Robben eist discipline bij Bayern München: 'Het is indrukwekkend'
Donderdag, 8 februari 2018 om 19:23

Arjen Robben zegt dat Bayern München waakt voor onachtzaamheid. Der Rekordmeister staat fier bovenaan in de Bundesliga, heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van de DFB-Pokal en is nog in de Champions League actief. Robben erkent dat onder trainer Jupp Heynckes de resultaten weer als vanouds zijn.

Onder de Duitse oefenmeester, die eerder met Bayern München de treble won, werden 20 van de 21 wedstrijden in winst omgezet. "Het is indrukwekkend hoe we de wedstrijden maar blijven winnen sinds we van coach zijn veranderd (Carlo Ancelotti werd in oktober ontslagen, red.). We moeten deze vorm vasthouden om ook in de Champions League kans te maken", citeert Kicker.

Gevraagd of waakzaamheid voor de Duitse topclub niet meer geboden is gezien de voorsprong van achttien punten in de Bundesliga, antwoordt de voormalig Oranje-international: "Dat zit niet in ons bloed. We hebben genoeg ervaring en leiders op het veld staan die de juiste toon zetten. Bovendien hebben we een trainer die exact weet wat er op topniveau nodig is om te presteren."

Robben, die samen met Frank Ribéry het langst in dienst is bij de club uit Beieren, zegt trots te zijn deel uit te maken van Bayern München. "Bayern heeft alles wat het heeft bereikt, verdiend." Robben loopt net als Ribéry komende zomer uit zijn contract. Zaakwaarnemer annex vader Hans Robben zei al dat er meerdere aanbiedingen van andere clubs liggen en zei te verlangen dat Bayern haast zou maken met de onderhandelingen.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
1
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
19
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
ElPhenomeno
 
13
8 februari 2018 om 14:10
Sinds Heynkess alles gewonnen, alleen bij Gladbach verloren en in de beker gelijkgespeeld bij Leipzig. Indrukwekkende prestatie tot dusver. Ik zie ook de Champions League winnen dit jaar. Het is toch wel ongelofelijk hoeveel verschil Heynkess maakt ten opzichte van Guardiola en Ancelotti. Gewoon spelers op de juiste positie neerzetten. Geen rare fratsen met Lahm als defensieve middenvelder of James als vleugelspeler, wat we onder de vorige trainers gezien hebben.
 
Bozkurt20
 
7
8 februari 2018 om 14:20
Bayern is nu fantastisch, maar heeft aan het begin van het seizoen bewezen over een ondergrens te beschikken. Daarnaast moet Bayern waken voor onderschatting en moeten ze eerst maar langs Besiktas komen, toch een ploeg dat ongeslagen uit een Cl-poule gekomen is. Ik zie Psg, Juventus, Barca en Bayern als de kanshebber dit jaar, allemaal zitten ze ongeveer op hetzelfde niveau.
 
ElPhenomeno
 
18
8 februari 2018 om 14:29
Besiktas met Babel in de basis? Die zijn kansloos tegen deze machine. Met Real vs PSG vliegt er al een grote ploeg uit. Barcelona heeft een lastige loting en City wordt overschat. Ik zie Bayern probleemloos in de halve finale komen.
 
Bozkurt20
 
2
8 februari 2018 om 14:55
Besiktas met onder andere Pepe, Quaresma, Tolgay, Ozyakup, Adriano en Vagner Love in de basis. Ik kan je verzekeren dat ook Tolgay, net als Cenk, aan het einde van het seizoen een transfer gaat maken naar een topcompetitie. En daarnaast is Babel in de vorm van zijn leven, dat hij heeft hij het afgelopen jaar in de EL en Cl bewezen. En natuurlijk is Bayern favoriet, en natuurlijk heeft Bayern een veel betere selectie. Maar mijn advies is, waak voor onderschatting! In dat prachtige, nieuwe stadion van Besiktas kan het nog best eens gaan spoken.
 
Bozkurt20
 
2
8 februari 2018 om 14:56
Ik was overigens City vergeten te noemen. Natuurlijk ook een grote kanshebber. Eindelijk zien we een CL waarin meerdere grote ploegen gelijkwaardig aan elkaar zullen zijn.
 
ElPhenomeno
 
10
8 februari 2018 om 15:06
Ja allemaal spelers die over hun top zijn en in de Turkse liga gaan spelen. Ze zaten in een makkelijke poule. Monaco was erg zwak dit jaar, Porto is allang niet meer het Porto van weleer en Leipzig had geen Europese ervaring. Al vond ik de 1ste plek in hun poule wel een knappe prestatie, voorafgaand dacht ik dat ze 3de of 4de zouden worden.
 
Melanesian
 
1
8 februari 2018 om 15:15
Ials Besiktas hun CL vorm weet vast te houden kunnen ze het Bayern heel moeilijk maken. Maar het kan natuurlijk ook een Gent verhaal worden.
 
