Robert Mühren troeft Naci Ünüvar af in tweede periode KKD
Vrijdag, 17 december 2021 om 19:45

De winnaars van de individuele Bronzen Kampioensschilden van de tweede periode van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zijn bekend. FC Volendam-spits Robert Mühren werd verkozen tot beste speler van de tweede periode, terwijl Nick Olij de prijs voor de beste keeper in ontvangst neemt. De overige individuele prijswinnaars zijn Sem Steijn (beste talent), John Heitinga (beste trainer) en Thijs Dallinga (topscorer).

De uitslagen van de verkiezing beste speler en beste keeper zijn gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs en op stemmen van de supporters. Mühren verzamelde de meeste stemmen en ontvangt daarom voor de achtste keer in zijn carrière een Bronzen Kampioensschild. De Volendamse spits bleef in de verkiezing Thomas Verheydt, Joey Sleegers en Naci Ünüvar voor.

Olij is dus verkozen tot beste keeper van de tweede periode. De doelman van NAC Breda bleef in de verkiezing voor op concurrenten Jay Gorter, Michael Brouwer en Luuk Koopmans en mag daarom voor de derde keer in zijn carrière de prijs in ontvangst nemen. In de twee voorgaande seizoenen wist Olij namelijk ook al twee Bronzen Kampioensschilden te veroveren.

Naast de eretitels beste speler en beste keeper zijn er ook Bronzen Kampioensschilden te verdelen in de categorieën beste talent en beste trainer. Sem Steijn is op basis van zijn prestaties in deze periode door trainers en aanvoerders verkozen tot het beste talent van de tweede periode. De twintigjarige middenvelder van ADO Den Haag wist de meeste indruk te maken op de trainers en aanvoerders van de Keuken Kampioen Divisie-clubs.

Het Bronzen Kampioensschild voor beste trainer is in de wacht gesleept door Heitinga. De oud-international en huidig oefenmeester van Jong Ajax draaide een uitstekende tweede periode met de Amsterdamse beloften. In slotfase van de laatste speelronde liep Jong Ajax de periodetitel mis, maar de algemene prestatie zijn niet onopgemerkt gebleven bij zijn collega-trainers en aanvoerders uit de Keuken Kampioen Divisie. Thijs Dallinga mag zijn derde Bronzen Kampioensschild van het seizoen in ontvangst nemen. De spits van Excelsior Rotterdam beleeft een ongekend productief seizoen en is met dertien goals topscorer van de tweede periode geworden. Ook in de eerste periode werd Dallinga topscorer.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
3
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
45
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
ArsenalFanehv
 
16
17 december 2021 om 19:52
Robert Muhren. De speler die de Keuken Kampioen Divisie elke keer kapot maakt maar vervolgens wanneer hij in de Eredivisie belandt compleet door de mand valt. Hoe kan dat toch? Het niveauverschil kan toch niet zo enorm zijn? Je zou denken dat hij dan toch meer dan 10 goals kan maken in de Eredivisie.
 
PSVchelseaboy
 
5
17 december 2021 om 19:54
Ja dat is inderdaad niet te begrijpen. Misschien is het wel iets psychisch. Johan Voskamp had dit ook.
 
IKEA
 
6
17 december 2021 om 21:15
Ik kan denk ik een heel elftal met zulke spitsen opstellen, denk direct aan Sjoerd Ars en Jack Tuyp en Marnix Kolder. Wie weet Dallinga de volgende?
 
IlMaestro21
 
0
18 december 2021 om 00:27
Arne Slot en die jongen die altijd bij GAE in de spits stond, die gespierde jongen met die tattoos... Ik kom er niet op, hulplijn?
 
AjaxNL!
 
0
18 december 2021 om 13:01
Veldwijk, De Kogel, Boymans, Peters?
 
Haris6
 
7
17 december 2021 om 20:23
Het valt volgens mij best mee hoeveel hij de kans heeft gehad/gepakt in de ED. Bij AZ speelde hij soms best oke maar redde hij het net niet. Als hij iets langer de kans had gekregen bij een wat kleinere club, had het denk ik best wat kunnen worden. 'Gepakt' zeg ik omdat hij het gewoon met Cambuur had moeten proberen dit jaar. Wie weet volgend jaar met Volendam..
 
MGMV
 
4
17 december 2021 om 20:35
Wellicht gewoon geroken aan de Eredivisie en heeft het nu veel meer naar z'n zin als absolute goalgetter in de KKD.
 
Haris6
 
1
17 december 2021 om 20:42
Dit zal het idd wel zijn, wat ik best snap
 
devb
 
2
17 december 2021 om 21:15
Denk zelf dat het ook met de speelstijl te maken heeft. Als topclub in de kkd ben je vaak meer dominant terwijl het onderin de eredivisie meer verdedigen en strijden is. Tom Haye zei dat laatst ook in een podcast bij fc afkicken
 
Klene
 
1
17 december 2021 om 22:29
Hij speelt in de KKD bij aanvallende ploegen en die ploegen spelen doorgaans verdedigender wanneer ze in de Eredivisie komen. In een verdedigende ploeg heb je niet zo heel veel aan Mühren naar mijn mening. En het niveau van AZ ontbeert hij gewoon.
 
Aguerooo
 
6
17 december 2021 om 20:00
Mühren en Olij is wat mij betreft dik terecht. Olij keept echt geweldig bij NAC op dit moment en voor Mühren is de KKD natuurlijk gewoon een speelplaats terwijl hij in de Eredivisie niet mee kan, blijft een vreemde speler, maar wel een klasbak als hij in je team zit in de KKD, dan speel je bovenin altijd mee.
 
IKEA
 
3
17 december 2021 om 21:13
Leuk voor Muhren dat hij zo'n mooie bokaal krijgt, maar onterecht is het natuurlijk wel. Dé man van de afgelopen periode(n zelfs) is toch echt Thomas Verheydt. Niet enkel door zijn vele doelpunten, maar ADO Den Haag heeft weer een gezicht gekregen. Hij staat nu achter de bal voor Olij, eens zien of hij die prijs wel heeft verdient! (2-1) Liefs.
 
Bartvan der Veen
 
0
18 december 2021 om 22:25
Als Volendam promoveert dan gaat PEC Mühren halen denk ik