Rick Karsdorp gooit toekomstplannen verrassenderwijs volledig om
Woensdag, 16 september 2020 om 20:43

Rick Karsdorp heeft besloten om dit seizoen bij AS Roma te blijven, zo melden Goal en Voetbal International. De 25-jarige rechtsback leek op weg naar een verhuurperiode bij Genoa, maar wil na een positief gesprek met de clubleiding van Roma in de Italiaanse hoofdstad blijven.

AS Roma kwam onlangs in handen van de Amerikaanse miljardair Dan Friedkin, die 591 miljoen euro betaalde voor de club uit de Serie A. De steenrijke zakenman sprak onlangs in een persoonlijk gesprek zijn vertrouwen uit in Karsdorp. De drievoudig Oranje-international voelt zich daarnaast gesteund door trainer Paulo Fonseca, die hem in de eerste drie wedstrijden van de voorbereiding beloonde met een basisplaats.

Dat alles heeft Karsdorp ertoe doen besluiten om Genoa af te zeggen en bij Roma te blijven. De vleugelverdediger is erop gebrand om zijn Italiaanse werkgever terug te betalen voor de zestien miljoen euro die in 2017 voor hem werd overgemaakt aan Feyenoord. Door zware knieblessures kwam Karsdorp in zijn eerste twee seizoenen slechts tot twaalf competitieduels voor Roma. Afgelopen jaar werd hij verhuurd aan Feyenoord, waar hij zijn vorm leek te hervinden. Als gevolg van de coronacrisis kwam hij echter slechts tot elf optredens in de Eredivisie.

Goal meldt dat de beslissing van Karsdorp gevolgen heeft voor Mattia De Sciglio. De vleugelverdediger van Juventus stond op het punt om naar AS Roma te vertrekken. Beide clubs kwamen eerder al tot een akkoord, maar Roma blaast de transfer af, nu Karsdorp actief blijft in het Stadio Olimpico. Roma nam deze zomer met Alessandro Florenzi afscheid van een concurrent voor Karsdorp. De voormalig aanvoerder van de club is verhuurd aan Paris Saint-Germain.

Meer nieuws
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
14
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
20
   
14:27
14:27
Inter viert kampioenschap met gemakkelijke zege en dubbelslag Çalhanoglu
5
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
5
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Mackolik
 
2
16 september 2020 om 21:08
Roma had vorig jaar ook een redelijk brede selectie waarin veel gerouleerd werd. Ik denk dat iedereen wel weer zijn kansen krijgt komend seizoen.
 
BME12
 
6
16 september 2020 om 21:10
Zal er vast mee te maken hebben dat hij vorige week gewoon in de basis stond, ook nog is in een 3-5-2 systeem waarin hij wel kan uitblinken denk ik.
 
siepie
 
2
16 september 2020 om 23:46
Al had die basisplaats vooral ermee te maken dat Bruno Peres nog in verplichte quarantaine zat nadat hij was teruggekeerd in Italië. Hij heeft erg veel indruk gemaakt na de verplichte corona break en zal sowieso als eerste keuze beginnen.
 
Bobiku29
 
18
16 september 2020 om 21:13
Blijft gewoon echt een goede back. Snelheid, goede voorzet, drive, voetballend vermogen. Fit kan hij ook bij Roma mee
 
PeterVermeuIen
 
20
16 september 2020 om 21:21
Dan zou hij allang vaste plek hebben, zijn probleem is professioneel, conditie en uithoudingsvermogen. Ik voeg hem dezelfde categorie als Theo Janssen (bier en roken), Barry van Galen (bier), Andy vd Meyde (feesten), etc. Jammer, het is nu aan hem zelf te bewijzen.
 
JeroenF222
 
11
16 september 2020 om 21:52
Oké Peter Vermeulen heeft ook een keer een filmpje van Karsdorp gezien. Meteen oordelen dat hij graag feest. De enige reden dat hij nog geen vaste plek heeft gehad bij Roma is het feit dat hij hele zware blessures heeft gehad.
 
