me gestolen worden,maar je gaat geen onderling duel spelen, omdat AZ zon sympathieke club is lijkt me.
 
Adzevedo
 
1
15 maart 2020 om 23:28
Dat kan geschrapt worden ... omdat omstandigheden niet toelaten dat we tot 34 wedstrijden komen. Alleen als die 34 wedstrijden niet gehaald kunnen worden (wat volgens mij nog niet zeker is dat het niet kan) dan zitten we met de huidige tussenstand. En dan sta je voor de keuze schrappen of als eindstand opgeven. Het dan alsnog gaan verzinnen van een nieuwe volgorde om de stand te beoordelen (omdat het niet zo goed uitkomt dat Ajax bovenaan staat) dat maak jij ervan.
 
Andres13
 
1
15 maart 2020 om 23:29
@ajaxprofessor En Ajax kampioen noemen ondanks dat 30% procent van de wedstrijden niet is gespeeld noem jij wel eerlijk? Ik snap dat je dit als Ajax-supporter graag ziet maar het is wel competitievervalsing als niet iedereen 2x tegen elkaar heeft gespeeld. Dan maar de competitie nietig verklaren en de tickets naar ranglijst verdelen ipv een kampioen aanwijzen.
 
Adzevedo
 
3
15 maart 2020 om 23:37
@andres13 - We zitten op driekwart van het aantal gespeelde wedstrijden, dus in het restant kan nog echt van alles gebeuren, dat ben ik met je eens. Alleen als jij tickets voor Europa wilt verdelen op basis van de huidige ranglijst doe je feitelijk niks anders dan de huidige tussenstand om te zetten in een eindstand. Als dat wel een valide argument is ploegen wel of niet Europa in te sturen, waarom niet om ze wel of niet te laten degraderen / promoveren / kampioen te benoemen? Precies dezelfde methodiek als de tickets voor Europees voetbal.
 
Andres13
 
0
16 maart 2020 om 00:04
@adzevedo Omdat de Knvb verplicht is om bepaalde teams volgend seizoen Europa in te sturen. Als er geen wedstrijden meer worden gespeeld dan moeten clubs worden aangewezen. Dat betekent niet dat iemand kampioen is, maar wel dat die club de CL in mag omdat Nederland clubs moet afdragen in de CL en EL. Een kampioenschap heeft een andere dimensie omdat deze club dan ook de Eredivisie heeft gewonnen wat feitelijk onjuist is als de competitie wordt stilgezet met nog 30 wedstrijden te gaan. En het lijkt mij niet dat een club op deze manier officieel kampioen wil worden. Als ik een Ajax-supporter zou zijn, dan zou ik er niet trots op zijn om zo die schaal in je handen te krijgen.
 
Ajaxprofessor
 
0
16 maart 2020 om 00:19
Andres13 Ik schrijf toch ook dat het kampioenschap me gestolen kan worden. Echter is het zoals het is. Als we de competitie uitstellen zijn bepaalde spelers niet meer beschikbaar voor hun clubs. Dat lijkt me dus ook geen optie! sommige clubs hebben er mazzel bij sommige pech. Dit heeft niemand aan zien komen en is voor niemand leuk.
 
Adzevedo
 
1
16 maart 2020 om 00:28
@andres13 - Ik zie het 100 procent liever op het veld gebeuren na 34 wedstrijden. Maar heel eerlijk, als dat niet gaat door de bekende omstandigheden en we als kampioen worden uitgeroepen wegens het staken van de competitie heb ik daar ook vrede mee hoor. Het gevoel wat daarbij gaat hoort kan ik nog niet voorspellen, niet bijzonder euforisch of trots.. Als we niet normaal 34 wedstrijden kunnen uitspelen dan ben ik sowieso teleurgesteld. ik durf nog niet eens te voorspellen hoe het gaat aflopen. Het gaat trouwens niet alleen om Ajax, we hebben het eigenlijk over alle competities in Europa op hoger en lager niveau. Kampioenschappen, promoties, degradaties, EL voetbal, CL voetbal ... Dit moeten we breder beschouwen. Het is echt een enorm lastige beslissing die genomen moet worden.
 
