Robin van Persie verlaat Feyenoord en is hoofdtrainer van sc Heerenveen
Vrijdag, 17 mei 2024 om 10:50

Robin van Persie is de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen, zo maakt de Friese club vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen. De veertigjarige trainer komt over van Feyenoord, waar hij jeugdtrainer was van de Onder 18. Van Persie heeft zich tot medio 2026 aan Heerenveen verbonden.

De overstap van Van Persie hing al even in de lucht, maar nu maakt Heerenveen bekend dat de Rotterdammer definitief de opvolger wordt van de vertrekkende Kees van Wonderen. Laatstgenoemde stond de afgelopen twee seizoenen aan het roer in Friesland en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Voor de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal wordt Heerenveen zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt", steekt Van Persie van wal.

"SC Heerenveen is een hele mooie Eredivisie-club met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club", aldus de levende Rotterdamse voetballegende op de clubwebsite van Heerenveen.

Ook Heerenveen-directeur Ferry de Haan komt aan het woord. "Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen. Het is een ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer. Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren. Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding."

Van Persie neemt onder meer Feyenoord-collega Brian Pinas mee naar Heerenveen. "Pinas gaat Van Persie samen met Paul Simonis, Henk Brugge en keeperstrainer Ruud Hesp assisteren. Daarnaast komen ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist) over van Feyenoord. Romeijn zal vanuit zijn rol een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de trainers", valt te lezen in het clubstatement.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Fout van Dávid Hancko komt Slowakije duur te staan tegen Roemenië
17
   
18:36
18:36
Mislintat haalt Bundesliga-sensatie voor bijna 20 miljoen naar Borussia Dortmund
12
   
17:58
17:58
Amateur sprintte Oranje-verdediger eruit bij eretreffer, maar noemt geen naam
25
   
17:52
17:52
Manchester United vs. Fulham live zien? Tickets al vanaf 192 euro!
0
   
17:17
17:17
Reijnders lijkt kort na wedstrijd even vergeten tegen welk land hij speelde
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
Mini-Lens
 
25
17 mei 2024 om 10:54
Tof! Ben benieuwd!
 
Pesso-PSV
 
8
17 mei 2024 om 11:10
Goed gedaan mooie club om te beginnen. Ik wens hem succes.
 
Oortap
 
20
17 mei 2024 om 11:16
Ik hoop echt heel erg dat hij het waarmaakt. Deze held heeft een waanzinnige ontwikkeling gemaakt als persoon door de jaren heen, en de verhalen over hem als jeugdtrainer zijn louter positief. Wel een ongelofelijke grote stap om meteen hoofdtrainer te zijn in de ED, maar tegelijkertijd kunnen sommigen gewoon een geboren trainer zijn. Daarnaast heeft hij zelf niet de minste trainers meegemaakt in zijn carriere, zoals Wenger, SAF en Louis van Gaal. Zal aankomend seizoen Heerenveen wel wat meer in de gaten houden.
 
Xyzz
 
6
17 mei 2024 om 11:35
Ik heb geen enkel vertrouwen in Van Persie als trainer. Net als ik dat niet heb in zijn generatiegenoten van het Oranje van destijds. Denk dat hij net als Van Basten zijn ideeën totaal niet over kan brengen op de prutsers die hij moet coachen. Daarnaast denk ik ook dat hij het grotere spelletje, buiten de aanvallende posities, niet overziet.
 
lelijknatnek
 
20
17 mei 2024 om 11:41
Goh dat is een interessante mening, kan je deze ook motiveren? Lijkt hij in gedrag/houding op MvB? Of denk je het is een goede spits geweest dus 1+1=2?
 
NorgeNederland
 
3
17 mei 2024 om 11:48
Als ik iemand zie slagen als trainers qua instelling, persoonlijkheid van die generation zijn het RvP en Robben wel. Al dacht ik dat ook van Gio dus eigenlijk zegt het weinig :D
 
Xyzz
 
2
17 mei 2024 om 12:07
Inderdaad, beide waren in zichzelf gekeerde spitsen. Uitzonderlijk begaafde, technische spelers die als trainer dan met spelers moeten werken die net drie keer een bal kunnen hooghouden. Daarbij waren beiden ook vooral het eindstation in de laatste linie, weinig betrokken bij de opbouw of bij het verdedigend aspect. Voornamelijk met zichzelf bezig. Daarom denk ik ook dat het in zijn algemeen lastig is voor aanvallers om goede trainers te worden. Cruijff was uitzondering op de regel natuurlijk. Maar goed, zoals ik zei zie ik in de rest van die generatie ook geen top trainers: Kuijt, Robben, Sneijder, Van der Vaart, Van Bommel, Van Nistelrooy, Heitinga, Gio, etc. Op zijn best matige trainers, en de meeste slechter dan matig.
 
Achterman
 
8
17 mei 2024 om 12:50
Gio heeft het toch niet slecht gedaan? Prijzen gepakt met Feyenoord en daarna nog wat geld gepakt in China. Daarna werd het stil. Is dat omdat hij nergens aan de bak komt of omdat hij het zelf wel best vindt?
 
