Robben moet ook finale laten schieten; Neuer keert na acht maanden terug
Vrijdag, 18 mei 2018 om 11:40

Arjen Robben moest de laatste drie competitieduels van Bayern München laten schieten wegens een spierblessure die hij opliep in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid en de Nederlandse aanvaller zal aankomend weekend ook het toetje van het seizoen missen. Der Rekordmeister meldt vrijdag namelijk dat Robben niet bij de selectie voor de finale van de DFB-Pokal tegen Eintracht Frankfurt zit.

Naast het ontbreken van Robben, die donderdag nog zijn handtekening zette onder een nieuw, eenjarig contract bij Bayern, kwam de kampioen van Duitsland echter ook met goed nieuws. Manuel Neuer maakt namelijk voor het eerst sinds september vorig jaar weer deel uit van de selectie van de Duitse grootmacht en zal in de aanloop naar het WK hopen op minuten.

De aanvoerder van die Mannschaft is namelijk, ondanks dat hij vrijwel het gehele seizoen aan de kant heeft gestaan, wel gewoon geselecteerd door bondscoach Joachim Löw. Het is echter de vraag of Neuer in de bekerfinale onder de lat mag plaatsnamen, aangezien trainer Jupp Heynckes onlangs aan Kicker liet weten dat Sven Ulreich zal keepen. Bayern kwam later in een persbericht op die opmerking terug.

Naast Robben zijn ook Jérôme Boateng en Arturo Vidal wegens blessureleed niet van de partij tegen Eintracht Frankfurt. Thomas Müller kampte eerder nog met een maagdarminfectie, maar is genoeg hersteld om weer bij de selectie te zitten. Voor Niko Kovac, de trainer van die Adler wordt de finale in het Olympiastadion te Berlijn overigens een pikante wedstrijd, aangezien hij na dit seizoen overstapt naar Bayern.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
17
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
2
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
maurootje
 
1
18 mei 2018 om 12:16
Pff zuur, misschien wel zn laatste kans. Eeuwig zonde, al zn blesurres
 
metaalverf
 
1
18 mei 2018 om 12:29
Hij plakt er toch nog een jaartje aan vast? Met de gedachte dat Bayern ook volgend jaar weer de finale speelt heeft hij toch wel behoorlijke kans :D
 
Basisch
 
0
18 mei 2018 om 13:10
Tja, dat gun je niemand. Een finale wil je toch gewoon spelen.
 
VCF-LosChe-VCF
 
0
18 mei 2018 om 14:13
Neuer op doel aub, Ulreich die hadden ze na die CL wedstrijd al moeten wegsturen.