Reiziger: 'We hoeven met Jong Ajax geen kampioen te worden'
Maandag, 14 januari 2019 om 10:27

Jong Ajax kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Dit seizoen draait het een stuk moeizamer voor het beloftenteam van de Amsterdammers, met een achtste plaats na twintig wedstrijden. Dat de regels voor de tweede elftallen strenger zijn geworden, is volgens trainer Michael Reiziger geen excuus.

De beloftenteams mogen dit seizoen bijvoorbeeld alleen nog maar gebruik maken van spelers jonger dan 23 jaar. "Ach, vorig seizoen deed alleen doelman Kostas Lamprou meer dan zeven wedstrijden mee, voor de rest waren het vaak spelers die een keer meededen nadat ze terugkwamen van een blessure", zegt Reiziger in gesprek met de Volkskrant. Hij stelt dat zijn spelers vanzelf ervaring krijgen. We zijn nu een tijdje bezig. Dan wil ik progressie zien."

'Om eerlijk te zijn wordt het lastig om nu door te breken bij Ajax'

Voetbalzone sprak in december met Teun Bijleveld, aanvoerder van Jong Ajax.Lees artikel

"Opleiden is één ding, maar je bent topsporter. Een topsporter heeft maar een doel: de allerbeste willen zijn", vervolgt de oud-verdediger. Reiziger signaleert dat het niveau in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen ook hoger is dan een jaar geleden. "Uitwedstrijden bij Sparta, Twente en Roda zijn echt belevenissen. Voor die jongens is zo'n entourage geweldig voor hun ontwikkeling. Ook uit de wedstrijden tegen die ploegen halen we te weinig. Dan spelen we om het leuke spelen. Dat is niet genoeg."

Reiziger merkt dat het niveau bij het eerste elftal snel omhoog gaat. "Die stap is heel groot. Bij het eerste moet je er direct staan, er is zoveel kwaliteit. Het wordt steeds moeilijker die stap te maken", stelt de oefenmeester. Hij noemt 'een beloftenelftal is een elftal van teleurstellingen' en spreekt van een uitdaging om zoveel mogelijk spelers bij het eerste te krijgen. "We hoeven met Jong Ajax geen kampioen te worden. Maar je moet altijd de beste willen zijn. Dat wil ik zien. Telkens weer."

Meer nieuws
   
12:09
12:09
VZ Kort: Hans van Breukelen gaat de kampioensschaal uitreiken aan PSV
77
   
11:57
11:57
Situatie van één speler bij Barça draait 180 graden na aanblijven Xavi
1
   
11:30
11:30
Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
   
11:17
11:17
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
5
   
11:15
11:15
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Filip
 
13
14 januari 2019 om 10:36
Doel is inderdaad ook gewoon opleiden naar het eerste. Heb liever dat ze laatste worden met een paar spelers die de stap naar het eerste maken dan eerste worden met middelmaat wat nooit het eerste gaat halen.
 
pietverdriet
 
8
14 januari 2019 om 10:39
En dat is precies waarom de Jong teams niets in de keukenkastjesconpetitie te zoeken hebben. Ze voetballen met een andere pet op. Opleiden is prioriteit. Ik snap dus waarom de Jong teams voor spek en bonen mee doen, maar ik vind het onbegrijpelijk dat alle uitslagen wel serieus genomen worden. Deze zouden geneutraliseerd moeten worden
 
SilverHaze
 
6
14 januari 2019 om 11:14
Nee, die spelers doen elke wedstrijd hun stinkende best om te laten zien wat ze kunnen om in het 1e te komen. Wat moet gebeuren is dat er winstpremies door Psv/Ajax/Az uitgekeerd moet worden aan overige teams wanneer zij punten pakken tegen de belofte teams. Dan houdt hopelijk dat gezeik eindelijk op, en hebben clubs (spelers) een reden om hun best te doen of ze zien er nog wat nut in om op de toekomst te spelen.
 
Djabber
 
7
14 januari 2019 om 11:39
Als ze geneutraliseerd worden dan kun je ze net zo goed meteen schrappen want dan heeft het 0,0 nut. Dan gaan de tegenstanders van de Jong teams ook gewoon de zwakst mogelijke opstelling opstellen.
 
 
4
14 januari 2019 om 12:59
Zoals silverhaze ook zegt voetballen de jong teams echt wel om te winnen, hier zit het verschil niet is. Het verschil zit hem vooral in de mogelijkheden. Jong Ajax heeft dit jaar al 36 verschillende spelers gebruikt, en afgelopen wedstrijd deden hier ook weer een paar spelers mee die miljoenen gekost hebben. En natuurlijk is dit verschil overal in voetbal terug te vinden. Maar er is een andere reden waarom ik deze Jong Teams niets vindt. Nu speelt bijvoorbeeld Schuurs in het 2de van Ajax in de eerste divisie. Voor zijn ontwikkeling was het beter geweest als hij in de ere-divisie gespeeld had. Nu huren veel nederlandse eredivisie clubs spelers uit het buitenland terwijl Nederlandse talenten in de luwte in de eerste divisie spelen. Het Nederlands voetbal wordt hier niet beter van.
 
wolterx
 
29
14 januari 2019 om 10:47
Zeker mee eens, daarom ben ik ook meer tevreden met dit seizoen dan met vorig seizoen waar toch veel spelers van 20/21 speelde die minder talent maar hoger huidig niveau hadden. Was als team een stuk sterker daardoor, nu is doorgroeipotentieel bij meer spelers hoger dan vorig seizoen. Spelers als Kotarski (16), Dest (7), J. Timber (3), Botman (15), Bakker (13), Ekkelenkamp (11), Gravenberch (12), Jensen (7), Kühn (7), Taylor (1), Brobbey (2), Q. Timber (1), Aberkane (3) kunnen allemaal nog voor o19 (sommige o18 en 3 ervan zelfs nog o17) spelen, dat is zeer netjes. Paar van die spelers hebben zeker toekomst bij Ajax. Team van vorig seizoen was sterker, dit team bezit meer talent. Zo zou het ook moeten zijn bij een Jong elftal.