Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
Vrijdag, 3 mei 2024 om 08:47

Rick Karsdorp moet het ontgelden na de 0-2 nederlaag van AS Roma in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen. De 29-jarige Schoonhovenaar ging donderdagavond in de fout met een slordige pass, waardoor de Duitsers op voorsprong kwamen in Stadio Olimpico. La Gazzetta dello Sport geeft Karsdorp een 4 voor zijn optreden en ook bij andere media moet de vleugelverdediger het ontgelden.

Onder trainer Daniele de Rossi wisselt Karsdorp basisplaatsen af met reservebeurten. Donderdag mocht de drievoudig international van Oranje na zes wedstrijden weer eens aan de aftrap staan, al heeft hij zichzelf geen goede dienst bewezen. Na 28 minuten ging het mis voor Karsdorp.

De Nederlander wilde AS Roma-doelman Mile Svilar aanspelen, maar deed dat veel te zacht en zag hoe Florian Wirtz na een simpele breedtebal van Alejandro Grimaldo de 0-1 kon binnentikken. Karsdorp bleef vervolgens verbouwereerd achter op de grond en moest door zijn teamgenoten opgelapt worden.

Na ruim een uur werd Karsdorp vervangen door voormalig Eredivisionist Angeliño. Vanaf de bank moest hij toezien hoe Robert Andrich de score verdubbelde met een heerlijk geplaatst schot in de winkelhaak: 0-2. Daarmee staat AS Roma volgende week een loodzware opgave te wachten tijdens de return in Leverkusen.

Reacties


Karsdorp werd al tijdens de wedstrijd uitgefloten door zijn eigen supporters, maar De Rossi nam het na afloop op voor zijn pupil. "Natuurlijk was hij niet blij met het fluitconcert, dat is logisch. Maar het gefluit was ook logisch.Ik heb hem gezegd dat hij zich er niet door moet laten beïnvloeden."

"We zullen hem steunen, want in voetbal worden fouten gemaakt. Het is te makkelijk om naar zijn fout te wijzen. In de rust zei ik hem nog dat hij goed speelde en dat vind ik nog steeds. Ik zal ook nooit boos worden om een verkeerde pass", zette De Rossi een punt achter het moment.

De Italiaanse media waren een stuk minder mild voor Karsdorp, die van het grote La Gazzetta dello Sport een 4 krijgt. De roze sportkrant verwacht dat de supporters van AS Roma deze blunder niet snel zullen vergeten en spreekt over 'een sensationele fout die zijn sporen nalaat'.

Corriere dello Sport, de in Rome gevestigde sportkrant, ziet een pijnlijk patroon. "De gebruikelijke Karsdorp, hij is gewoon ongeschikt om op bepaalde niveaus te spelen." Tuttosport schrijft zelfs over een 'Karsdorp-ramp'.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:57
23:57
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
8
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
   
23:16
23:16
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
   
22:55
22:55
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
5
   
22:19
22:19
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
59
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
laak
 
11
3 mei 2024 om 08:56
Van de Back die in 2016/17 aanvallend en verdedigend de hele eredivisie de baas was is weinig over. Natuurlijk, bij Roma in de basis staan is echt wel knap maar als je echt naar zijn spel kijkt lijkt het vaak nergens op.
 
Chuck01
 
2
3 mei 2024 om 09:02
Meer dan prima back, alleen voor de top komt hij net iets te kort. Aanvallend laat hij weinig zien en verdedigend, laat hij regelmatig wat steekjes vallen als hij onder druk staat. Optie voor Feyenoord als Geertruida gaat?
 
DNSDKR
 
14
3 mei 2024 om 09:08
Aanvallend laat hij weinig zien en onder druk maakt ie verdedigend foutjes? Dan is t toch niet een ‘meer dan prima’ back? Ik weet dat de Eredivisie geen Serie A is, maar Feyenoord moet komend jaar de CL in. Ik vind Karsdorp daar niet thuishoren
 
Chuck01
 
0
4 mei 2024 om 14:51
Heb je een punt haha. Niet helemaal goed verwoord. Bedoelde voor eredivisie begrippen meer dan prima back, omdat hij dan niet snel onder druk komt en aanvallend veel meer tijd krijgt. Voor top komt hij te kort en als je dan hoge ogen in de CL wilt gooien dan is het misschien niet zo'n goede optie.
 
Baardgrasmus
 
0
3 mei 2024 om 09:09
Misschien, hoewel er nu op rechts best wat smaken zijn. Zelfs als Geertruida gaat heb je nog Nieuwkoop, vermoedelijk Pedersen en komt talent Read er aan. Qua aantallen is het genoeg, al moet je kijken wie het niveau aan kan
 
WesZol
 
8
3 mei 2024 om 09:03
Typsich de media natuurlijk. Of dit nou de Italiaanse, Spaanse, Nederlandse, Engelse etc is het is altijd hetzelfde als je slecht speelt of een cruciale fout maakt. De periode hiervoor Toen Karsdorp echt een hele goede periode doormaakte hoorde je bijna niemand maar na zo een fout in de halve finale van de EL natuurlijk wel. Jammer om te zien dat er van de back in het kampioensjaar van Feyenoord toch niet helemaal alles eruit is gekomen mede door 2 zware blessures natuurlijk. Daarin tegen houdt Karsdorp het al wel erg lang vol daar bij AS Roma.
 
Vigo
 
3
3 mei 2024 om 09:31
Hij speelde behalve die fout natuurlijk ook echt een zaad pot. Dat hielp niet.
 
Baardgrasmus
 
11
3 mei 2024 om 09:07
De grap is dat hij telkens weer komt bovendrijven en elke trainer sinds zijn terugkeer vroeg of laat voor hem kiest. Hij is wel een makkelijk slachtoffer altijd in de pers, maar dat heeft de ene speler meer dan de andere.
 
