Riedewald hoopvol: 'In dat geval denk ik dat Bosz mij opstelt'
Zondag, 21 mei 2017 om 18:50

Het was niet het seizoen van Jaïro Riedewald, maar de verdediger van Ajax hoopt de jaargang woensdag op positieve wijze af te sluiten. Mogelijk ligt voor Riedewald een basisplaats in het verschiet tegen Manchester United, want Nick Viergever is geschorst en de inzetbaarheid van Daley Sinkgraven is twijfelachtig door een knieblessure.

Riedewald vertelt op de website van Ajax dat Sinkgraven de eerste keus is en Viergever daarna volgt in de rangorde der linksbacks. "Als óók hij niet kan spelen, zoals bijvoorbeeld nu het geval is door zijn schorsing, wordt er een beroep op mij gedaan. Het is afwachten hoe het er met Daley voor staat. Ik weet niet in hoeverre hij volledig fit is na zijn blessure. Mocht hij niet inzetbaar zijn, dan denk ik dat de trainer (Peter Bosz, red.) een beroep op mij zal doen."

"Ik speel minder dan gehoopt, maar ik heb desondanks Europees toch nog wel wat wedstrijden meegepikt", refereert Riedewald bijvoorbeeld aan de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon, die met 4-1 werd gewonnen. In de Eredivisie speelde hij maar zestien duels. De Europa League-zege zou veel goedmaken, zegt hij. "Ja, ik mag dan iets minder gespeeld hebben, ik maak nog steeds deel uit van het team. Als we de cup winnen, win ik 'm ook gewoon. Het is niet zo dat ik er niet bij hoor."

Meer nieuws
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
5
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
RonaldoNilis
 
50
21 mei 2017 om 18:56
Ik mag toch hopen dat Meneer Bosz voor Riedewald gaat kiezen op LB i.p.v. Sinkgraven, afhankelijk van de opstelling van United zal die te maken gaan krijgen met Mikitharyan, Mata of misschien wel Martial alleen komt die vaker van links en krijgt die denk ik geen basisplaats. Daarnaast heeft Riedewald zich goed staande gehouden en zijn zowel hij als Tete niet minder dan Viergever en Veltman. Ik kan als Psv'er niet wachten tot woensdag! Ik denk namelijk echt dat Ajax de EL gaat winnen en dat hoop ik ook van harte, heb er gewoon zin in. Zo zie je toch wat mooi voetbal teweeg kan brengen, overigens ga ik ook naar het museumplein woensdag!
 
NeutralFussbal
 
14
21 mei 2017 om 19:01
Riedewald is anders veel slechter in het doordekken in het 't spel van Bosz. Sinkgraven heeft tevens meer drang naar voren waar een Mkhitaryan waarschijnlijk geen zin heeft om constant achteraan te rennen. Riedewald is de betere pure verdediger maar ook daarin maakt hij genoeg fouten. Vind dat je het te simpel bekijkt.
 
NeutralFussbal
 
24
21 mei 2017 om 19:02
Viergever is als linksback in mijn ogen verreweg de beste.
 
SpeedyAFC
 
5
21 mei 2017 om 19:12
Singraven heeft een hele lange tijd niet gespeeld terwijl Riedewald thuis tegen Lyon liet zien in vorm te zijn. Riedewald zal dus gaan starten, Bosz gaat echt geen onnodige risico's nemen.
 
NeutralFussbal
 
3
21 mei 2017 om 19:18
Nee absoluut, hij speelde goed tegen Lyon hoor. Denk ook dat hij terecht zal spelen. Snap alleen wel dat Bosz nog niet altijd voor hem kiest.
 
timot1
 
8
21 mei 2017 om 20:13
Ik vond Riedewald thuis tegen Lyon wel aantonen dat hij veel sterker is geworden in het doordekken, zou belachelijk zijn om Sinkgraven op te stellen nadat ie bijna twee maanden geblesseerd is geweest.
 
NeutralFussbal
 
8
21 mei 2017 om 20:32
Dat zou inderdaad belachelijk zijn. Riedewald moet en gaat natuurlijk gewoon spelen woensdag. Er is in deze selectie eigenlijk niemand die niet verdient te spelen.
 