London Calling
 
0
16 maart 2020 om 00:40
Ajax, of wie er dan ook kampioen wordt gaat alleen direct de CL in wanneer de winnaar van de CL zich ook via de eigen competitie al plaatst. Anders moet de winnaar van de Eredivisie zich alsnog plaatsen via een playoff.alleen plaatst de winnaar van de CL zich eigenlijk altijd via de reguliere competitie dus gaan we er maar vast vanuit dat we een directe plaats hebben. Maar dan moet er wel een CL winnaar zijn natuurlijk....
 
Adzevedo
 
0
16 maart 2020 om 00:48
Normaal gesproken plaatsen de winnaars van de EL en CL zich voor de CL, beide kennen geen winnaars dus komen er dan toch 2 tickets vrij? Normaal schuiven die tickets door als de winnaar van het toernooi zich al nationaal heeft geplaatst. Dus dat is geen probleem. Een veel interessantere vraag is wat met de coeffiecenten gaat gebeuren (waar Nederland zo prima op scoorde dit jaar) , omdat het Europese seizoen niet afgemaakt is.
 
No.2
 
2
15 maart 2020 om 22:23
Eindigen zoals alles nu staat is de meest eerlijke optie in mijn optiek. Het is namelijk niet anders, andere opties zijn er bijna niet. Als je de zomer wilt spelen (als het virus al weg is/onder controle is) zou er maar korte tijd zijn om te rusten voor een eventueel nieuwe seizoen . Zomer 2021 zal het ek dan gehouden worden, dus wordt allemaal te krap.
 
AadMaat
 
6
15 maart 2020 om 22:46
Er zijn zat andere manier om de titel toe te kennen. Meeste duels in Amsterdam gespeeld, meeste stadions in Amsterdam hebben, meeste keepers uit Kameroen in de selectie, meeste Servische aanvoerders. Er zijn zat manieren om Ajax kampioen te maken echt daar kan je super creatief mee zijn.
 
JvL-United
 
1
15 maart 2020 om 22:25
Lekker Tottenham de CL insturen? Dit seizoen afmaken wanneer het kan, daarna het EK (desnoods op inventieve wijzes: playoffs etc.) En vergeet dan het seizoen 20-21 of kort die in.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
5
15 maart 2020 om 22:41
Waarom zou het oneerlijk zijn? Het grootste gedeelte van het seizoen is gespeeld, dus de club die naast de prijzen en Europese plekken grijpen hebben het aan zichzelf te danken. Het seizoen was niet 5 of 6 wedstrijden onderweg, we hebben inmiddels meer dan 25 speelronden gehad. Liverpool staat bijv. met een straatlengte voor in de PL en PSG in de Ligue 1, waarom zouden zijn hun prijs moeten kwijt raken terwijl ze er bijna een jaar hard voor hebben gewerkt? De huidige stand zou i.m.o. moeten dienen als eindstand. Clubs die geen kampioen worden, niet Europees gaan spelen en clubs die gaan degraderen hadden meer dan 25 wedstrijden de kans om daar iets aan te gaan doen.
 
Skede
 
5
15 maart 2020 om 23:04
Maar we weten toch allemaal dat het bij lange na niet de eerste keer zal zijn dat een competitie in de laatste 10 wedstrijden nog compleet om kan draaien?
 
Skede
 
2
15 maart 2020 om 23:05
Het argument 'clubs hebben mogelijkheden genoeg gehad om hoger te eindigen' is daarom niet sterk. Als voetbal zo voorspelbaar was dat je zoveel wedstrijden voor het einde al een klassement kunt maken had er nooit iemand gekeken.
 
Adzevedo
 
2
15 maart 2020 om 23:10
I@aze/che4ever - Ik ben het volledig met je eens en dat is ook mijn afweging. Waarbij ik je heel eerlijk moet toegeven dat als mijn club er net naast had gestaan ik hier zeer waarschijnlijk ook zo pleiten voor het schrappen. Er valt namelijk voor beide zaken wel het nodige te zeggen, daarom zou het een zegen zijn als we de competities normaal kunnen afmaken. Maar ja, de vraag is of dat kan. En als dat niet kan moet je toch een heel moeilijke beslissing gaan nemen waarbij clubs teleurgesteld raken. Ik denk dat je met competitie op driekwart van het einde het best mag rechtvaardigen om conclusies te trekken. Ik zou er alleen wel voor pleiten dat een deel van de beloningen (denk aan de Europese gelden of TV gelden) gebruikt gaat worden de ongelukkige clubs deels te compenseren. Als je nu degradeert op doelsaldo of een punt tekort komt voor Europees voetbal is dat bijzonder sneu. Sta je nipt goed dan profiteer je enorm.
 