Vigo
 
0
3 mei 2024 om 09:32
Je kan niet zeggen dat ie t laat lopen, hij is vaak onderweg en bezig over die hele flank. Dat geeft ook mogelijkheden alleen zelf is het vaak erg matig.
 
Pango
 
3
3 mei 2024 om 10:24
Hij speelt vooral door een tekort aan backs op zijn positie. De rechts back positie wordt vaak vergeten en daardoor moet je hem soms wel opstellen.
 
Baardgrasmus
 
12
3 mei 2024 om 10:39
Iedereen speelt door een tekort aan andere, betere spelers op die positie
 
DarkEagle
 
0
3 mei 2024 om 10:42
Wie is er verantwoordelijk voor de transfers bij Roma? Hoe krijg je het voor elkaar om met Kristensen, Karsdorp en Celik drie middelmatige rechtsbacks te halen die alle drie nog slechter zijn dan de ander. Drie miskopen op één positie is wel een prestatie opzich.
 
Pango
 
2
3 mei 2024 om 11:23
Je begrijpt het verkeerd, er is niet voldoende geinvesteerd in een rechts back vandaar dat de bezetting daar te laag is. Karsdorp mocht ook weg, maar omdat we financieel met de fair play zaten moest hij voor de breedte blijven. Verwacht wel een nieuwe rechtsback in de zomer.
 
Pango
 
2
3 mei 2024 om 11:32
Er is wat wisseling geweest. Thiago Pinto was de afgelopen 3 jaar verantwoordelijk maar is onlangs vertrokken, na onderling overleg, zijn contract zou deze zomer aflopen. Pinto wilde ook afscheid nemen van Karsdorp, maar nogmaals er werd geen vervanger gevonden dus moest die blijven. Na Monchi werd Gianluca Petrachi in 2019 aagesteld maar jaar later weer vertrokken door een ruzie met James Pallotta. Morgan De Sanctis heeft ook dit daarna tijdelijk opgepakt tot Pinto. Kortom weinig vastigheid en veel onrust.
 
GLENNN
 
1
3 mei 2024 om 09:32
Tsja. Logisch dat ze in emotie telkens zo'n stuk schrijven. Ondanks blessures en afschrijvingen, staat Ricky er toch telkens weer. Gister speelde hij een draak van een wedstrijd, met als ''hoogtepunt'' die bal op Grimaldo natuurlijk... Hoort niet en mag niet op dit niveau. Degelijke back aanvallend. Defensief is het allemaal maar armoe troef. Soms is die door zijn felheid nog best oké defensief, maar meestal niet.... Denk dat AS Roma ook absoluut zijn top is, misschien dat het zelfs toch iets te hoog gegrepen is (in ieder geval, de plek waar Roma heen wilt, lijkt mij).
 
Pango
 
0
3 mei 2024 om 10:22
Komt voor Roma veel tekorrt hoor. Stoor me al jaren aan zijn spel en niet ik alleen. Maakt gewoon domme fouten en positonele dwalingen zorgen vaak voor tegengoals.
 
GLENNN
 
0
3 mei 2024 om 10:34
Waarom speelt Roma eigenlijk niet gewoon met Angelino en Spinnazola op de wingbacks? Of Zalewski en Spinnazola? En dan met 3 man achterin. Mancini - Smalling - Ndicka is toch prima?
 
Pango
 
1
3 mei 2024 om 11:21
Spinna en Angelino zijn linksbacks, probleem ligt op rechts
 
GLENNN
 
0
3 mei 2024 om 16:14
Ik weet dat die linksbacks zijn. Maar Spinnazola kan toch gemakkelijk op rechts spelen? Hij is notabene rechtsbenig. Dan had je gewoon met Spinnazola op rechts en Angelino op links kunnen spelen.
 
CoJW
 
0
3 mei 2024 om 15:55
Hoogtepunt vond ik zijn toneelspel. Wat een stoer watje.
 
maxpayne
 
4
3 mei 2024 om 10:00
Karsdorp is een prima speler, geen absolute top maar kan prima mee met Europese subtopper. Roma is ook absoluut geen topclub, al doen ze af en toe wel alsof ze dat zijn. Hij speelde gisteren totaal niet goed, maar zo waren er wel meer. Als je een grote fout maakt en er komt een cruciaal doelpunt uit dan is het logisch dat je even wordt afgemaakt. Hij heeft normal gezien met zijn snelheid en felheid zowel aanvallend als verdedigend gewoon zijn waarde.
 
Pango
 
1
3 mei 2024 om 10:21
Roep ik al jaren, loop me erg te storen aan zijn bijdrage en spel. Gisteren is geen uitzondering, het was een mega fout, maar als hij speelt zie je hem regelmatig fouten maken, vooral positioneel en verkeerde keuzes. Laten we hem nu eindelijk van de hand doen, is gewoon door gebrek aan backs gebleven, tijd om een keer wel te investeren in een goede back.
 
liverpoolk
 
1
3 mei 2024 om 13:11
Wel een goede reactie van de Rossi is heel wat anders dan een Tuchel die zijn speler Kim helemaal afbrand.
 
Raadpleeg
 
0
3 mei 2024 om 15:31
Nonchalant balletje met de buitenkant van de voet. Had de bal natuurlijk altijd naar de buitenkant moeten verwerken. Maar zoals De Rossi aangeeft kan gebeuren. Vervolgens gaat hij languit op het gras liggen om te kijken of het misschien goed afloopt. Dat had ik hem wel kwalijk genomen en snap dan ook heel goed dat die werd uitgefloten gedurende de rest van de wedstrijd.