'Robben is in één adem te noemen met Cruijff, Gullit en Van Basten'
Donderdag, 12 oktober 2017 om 10:24

Jupp Heynckes vindt het teleurstellend dat het Nederlands elftal er niet in is geslaagd om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. De nieuwbakken trainer van Bayern München baalt met name voor zijn pupil Arjen Robben.

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
3
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
   
13:45
13:45
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
siepie
 
29
12 oktober 2017 om 10:30
Klopt. Cruijff, Van Basten en Gullit hebben misschien hogere individuele onderscheidingen gekregen, maar dat komt ook door hun club prestaties. Maar Robben heeft in het nationale elftal echt voldoende gepresteerd om in 1 adem genoemd te worden met deze grootheden. Hoe vaak hij niet beslissend is geweest. Beslissende penalty tegen Zweden, de winnende tegen Slowakije en Uruguay in 2010 en al die keren dat hij eigenhandig ons oranje vooruit hielp in 2014. We hebben veel aan deze jongen te danken.
 
SilentStrike
 
9
12 oktober 2017 om 11:27
Dat hij geen individuele onderscheiding heeft gekregen is ook gewoon net name omdat hij niet heel `marketable` is. Hij gebruikte nooit instagram, facebook, geen rare kapsels, tatoeages, rare fratsen of bijzonder knap. Uiteindelijk is die ballon d`Or een populariteitsprijs geworden en andere voetballers zijn mede om de bovengenoemde redenen bekender. Maar dus niet per se beter. Als de individuele prijzen nog werden bepaald zoals dat in de jaren 80 werd bepaald dan had Robben ongetwijfeld een keer in de top3 gestaan en mss zelfs gewonnen.
 
Bulkzooi
 
4
12 oktober 2017 om 11:55
Gullit zat in een gouden generatie en zowel op club niveau als bij het nl-11tal heeft hij meegelift op de geweldige Rijkaard en Van Basten, en die italiaanse grootheden als Baresi, Custacurta, Maldini, Donadoni. Ook Koeman had een lekker aandeel in de gouden plak van 88, waardoor er een onverslaanbare as stond. Maar Gullit had wel een grootaandeel in het fiasco van 1990 en de teleulstelling van 1992. Robben daarentegen, liet zien doorgegroeid te zijn naar een waardige kapitein en vandeldrager van het Nederlands voetbal. Zelfs zijn aanstelleritus heeft hij achter zich gelaten. Robben heeft samen met Sneijder zo`n beetje het nederlands elftal 10 jaar gedragen, terwijl ze beide ook de CL hebben gewonnen. Die van Bayern ook volledig op het conto van Robben. En ik vind 1 zilveren wk plak al zwaarder wegen dan een gouden ek plak, laat staan 2 zelf verdiende wk plakken, waarvan de laatste in een erg matig elftal. Ik vindt niet dat Gullit in het rijtje Cruyff, Van Basten en Robben hoort. Dan eerder Sneijder, met 130 caps en 5 WK goals, goed voor WK zilver. Ook bij die bronzen plak scoort hij een winnende in de laatste minuut. Een balletje binnenkant paal van Maldini (bij wijze van), die Gullit een extra CL oplevert (samen met dat fiasco) weegt niet op tegen de verdienste van Robben en Sneijder voor het Nederlands elftal. Gullit heeft zijn eigen titel: eerste wereldwijde vrouwenidool in het voetbal.
 
Only1Romario
 
9
12 oktober 2017 om 13:14
Gullit lifte mee op de geweldige Rijkaard en van Basten?? Hoe kan een speler die zowel wereld als Europees voetballer van het jaar is geweest, dit voor elkaar hebben gekregen. Heb je Gullit wel bewust zien spelen? Gullit was een geweldige voetballer en ook nog aanvoerder van het Nederlandse elftal. Misschien verwar je de trainer Gullit met de voetballer, want als trainer was het niet bijzonder, maar als voetballer was hij geweldig.
 