Adzevedo
 
3
15 maart 2020 om 23:21
@skede - Daar heb je zeker gelijk in, alleen moet je toch een besluit nemen. 75 procent van een gespeelde competitie ongeldig verklaren en doen alsof we weer in de zomer van 2019 staan is net zo hard oneerlijk. Voor de ploegen die op koers waren kampioen te worden, op koers waren te promoveren, Europees voetbal te halen. Je hebt gelijk in je redenering dat de strijd nog helemaal niet beslist was in veel gevallen en nog kon omdraaien, maar als door omstandigheden de strijd gestaakt moet worden en er moet een uitslag komen (ik denk daarbij aan formule 1 die een vergelijkbare regeling heeft in verband met weer / noodsituaties) dan is de tussenstand het meest representatieve uitgangspunt van het seizoen.
 
Skede
 
1
15 maart 2020 om 23:32
Tja, ik zie dat anders. En ik probeer daar echt clubvoorkeuren buiten te zetten. Een competitie wordt gevormd door 18 clubs. Wanneer deze allemaal 2x tegen elkaar hebben gespeeld wordt de eindstand bepaald. Wanneer dat niet mogelijk is is er dus geen eindstand en dus geen klassering mogelijk. Dit is zo'n bizarre situatie dat je dan dus mijns inziens het beste dit seizoen kunt schrappen. Immers, waar ligt anders de grens? Stel dat dit in oktober was uitgebroken en het had nu nog stilgelegen, dan hadden we toch ook niet de tussenstand als eindstand gebruikt? Als we nou 1 of 2 speelrondes voor het einde waren had je nog iets met playoffs etc kunnen regelen, maar dat is gewoon niet mogelijk zo lijkt het.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
1
15 maart 2020 om 23:40
Skede, ja het is zeker vaker voor gekomen dat een competitie in de laatste 10 wedstrijden wordt beslist. Echter is dit een buitengewoon jaar waarin je waarschijnlijk de opzet moet veranderen. Dan vind ik dat de gespeeld wedstrijden(meer dan 25) zwaarder wegen dan de 10 die nog gespeeld moeten worden. Als dit allemaal het geval was na 10 speelronden dan had ik wel gezegd dat de competitie nietig verklaard kan worden. In de huidige situatie hebben alle clubs genoeg kansen gehad om te presteren en meer te bereiken.
 
Adzevedo
 
1
15 maart 2020 om 23:45
@skede - Ik geef je er niet zozeer ongelijk in het anders te benaderen, want voor beide valt het nodige te zeggen. Waar ligt de grens is denk ik de cruciale vraag. Kun je 75 procent van het seizoen gebruiken om conclusies aan te verbinden of niet. Iedereen moet de vraag voor zichzelf beantwoorden, ik ben van mening van wel. Er zijn duidelijke krachtsverschillen uit gekomen en de stand heeft serieus vorm gekregen (wat na 6 wedstrijden in oktober nog niet het geval is). Ik denk dat je de stand in de eindstand kan omzetten, mits je een aantal dingen wel goed besluit te regelen. Daaronder valt wat mij betreft compensatie voor clubs die buiten de boot vallen. Dat zijn er nogal wat, als je kijkt naar de titelrace, strijd om EL / CL voetbal, degradatie / promotie. Laten we de komende weken maar afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. We hadden drie weken terug ook niet voorzien dat dit ging gebeuren, dus wie weet hoe de vlag er over 3 weken bij hangt.
 
