Restaurantbezoek van Mbappé en Hakimi brengt voetbalpers in vuur en vlam
Maandag, 9 mei 2022 om 19:03

Kylian Mbappé is momenteel in Madrid, zo blijkt uit foto's en video's van Cadena COPE. In de hoofdstad van Spanje is de aanvaller van Paris Saint-Germain uit eten gegaan met zijn goede vriend en ploeggenoot Achraf Hakimi. Het nieuws wordt groots gebracht door verschillende kranten, al schrijft Marca dat Mbappé 'volgens de officiële versie' slechts op vakantie is. Samen met Hakimi maakt hij gebruik van een paar vrije dagen die PSG heeft toegekend.

Zondag speelde PSG met 2-2 gelijk tegen Troyes; komende zaterdag gaat het sterrenensemble van Mauricio Pochettino op bezoek bij Montpellier. Omdat PSG al verzekerd is van de landstitel en alleen nog competitiewedstrijden speelt, laat Pochettino de teugels vieren. Hij heeft zijn selectie vrijaf gegeven tot woensdag. Mbappé en Hakimi besloten van de gelegenheid gebruik te maken om af te reizen naar Madrid, waar ze maandagmiddag aten bij restaurant Leña. "De reservering werd gemaakt rond 14.00 uur, waarna de twee rond 15.25 uur aankwamen bij het restaurant", aldus COPE. Ze werden vergezeld door de broer van Hakimi en twee andere, niet nader genoemde personen.

Meer: Paris Saint-Germain doet wat het moet doen en kan zaterdag kampioen worden | PSG denkt zeer waardevolle troef in handen te hebben om Yamal in te lijven

De afgelopen weken stonden sportkranten in Frankrijk en Spanje vol over de toekomst van Mbappé. Vorige week meldde Le Parisien dat hij op het allerlaatste moment heeft besloten zijn aflopende contract bij PSG te verlengen: hij zou tegen een netto jaarsalaris van 50 miljoen euro per seizoen en een netto tekenpremie van 100 miljoen euro voor twee seizoenen bijtekenen. Zijn moeder Fayza Lamari ontkende vervolgens via Twitter dat er sprake was van een principeovereenkomst met PSG of een andere club. "De besprekingen over de toekomst van Kylian gaan in grote sereniteit verder om hem in staat te stellen de beste keuze te maken, met respect voor alle partijen", klonk het.

De kwaliteitskrant El País schreef zondag dat Real Madrid in maart, nadat het ten koste van PSG de kwartfinale van de Champions League had bereikt, een vierde en laatste poging deed om Mbappé te strikken: een tekenbonus van 180 miljoen euro, een nettosalaris van 40 miljoen euro en 50 procent van de inkomsten uit zijn portretrechten. Waar zijn zakelijk adviseurs 'het meest genereuze voorstel in de voetbalhistorie' meenden te zien, was Mbappé niet onder de indruk. Hij kon zich niet vinden in het afstaan van de helft van de inkomsten uit zijn portretrecht, een gebruikelijke gang van zaken bij Real onder het bewind van Florentino Pérez sinds het jaar 2000. Mbappé was zo teleurgesteld, dat hij contractverlenging bij PSG plots weer overwoog.

De zakelijk adviseurs van Mbappé berekenden dat de aanvaller er financieel op achteruit zou gaan, als hij de helft van die inkomsten moest afstaan. De Fransman strijkt jaarlijks immers tientallen miljoenen euro's op met zijn aantrekkingskracht tot merken als EA Sports, Nike en Hublot. Bovendien was het kamp-Mbappé verrast door de eis van Real, omdat de Koninklijke tijdens gesprekken in de afgelopen twee jaar nooit iets had gezegd over het inleveren van de gelden. In de eerste week van april trad Mbappé naar buiten en zei hij nog geen besluit te hebben genomen over zijn toekomst, omdat er 'nieuwe omstandigheden' waren om rekening mee te houden. Hij wilde niet in detail treden, maar volgens El País betrof die uitspraak het slechte nieuws omtrent de portretrechten.

Zonder de deur naar Madrid volledig te sluiten hervatte de familie Mbappé de gesprekken met PSG over een nieuw contract. El País kwam zondag met andere financiële voorwaarden naar buiten dan de informatie uit het eerdere artikel van Le Parisien. Als Mbappé voor twee jaar zou bijtekenen, kon hij volgens de Spaanse krant een bonus van 80 miljoen euro krijgen, plus een nettosalaris van 40 miljoen euro in het eerste jaar en 50 miljoen in het daaropvolgende seizoen. Bij een verlenging voor drie jaar zou de tekenbonus 130 miljoen euro bedragen; als hij voor meer dan drie jaar wilde tekenen, mocht Mbappé zelf de einddatum bepalen en kon hij 200 miljoen euro aan tekengeld tegemoetzien. Vanaf het vierde jaar zou hij dan 60 miljoen euro per jaar verdienen.

