Rio Ferdinand reageert op geruchten Ten Hag: 'Dat is bij Ajax hetzelfde'
Dinsdag, 16 november 2021 om 19:43

Rio Ferdinand sluit niet uit dat Erik ten Hag een goede opvolger zou zijn van Ole Gunnar Solskjaer. De oud-verdediger van Manchester United reageert in zijn podcast FIVE op de geruchten in de Engelse media dat de oefenmeester van Ajax het roer bij the Red Devils binnenkort wel eens zou kunnen gaan overnemen. Ferdinand ziet parallellen tussen Ajax en United, maar twijfelt of Ten Hag de grote ego's bij de club uit Manchester aankan.

Ferdinand schetst de situatie bij zijn voormalige werkgever. "Je moet een kleedkamer vol ego's, vol grote persoonlijkheden managen. Ik ken Ten Hag niet persoonlijk, maar hij doet het geweldig bij Ajax. En vergeet niet: Ajax is geen kleine club. Het is de grootste club van Nederland. De verwachting daar is dat je iedere keer wint. Dat is hetzelfde bij Manchester United, als hij daarheen wil tenminste. Tactisch is hij fantastisch maar het omgaan en motiveren van de mensen is ook ontzettend belangrijk."

Meer: Blunderende Onana wordt Manchester United niet fataal dankzij Bruno Fernandes | Antony snoert media de mond: ‘Het was een natuurlijke reactie ter verdediging!’

De oud-verdediger haalt Antonio Conte aan. De naam van de Italiaanse oefenmeester viel recentelijk eveneens bij Manchester United, maar hij is inmiddels aangesteld bij Tottenham Hotspur als de opvolger van de ontslagen Nuno Espírito Santo. "Ik denk dat elke manager die mij een club komt moet laten zien dat hij er is. Ik gebruik Conte altijd als voorbeeld. Wanneer hij bij een nieuwe club komt, bestaat er geen enkele twijfel. 'Dit is wat ik ben en als je het daar niet mee eens bent, mag je vertrekken'. Ik denk dat dat het type mentaliteit is dat de goede managers van de topmanagers scheidt."

Ten Hag zou niet de enige kandidaat zijn als opvolger van Solskjaer. Onder anderen de namen van Zinédine Zidane en Brendan Rodgers gaan rond om de Noor te vervangen, die met Manchester United na elf speelronden op een teleurstellende zesde plaats in de Premier Leagues staat. Manchester Evening News rapporteert uit een gehouden enquête onder United-supporters dat maar liefst 36 procent de Nederlander als liefst als vervanger van Solskjaer ziet. Zidane en Rodgers volgen met respectievelijk negentien en dertien procent. Ten Hag gaf onlangs op ESPN 'in het nu te leven' en niet bezig te zijn met een vertrek.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
6
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
vtotheb
 
6
16 november 2021 om 19:55
Ten Hag kan wel een stapje hoger dan dat. Enige wat hij daar meer heeft dan bij Ajax is geld; sportief is het gewoon minder dan wat hij nu heeft en doet.
 
gebr.timber
 
5
16 november 2021 om 19:57
Bayern over 4/5 jaar zou me niks verbazen. Nagelsmann naar Engeland als ie klaar is in Duitsland. Ten Hag nog tot die tijd Ajax. Kijk selectie 18/19. Zijn maar 8 dezelfde spelers nog. Waaronder bande bijvoorbeeld haha. Dus roulering voldoende. Staf wisselt ook voldoende.
 
Teesboer
 
2
16 november 2021 om 20:11
Ik kan mij niet voorstellen dat Ten Hag nog 4/5 jaar bij Ajax blijft, z'n hoogtepunt heeft hij allang bereikt daar.
 
Vernon
 
2
16 november 2021 om 22:05
Ik denk oprecht dat Ten Hag dit jaar een soortgelijk seizoen denkt te kunnen draaien als dat prachtige seizoen van drie jaar terug. En dat hij daarna weg wil. Maar 4-5 jaar gaat hij inderdaad niet doen.
 
RickertB1999
 
15
16 november 2021 om 19:57
Manchester United is in alles nog steeds een grote club hoor. Top 4 van Engeland minimaal qua grootte en historie. Er zijn niet veel grotere clubs om te zitten. Dus ik zou niet weten op welke club jij dan doelt. Het zou gewoon een eer voor Erik zijn om daar aan de slag te gaan. Mocht hij bij Ajax weg willen zie ik hem graag aan de slag bij United. Denk dat het wel een goede combo zou zijn.
 
Vernon
 
1
16 november 2021 om 23:19
@Rickert, je zegt dat ze “in alles” nog groot zijn, en noemt dan de grootte en de historie. Met grootte doel je misschien op aantal fans en het geld. Maar op het belangrijkste punt is United nou juist niet meer groot, en dat is sportief succes. De laatste titel of goede CL campagne is lang geleden, echt stabiel goed voetbal is ook lang geleden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het jammer, ik vind United samen met Liverpool de mooiste club van Engeland. Maar qua sportief succes is het al jaren belabberd.
 