BBayern1990
 
1
8 februari 2018 om 21:10
Akkoord dat er veel verschil is tussen Heynckes en Ancelotti. Niet akkoord dat Heynckes het zomaar veel beter doet dan wat Guardiola gepresteerd heeft. Het voetbal onder Heynckes vind ik niet zo verfraaid vergeleken met dat onder Guardiola. Bij Heynckes ligt de nadruk nog altijd meer op individualiteit. De balans tussen aanval en verdediging ligt dan wel beter onder Heynckes. Vergeet niet dat Bayern in de jaren 2013 en 2014 op zijn best was. Nu is dat kwalitatief minder.
 
fcknudde
 
1
8 februari 2018 om 14:12
Die tekent gewoon bij. Nog steeds indien fit van ongekend niveau. Speelt om de grootste prijzen en heeft meermaals aangegeven dat hij daar erg op zijn plek is met zijn familie. In het voetbal is niks zeker maar ik denk dat hij zeker nog 1 naar gaat bijtekenen.
 
Chi7
 
7
8 februari 2018 om 14:19
Mensen hebben het over City, Barca en Psg. Maar dit is wat mij betreft het sterkste team. Wat een geweldig elftal met een fantastische coach. Voor mij samen met Barca de favoriet voor de CL. Ondanks alle `new kids on the block`, refererend naar Psg, City, en United, denk ik toch dat 1 van de grote 3 hem `gewoon` weer gaat pakken.
 
Kowalski
 
28
8 februari 2018 om 14:21
United 'New kid on the block'? Really?
 
AniBankai
 
3
8 februari 2018 om 14:38
Toch wel een aantal jaren uit de running geweest, maar je hebt gelijk.
 
Kowalski
 
10
8 februari 2018 om 14:48
Uit de running ja, maar echt allesbehalve een new kid.
 
Chi7
 
7
8 februari 2018 om 14:56
@kowalski Daar zijn de leestekens voor bedoeld United is natuurlijk niet echt een new kid, maar na jaren van teleurstelling en honderden miljoenen verder lijken (of leken) ze een nieuwe uitdager te worden voor de gevestigde orde van de afgelopen jaren. Het was voornamelijk een prive feestje van Bayern, Barca en Real de afgelopen jaren, met zo nu en dan een andere gast.
 
SuperBuLi
 
3
8 februari 2018 om 15:01
Zeg dat nou niet Bayern moet de underdog blijven . Zelfs Besiktas maakt kans volgens vele.
 
alfonsekcei
 
1
8 februari 2018 om 15:08
Dit bayern speelt fantastisch maar dat doet city ook en beide ploegen winnen bijna alles masr city doet dat in de moeilijkste competitie ter wereld. Dus ik geef city meer kans in een onderling duel
 
Melanesian
 
1
8 februari 2018 om 15:21
Je begrijpt toch wel dat de Champions League en de Premier League twee totaal verschillende competities zijn? Wat ze in Engeland doen zegt niets over hun vorm in Europa. Zie Monaco die City bij vlagen van de mat speelden.
 
Zermatt_Person
 
1
8 februari 2018 om 20:30
Toen was Man City veel zwakker dan nu. Domme beredenering om naar Monaco te wijzen.
 
Bassie1967
 
1
8 februari 2018 om 22:15
De Engelse competitie is niet de zwaarste competitie van de wereld. Waarom stellen mensen dat. De Europees en Wereldkampioen clubvoetbal werd de afgelopen 5 jaar geleverd uit Spanje en Duitsland. De Engelse clubs spraken nauwelijks een woordje mee.
 
Voetbalfan!
 
0
8 februari 2018 om 22:58
Je bent dan van de PL of niet en jij bent gewoon geen fan als ik dit zo lees.
 
Bassie1967
 
0
9 februari 2018 om 12:16
Ik ben zeker fan van de PL. Alleen is het de afgelopen jaren niet meer de sterkste competitie van de wereld. Internationaal presteren de Engelse clubs al 5 jaar niet, buiten de EL winst van Mufc is het erg matig wat ze in Europa laten zien. Met name in Spanje spelen in de top louter spelers die je kan bestempelen als echte winnaars. Spelers die meerdere keren de CL hebben gewonnen en of een groot eindtoernooi. Dat krikt de kwaliteit van een competitie wel omhoog.
 
falcao
 
0
8 februari 2018 om 15:32
Heynckes heeft het bij Schalke, Gladbach en Leverkusen ook niet altijd kunnen maken maar bij Bayern past hij gewoon uitstekend.
 
SilentStrike
 
1
8 februari 2018 om 16:22
Schalke weet ik niet, toen volgde ik het nog niet nauw genoeg, maar bij Leverkusen en Gladbach zeker wel!
 
 
4
8 februari 2018 om 19:41
Jammer eigenlijk dat Besiktas als groepswinnaar Bayern loot. Ze hebben een heel leuk team, maar Bayern is denk ik een maatje te groot.
 
Voetbalfan!
 
0
8 februari 2018 om 23:15
Ik ben daar zelf wel blij om anders heb je een kans dat er gelijk een grote club uit licht.