Robben: 'Als ik nu emoties de vrije loop laat, zit ik morgen bij directeur'
Dinsdag, 20 februari 2018 om 23:23

Bayern München maakte dinsdagavond met 5-0 korte metten met Besiktas, maar Arjen Robben moest tot zijn eigen teleurstelling bijna de hele helft vanaf de bank bekijken. De voormalige Oranje-international kreeg van Jupp Heynckes, net als Franck Ribéry, geen basisplaats toebedeeld en viel vlak voor rust in voor de geblesseerde James Rodríguez.

Robben liet na afloop van het duel in de Allianz Arena weten niet blij te zijn met de keuze van zijn coach: "Als ik nu mijn emoties de vrije loop laat, zit ik morgen op het kantoor van Brazzo (Hasan Salihamidzic, technisch directeur, red.) of meneer Rummenigge (Karl-Heinz, voorzitter, red.). Ieder woord is er een teveel", reageerde hij zichtbaar balend bij Sky Deutschland.

De vleugelaanvaller was in de tweede helft van de partij toen der Rekordmeister vier keer wist te scoren en was na afloop tevreden over zijn optreden: "Ik denk dat ik goed heb gespeeld in de tweede helft. Iedereen wil in dit soort wedstrijden spelen. Als je dan niet speelt, wordt het pijnlijk", sloot hij af. Robben was voor dinsdagavond in de laatste vijf officiële wedstrijden van Bayern basisspeler en was daarin goed voor vier assists en één doelpunt.

Heynckes toonde begrip voor de reactie van zijn aanvaller: "Ik begrijp dat een speler niet blij is wanneer hij niet in de basis begint in een wedstrijd als deze, dat is absoluut normaal. Maar ik doe wat ik denk dat het beste is, dat is alles", sloot de trainer van Bayern, die met zijn tiende zege op rij in de Champions League Louis van Gaal en Carlo Ancelotti bij de Duitsers evenaarde, af.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
Medalofhonor
 
22
20 februari 2018 om 23:32
Tja tijden veranderen. Onder Ancelotti kon Muller niet rekenen op een basisplaats en dat was destijds ook pijnlijk voor hem. Voetballers kennen ups en downs ook wereldvoetballers als Robben maar ik vind het niet terecht dat hij op de bank zit want hij zat de laatste weken goed in de flow maar ik weet ook niet wat de reden is alleen de trainer en zijn staff weten dit, keuzes van een trainer respecteren en harder werken.
 
AjaxNL!
 
9
21 februari 2018 om 00:33
Ook lastige keuze bij Bayern. Robben Ribery Muller Rodriguez Coman, allemaal kunnen aanvallende spelers die op dezelfde posities kunnen (als speelt müller ook vaak achter de spits). T zijn allemaal degelijke voetballers die hun minuten willen maken. Jammer voor Robben, hij hoort gewoon elke week te spelen.
 
Warabe
 
2
21 februari 2018 om 06:11
Het is Robben zijn eigen schuld. Hij kiest ervoor om daar te blijven terwijl heel veel grote ploegen nog interesse in hem hebben. Waarom niet nog 2 jaar vlammen bij Chelsea. Batsman in de punt met Hazard, Wilian en Robben erachter. En Kante en Fabregas daarachter. #als Conte weggaat.
 
FStolo
 
2
21 februari 2018 om 09:21
Zolang hij presteert is het toch niet zijn schuld dat een trainer andere keuzes maakt. Als Robben nou niet goed genoeg was, had hij inderdaad beter een ander team kunnen zoeken. Maar op dit moment is hij nog steeds de beste op die positie. Logisch dat hij dan liever bij Bayern blijft dan dat hij naar Chelsea gaat.
 
Voetbalfan!
 
14
20 februari 2018 om 23:32
Ik begrijp wel dat je dit soort wedstrijden wil spelen. Als je ziet hij goed hij speelde verdiend hij het ook gewoon.
 
Medalofhonor
 
18
20 februari 2018 om 23:43
Heeft ook te maken of je het nog kan brengen. Ik denk als Sneijder het nog kon brengen dat hij net als Robben ook een grote sportman is en gefrustreerd erbij zou lopen wanneer hij in zijn goeie dagen op de bank zou zitten. Van der Vaart en Sneijder hebben hun limiet behaald, Robben heeft dat blijkbaar nog niet bereikt en is nog niet op en logisch ben je dan gefrustreerd.
 
fcoldambt
 
17
20 februari 2018 om 23:45
Frtorres Idd goed verwoord op en top sportman Robben
 
Stokie10
 
15
20 februari 2018 om 23:52
En van persie mag 10 minuten spelen tegen VVV. Robben is de enige van de grote 4 die nog op niveau balt..
 