PatrickVogelaar
 
1
16 maart 2020 om 00:14
Ik zal in nederland niemand laten degraderen ( gelukje voor rkc en ado ) en cambuur en de graafschap promoveren. Volgend jaar 4 degradanten en 2 promovendi. Ik zou 1 scenario op zich mooi vinden maar ik denk niet dat het gaat gebeuren We houden de stand aan zoals die is maar er komt geen officiële kampioen ( ajax zou denk niet heel trots zijn mochten ze hem zo winnen denk ik) Ajax cl, az vcl feyenoord el en utrecht el ( vanwege beker) Al het geld wat verdient word in europa voor het seizoen 20/21 verdelen over de clubs in De eredivisie waardoor clubs zoals psv en willem 2 en waarschijnlijk az ( de voorronde is pittig) Die wat genaaid worden toch enigzins compensatie krijgt. Ik denk niet dat het gaat gebeuren maar ik zou het mooi vinden als er een solidair systeem ontstaat
 
London Calling
 
0
16 maart 2020 om 00:36
Heel europa heeft dit probleem, dus misschien is het een idee om naast een oplossing voor promotie degradatie ook extra teams europa in te sturen.wanneer we een CL kunnen hebben met Ajax en AZ en Feyenoord in de voorronde neem je in iedergeval al het financiele argument tegen het toekennen van plaatsbewijzen op basis van de huidige ranglijst weg.overigens plaast de winnaar van de Eredivisie zich alleen direct voor de Cl wanneer de CL winnaar zich ook via de competitie al plaatst. Maar dan moet er wel een CL winnaar zijn... In het huidige scheme moet ajax nog steeds een playoff ronde spelen.en mocht de CL nog uitgespeeld worden dan moeten we hopen dat bijvoorbeeld niet Atletico hem een keer wint en 6e blijft staan in la liga.
 
matthewole
 
0
15 maart 2020 om 22:53
Ik zie liever het reguliere seizoen worden afgemaakt in augustus, september en oktober. De stand in de competities gelden dan voor de plekken in de CL en EL. CL en EL allen Knock out wedstrijden en de competities allemaal indelen in kampioens en degradatie poule. Het probleem is dat we niet weten wanneer fit virus onder controle is en is bestreden. De competities kunnen nu wel allemaal eindigen maar wie zegt dat we in augustus weer kunnen starten met het nieuwe voetbal jaargang. Wanneer fit niet het geval is kom je in de knoop met het EK in 2021. Met wat ik aangeef heb je dus genoeg ruimte in je speeldata.
 
achmedn
 
0
16 maart 2020 om 00:15
Hou rekening dat contracten van spelers en trainers in juni eindigen. Bij nieuwe contracten kijken spelers naar welke ploegen europees actief zijn voordat ze hun keuzes maken
 
wolterx
 
3
15 maart 2020 om 22:11
Pfoe, ik ben heel benieuwd wat uitkomst gaat worden. Huidige stand als eindstand nemen? Dan zou een ploeg als Atletico Madrid naast CL grijpen. Puur commercieel niet echt aantrekkelijk. Barcelona kampioen dan ook. Dan lijkt me seizoen volledig schrappen en obv Europese coëfficiënt de Europese plekken verdelen "makkelijker" (niet eerlijker, wel makkelijker om te rechtvaardigen) en aantrekkelijker voor de CL wat toch puur om kijkcijfers gaat. Of zouden ze gaan voor de winterkampioenstand? Waar iedereen één keer tegen elkaar heeft gespeeld. Kan me niet voorstellen dat er een oplossing gaat komen waar iedereen blij mee gaat zijn, gaan clubs benadeeld worden en in topsport zijn dat vaker de minder grote clubs. Interessant om te zien hoe dit gaat aflopen in vrijwel alle landen.
 
London Calling
 
0
16 maart 2020 om 00:07
We hebben een, of een paar seizoenen, gehad met 2 poule fases in de CL, misschien is dat een idee? Net zoals er geen ploegen degraderen het aantal europese plaatsen uitbreiden? ik denk dat je dan al een hoop teams mee krijgt.
 
wolterx
 
0
16 maart 2020 om 00:22
Een van de betere suggesties eigenlijk, helemaal perfect gaat niet lukken maar Europese plaatsen uitbreiden en dan geen officiële titel is geen gel idee.
 
achmedn
 
0
16 maart 2020 om 00:20
Je neemt atletico als voorbeeld. Die doen goed in cl (elk jaar) en alleen op doelsaldo staan ze nu niet op CL plek. Dat zou zuur zijn. Aan de andere kant doet tottenham helemaal niet goed in CL en competitie en verdienen echt niet nog een jaar CL. In elk land heb je andere situatie, dus als uefa 1 beslissing neemt voor alle landen ga je winnaars en verliezers hebben.
 
wolterx
 
1
16 maart 2020 om 00:25
Zeker waar, een perfecte uitkomst is wonderbaarlijk snel controle over de ziekte en competitie afspelen met huidige selecties. Anders gaan er altijd winnaars en verliezers komen. Voor elke Atletico zal er ook een Tottenham zijn, toch denk ik dat over 5 jaar constant goed presteren een net iets "eerlijkere" oplossing is dan een onvolledig seizoen. Maar simpel gaat keuze nooit zijn.
 