Xyzz
 
2
17 mei 2024 om 12:59
Niet slecht, maar ook niet goed. Oftewel, matig.
 
Primetime
 
4
17 mei 2024 om 13:39
@achterman, daarna werd het niet stil, maar bereikte hij met een clubje als Rangers de EL finale. Dat is echt een prestatie. Verder nog een bekerprijsje gepakt daar
 
JK-Ajax
 
35
17 mei 2024 om 10:54
RvP, ik hoop echt dat er een goede trainer in hem schuilt want het is altijd zonde om een fantastische voetballer stuk te zien gaan als matige trainer. Wel gedurfd om bij Heerenveen in te stappen, niet een club waar perse altijd trainers floreren.
 
Vegitosan
 
2
17 mei 2024 om 12:13
Hoop het ook! Denk dat Sherida Spitse er een onverdeeld succes van kan maken, zowel voor Heerenveen als voor Van Persie. Ze zal niet meer dan 4mln kosten, en ze doet me een beetje denken aan Van Persie zelf in zn prime. Wordt ze topscoorder in de Eredivise? Nee denk het niet, maar ze kan wel gaan verassen. Zou een geweldige eerste aankoop zijn van RvP. Zou hem ook meteen een pionier en legende maken, zelfs als ie finaal faalt.
 
Stevenp99
 
9
17 mei 2024 om 10:54
Enerzijds mooi, anderzijds ook een onderbuik gevoel dat dit compleet mis kan gaan. We zullen het zien. Welkom robin
 
itsTom
 
31
17 mei 2024 om 10:56
Veel slechter dan nu kan toch bijna niet. Wat speelt Heerenveen matig zeg. In het verleden zulke leuke spelers en teams gehad, maar nu echt een grijze muis. Mooi instapmoment!
 
HveenBayern
 
4
17 mei 2024 om 11:03
Ik neem toch aan dat een oud wereldaanvaller er voorin wat meer van kan maken dan we de afgelopen jaren gezien hebben. De samenwerking en het in stelling brengen van de spitsen was waardeloos. Al heeft van Persie natuurlijk ook te maken met beperkte kwaliteiten die er bij Heerenveen zijn. Toch ben ik positief gestemd.
 
eazy-e
 
2
17 mei 2024 om 11:05
Stevenp99, ik denk wanneer hij de kans krijgt hij het prima gaat doen. De vraag is denk ik ook wel een beetje wat de verwachting is vanuit de supporters en de organisatie van Heerenveen. Van het huidige spel naar goed spel met ook nog eens goede resultaten, dan heb je wel een weg te gaan. Verder denk ik dat van Persie ook een mooi uithangbord is voor nieuwe spelers danwel spelers om langer te blijven.
 
jajoh89
 
5
17 mei 2024 om 10:55
Veel succes gewenst. Hopen dat dit avontuur hem brengt wat hij ervan verwacht. Goed van Feyenoord om hem geen hoofdtrainer te maken. Eerst vlieguren maken
 
FapTheRooster
 
17
17 mei 2024 om 10:55
Blij! Geen idee wat te verwachten, maar eerst gesprekken met Maurice Steijn en dan hierop uitkomen is wel super. Tijd voor nieuw elan in Friesland! Succes Robin!
 
GOAT1908
 
0
17 mei 2024 om 13:00
Deed het bij de onder 18 van Feyenoord niet heel goed. Wel een aantal mooie filmpjes gezien van hem als trainer.
 
Brabosupport
 
3
17 mei 2024 om 10:57
Mooie stap, blijft van origine een subtopper waar veel meer potentie inzit dan er nu wordt uitgehaald. Hoop voor Robin dat hij het goed gaat doen! Kijk al uit naar zijn interviews en ideeën!
 
superfarmers
 
2
17 mei 2024 om 11:03
Zit er veel potentie in Heerenveen ? Heerenveen is en blijft natuurlijk maar een vrij kleine plaats. nu zitten er niet veel clubs in de regio, maar je krijgt toch het gevoel dat andere dingen (zoals Thialf) daar meer leeft dan een voetbalclub. Ik heb juist het gevoel dat Heerenveen lang boven hun mogelijkheden gespeeld heeft.
 
StraStra
 
26
17 mei 2024 om 11:06
Thialf meer leeft dan Heerenveen? Bijna elke thuiswedstrijd zit het stadion vol. Ook elke uitwedstrijd zijn de kaarten uitverkocht. Het kan wel een kleine plaats zijn, maar we hebben enorm veel fans van de dorpen in de regio.
 
FrisianReds
 
17
17 mei 2024 om 11:24
Thialf meer leeft? Waar haal je dat vandaan? Ondanks de slechte resultaten leeft het voetbal juist ontzettend. Het nieuwe realisme heerst inmiddels bij de supporters. Het is weer gezellig bij de club. Nu nog een beetje leuk voetbal en we zijn helemaal blij.
 
superfarmers
 
1
17 mei 2024 om 12:45
Dan zal ik het verkeerd zien. Maar voetbal wordt maar voor een klein gedeelte mogelijk gemaakt door supporters. Waarbij ik trouwens wel zie op een bezettingsgraad van onder de 80% zitten. In principe niet verkeerd, maar is wel iets anders dan een vol stadion.
 