Gbeg
 
94
20 februari 2018 om 23:58
Er wordt mijn inziens veel te negatief gedaan over Sneijder. Een legende van het Nederlandse voetbal, heeft een prachtige carrière gehad. Heeft jarenlang het Nederlands elftal op sleeptouw genomen ook toen Robben nog bekend stond als de man van glas en/of de vervelende schwalbemaker. Zonder Sneijder geen WK-finale geen halve finale WK, geen CL voor Inter en ga zo maar door. Vrijwel iedere spectaculaire wedstrijd van het Nederlands elftal in de laatste 15 jaren is geweest dankzij het combinatievoetbal, de steekpassen en het fluwelen schot van Sneijder. Nu haalt hij nog wat geld op in de woestijn, zoals velen voor hem hebben gedaan en velen zouden willen dat ze zouden kunnen doen, alsof hij daardoor ineens geen liefhebber meer is?
 
jfisahebdien
 
23
21 februari 2018 om 00:29
Eens, Sneijder verdient veel meer credits.
 
bombanera99
 
30
21 februari 2018 om 01:06
Sneijder is een overschatte voetballer. Heeft 1 leuk seizoen gehad bij Inter met het WK erna. Luie voetballer die zichzelf nooit uitgedaagd heeft en altijd de makkelijkste weg koos. Op vroege leeftijd naar Galatasaray. Wat voor instelling heb je dan
 
El Fenomeno
 
8
21 februari 2018 om 03:17
Sneijder was niet goed genoeg voor Real, heeft éã©n goed seizoen gehad bij Inter wat ondanks dat ze de CL geen topclub in Europa waren en ging al vroeg naar een C competitie. Bij Oranje altijd wel goed gedaan, al heeft die Van Persie in vier jaar Van Marwijk geen enkele bal aangespeeld en schoot die te veel op doel en gooide die alles op Robben. Hij is een icoon van het Nederlandse voetbal, maar dan vind ik Robben meer een legende. @stokie Van der Vaart zijn lichaam was al jaren geleden op, ondanks dat die ook niet goed op zijn gewicht lette. Van Persie oogt ook af, mede door al die blessures en Sneijder was enkele jaren geleden ook al niet meer fysiek erg sterk. Robben is nog altijd enorm snel, heeft enorm veel uithoudingsvermogen, veel balans, afgetraind lichaam, eigenlijk gek als je weet dat die zoveel blessures heeft gehad, maar nog steeds gewoon topfit is.
 
FR12Jules
 
4
21 februari 2018 om 07:20
Misschien zijn die blessures een reden is waarom hij nog topfit is. Heeft relatief veel minder wedstrijden gespeeld toch?
 
 
2
21 februari 2018 om 08:20
Overschat???? Wat een bullshit. Hij stond er op de goede momenten.
 
Weef
 
1
21 februari 2018 om 08:57
Volgens mij wordt er helemaal niet negatief gedaan over Sneijder. Zijn waarde voor Oranje is onmiskenbaar. In 2010 was hij dé man. Wat echter wel een gegeven is, is dat Sneijder maar een jaar of 4 echt op topniveau heeft geacteerd. Toen hij nog een hoog niveau had koos hij voor Galatasaray, terwijl er sportief betere opties waren. Robben daarentegen speelt al meer dan een decennium op topniveau. Daar mag best wat extra waardering voor zijn.
 
Alex17
 
1
21 februari 2018 om 09:46
Als ik het me goed herinner ging de voorkeur van Sneijder toen ook uit naar de Premier League, maar echt concrete belangstelling bleef uit. Galatasaray was wel concreet, en omdat de situatie van Sneijder bij Inter onhoudbaar was geworden koos hij eieren voor zijn geld. En uiteindelijk was dat ook geen verkeerde keuze, kampioen geworden, jaarlijks CL, in de kwartfinale het Real nog erg lastig gemaakt, publiekslieveling en bovenal : hij was ook gewoon persoonlijk gelukkig in Istanbul.
 
BBayern1990
 
0
21 februari 2018 om 17:59
Zoals ik vroeger al zei is dit het werk van Müller-Wohlfahrt.
 