Blaugrana1899
 
9
15 maart 2020 om 22:11
Ben nu toch echt wel benieuwd wat er gaat gebeuren Ik zou in mei nog naar een wedstrijd van Barca gaan maar ben bang dat dat er niet meer in zit, het meest eerlijke zou zijn om het seizoen ongeldig te verklaren dus niemand is kampioen en niemand degradeert
 
wolterx
 
3
15 maart 2020 om 22:15
Is voor ploegen op tweede niveau misschien een flinke strop, als je er goed voorstond in de winter en nog hebt geïnvesteerd om die promotie veilig te stellen en dan toch niet promoveren door zoiets, dat kan een strop zijn. Is totaal verantwoord een club leiden maar zou me niets verbazen als het gebeurd. Promotie en degradatie kan bij clubs echt verschil zijn tussen groeien of kapot gaan. Zou ten koste van alles proberen iets te vinden voor die plekken. Zelfde is met kampioenschappen en Europees voetbal bij kleinere landen. Zal geen perfecte oplossing gevonden worden vrees ik, hoop alleen dat het niet kop gaat kosten van sommige clubs.
 
Blaugrana1899
 
4
15 maart 2020 om 22:35
Voor de ploegen op het tweede niveau is het inderdaad een flinke domper maar als je hem laat promoveren moeten er ook ploegen uit de Liga degraderen terwijl dat zij zich ook nog kunnen handhaven, ben bang dat toch iemand zwaar de dupe zal zijn ondanks welke beslissing dan ook
 
wolterx
 
2
15 maart 2020 om 22:43
Nee precies, gaat geen perfecte oplossing komen denk ik. Al vond ik een oplossing in Engeland wel inventief. Promoveren gewoon doen, degraderen niet (ivm veiligspelen) en jaar erna drukker schema en meer ploegen degraderen om het aantal weer terug te brengen naar hoe het dit seizoen was. Was in dat geval wel preken voor eigen parochie.
 
El_Guaje7
 
8
15 maart 2020 om 22:13
Zou wat zijn dan, Tello die Barcelona naar haar 27e landstitel heeft geschoten. Laten we hopen dat we het als nog uit kunnen spelen, geeft toch meer glans aan zo’n titel.
 
FCT 4 ever
 
3
15 maart 2020 om 22:26
Competities schrappen en volgend seizoen opnieuw beginnen. Europees voetbal een jaartje niet, dan is niemand daarin bevoordeeld en benadeeld..
 
ErsanGonkal
 
1
15 maart 2020 om 22:28
Beste besluit zal zijn , dat alle landen alle titel kanidaten onderling een mini competitie laten spelen. Alleen clubs die realistische kans maken laten spelen. In engeland zou je de competitie wel kunnen afsluiten., en in nederland een tweeluik tussen az en ajax bv. En niemand laten degraderen en twee clubs laten promoveren
 
Valencios
 
5
15 maart 2020 om 22:28
In Spanje lijkt hert ongeldig verklaren van de competitie mij persoonlijk de enige oplossing. Het is dan ontzettend zuur voor Sevilla, Sociedad en Getafe dat ze daarmee de (grote)kans op CL voetbal mislopen, maar de verschillen zijn hier dusdanig klein dat je het t.o.v. veel andere ploegen gewoonweg niet kunt maken om het seizoen ineens met deze stand officieel te beëindigen. Voor o.a. Duitsland, Nederland en Italie geld wat mij betreft hetzelfde.
 