Bij PSG zou Mbappé, in tegenstelling tot in Madrid, tevens de volledige inkomsten uit zijn portretrechten behouden. "Het laatste woord is aan Mbappé, die nog geen keuze heeft gemaakt tussen twee imperfecte opties: de helft van zijn inkomsten uit portretrechten opgeven en naar Madrid gaan ondanks dat hij er financieel op achteruit zou gaan, of zich committeren aan PSG zonder de absolute garantie te hebben dat de sjeiks blijven investeren in de ploeg", aldus El País. PSG ziet Mbappé als het hart van het sportieve project de komende jaren. De Fransman is zelf gefocust op zijn twee grote doelen: op persoonlijk vlak is dat het winnen van de Ballon d'Or, op clubniveau het binnenhalen van de Champions League.

Behalve de aanwezigheid van Mbappé in Madrid kan ook die van Hakimi interessant zijn. Volgens eerdere berichtgeving van RMC Sport zijn de twee spelers haast onafscheidelijk bij PSG. Hakimi zou een moeizame relatie onderhouden met de 'Zuid-Amerikaanse clan' bij PSG. De selectie van PSG bevat een groot aantal spelers uit Brazilië en Argentinië, onder wie Lionel Messi. Hakimi zou eigenlijk alleen met Mbappé bevriend zijn; verder spreekt hij nauwelijks met ploeggenoten. De 23-jarige rechtsback zou het niet zien zitten om na het vertrek van de spits zelf bij PSG te blijven. Het contract van Hakimi loopt echter door tot medio 2026.

Meer nieuws
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
3
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
15
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
53
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
3
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
real8madrid
 
20
9 mei 2022 om 19:10
Ach het afstaan van portretrechten is altijd al de gang van zaken geweest bij Madrid. Zou me ten zeerste verbazen als Mbappe of zijn adviseurs dat niet verwacht hadden. Daartegenover staat dan weer dat ie met alle gemak van de wereld veel meer verdient aan diezelfde portretrechten als speler van Madrid itt speler van Psg. Bovendien lijkt de insteek van Mbappe niet financieel te zijn. Hij zou eerder bang zijn dat buiten zijn beslissing om zijn imago te gebruiken voor merken die tegen zijn idealen in gaan, iets dat we met Frankrijk onlangs nog zagen. Dat lijkt me makkelijk om een compromis over te sluiten.
 
Fiodor
 
2
9 mei 2022 om 22:01
Mbappe zijn grote jeugdidool was ook Eden Hazard. Hij zei ook in verschillende interviews dat zijn grote droom samenspelen met Hazard was. Misschien heeft hij dus ook iets opgevangen over een vertrek van Hazard?
 
real8madrid
 
28
9 mei 2022 om 22:03
Misschien wil ie wel samen met Hazard bij een subtopper gaan voetballen inderdaad.
 
MR_United
 
9
9 mei 2022 om 23:12
Was Mbappe's grote jeugdidool niet Cristiano? Als je even googled zie je een jonge Kylian met hele muren vol met posters van Ronaldo in het wit van Madrid. Nam altijd aan dat hij daarom altijd gebrand was naar Madrid te gaan.
 
SosuhSZ
 
65
9 mei 2022 om 19:18
L`Equipe: Mbappe is alleen in Madrid om het contract van Real Madrid voor de ogen van Perez te verscheuren en zal deze week bijtekenen bij PSG
 
Shevchenko_7
 
11
9 mei 2022 om 19:29
Dit vindt ik toch wel een mooie reactie haha, toch denk ik dat Mbappe wel gaat tekenen bij Madrid, denk dat het na de CL finale vuurwerk word omtrent Mbappe.
 
Soccerfan_1
 
11
9 mei 2022 om 19:58
Mbappe heeft ook ambities vriend....die gaat niet eeuwig in die franse competitie blijven. Die wil hogerop.
 
Shevchenko_7
 
18
9 mei 2022 om 20:49
Ja vriend Soccerfan heeft helemaal gelijk vriend.
 
Jexxie
 
5
9 mei 2022 om 21:10
Niet eewig, maar misschien nog wel 2 of 3 jaar. Die kerel is nog maar 23 en geld is, ook logisch, een belangrijke drijfveer. Met 50milj. salaris plus het behouden van zijn portetrecht zou het PSG zomaar eens kunnen lukken. En laten we eerlijk zijn, Real is geen 3 stappen vooruit meer. Ja, ze wonnen hun onderlinge wedstrijd. Maar het was een gelijk opgaande strijd. Met wat gerichte aankomende maakt hij bij PSG ook kans op de Champions League en dus de Gouden bal. Maar net als velen hier zie ik hem liever bij Real uiteraard.
 