MarioZed
 
2
21 februari 2018 om 00:53
Robben is een held!! Beste nederlander op dit moment beter dan v d vaart of die sneijder gozer
 
appelsapman
 
4
21 februari 2018 om 01:31
In denemarken voetbal je niet voor het geld maar voor de fun anders was vdv allang gestopt een liefhebber die niet alles kan geven door blesures vrouwen en mentaliteit deels
 
fchondenbrok
 
1
21 februari 2018 om 07:00
Ja alleen voetbalt hij niet, en verdient hij wel iets van een miljoen per jaar
 
AFCfokke
 
2
21 februari 2018 om 09:16
Als coach ben je toch dolblij meg zo’n gozer. Enorm eager, gedreven op training, familieman en zuinig op zichzelf en dan ook nog eens het inzicht om in zo’n interview geen domme dingen te zeggen. Enorm respect voor de man
 
real8madrid
 
27
20 februari 2018 om 23:44
Wat kan deze man toch zeiken zeg. Bij een Ancelotti die er pas net zit en weggewenst wordt door de spelersgroep kan ik het begrijpen. Maar bij Heynckes, die het fantastisch doet en heeft gedaan bij Bayern meteen weer janken wanneer je op de bank zit... Accepteer nou toch gewoon dat je niet meer zo goed bent als enkele jaren geleden.
 
Skede
 
53
21 februari 2018 om 00:03
Hoezo janken? Hij wil gewoon spelen. Wees blij dat hij op en top gemotiveerd is. Is de enige speler die internationaal nog wat voorsteld voor nederland. Hij zegt nog niet eens dat het onterecht is, hij is alleen teleurgesteld. Nou nou nou...
 
JrNeymar
 
12
21 februari 2018 om 00:19
Wat lul jij nou weer ? Als je beetje voetballer bent geweest of bent begrijp je dat je zwaar teleurgesteld bent als je in zulke wedstrijden op de bank zit. Deze wedstrijden wil je basis staan en vlammen, maargoed miss heb jij nooit op voetbal gezeten en begrijp je dat niet..
 
SuperBuLi
 
10
21 februari 2018 om 00:58
Voetbal is een teamsport en had zijn onvrede alleen intern moeten houden. Coman is een jonge speler die ontzettend goed speelt, Muller onder Heynckes speel je simpelweg niet uit de basis en James is ook een belangrijke schakel. Als je met Robben hier was gestart zou het veel lastiger worden.
 
Juicher
 
0
21 februari 2018 om 09:17
Volgen mij houdt hij zijn onvrede verder intern. Hij kan moeilijk lopen verkondigen dat reserve staan hem niks doet, nietwaar?
 
SuperBuLi
 
0
21 februari 2018 om 09:44
"verder" ik had het liever volledig. Er zijn 3 spelers buiten de selectie gelaten die hoor je nu ook niet klagen. Heynckes heeft het waarschijnlijk al aan Robben uitgelegd, nu zeurt hij gewoon weg.
 
Juicher
 
2
21 februari 2018 om 11:55
Is aan hen diezelfde vraag gesteld dan? Zo ja, wat was hun antwoord?
 
AbrahamBollegraf
 
5
21 februari 2018 om 04:04
Laten we eens ophouden om Robben (en Kuijt..)op een hoger voetstuk te houden tav onze andere toppers uit die laatste generatie.Robben heeft het voordeel dat hij bij een relatief rustige topclub speelt en nu hij als éen van de ouderen geen absolute basisplaats meer heeft juist verstandiger mee moet omgaan.V.Persie -m.i. toch wel de meest pure talentvolle en completere voetballer- heeft een minder gelukkige periode doorstaan hierdoor een achterstand opliep maar een voorbeeldig gedrag vertoond naar zijn club en medespelers en ook nog steeds die gretigheid en enthousiasme uitstraalt.Sneyder, vdVaart en Huntelaar hebben eveneens minstens het respect verdiend die zij als Europese topspelers mogen verwachten van het Nederlandse publiek.
 
 
4
21 februari 2018 om 10:31
Robben hoort op een veel hoger voetstuk geplaatst te worden dan Sneijder en Van der Vaart. Qua talent ontlopen ze elkaar niet veel, maar waar Vd Vaart en Sneijder er na wat roem van door gingen met een golddigger bimbo en lekker van de glamour gingen genieten leefde Robben voor de sport en heeft hij er, ondanks heel veel tegenslag qua blessures, heel veel meer van gemaakt dan de andere twee. Van Persie is een ander verhaal, die heeft er ook alles aangedaan, maar wordt desondanks verguisd door half Nederland door zijn niet altijd even goede prestaties bij Oranje. Kuyt telt niet mee, die had slechts een fractie van het talent.
 