Adzevedo
 
3
15 maart 2020 om 22:44
Valt wel iets voor te zeggen, helemaal als je eigen club 7de staat in de huidige stand en een van de grote verliezers is bij het vaststellen van de eindstand. Maar ik geef je gelijk dat er goede argumenten voor zijn om geen besluit te nemen. Tegelijk werkt het ook precies de andere kant op, clubs die uitstekende perspectieven hebben op een kampioenschap, promotie of Europees voetbal hebben keihard gewerkt voor hun prestaties. Alle prestaties ongeldig verklaren terwijl we al op driekwart zijn is ook zwaar oneerlijk. Welk besluit je ook neemt, je krijgt hoe dan ook boze clubs.
 
Valencios
 
0
16 maart 2020 om 00:50
In de formule 1 is er een regel dat bij 70% van de GP de volle punten tellen voor het WK. Zoiets zouden ze hier natuurlijk ook kunnen doen, want er zijn nou eenmaal al 27 wedstrijden gespeeld. Wat je dan weer zal gaan krijgen is dat Pietje gaat roepen dat zij een veel makkelijker speelschema hebben dan Jantje en daardoor weer een grotere kans maken op een hogere klassering etc. Wat Valencia betreft; Ja die zouden op dit moment samen met Atletico de grote winnaar worden als het seizoen nietig word verklaard. Puur persoonlijk ''hoop'' ik echter dat Valencia zo laag mogelijk zakt dit seizoen(buiten degradatie om natuurlijk), want misschien worden de mannen in Singapore dan een keertje wakker en snappen ze wat een chaos ze hebben aangericht in september. Ze komen er vooralsnog nog redelijk vanaf door een dosis geluk en persoonlijke demonstraties van Parejo en Ferran, maar het is natuurlijk Valencia onwaardig wat ze de laatste maanden laten zien.
 
gaeajax94
 
0
15 maart 2020 om 22:39
Het zijn serieuze maatregelen waar je rekening mee moet houden, maar is nu nog niet aan de orde want op papier gaan we op 6 april weer verder (geloof niet dat we dan weer verder kunnen) EK moet je sowieso verplaatsten lijkt mij dan is er nog wat speling tot 30 juni om de competities af te maken. Dit hangt natuurlijk af van wanneer er weer gespeeld kan worden en hoelang de lockdown gaat duren. Ik zou een datum bepalen van als we dan nog niet kunnen voetballen dan beeindigen we voortijdig de competitie
 
jouses
 
0
15 maart 2020 om 23:00
Zouden we ook in Nederland kunnen doen maar helaas heeft de top 3 geen 3/4 van de competitie. Wellicht het een idee om alleen een play off competitie te spelen voor de top 3. De rest van de ranglijst staat dan vast en volgens mij kan iedereen ermee leven. Er degradeerd geen club en de nr. 1 van de KKD promoveerd. Dan heb je een jaar met 19 clubs en dan 3 degradatie clubs het jaar erop kan je gewoon weer terug naar het oude. De top 3 dus Ajax, Feyenoord en AZ spelen alle nog 2x tegen elkaar een uit en thuis duel. Dus een korte competitie en kan binnen 2 weken zijn afgewerkt. Hiermee bepaal je de uitstand en kampioen van dit jaar. EK word niet gespeeld en alle clubs spelen niet meer Europees. Dus zou eind Mei kunnen starten en begin Juni alweer klaar zijn. Zo hebben we een prachtig toetje en elke week spannende wedstrijden en de 3 teams met de meeste kansen op het kampioenschap een eerlijke kans en ook kans op CL. Na deze play off doe je nog de beker finale en klaar.
 
RinkSchippers
 
0
15 maart 2020 om 23:06
Alles stopzetten is opzich helemaal geen verkeerd "moment opname" na 20+ speelrondes. Niemand heeft echt meer of minder gespeeld, dus de nr 1 is dan gewoon kampioen. In nederland is het sws een klote seizoen, eerst de storm nu de uitbraak. Nog nooit zo n bizar voetbaljaargang meegemaakt.
 
-Riciotto-
 
3
15 maart 2020 om 23:41
Wel makkelijk zeggen nu Ajax o pl 1 staat. Wat nou als we kijken naar de nummer 1 en 2 en het onderlingen resultaat?
 
Adzevedo
 
4
16 maart 2020 om 00:42
Dat doen we in Nederland pas nadat het doelsaldo gelijk is (wat dus niet het geval is, zowel nu niet als na 17 speelrondes). We gaan niet plots de volgorde veranderen op basis waarvan we de ranglijst indelen.
 