Bongiorno
 
12
9 mei 2022 om 22:06
Tegenwoordig moet je op je 23e wel in een topcompetitie spelen als topspeler en Mbappé is al sinds z'n 18e wereldtop. Het is dus de hoogste tijd om te vertrekken. De Gouden Bal ga je bij PSG echt niet winnen, die kunnen 'gericht aankopen' tot ze een ons wegen.
 
Kowalski
 
2
9 mei 2022 om 22:29
Messi? ??
 
Benjamin89
 
24
9 mei 2022 om 22:43
Ik erger mij zo aan het feit dat men zegt dat Real Madrid geen stap vooruit is. Het ene team staat in de finale van CL en het andere niet, maar los daarvan is in vrijwel ALLES Real altijd een stap vooruit tegenover PSG. Ze spelen in een veel betere competitie, ze hebben een veel grote fanbase. Ze hebben de geschiedenis. De allure en prestige (Benz won vorig jaar geen een prijs en stond gewoon op nummer 4 van Ballon d`or). Prijzenkast waar PSG alleen maar van kan dromen. Een selectie die gebalanceerder is dan die van PSG. Veel meer (potentiële) wereldtoppers in Camavinga, Vini, Valverde, Rodrygo en Militao. Welke jonge speler in de selectie van PSG zie je over 4 jaar de wereldtop bereiken? Daarnaast hebben ze een half gemotiveerde Neymar(enigzins z`n eigen woorden) die bijna wilt stoppen met voetballen en een messi die nog maximaal nog 2 jaar meekan. Daarom zijn ze ook zo ongelofelijk wanhopig om Mbappe te behouden, want ze weten dat ze iemand van zijn kaliber niet gauw meer gaan zien in die matige Ligue 1. Tevens heeft die hele saga hun imago absoluut geen goed gedaan. Jonge wereldsterren als Haaland en Tchouameni hebben gezien hoe zij omgaan met spelers die willen vertrekken en denken tien keer na voordat ze op hun leeftijd naar PSG gaan. Men haalt ook dat tweeluik met Real erbij om te benadrukken dat PSG beter is, maar zet Mbappe in die twee wedstrijden bij Real en PSG zou letterlijk geen enkele kans maken. Niet alleen maar sportief, maar ook psychologisch zou dat een enorme boost geven. Zoals Kroos wel eens zei: met Cristiano voelde het alsof we onverslaanbaar waren. Nee, alleen financiël is PSG is een stap vooruit.
 
foubi
 
3
9 mei 2022 om 19:30
Ik zou hem heel graag bij real zien. Maar alles heeft een grens. PSG en city hebben een onbeperkte geldstroom. Real moet daar niet aan beginnen.
 
CMG-
 
29
9 mei 2022 om 19:34
Haaland naar City, Mbappé naar Real Madrid. Iedereen gelukkig, soap lijkt snel een einde aan te komen. Eindelijk denk ik dan. Die Mbappé en Achraf Hakimi lijken ook onafscheidelijk, jeetje. Neem die gelijk mee naar Real.
 
SocioFan1
 
5
9 mei 2022 om 19:47
Ja maar echt, wordt eens tijd dat er echt een einde aan komt. De soap is giga geworden, elke dag zowat. En ja je kan het negeren maar laat me erin meeslepen soms lol, maar het wordt wel tijd. Mbappe naar Madrid is wel echt een must. Zeker nu Haaland naar city gaat. Het zou wat zijn zeg als je ook Mbappe misloopt lol. Nee maar heb er vertrouwen in, nog even geduld. Met Mbappe erbij zit je meer dan goed, bedoel je presteert al zo goed met de huidige jongens laat staan met hem erbij. En als we ook eerlijk zijn, met ook Haaland erbij, waar zou hij moeten spelen in dit team? Zou echt overvol zijn dan. Gewoon nu zo verder en wie weet is die Endrick over 2 jaar een beast geworden.
 
real8madrid
 
16
9 mei 2022 om 20:24
Ik zou het heerlijk vinden om zowel Mbappe op termijn ook Hakimi in Madrid te zien maar dat is de komende 4 jaar echter nog niet mogelijk vrees ik. Naar verluid droomt ie nog steeds hardop van Madrid en is hij daarnaast helemaal niet op zijn plek in Parijs maar dan heeft ie toch wel effetjes de verkeerde stap gezet. Die knul komt daar de komende jaren niet meer weg, al helemaal niet om naar Madrid te gaan. Die lui vallen liever dood.
 