AbrahamBollegraf
 
1
21 februari 2018 om 12:57
Ik ga niet uit van het Nederlandse sentiment maar gezien vanuit de Internationale waarneming.Het is ook wanneer je de klok stilzet.Een Sneyder was dé grote ster tijdens en na het wk van 2010 en indertijd in Italië na het kampioenschap.Zonder Sneyder had Oranje nooit het succes behaald door zijn vele belangrijke doelpunten.Robben de ster na het wk van 2014 samen met v.Persie, met het grote verschil dat v.Persie`s wereldgoal mondiaal overvloog en Robben vooral mondiaal ging vanwege zijn `schwalbe`, grote kracht is zijn tomeloze inzet bij Oranje en Bayern.Voor de goede orde, ik ben 100% Oranje fan dus ook Robben fan. De topscorer aller tijden van Oranje(!), topscorer en voetbalspeler v.h.jaar van de PL.Internationaal in vooral Azie was v.Persie een grote ster -veel bekender dan Robben- op reclameborden en op TV-spots.V.d.Vaart was een enorm groot talent met veel hoogtepunten algemeen maar inderdaad zijn credits verspeelt door teveel glamour-news.In het hele geweld wordt Huntelaar onterecht weggeschoven.Als Oranje, Real en Milan speler toch ook geen dwergenrolletje. Duitslands topscorer worden bij een kleinere club dan Bayern is een geweldige prestatie.Kuyt heb ik genoemd nav de hoax bij Feyenoord -waarbij zelfs grote ster v.Persie bijna ondersneeuwde- waar zijn bijdrage van het kampioenschap bijna geheel aan hem werd toegeschreven, onterecht maar interessant te zien hoe emotionele momentopnames toe kan leiden.Overigens lijken Nederlanders te houden van ideale blonde schoonzoons..wijkt je daar enigszins van af dan is je krediet sneller verdampt hoe goed en talentvol je ook scoort,...its all in the game.
 
 
0
21 februari 2018 om 14:18
Bij Robben kan je de klok echter stilzetten op een willekeurig tijdstip in de laatste tien jaar en was ie een topper. Bij Sneijder moet de klok dan stoppen tussen eind 2009 en begin 2011. Robben's grote kracht is natuurlijk ook niet alleen zijn inzet. Zijn grote kracht is zijn snelheid, dribbel, fantastische linkerbeen, splijtende pass, doelgerichtheid en consistensie.
 
ferrybroh
 
3
21 februari 2018 om 07:35
Het is een sportman die altijd wil spelen pannenkoek
 
AbrahamBollegraf
 
1
21 februari 2018 om 11:38
Verder nog iets inhoudelijks te melden oliebol
 
PiotrZielinski
 
3
21 februari 2018 om 09:34
Jouw reactie zou iedereen delen als het een lewandowski, james of een random andere speler was, die tegen een legende binnen munchen dit soort uitspraken maakte. Robben word altijd als sportman gezien, bij nare reacties van zijn wissels, zijn gezeik tegen de spelers etc. Wordt hij toch wel opgehemeld, omgekeerde wereld. Maar laat ik we vooropstellen dat hij een weredklasse speler is, die we vast en zeker gaan missen na zijn afscheid.
 
QueenElizabeth
 
3
21 februari 2018 om 09:35
Mee eens. Hij zit wel echt aaaaltijd te mekkeren wanneer die niet speelt en zijn emoties in bedwang moet houden. We weten dat nu onderhand wel. Het is geen klein kind meer dus de volgende intervieuw iets genuanceerder.
 
Clutch
 
31
21 februari 2018 om 00:02
Zat je maar heel de wedstrijd op de bank. Ommekeer was de wissel James-Robben, want in de eerste helft hielden we Bayern nog redelijk in bedwang. Tweede helft komt hij er in en hij speelt heel onze linkerflank aan diggelen, die gozer bleef maar gaan en was niet te stoppen.
 
falcao
 
7
21 februari 2018 om 04:33
Zo is het maar net. Als het er echt om gaat is Bayern met Robben een klasse beter dan zonder.
 
