Remisekoning Valencia vreest komst van Lionel Messi naar Mestalla
Zondag, 7 oktober 2018 om 21:00

Barcelona wacht al sinds 15 september op een zege in LaLiga. Girona (2-2), Leganés (2-1) en Athletic Club (1-1) bleven allen ongeslagen tegen de regerend landskampioen van Spanje. Valencia verloor dit seizoen slechts twee van de negen officiële duels, maar stapte zelf maar één keer als winnaar van het veld en deed dat pas vorige week, uit bij Real Sociedad (0-1). Opta blikt vooruit op de ontmoeting in Mestalla, zondagavond vanaf 20.45 uur.

O Valencia won slechts één van de laatste acht LaLiga-wedstrijden tegen Barcelona: twee remises, vijf nederlagen. Dat deden los Che bovendien in het Camp Nou: 1-2 in april 2016.

O Valencia heeft sinds februari 2007 geen enkele thuiswedstrijd tegen Barcelona in LaLiga gewonnen. Na de 2-1 zege, onder leiding van Quique Sánchez Flores, volgden zes remises en vijf nederlagen in Mestalla.

O Geen enkele club maakte in de geschiedenis van LaLiga meer doelpunten in uitwedstrijden tegen Valencia dan Barcelona: 313. Barcelona is ook de club die meeste competitiezeges als visitant in Mestalla boekte: 33.

O Barcelona won niet één van de laatste drie competitieduels: twee remises, één nederlaag. De Catalanen kwamen in april 2016 (één remise, drie nederlagen) voor het laatst niet in vier opeenvolgende LaLiga-wedstrijden tot winst.

O Geen enkele club uit de top vijf competities van Europa speelde dit seizoen vaker gelijk dan Valencia. Het team van Marcelino remiseerde vijfmaal in LaLiga.

O Geen enkele club in LaLiga hield dit seizoen meer punten over aan wedstrijden waarin men op achterstand kwam dan Barcelona: acht.

O Luis Suárez was in vijf van zijn laatste zeven wedstrijden tegen Valencia in LaLiga trefzeker. De aanvaller van Barcelona was in totaal goed voor vijf doelpunten.

O Tegen geen enkele andere club stond Lionel Messi in LaLiga vaker in het veld dan tegen Valencia: 24 keer (net als tegen Real Madrid en Atlético Madrid). De Oost-Spaanse club is ook de club waartegen de aanvaller bij de meeste goals betrokken was (31): 10 assists en 21 treffers.

O Rodrigo Moreno scoorde in de laatste twee thuisduels van Valencia met Barcelona in LaLiga. De aanvaller maakte in totaal twee treffers.

O Marcelino won in zijn trainersloopbaan nog nooit een officiële wedstrijd van Barcelona. In achttien wedstrijden met verschillende werkgevers stapte hij slechts vier keer niet als verliezer van het veld: vier remises, veertien nederlagen.

Meer nieuws
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
2
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
3
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
   
23:00
23:00
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
   
22:53
22:53
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Koekoek!
 
7
5 oktober 2018 om 00:19
Lekkere pot zo aan het einde van het weekend voordat de dramatische weken (interlands) weer beginnen. Valencia wordt een pittige tegenstander. Weer een andere type tegenstander dan Tottenham. Valencia is verdedigend sterk en staat organisatorisch goed.
 
VCF-LosChe-VCF
 
4
5 oktober 2018 om 00:32
Wat misschien ook een leuke toevoeging is: hoeveel onterechte penalty's of buitenspel doelpunten er zijn gegeven in Mestalla aan Barcelona, Terwijl ze aan de andere kant niet gegeven worden. Niet op 1 hand te tellen. Ik heb alle Valencia - Barcelona wedstrijden gezien vanaf 2002. De laatste keer dat Valencia thuis won was in 2007 met 2-1 door doelpunten van David Villa en Angulo. Daarna was het altijd een grote puinzooi bij de arbitrage die makkelijk gegeven penalty's of buitenspeldoelpunten over het hoofd zag. Gelukkig pakte Diego Alves de laatste jaren het merendeel van Messi's strafschoppen.
 
Valencios
 
16
5 oktober 2018 om 04:53
Zeg dat nou niet, nu komen er weer een miljoen reacties over de niet gegeven goal vorig seizoen bij die blunder van Neto.Over de wedstrijd van vorig jaar gesproken, dat was zo`n beetje de laatste goede wedstrijd van Guedes totdat Umtiti hem wat bot breukjes bezorgde.
 
VCF-LosChe-VCF
 
3
5 oktober 2018 om 10:39
Rodrigo had een strafschop moeten krijgen in dezelfde wedstrijd maar daar begin ik liever niet over omdat er dan bij beide kanten iets gebeurd is.
 
culemayor
 
14
5 oktober 2018 om 08:14
Slechte research laatste x dat Alves een strafschop pakte was bijna 5 seizoenen terug. Mischien in de spiegel kijken en zien hoe smerig valencia altijd speelt met achterlijke overtredingen
 
VCF-LosChe-VCF
 
3
5 oktober 2018 om 12:49
Dat valt echt reuze mee. Alleen Parejo kan af en toe over de schreef gaan met z’n domme overtredingen.
 
