'Riechedly Bazoer wijzigt plots koers en is dicht bij akkoord in Duitsland'
Zondag, 19 juni 2022 om 17:45

Borussia Mönchengladbach leidt de race om de handtekening van Riechedly Bazoer, zo onthult BILD. Afgelopen week leek het er nog op dat de centrumverdediger annex middenvelder dicht bij een overstap naar Olympique Marseille was, maar die optie is plotseling minder reëel. Het was geen geheim dat die Fohlen in de gaten hielden en nu lijkt de interesse nog concreter geworden.

De Duitse boulevardkrant weet te melden dat Gladbach al zo goed als akkoord is met de Nederlander. Mocht er daadwerkelijk een overeenkomst worden bereikt tussen de betrokken partijen, dan zou Bazoer voor de tweede keer in zijn carrière in Duitsland op avontuur gaan. Tussen de zomers van 2017 en 2019 stond hij namelijk al onder contract bij VfL Wolfsburg, waarmee hij in totaal 27 officiële duels afwerkte. Na huurperiodes bij FC Porto en FC Utrecht nam Vitesse hem voor een bedrag van circa 1,5 miljoen euro over van die Wölfe.

Eerder werd dus bekend dat Marseille Bazoer zag als een interessante en goedkope optie om meerdere posities op te vullen. De verdediger beschikt over een aflopend contract bij Vitesse en kan zodoende transfervrij vertrekken. De zesvoudig Oranje-international zal in de komende weken een beslissing nemen over zijn toekomst. De afgelopen weken genoot hij van zijn vakantie in Griekenland. Bij Gladbach moet Bazoer met Ko Itakura het hart van de defensie gaan vormen.

Feyenoord was in januari al dicht bij de komst van Bazoer, maar de Rotterdammers konden geen overeenstemming met Vitesse vinden. Arne Slot zag een transfervrije overstap naar verluidt wel zitten, maar Bazoer geeft de voorkeur aan een uitdaging buiten Nederland. Feyenoord richt zich nu op de middenvelders die het al ter beschikking heeft op zijn positie. Jorrit Hendrix en Fredrik Aursnes mogen deze rol gaan invullen komend seizoen.

Meer nieuws
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
3
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
14
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
10
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
09:03
09:03
Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
tottiGALACTICO
 
21
19 juni 2022 om 18:17
Toch wel zonde dat zo’n mooie speler niet wordt behouden voor de Eredivisie. Zeker transfervrij.
 
NJfromVOL
 
6
19 juni 2022 om 18:35
Feyenoord heeft (2x) een poging gedaan, maar blijkbaar was het financiële verhaal van BMG beter. Ik lees op het eind dat Hendrix (2e keus na Aursnes) die rol mag in vullen. Nou ben je Diemers nog niet kwijt en je hebt al een nieuwe aangetrokken ... Ik hoop toch wel op iets beters.
 
FlamengoBrasil
 
0
20 juni 2022 om 11:04
Niet alleen het financiele, ook voor het sportieve kun je gewoon goed naar BMG. Kampioen zullen ze niet worden, maar doen wel gewoon mee voor de ereplaatsen, en spelen ook regelmatig Europees voetbal.
 
repuiztav
 
22
19 juni 2022 om 18:19
Mooie stap naar een prachtige club. Ben benieuwd of hij zich dit keer wel staande weet te houden in de BL. Succes Riechedly!
 
GeenInspiratie
 
4
19 juni 2022 om 18:24
Toch een vrij lastige ploeg om heen te gaan. Ene seizoen doen ze mee om de CL plekken en een seizoen later staan ze anoniem in de middenmoot. Dan zou ik toch eerder voor Marseille gaan! Goed weer, fanatieke aanhang, meer kans op CL voetbal.
 
Reppi
 
2
19 juni 2022 om 19:56
Naja wat je omschrijft geldt ook een beetje voor Marseille in laatste 10 jaar maar drie keer de CL gehaald. Laatste 5 jaar wel twee keer CL gehaald. Denk dat Bazoer toch ook wel kiest wat financieel het meest oplevert als het tussen BMG en OM zou gaan...
 