DirkVan den Brande
 
0
15 maart 2020 om 23:19
Er is maar 1 mogelijkheid, vrees ik, in al de competities: Nog 1/2 (eventueel met heen-en terug wedstrijd en bijbehorende regels) wedstrijd tussen positie 1 en 2 in de huidige stand en die bepaalt de kampioen. Tot spijt wie het benijdt, maar het kan niet anders, vrees ik (nogmaals). En in die competities waar plaats 3 en 4 een gigantisch verschil maken wat Europese plaatsen betreft (lees Champions League), ook hen 1/2 wedstrijden laten spelen... In de Belgische basketballiga bvb, hebben ze nu net beslist: de huidige stand is de definitieve stand, dus ook wat betreft plaatsing voor Europa. Iedereen akkoord! In voetbal durven ze dit niet, uit angst voor eventuele rechtzaken. Er moet dus een gulden middenweg gevonden worden!! In Engeland, wat betreft kampioenschap zal dat wel lukken (Liverpool rules), maar wat degradatie betreft?? In Belgie Brugge... Maar in Nederland Ajax en Az...
 
balcontact
 
1
15 maart 2020 om 23:42
Er zijn veel varianten, we weten alleen niet wanneer we verder kunnen. Als het maanden gaat duren kun je er aan denken de rest van dit jaar, dus tot en met december, te gebruiken voor het afwerken van het lopende seizoen, en volgend seizoen een halve competitie (dus 17 wedstrijden) te spelen en daarmee in januari 2021 beginnen. Het lijkt me nu al zeker dat onorthodoxe maatregelen nodig zijn. Spelers zouden in dit idee ook tot en met december bij hun huidige club kunnen blijven. Maximale creativiteit en flexibiliteit is geboden.
 
davidss
 
0
15 maart 2020 om 23:55
Ik verwacht dat dat uit eindelijk hier ook zal gebeuren. Dit virus blijft ons tot de zomer dwars zitten en erna is er geen tijd meer om wedstrijden in te halen. Dit jaar geen kampioen maar wel Europese plaatsing op basis van de huidige stand.
 
PatrickVogelaar
 
0
15 maart 2020 om 23:58
En degradanten? Niet? En hoe zit het met de promovendi? Ik denk dat alleen england,belgie en frankrijk een kampioen zouden kunnen uitroepen zonder dat een gezeik op komt. Hoe zal jij het als ajax fan vinden als de knvb ajax nu tot kampioen zou uitroepen?
 
achmedn
 
0
16 maart 2020 om 00:06
In la liga santender hebben alle ploegen evenveel wedstrijden gespeeld. In PL en ook eredivisie niet. Dus huidige stand als eindstand zou beteken dat ashton villa zou degraderen, terwijl ze 1 wedstrijd minder hebben gespeeld dan al hun concurrenten en bij winst op een veilige plek zouden komen. Er is geen goede oplossing...
 
Ruudje74
 
0
16 maart 2020 om 00:11
Voetbal is een complete bijzaak, gewoon competities stoppen, klaar. CL en EL stoppen, volgens seizoen dezelfde teams op dezelfde posities laten instromen. Wel geld verdelen, anders blijft het bij de UEFA hangen
 
TimeOfMyLife
 
1
16 maart 2020 om 09:35
Je kan zeggen wat je wil, maar de financiële belangen spelen nog steeds een enorm belangrijke rol. De competitie moet/zal gewoon worden uitgespeeld, in het ergste geval zonder publiek.
 
paulholthuizen
 
0
16 maart 2020 om 10:35
Ik zou het seizoen in de zomer afspelen, om het zo eerlijk mogelijk te maken voor alle clubs. Dan moet de uefa afspreken met elke organisatie van de Europese competities om een verkorte competitie in elk land te spelen. Bijvoorbeeld in Nederland 26-28 wedstrijden iedereen speelt tegen iedereen 1x en die andere wedstrijden die ze nog moeten spelen wordt puur geloot om het zo eerlijk mogelijk te maken. Dan heb je genoeg tijd om het seizoen 2020-2021 af te spelen. Een soortgelijk systeem voor de cl en el