VCF-LosChe-VCF
 
9
5 oktober 2018 om 13:28
Slechte reactie, de laatste strafschop die Alves pakte van Messi was twee seizoenen geleden, het laatste seizoen van Alves. Eerst de feiten kennen voordat je met onnozele reacties komt.
 
Suarez 7
 
13
5 oktober 2018 om 08:54
Nouja vorig jaar had Valencia wel geluk met een van de grootste arbitrale dwalingen die ik ooit heb gezien.
 
VCF-LosChe-VCF
 
7
5 oktober 2018 om 12:51
Je ziet alleen wat je wilt zien. De niet gegeven penalty aan de andere kant hoor ik je dan weer niet over beginnen?
 
NouryAlmis
 
4
6 oktober 2018 om 13:14
Meen je niet toch? Vergelijk je nou een bal die over de doellijn is geweest en dus een doelpunt was, die niet wordt gegeven. Met een niet gegeven penalty? Is toch wel wat anders, een pingel wel of niet geven is bij elke scheidsrechter anders, is een interpretatie en toen was er natuurlijk ook geen Var. Een bal die duidelijk zat, is al een geldig doelpunt, dat is toch een wereld van verschil?
 
LaManita5
 
19
5 oktober 2018 om 15:09
Wat blijf jij toch een triestig figuur zeg. Je maakt je mede Valencia supporters gewoon belachelijk met je comments. Valencia speelt al het hele seizoen ondermaats en heb je nog op geen enkel artikel inhoudelijk zien reageren wat betreft hun spel. Nu het Valencia-Barcelona is, ben je er weer als de kippen bij om de calimero uit te hangen en te provoceren. Hetzelfde doe je als het tegen Real Madrid is. Wacht toch gewoon eens de match af alvorens je klaagzang te doen. Je reageert volledig volgens de verwachtingen van je walgelijke profielfoto. Maar wees gerust vriend, er is VAR nu, dus schandalige scheidsrechterlijke dwalingen zoals die bal die een meter over de lijn was vorig seizoen, zal nu wel doelpunt zijn.
 
VCF-LosChe-VCF
 
1
7 oktober 2018 om 12:03
Wat mij zo stoort aan figuren als jij is dat je maar 1 voorbeeld noemt; die bal over de lijn. terwijl in dezelfde wedstrijd een zuivere penalty wordt ontnomen aan de andere kant van het veld, prima dan staan ze quitte, maar daar hoor ik je nooit over, ben dan zo eerlijk aub. Kijk, dat die bal over de lijn een geldig doelpunt had moeten zijn ben ik het ook mee eens, dit heb ik ook al vaker gezegd. Maar je kunt gewoon niet toegeven hoevaak Valencia al genaaid is tegen Barcelona in eigen stadion, vind dat zo jammer aan fans die alleen maar alles in het blauw rood zien. En als je wilt dat ik je alle momenten even bijbreng in de wedstrijden tussen 2002t/m2017 dan moet je maar een persoonlijk bericht sturen, want ik kan je ze allemaal een voor een doornemen met je. Voorbeelden van schwalbes van Ronaldinho en Suarez tot buitenspeldoelpunten van Suarez etc etc etc. Bovendien heb je geen idee wat deze profielfoto inhoudt, ik ben fel tegen de onafhankelijkheid van Catalonie omdat dan Spanje en Catalonie zwaar in de financiele problemen gaan komen (zover dat nog al niet is) en dat willen de beste inwoners van Catalonie nog niet inzien.
 
LeithHalawani
 
1
7 oktober 2018 om 17:37
Hahaha jij bent de grap van het jaar... Je praat alleen maar over overtredingen en gebeurtenissen van 10 jaar geleden. je ploeg draait voor de zoveelste kreeg een drama seizoen, en daar heb je niks over te zeggen.. En trouwens, je vind dat het bij die wedstrijd met de bestolen goal van Barca quitte moest staan???? Want jij weet van te voren dat valencia die penalry erin had geschoten, terwijl het voor barca een 100% goal was? Nou ik kan je vertellen dat jij niet begrijpt wat quitte betekent.
 
culemayor
 
3
5 oktober 2018 om 20:46
Hoop op een slachting maar na een tijd zullen ze tottenham wel in de benen gaan voelen.
 
Robinozaurus
 
3
6 oktober 2018 om 13:31
2 ploegen die niet presteren zoals het zou moeten. Barca in mindere maten dan Valenci-. Ik denk dat als er een winnaar uitkomt deze een boost zal krijgen. Echteris het een beetje minder dat er een interlandbreak aan zit te komen. Dus echt doorborduren is het dan niet. Word iig. een mooie clash. Ik gok op een kleine overwinning voor Valencia. (Nee dat is niet omdat ik voor Real ben).