Bulkzooi
 
0
12 oktober 2017 om 13:50
Individuele prijzen in het voetbal zeggen mij helemaal niks, behalve topscoorder. De trainer Gullit vind ik inderdaad niks maar dat wil ik niet meewegen. Uiteindelijk gaat het om winnen. Welke goal kan jij nog herrineren van Gullit behalve de bekende kopbal? En zijn verdienste voor het Nederlands Voetbal is wat mij betreft meer de rasta reputatie die oranje wel weer wereldwijd op de kaart zette. En onderdeel van een heerlijk team dat het EK won. Maar ben je WK 1990 en Ek1992 vergeten? Voor zover ik weet was Gullit een van de grote sfeerbedervers. Eeuwig zonde want juist die tournooien had er geoogst kunnen worden. Wat Robben en Sneijder voor het Nederlands elftal gedaan hebben is next level. Daar kan wat mij betreft geen (buitenlandse) clubprijs tegenop. Of 15 omhalen. Ook een WK waardeer ik vele malen hoger dan EK, ongeacht niveau maar simpelweg vanwege exposure. En hoe waardeer je een gouden ek plak tegen een zilveren en een bronzen WK plak? Ook is Robbens club prijzenkast 2x zo groot als die van Gullit, op die extra CL zege na. Ik heb vooral zijn Milaan tijd mee gekregen. En hoewel ik ook fan van Gullit was, vind ik hem, puur voetballend, toch een van de minste iconen van dat Milan. Hetzelfde geld voor het Nederlands Elftal van toen, hoewel Gullit natuurlijk wel de voornaamste blikvanger was waardeer ik de inbreng van Van Basten, Rijkaard, Koeman, Wouters en Van Tiggelen als belangrijker. Puur voetballende bijdrage aan het nederlandse voetbal, zet ik hem eerder in het rijtje Van Persie en Bergkamp; geweldig maar niet next level, hoe mooi sommige goals ook zijn, ik zie liever een winnend puntertje, zoals van Nistelrooij en Kluivert dat konden. Gullit had beide niet; weinig winnende en weinig mooie goals. Meestal op snelheid langs de lijn maar qua rendement... Niet dat Robben zo sierlijk is maar de momenten dat de winners opstaan, stond Robben er met goals en de pure angst die tegenstanders voor hem hebben, zoals van basten ook had. Wat mij betreft is het wachten op degene die wel die winnende maakt in de WK finale. Die mag dan Robben of Van Basten van het podium gooien ;-)
 
Bulkzooi
 
0
13 oktober 2017 om 06:27
grapjas. Gullit mocht, dankzij het succes van Van Basten en Rijkaard, ook meeballen met Baresi, Custacurta, Maldini, Donadoni, Tassoti, Ancelotti, Albertini en Simone. En het was niet anders bij het Nederlands Elftal met Van Basten, Rijkaard, Koeman, Wouters en Van Tiggelen. Totdat hij de sfeer, en daarmee 90 en 92, verpestte. Gullit was een heerlijke rechtsbuiten, maar niet met de impact van Robben of Van Basten. Waar zijn z`n winnende goals? Welk WK?
 
XAJAcfa
 
2
12 oktober 2017 om 12:55
Eh.... ik vind toch echt van Basten de beste in dit rijtje, alleen pech dat hij door blessure veel te vroeg moest stoppen
 
Sanderr
 
15
12 oktober 2017 om 11:01
Zie siepie hier boven die mooi omschrijft hoe vaak Robben (als Oranje speler gaat dit over he!) beslissend voor ons is geweest, in kwalifiicaties en op grote toernooien. Zes eindrondes gespeeld, hadden er zeven of acht kunnen zijn zelfs, mits dat het geval was was hij dik door de 100 interlands gegaan, maar ook nu al op een zeer respectabel aantal geëindigd natuurlijk. Dus ja, ik zou hem qua invloed op Oranje best in het rijtje Cruijff, Van Basten en Gullit noemen!
 
Robertfcg
 
14
12 oktober 2017 om 11:05
Waarom is het overdrijven dan? Ik ben van mening dat prestaties uit het verleden wel vaak worden verheerlijkt. Als je ziet wat hij ons Nederlands elftal gebracht heeft en over welke lange periode dan is het denk ik terecht. Een Van Basten was natuurlijk een waanzinnig goede voetballer maar heeft het toch over een minder lange periode (kunnen) laten zien. Is wel van invloed imo. Voor mij staat Robben op hetzelfde niveau als Gullit en Van Basten. Cruijff vind ik lastig omdat ik die zelf nooit heb zien voetballen.
 
