Ritsu Doan doet belofte aan PSV na glansrol tegen Fortuna Sittard
Woensdag, 15 december 2021 om 23:52

Ritsu Doan is niet van plan om PSV in januari te verlaten. De aanvaller hoopte in de zomer nog op een transfer en stond in de belangstelling van clubs als FC Augsburg, FSV Mainz 05 en TSG Hoffenheim, maar die hikten aan tegen een vraagprijs van 6,5 miljoen euro van PSV. Doan bleef in Eindhoven, is de afgelopen weken meermaals belangrijk geweest op het veld en voelt zich op zijn plek.

In januari gaat Doan geen transfer maken. "Natuurlijk blijf ik hier, ik ben gefocust op PSV", benadrukt de aanvaller op de persconferentie na de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard, waarin hij beide doelpunten maakte. "Ik ben blij dat ik nu zoveel minuten krijg." Doan had in zes van de laatste zeven officiële wedstrijden een basisplek; zondag bleef hij negentig minuten op de bank zitten tegen NEC (1-2 zege). "Ik had ook tegen NEC willen spelen, maar snap ook dat anderen soms de kans krijgen. Ik moet blijven vechten voor mijn plek in het elftal."

Doan, wiens contract doorloopt tot medio 2024, hoopt dit seizoen prijzen te winnen met PSV. "We willen iedere competitie winnen, maar zeker ook de beker. Ik denk dat het al met al ook een goede overwinning was", aldus de Japanner, die direct na afloop ook ESPN te woord stond over de wedstrijd. "We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we verdienden de overwinning", zei hij toen. "Ik heb twee keer gescoord, maar mijn ploeggenoten hebben me enorm geholpen. Ik wil hen bedanken."

Doan lichtte de rol uit van Mario Götze voorafgaand aan de 2-0. Rond het strafschopgebied ontving Doan een behendig balletje van zijn ploeggenoot, waarna hij raak schoot in de linkerhoek. "De combinatie met Mario was goed en ik probeerde een teamgenoot te vinden, maar vond het moment om te schieten", aldus Doan, die ook Roger Schmidt bedankte. "De trainer heeft me de kans en het vertrouwen gegeven. Ik speel in een goede ploeg, ik ben heel blij om voor PSV te spelen."

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
23
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
gomes1psv
 
34
16 december 2021 om 00:05
Leuk dat Helene Hendriks de moeite nam om iemand als Doan eens te interviewen. Meestal zijn het toch de 'easy ones' zoals Propper, Van Ginkel of Ramalho die ze voor de camera trekken. Zoals vorig weekend: na drie jaren leed, maakt Romero een allesbepalende assists van Zlataneske allure en wie zien we in de huiskamers reactie geven? Van Ginkel die vroegtijdig en terecht gewisseld werd nadat-ie de hele wedstrijd het tempo had opgehouden.
 
KJHuntelaar09
 
11
16 december 2021 om 00:48
Hierin ben ik het volledig met je eens. Natuurlijk is een Van Ginkel veel populairder dan een Romero. maar wel triest dat hij überhaupt niet wordt gevraagd na een wedstrijd waarin hij de winst mede heeft vastgelegd. Altijd zijn de ‘populairste’ spelers gevraagd voor een interview, terwijl het ook wel eens moooi is om een romero of een taylor aan het woord te zien (taylor, omdat ik een Ajax fan ben)
 
Mattiaspsv
 
5
16 december 2021 om 01:44
Volgens mij is het ook wel zo dat bepaalde spelers zijn aangewezen om de pers te woord te staan na een wedstrijd, ik weet ook niet of jongens als Doan en Romero erop zitten te wachten geïnterviewd te worden.
 
ouwe1978
 
3
16 december 2021 om 08:03
Over het algemeen Van Ginkel omdat hij aanvoerder is denk ik. En ik denk dat Doan of Romero er na hun beslissende acties geen problemen mee zouden hebben om voor de camera te verschijnen
 
Quirento
 
7
16 december 2021 om 08:04
Doan is echt aan het groeien. Dat jaartje Duitsland en het vertrouwen van Schmidt doet hem goed. Mooi om te zien dat hij en Götze elkaar veel zoeken, het is toch makkelijker combineren dan als je dat met de backs, Bruma of de spits(en) kan doen.
 
RUTGERRR
 
1
16 december 2021 om 11:00
En toch heeft deze jongen mij nooit echt kunnen overtuigen. Niet dat dat nodig is, wie ben ik tenslotte? Bij Groningen speelde hij leuk en je zag dat hij talent had en ik denk dat PSV daarom gegokt heeft met zijn aankoop. Tuurlijk, hij is nog jong en laat het voor PSV en zichzelf nu wel wat vaker zien, maar toch heb ik zo'n gevoel van 'net niet' bij hem. Ik zie het niet, maargoed. Ik hoop natuurlijk dat hij zijn talent waar gaat maken.
 
Sir Paul
 
0
16 december 2021 om 12:21
Ik snap je twijfel wel degelijk. Wil m graag na een heel seizoen beoordelen bij PSV. Kon in de bundesliga prima mee komen igg. Heeft een prima aktie en passing in huis. Hopelijk laat ie het voor een langere periode zien.
 
RUTGERRR
 
1
16 december 2021 om 13:06
Oh Doan heeft bij Groningen en nu bij PSV, hele leuke dingen laten zien. Maar voor mijn gevoel niet genoeg om te zeggen dat hij bij PSV thuis hoort. Ik vind het geen buitengewoon talent, maar wel een talent wat dingen heeft laten zien om deze transfer ergens een beetje te rechtvaardigen. Hij is van Groningen naar PSV gegaan, zonder dat hij een van de beste van de competitie was. Ja, hij viel zeker op. Maar genoeg? Ik weet het niet. PSV heeft denk ik gewoon een gokje genomen en naja, niet gewonnen en niet verloren. Ik praat nu weliswaar vanuit mijn gevoel, wellicht zijn PSV fans heel enthousiast over hem hoor! En ik bedoel dit dan ook echt niet negatief omdat ik als Ajacied zogenaamd altijd iets op de concurrentie te zeiken moet hebben.
 
messino
 
1
16 december 2021 om 14:43
Ik denk dat je ergens wel een punt hebt Rutger. In de afgelopen jaren heeft Bovendien heeft hij in de afgelopen jaren concurrentie gehad van jongens die ik toch ook net even wat hoger inschat; Bergwijn, Madueke, Gakpo, Malen. Maar helemaal afschrijven wil ik hem niet. Je ziet nu wel dat Doan van waarde kan zijn voor PSV. Als hij dit de komende maanden blijft dan zit er nog voldoende restwaarde om hem voor goed geld te verkopen. Dan heeft PSV er geen buil aan gevallen door een gok te wagen. Hij was immers wel een smaakmaker bij Groningen.
 
Sir Paul
 
0
18 december 2021 om 06:34
Ik denk dat Doan voor het teamgeheel beter is dan Madueke. Noni is sneller en doelgerichter. Verder duidelijk punt Rutger. Tijd zal het leren De januari maand staat vol zware dobbers. Vitesse Utrecht uit. Ajax thuis. Laat ie dan niveau zien haakt ie imo aan.