SterkeJerke
 
5
19 juni 2022 om 18:24
Geen idee wat BMG hiermee moet, want volgens mij hebben ze voldoende centrale verdedigers en ook het middenveld is prima op orde. Lijkt me niet dat Bazoer daar even tussen kan komen. Bazoer kan dan toch beter naar een andere club gaan. Hier is gewoon te sterke concurrentie voor cv met Elvedi, Jantschke, Friedrich, Bensebaini en Doucouré en voor cdm Kramer en Koné.
 
HakimZiyach22
 
6
19 juni 2022 om 18:25
Lekker Zakaria opvolgen, hij lijkt er als speler wel redelijk op. Blijf het een geweldenaar vinden als ie zijn dag heeft. Hopelijk kan ie het nu wel maken, hij heeft genoeg talent.
 
Marc 433
 
7
19 juni 2022 om 18:28
Borussia Mönchengladbach zou een mooie vervolgstap zijn voor Bazoer. En zijn wens om (weer) in het buitenland te spelen komt uit. Plus de Bundesliga is een mooie en sterkere competitie. En financieel zal hij er natuurlijk ook op vooruit gaan.
 
foufou078
 
5
19 juni 2022 om 18:46
Helemaal mee eens maar het zal me benieuwen of hij een basisplek weet te veroveren gezien de positioneel concurrentie
 
Marc 433
 
2
19 juni 2022 om 19:09
Dat wordt afwachten inderdaad. Voordeel is wel dat Bazoer zowel centraal achterin als op het middenveld kan spelen. Dat geeft hem wat extra opties.
 
SterkeJerke
 
3
19 juni 2022 om 19:25
Alleen op het middenveld acht de kans aanwezig, maar als cv heeft hij gewoon teveel concurrentie. Tenzij BMG het vertrek van Bensebaini en/of Elvedi verwacht.
 
jwz_toch
 
2
19 juni 2022 om 21:08
En je kan gewoon in nl blijven wonen als je dat zou willen
 
Messi_PSG
 
3
19 juni 2022 om 18:29
Riechedly, broer van Irchandly. Toch erg jammer dat we hem uit moeten gaan zwaaien. Ik had hem graag bij Feyenoord gezien. Hij is ook nog erg jong, ik had in zijn Ajax tijd verwacht dat hij nu wel bij een subtopper in een grote competitie zou gaan spelen. Dat lijkt nu te gaan lukken, al had ik niet verwacht dat het op deze manier zou gaan. Duidelijk met ups en downs, maar hij heeft zich aardig herpakt. Ik ben benieuwd wat hij ervan gaat breien! Hopelijk is hij volwassen geworden en gaat hij nog een mooie carrière tegemoet.
 
Sirius
 
1
19 juni 2022 om 19:23
Best onverstandig. Bij Wolfsburg was het niets, vervolgens weer aan spelen toegekomen in de subtop en bij Vitesse een sterkhouder geworden om vervolgens weer naar de Bundesliga te verkassen. Ik vraag me af of hij het deze keer wel kan. Ik vind z'n handelingssnelheid echt niet goed.
 
JurBoekema
 
2
20 juni 2022 om 11:19
MG is een veel betere club voor Bazoer dan OM. Wat een kerkhof is moeilijke spelers. En bij OM hebben ze al veel dezelfde spelers rondlopen. Als Bazoer toch naar OM zou gaan dan zou hij roemloos bankzitten. Bazoer is geen aanpasser, spreekt de taal niet, overschat zichzelf, heeft sterallures, wordt daar fysiek overklast, is mentaal niet sterk, ongedisciplineerd en is een opgever. Nu ik er zo over nadenk is Bazoer ook niet klaar voor de bundesliga. Beter kan hij blijven spelen bij Vitesse waar veel mindere kwaliteiten niet zo opvallen of worden geaccepteerd.