Chi7
 
3
21 februari 2018 om 09:43
Erg makkelijk om na 1 wedstrijdje te roepen. Zoals hier beneden al wordt gezegd was het afgelopen weekend al anders. James is een geweldenaar met andere kwaliteiten dan Robben. De winnende coach heeft meestal gelijk, en volgens mij doet Heynckes het best aardig.. Misschien dat je verblindt wordt door je liefde voor Robben, maar het is over het algemeen best een naar ventje als het om dit soort dingen gaat.
 
falcao
 
0
21 februari 2018 om 13:26
Hoho, ik vind James ook een uitstekende speler hoor. Robben heeft inderdaad zijn maniertjes, maar het blijft een absolute winner die door een muur gaat voor de overwinning.
 
SevillaMiArma
 
6
21 februari 2018 om 00:10
Robben wil belangrijk zijn. Kom terug naar de eredivisie. De gehele Top3 met hun eigen ex-wereldster, mooi toch? Ik gun het PSV zeker niet, maar Arjen wel.
 
Johan166
 
0
21 februari 2018 om 09:11
Als Robben terugkomt gaat hij naar Groningen denk ik. Daar heeft hij ook nog een huis en is zijn club.
 
Juicher
 
5
21 februari 2018 om 09:18
Wie heeft Ajax dan lopen?
 
puskas
 
2
21 februari 2018 om 10:33
Oud spits van Real Madrid en AC Milan
 
puskas
 
1
21 februari 2018 om 10:34
De 2 clubs met de meeste internationale prijzen.
 
Skede
 
0
21 februari 2018 om 11:26
Grote clubs maar Huntelaar was natuurlijk lang niet zo'n wereldster als van Persie en Robben.
 
Juicher
 
0
21 februari 2018 om 11:51
Prima, maar dat maakt je nog geen wereldster. Huntelaar komt niet in de buurt van Robben en Van Persie.
 
Arnavut1
 
1
21 februari 2018 om 00:27
Robben speelde zeker lekker maar zijn tegenstander (lees: Caner), is ook van het niveau vriendenteam. Wat was hij slecht zeg, al heb ik hem nooit echt goed gevonden. Besiktas onwaardig.
 
falcao
 
3
21 februari 2018 om 04:34
Waarom kon Bayern in de eerste helft dan amper een aanval uitspelen? Juist, omdat de grote animator en tempobeul Robben ontbrak.
 
iSimic
 
2
21 februari 2018 om 08:56
Goh vreemd want afgelopen zaterdag tegen Wolfsburg was hij er wel bij en was het aanvalsspel behoorlijk zwak en werd er vrij weinig gecreeerd. Iets wat veranderde toen Muller erin kwam.
 
falcao
 
5
21 februari 2018 om 09:00
Müller is ook een belangrijke speler met het echte Bayern-gen. Maar de atmosfeer rond een ko-wedstrijd in de CL is compleet anders dan een doorsnee Bundesliga-wedstrijd in een fase waar Bayern 20 punten reeds voorstaat. Wanneer Robben niet meer bij Bayern speelt, zal men hem in de grote duels node gaan missen.
 
Chi7
 
2
21 februari 2018 om 09:47
@falcao Onmogelijk om zo een statement te maken. Het kan natuurlijk aan een duizendtal andere dingen liggen. Je ziet het wel vaker dat mensen vrij gemakkelijk een causaal verband proberen aan te duiden, wat natuurlijk een (statistische) fout is.
 
falcao
 
1
21 februari 2018 om 13:30
@ Chi7 Jij denkt misschien dat ik niet weloverwogen antwoord of te chauvinistisch ben. Maar dat is niet het geval. Wel is het zo dat ik me verzet tegen het feit dat we in Nederland onze wereldsterren vaak opzettelijk underraten als een soort van statement. Dat verdienen jongens als Robben en in iets mindere mate Van Persie en Sneijder niet. Ook een niveau daaronder Huntelaar en Kuyt verdienen dat niet. Van der Vaart is hierbij na een goede start helaas vroegtijdig weggevallen.
 
 
1
21 februari 2018 om 10:34
Tja, Robben is 34, het houdt ook een keer op. Hij is nog steeds top, maar zal toch langzamerhand op een tweede plaan gaan komen. Enerzijds mooi om te zien dat hij dat nog steeds niet kan hebben, anderzijds krijgt hij dan weer gezeur over zich heen dat ie niet moet mekkeren. Ik denk dat hij juist door die extreme drang zover is gekomen.