Kyle66
 
0
22 mei 2017 om 03:21
@RonaldoNilis, wat een geweldige reactie van jouw kant! Echt top om te lezen dat supporters van een andere club ook genieten van mooi voetbal en ook duimen dat een Nederlandse club Europees succes heeft! Ik baalde vorig jaar ook toen PSV het net niet redde. Heb echt geduimd dat ze door zouden gaan. Bij een andere topic las ik net een reactie van iemand die hoopt dat Ajax woensdag gaat verliezen. Dat begrijp ik dus niet. Het is toch goed voor Nederland als Ajax zou winnen?
 
maradungatje
 
10
21 mei 2017 om 18:56
Lijkt mij duidelijk dat de beste LB die Ajax nu heeft Viergever is. Dat die Sink nog steeds wordt opgesteld en zeer waarschijnlijk de finale gaat spelen, net als veltman trouwens is echt onbegrijpelijk. Sink zal never nooit bij zijn volgende club of bij de volgende trainer van Ajax worden opgesteld als back. Daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken. Het is alleen belachelijk dat Bosz dat wel doet.
 
3*Ajax
 
2
21 mei 2017 om 19:02
Sinkgraven gaat toch niet spelen hoop ik? Vond Riedewald het aardig doen de laatste weken en Sinkgraven is alleen maar defensieve onzekerheid.
 
maradungatje
 
1
21 mei 2017 om 19:08
Nou ja, je kent Bosz natuurlijk ondertussen al wel toch? Het zou mij in ieder geval echt helemaal niets verbazen. Bosz is een trainer die gewoon teruggaat naar de spelers die hem voor een blessure of schorsing hebben geholpen. Sink deed voor zijn blessure weinig fout in de ogen van Bosz, dus wees maar niet verrast...
 
3*Ajax
 
8
21 mei 2017 om 19:13
Nee zou mij ook niet verrassen, maar je kan toch geen speler laten spelen die 3 maanden vrijwel niks heeft gespeeld in een finale? Die is na 60 minuten al kapot. Tel daarbij op dat Veltman geel gaat pakken wat ook al een wissel betekend + Schone die het 65-70 minuten kan belopen heb je al je wissels al.
 
Sulejmanii
 
0
21 mei 2017 om 22:59
Goede constatering, ik vrees ook voor dat scenario. Tete is broodnodig in mijn ogen
 
Dumbell
 
7
21 mei 2017 om 19:03
Je kan Sinkgraven, die een tijd lang niet gespeeld heeft, toch niet in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wedstrijdritme op laten doen? Viergever is nummer 1 en Riedewald nummer 2. Het centrum staat nu goed met de Ligt en Sanchez. Als Bosz nou ook een Tête opstelt is iedereen blij. Zou wel duur zijn voor Veltman, maar dit is niet de wedstrijd om aan gevoelens te denken.
 
maradungatje
 
2
21 mei 2017 om 19:10
Hoezo is het duur? Tete heeft ook zijn wedstrijden gemaakt aan het eind van het seizoen. Dus zo zuur hoeft dat niet te zijn. Alleen weet iedereen wel dat Veltman zal spelen, hij ziet het gewoon niet zitten in Tete en Riede (bij hem begrijp ik de keuze wel, is niet zo stabiel als Tete. Nu schiet in mij hoofd opeens de keuze voor Tete op RB in het hoofd...niemand aan gedacht?
 
MitchM
 
1
21 mei 2017 om 21:53
Tete als LB bedoel je denk ik? Dat zou indien United een linkspoot op rechts heeft staan geen slecht idee zijn, maar zie het niet gebeuren.
 
UltimateFreak83
 
6
21 mei 2017 om 19:11
Ik ben gewoon fan van Riedewald. Heeft misschien de pech van een multifunctionele speler dat hij op 3 of 4 posities uit de voeten kan, maar ik zie hem graag ontwikkelen komend seizoen tot vast back en het seizoen erop een poging tot centrale. Iemand een ider hoe Dijks het doet?
 
wesselkoopen
 
1
21 mei 2017 om 22:07
Was een vaste waarde bij Norwich, maar niet goed genoeg voor Ajax vind ik