RickertB1999
 
3
16 november 2021 om 23:31
United heeft zeker de selectie nu alleen niet de juiste trainer. Van Gaal of Mourinho had het met dit elftal veel beter gedaan. Je hebt voorin echt een wereldaanval. Ik denk dat met de juiste trainer, United echt weer terug naar de top gaat. Overigens hebben ze wel gewoon laatste jaren 2 Europese finales gespeeld en 1 gewonnen. Het gaat mij meer om dat er wordt gedaan alsof Ajax een veel grotere club is dan United. Wat (vooralsnog) niet het geval is.
 
RamboKolombo
 
0
18 november 2021 om 03:55
Dat is het wel. Ajax is historisch gezien een club als Real Madrid, Ac Milan en Liverpool. Ajax heeft ook als United jarenlang in de put gezeten maar een club als United komt altijd terug in de top. Zo geld dat ook voor Ajax. Historisch gezien zullen ze altijd groter dan United blijven. United heeft alleen een George Best en een Ronaldo gehad. Ajax heeft Cruijf, van Basten, Litmanen en nog 100 wereldspelers waar United historisch niet eens aan kan tippen. AC Milan is gewoon bijna als club even groot als Real Madrid er zullen wel tijden komen dat ze opeens 3 x de CL winnen. Elke club heeft mindere tijden. voordat ze weer eindelijk mee kunnen doen om de prijzen. Clubs als United, Arsenal, Barca, Ac Milan, Ajax zullen altijd terugkomen en weer prijzen pakken.
 
El_Guaje7
 
3
16 november 2021 om 20:02
Zucht.
 
Andonis
 
11
16 november 2021 om 20:18
Een stapje hoger? Hoeveel clubs houd je dan nog over? Twee? Welke clubs zijn nu een stap hoger dan Manchester United? En kom niet aan met recente standen en rangen. Er zijn bijna geen clubs die zo groot zijn. Qua fan base, geschiedenis en financiële middelen. Ik denk dat alleen Real Madrid in die zin United zou kunnen overstijgen.
 
Vernon
 
1
16 november 2021 om 22:56
Natuurlijk komen we dan wel aan met recente standen en prestaties. Het is namelijk al jaren een puinhoop daar en de laatste keer dat ze stabiel goed voetbal speelden is echt heel lang geleden. Dat het geld nog steeds tegen de plinten klotst en ze een grote historie hebben, allemaal leuk. Maar sportmensen willen sportief succes, en op dat vlak is United al jaren geen top meer.
 
LindaNolta
 
2
16 november 2021 om 20:59
Pffff echt hoor.
 
fred-manred
 
1
17 november 2021 om 00:00
Er zijn altijd van die mensen die niet kunnen berederen wat de grootste clubs zijn. Kijk naar Liverpool 10 jaar geleden, waar ze nu staan en wat ze nu zijn vooral. Dus gewoon even logisch redeneren en nadenken, kan je daarna wat nuttigs schrijven ipv deze kortzichtigheid.
 
gebr.timber
 
2
16 november 2021 om 19:55
Hij vergeet te zeggen: winnen + goed spel.
 
MessiBazoer
 
3
16 november 2021 om 19:57
Dat zou ik nou echt een fantastische stap vinden voor Ten Hag. Hoop uiteraard dat hij blijft, want ik weet echt absoluut geen goeie opvolger, en hij presteert natuurlijk heel goed. Denk overigens dat United eerder voor Zidane gaat.
 
Wiard180
 
2
16 november 2021 om 20:07
Eens met Rio, Denk niet dat ten Hag met van die omhooggevallen sterren om kan gaan. Meer een trainer voor de gemotiveerde jeugd. Daarnaast denk ik dat EtH veel beter in de Duitse competitie past, veel gedisciplineerder
 
Bobiku29
 
2
16 november 2021 om 20:25
Waarom niet? Hij kreeg bij Ajax ook vrij snel alle neuzen dezelfde kant op. Was denk ik niet eenvoudig om in 2018 Ziyech te managen in verband met zijn verhouding met het publiek. Of Tagliafico uitleggen waarom hij niet speelt. Berghuis of Klaassen op de bank houden. In Manchester zijn de sterren wat groter, maar hun concurrenten ook. Het principe lijkt me hetzelfde
 
Wiard180
 
1
16 november 2021 om 20:41
Omdat dit Ajax altijd uit gemotiveerde talenten bestaat met een aantal leiders zoals Tadic en Blind. Wat Ziyech betreft, Alfred Schreuder was natuurlijk iemand waar Ziyech wel naar luisterde. Toen hij wegging was Ziyech ook vertrokken. En ik zeg niet dat Ten Hag niet met vedetten om kan gaan of ze niet goed kan vertellen waarom ze niet spelen maar dat hij beter is met gemotiveerde jeugd en daarom denk ik dat hij prima op zijn plek zit bij Ajax.
 
elchino20
 
1
17 november 2021 om 15:53
Ajax is een grotere club dan manu kijk maar naar geschiedenis ajax heeft meer van alles... all1 de competitie is zwakker..Lekker bij ajax blijven want dat man u is 1 grote rotzooi...En 3 wedstrijden slecht spelen en je gaat er weer uit