JSH88
 
2
16 september 2020 om 23:10
En jij weet zeker dat het bij die ene keer is gebleven? Rick in vorm is erg goed, helaas voor hem en Roma heeft hij de lijn van het kampioensjaar nooit doorgetrokken. Zijn mindere vorm zou ook meerdere redenen kunnen hebben, blessure, niet gezond genoeg leven, jetset leventje en teveel genieten wat vaker gebeurt bij Nederlandse jongens in mediterrane landen.
 
PeterVermeuIen
 
0
17 september 2020 om 08:18
Nee, bij zijn terugkeer bij Feyenoord kon ik al zien dat hij te veel hijgt, overduidelijk conditie achterstand. Bij AS Roma zag ik ook toen ik even nieuwsgierig was naar Kluivert. Debuut bij Feyenoord vond ik hem erg goed, goede conditie. Sinds vertrek naar AS Roma vond ik hem wel opvallend minder goed, zou kunnen zijn:"Geld is binnen".
 
JeroenF222
 
2
17 september 2020 om 08:55
Jsh88 rare conclusie uit mijn verhaal. Waar zeg ik dat het bij die ene keer is gebleven? Er zit echter een groot verschil tussen een Theo Jansen of iemand die soms wat gaat drinken met vrienden.
 
KoningJansma
 
16
16 september 2020 om 21:25
Ik weet niet of je een bril draagt of niet maar als ik jou was zou ik weer terug gaan naar de opticien of er naar toe gaan! Goede voorzet ben je gek nog nooit gezien van hem, drive valt ook reuze mee als een blindpaard naar voren rennen kan iedereen en voetbal vermogen heeft die al helemaal niet uit komt niet uit de opleiding van Ajax!
 
ajax1812
 
16
16 september 2020 om 21:27
Niet iedereen uit de opleiding van Ajax heeft voetballend vermogen.
 
DNeres
 
20
16 september 2020 om 21:45
Ik zou het advies aan jezelf geven. Volgens mij weet je niet eens wat een drive inhoudt. Juist Karsdorp staat erom bekend dat hij het vermogen heeft om een flank te bestrijken. Je hebt nooit een goede voorzet van hem gezien, omdat je zelf een bril nodig hebt. Wel knap dat zijn meeste assists uit voorzetten komen. En voetballend vermogen gewoon prima voor een back, maar jij gelooft dat alleen voetbal in Amsterdam kan komen.
 
DNeres
 
11
16 september 2020 om 21:47
Ik ben benieuwd of Karsdorp een seizoen fit kan blijven. Mits fit is hij beter dan Hateboer. Roma gaat waarschijnlijk hetzelfde spelen als Atalanta dus Karsdorp kan op dezelfde manier bed flank gaan bestrijken als Hateboer.
 
Angwaterslang
 
3
17 september 2020 om 00:09
Op wat baseer je dat hij beter is dan hateboer. Op zijn prestaties van inmiddels 3 jaar geleden? Karsdorp is voorlopig nog aan het teren op oud succes sinds zijn vertrek bij feyenoord.
 
DNeres
 
0
17 september 2020 om 00:23
Voetbal verleer je niet, je kunt minder presteren dan voor je blessures dus hij hoeft eens een seizoen lang fit te blijven en dan kan hij gewoon weer voetballen. Dat is iets wat je niet kwijt raakt. Hij teert inderdaad op zijn verleden bij Feyenoord, maar dat komt omdat hij dingen met een bal kon wat Hateboer niet kan. Ook afgelopen seizoen toen hij redelijk fit was zag je dat er aan zijn techniek niks mankeerde. Ook daarin kon je zien dat zijn techniek beter is dan dat van Hateboer. Wilt dat zeggen dat je dan beter presteert? Nee, maar je ziet dan wel dat het zijn fitheid is waardoor hij er niet meer uit heeft kunnen halen. Zolang hij fit kan blijven kan hij voetballen en dat, nogmaals, verleer je niet. Hij staat bekend om zijn blessures dus het is alleen maar te hopen dat hij dat niet gaat krijgen. Anders is het echt over en sluiten, maar hij heeft een goede tijd gehad om bij te komen.