Finalvoetbal
 
5
12 oktober 2017 om 11:41
Goed onderbouwd. Robben heeft meer dan 10 jaar lang bij de absolute top gespeeld en extreem vaak landskampioen geworden in de grootste competities. Ook op persoonlijk vlak hoorde hij jarenlang bij de beste aanvallers van de wereld.
 
FRIV
 
3
12 oktober 2017 om 12:54
Extreem vaak landskampioen in de beste competities? 2 x met Chelsea, waarvan de eerste keer zijn bijdrage miniem was met maar 7 gespeelde wedstrijden vanaf de basis. 1x met Real, waar hij overigens in 2 seizoenen bizar weinig scoorde voor een aanvaller in La Liga. De rest met Bayern Munchen, alleenheerser in Duitsland. Extreem vaak? Nou nee... Sterker nog, in de beste competities was zijn bijdrage dus bijzonder weinig en is hij maximaal 2 seizoenen gebleven voordat de teams doorhadden dat hij een overhyped spelertje was/is.
 
Finalvoetbal
 
11
12 oktober 2017 om 13:11
Je kan het wel lekker bagatelliseren. Feit blijft gewoon dat Robben al 10x landskampioen is geworden waarvan 9x in de grootste competities van de wereld. En hij gaat nog wel een paar jaartjes mee dus er zullen vast nog wel prijzen bijkomen. Maar als jij 9 niet extreem vaak vindt. Kun jij mij NL spelers opnoemen die vaker dan 9x kampioen zijn geworden in de grootste competities van de wereld?
 
Shadowplay
 
7
12 oktober 2017 om 10:48
Hier ben ik het ook mee eens. Ik denk dat, als je de statistieken naast elkaar legt, dat wel overeen komt. Bovendien, met de huidige lichting en de komende , zullen we over 10-15 jaar het nog altijd over Robben hebben.
 
Apocalyps
 
0
12 oktober 2017 om 11:22
Ik kon het filmpje niet bekijken, maar ik neem aan dat hij het heeft over Robben in Oranje? Want in clubverband doet hij het dacht ik nog wel onder voor een paar andere Nederlandse spelers.
 
Robertfcg
 
4
12 oktober 2017 om 11:58
Mwoa valt ook wel mee toch? Hij heeft hoogstpersoonlijk de CL finale beslist op clubniveau. Over de gehele linie (club en land) is het denk ik terecht hem in hetzelfde rijtje te scharen. Maar goed blijft natuurlijk een mening en open voor interpretaties
 
Finalvoetbal
 
8
12 oktober 2017 om 11:38
- Robben is in één adem te noemen met Cruijff, Gullit en Van Basten - Helemaal mee eens. Robben heeft qua clubprijzen zelfs nog meer bereikt dan v Basten en Gullit bijvoorbeeld. Is ook in ieder land (psv, Chelsea, Madrid en Bayern) waar hij heeft gespeeld kampioen geworden. Ik vind het de beste voetballer van Oranje die ik live heb mogen meemaken. En ik volg het voetbal vanaf 1994.
 
daddyg1111
 
2
12 oktober 2017 om 12:14
Nou gullit van basten en rijkaard hebbe drie jaar achter elkaar de c l gewonne mede door hun en het ek gewonnen robben is goed maar niet zo goed als hun en robben was in het nederlandselftal niet eens zo goed werdt altijd te egoistisch bevonden pas de laaste 4 jaar is robbe goed in oranje daarvoor waren snijder en van persie die oranje meer draagde dan robben
 
XAJAcfa
 
1
12 oktober 2017 om 13:00
De Beste voetballers van NL allertijden 1 Johan Cruijff.. dan heel lang niets - Bergkamp - Van Basten - Faas - Rijkaard - Seedorf Dan ook best wel daar een stuk achter - Gullit Van Nistelrooij Kjh Robben Sneijder en nog wel 10 voetballers. We kijken nu te veel met een Robben bril maar kijk naar inbreng zoals hier boven ook genoemd wordt. Hij was zeker in Engeland en bij Real niet onomstreden en speelde bij lange na niet alles. Pas bij Bayern werd hij heeft goed en speelde hij veel en bij PSV en Groingen in begin jaren Spelers die boven hem staan zijn veel bepalender geweest voor succes van NL en hun clubs
 
Gabstra
 
4
12 oktober 2017 om 11:50
Alle respect voor Robben maar laten we legendes AUB wel overeind houden. Geen Nederlandse speler is met Cruijff te vergelijken. Met de andere namen ben ik het volledig eens.
 