ElFaraonDCamas
 
2
9 mei 2022 om 20:56
Hakimi is een super aardige kerel en een prima back. Voor het niveau van madrid denk ik alleen dat hij verdedigd te kort komt. Mbappe komt nog steeds naar madrid daar maak ik me geen zorgen om en ben blij dat madrid haaland nog niet heeft gehaald. Te veel geld en blessures voor iemand die minder is dan onze huidige spits
 
Eindtovenaar10
 
24
9 mei 2022 om 21:47
Oh je kent Achraf? Hakimi is gewoon met TAA de beste rechtsback van de wereld.
 
real8madrid
 
12
9 mei 2022 om 22:02
Dat is toch die Marokkaanse voetballer?
 
RM1335
 
3
9 mei 2022 om 22:44
Dat verdedigend tekortkomen van Hakimi, opvallend dat je dat zegt. Ik volg PSG niet echt dus ik heb hem niet veel zien spelen in de Ligue 1 en ook daarvoor in Italië niet. Ik weet wel dat hij in alle wedstrijden die Real Madrid speelde tegen hem toen hij bij Inter zat, dat hij hopeloos faalde. En ook met Parijs tegen ons was het ook niet echt goed wat hij verdedigend liet zien. Toeval?
 
SocioFan1
 
5
9 mei 2022 om 20:04
Wat vooral opvallend is, zijn de geluiden van gisteren omtrent het akkoord betreft image rights (2). En nu is Mbappe opeens in Madrid. Maar ook spreekt ene Tanzolic als volgt (1). Het kan zo zijn dat er een akkoord is met de management van Mbappe en hij nu gewoon langs gaat om enkel alles te tekenen. En dan even de boel verdoezelen met Hakimi's gezelschap etc. Maar goed, dit moet wel goedkomen, er zijn gewoonweg teveel signalen die Mbappe naar Madrid duwen. Het is enkel nog even afwachten. En het zou wel grappig zijn als het niet doorgaat lol, dan kun je mij (en vele andere Real fans) wel oprapen hehe. (1) Kylian Mbappe is in Madrid accompanied by several players from PSG. The presence of other PSG players casts doubt on a visit by the Frenchman to negotiate with Real Madrid. @tanziloic (2) Real Madrid have reached an agreement for image rights with Kylian Mbappé. @agrandesso
 
MB76
 
25
9 mei 2022 om 21:17
Jullie zijn echt de meest vermoeiende fans ter wereld. Verheven boven alles en iedereen zogenaamd. Is het zo moeilijk om gewoon te wachten tot er een officieel akkoord is ipv bij elk gerucht van een topspeler doen alsof die al heeft getekend want wie wil nou het almachtige real Madrid afslaan? Om van te kotsen echt waar
 
MB76
 
18
9 mei 2022 om 22:28
Nee, echt totaal niet. Ik heb geen buitenlandse club waar ik echt fan van ben, ik hou gewoon van goed voetbal. Deze reactie van jou spreekt ook weer boekdelen. Een Nederlandse gast die denkt dat ie de koning is en zegt 'jaloers?' Omdat jij real support? Lachwekkend en zielig ben je dan haha, oprecht.
 
Chi7
 
5
9 mei 2022 om 23:22
@mb76 Je eerste en tweede zin zijn wat generaliserend, maar ben het zeker eens met je derde zin. Het is vrij vermoeiend om al die berichten te lezen van mensen die ten alle tijden denken dat de inkt al droog is. Enige wat je dan nog te wachten staat is eigenlijk een gigantische teleurstelling.
 
SocioFan1
 
9
9 mei 2022 om 23:23
Ik weet niet wie echt zielig is, degene die gewoon reageert op een Mbappe artikel die gewoon constant aan Real Madrid wordt gelinkt of degene die als een gek te keer gaat en zuur zit te klagen omdat men (oa Real fans) elke keer reageren op zulke artikels. Man man man wat moet jij een verdrietig leventje hebben zeg. ??Oh en vele zijn deze soap wel zat maar het is nog even geduldig afwachten en dan zijn we er allemaal van af. No worries.
 
MB76
 
1
9 mei 2022 om 23:40
Klopt die zijn wat generaliserend, ben blij om te zien dat er ook real fans als jij hier zijn.
 
MB76
 
4
9 mei 2022 om 23:47
@socio Neehoor ik heb geen zielig verdrietig leventje, integendeel. Diegene daarintegen die denken dat ze de koning van de voetbalwereld zijn omdat ze voor real zijn en dat bij elk artikel overduidelijk naar voren willen laten komen wel. Jezelf een beetje normaal en nederig opstellen zit er duidelijk niet in, want je bent voor real en denkt daardoor dat de wereld aan je voelen ligt haha, erg ironisch dat je dan countert met zegt dat ik een zuur leven heb omdat ik dit feit even benoem. Oja, nee ik wil niet zeggen dat er bij andere clubs geen mensen zoals jij rondlopen maar het is bij jullie wel erg extreem