ZizouFan
 
2
12 oktober 2017 om 11:57
Nee hij zelfs beter dan die drie. Robben is namelijk Schwalbe koning Blessure koning Missers koning (die 1 op 1 tegen spanje) Gaan we het over clubprijzen hebben? Bij PSV stelde ED niet veel voor (europese suptop competitie) Bij Real Madrid was hij via de achterdeur aan Bayern verkocht. Bij Bayern was hij vaak beslissend maar ook vaak geblesseerd en Bayern won met en zonder hem omdat er simpelweg geen tegenstand is. Ja het is een goede voetballer maar een Legende is hij zeker niet. Bergkamp Rijkaard Kluivert Seedorf Van Nistelrooy gaan hem allemaal voor
 
Robertfcg
 
12
12 oktober 2017 om 11:59
Haha dit is wel erg overdreven. Dat je kluivert durft te noemen is al voldoende om het niet serieus te nemen. Robben laat het op 33 jarige leeftijd nog steeds zien!
 
ZizouFan
 
4
12 oktober 2017 om 12:15
Duidelijk dat je niet weet waar je over praat. Kluivert is topscorer van het Nederlands Elftal, winnaar van CL met Ajax, kampioen met Barca en heeft daar in totaal 90 goals gemaakt. Gouden schoen Euro2000. Beter je huiswerk doen als je die dingen niet zelf mee hebt gemaakt
 
GtoOtoD
 
6
12 oktober 2017 om 14:12
Van Persie is topscorer Nederlands elftal. Aan de CL winst weinig bijgedragen, behalve de goal in de finale. Gouden schoen Euro 2000 door drie doelpunten in een wedstrijd tegen Joegoslavië. Voor iemand met een grote mond over huiswerk ben je wel selectief in het benoemen van prestaties.
 
ZizouFan
 
0
12 oktober 2017 om 14:34
Heb ik gezegd topscorer aller tijden? Behalve winnende goal in de finale en dat noem je weinig bijgedragen? Hilarisch! Netals de grote bijdrage van Robben in WK finale door 1 op 1 te missen tegen Spanje? Een hatrick tegen Joegoslavië proberen te bagataliseren verraadt je haat voor Kluivert. Ik zou zeggen stick erin
 
GtoOtoD
 
2
12 oktober 2017 om 15:11
Ik haat Kluivert totaal niet. Het was een mooie spits. Je zegt Kluivert is topscorer van het Nederlands elftal. Dat is simpelweg niet waar. Op één wedstrijd een speler beoordelen is stupide. Eder maakte de winnende in de afgelopen EK finale en toch is het een matige spits.
 
Robertfcg
 
0
12 oktober 2017 om 15:39
Duidelijk dat ik niet weet waar ik over praat? Het spijt me verschrikkelijk grote zizou! Feit is gewoon dat Kluivert het maar een aantal jaar heeft laten zien. Ja hij was zeker erg goed in die periode maar ik heb meer respect voor een Robben die het over een veel langere periode laat zien. Daarnaast bevestigd Gtootod wat ik eerder zei over Kluivert. Dus wellicht zelf je kennis een beetje bijspijkeren? Lijkt me een prima aanbeveling. Jij bent hier degene die Robben blijkbaar haat door je selectieve adoratie van Kluivert.
 
Janta
 
3
12 oktober 2017 om 12:00
Met spelers als v. Basten, Gullit of Bergkamp vergelijken OK, maar met Cruyff dat gaat mij te ver.
 
GJ7300
 
0
12 oktober 2017 om 16:58
Hahaha echt niet. Dream on. Gouden bal gewonnen ofzo? Mensen zijn echt gek geworden. Alleen al dat voorspelbare naar binnen trekken en schieten.. en die 1001 schwalbes. Niets daarvan bij echte toppers.
 
rickie14
 
0
12 oktober 2017 om 18:24
De serieus zeg Ruud en Marco hebben het echt iets beter gedaan dan Robben hoor Robben is nooit de belangrijkste speler geweest bij de beste ploeg van de wereld bijvoorbeeld