GJ7300
 
0
17 mei 2024 om 19:23
Nee hoor, aardig veel fans maar economisch slecht, enorm veel kleine sponsoren maar geen groot geld, weinig achterland/talent, nog steeds te hoge begroting.. Er is veel mogelijk maar dan met ander beleid, samenwerking met (int) topclubs waar alle talenten tegenwoordig zitten. Spelers als Tomasson, Korneev, vMistelrooy, Huntelaar, Allback, Alves.. onhaalbaar.. doodzonde maar zo is het
 
SergioRamosHM
 
4
17 mei 2024 om 10:59
Simpel maar leuke video. Voor van Persie een leuke (tijdelijke) transfer. Weinig druk, kan alvast wennen aan het trainersvak als eindverantwoordelijke. Wellicht nadien weer terug naar Rotterdam Zuid.
 
Migi
 
26
17 mei 2024 om 10:59
Dan ben ik vanaf nu ook een beetje voor Heerenveen en koop ik voortaan alleen nog zuivel van Friese vlag.
 
madmarcel
 
3
17 mei 2024 om 11:50
Succes met koffiemelk drinken dan...want meer zuivel van Friesche Vlag bestaat er niet meer.
 
myvision
 
1
17 mei 2024 om 13:21
Wel goed tegen de kater, zeggen ze. Overigens is Friesche Vlag opgegaan in Frieslandcampina, dus dan is er wel wat meer zuivelkeuze voor Migi.
 
Migi
 
1
17 mei 2024 om 14:55
Haha echt? Naja, mijn schoonouders stappen dan vanaf nu over op koffie met melk van Friese vlag?
 
Timm_FR
 
3
17 mei 2024 om 12:37
Ga je dan ook een klein beetje meezingen met het friese volkslied?
 
eazy-e
 
8
17 mei 2024 om 10:59
Ik ben erg benieuwd hoe dit uitpakt, hoop voor beide partijen dat het een goede samenwerking wordt. Want in mijn ogen hoort Heerenveen een structurele subtopper te zijn, voor van Persie hoop dat hij slaagt omdat ik het hem erg gun daarbij wordt het tijd voor een nieuwe generatie toppers in de trainersgilde. Natuurlijk heb je met Slot en Ten Hag al twee maar als we historisch kijken dan mogen er nog wel wat meer toppers bij.
 
superfarmers
 
2
17 mei 2024 om 11:00
Ik vind het eigenlijk wel een vreemde keuze. Ik vind Heerenveen voor trainers een lastige ploeg. Ik krijg het gevoel dat ze daar vaak meer verwachten dan dat realistisch is en dat daardoor een trainer het niet snel goed doet. Om hier dan een onervaren neer te zetten vind ik een vreemde keuze.
 
eazy-e
 
2
17 mei 2024 om 11:22
superfarmers, je kan natuurlijk ook terugvallen op de ervaren bekende namen maar was dit in het verleden altijd zo'n success? Ik denk dat van Persie een slimme keuze is van Heerenveen mits de verwachtingen realistisch zijn en ze qua selectie ook een stap zetten. Kort gezegd de spelers moeten wel het gewenste spel kunnen spelen anders moet je niet gaan verwachten dat ze dat kunnen doen in de mate dat het ook resultaat oplevert.
 
superfarmers
 
0
17 mei 2024 om 12:01
Nu stel je zelf al een paar voorwaarden. De selectie moet een stap zetten en de verwachtingen moeten realistisch zijn. Geldt dat niet voor elke trainer. Maar is het probleem van Heerenveen niet dat ze misschien wel jaren boven hun stand geëindigd zijn en dat ze daardoor minder realistisch zijn ?
 
eazy-e
 
1
17 mei 2024 om 14:15
superfarmers, Afhankelijk van wat men er van verwacht als je dus mooi verzorgt combinatiespel verwacht met ook nog eens resultaat dan moet daar het materiaal wel naar zijn. Zo niet dan moet je accepteren dat de trainer gaat kijken wat voor spel het beste bij deze selectie past. Daarbij schrijf ik realistische verwachtingen want van Persie is qua voetballer een grote naam, voor veel mensen zal dat resulteren in verwachtingen die er gelijk zullen moeten zijn. Heerenveen heeft van 1995 tot 2009 altijd in het linkerrijtje gestaan (voornamelijk top 7). Toen twee jaar niet met plaatsen 11 en 12 om vervolgens weer het linkerrijtje op te zoeken met na 4 jaar weer een uitschieter naar plek 11 a 12. Veelal speelde Heerenveen ook aanvallend voetballend met veel doelpunten met oa spelers als Alves, Huntelaar, van Nistelrooij, Tomasson, Pranjiic, Dost, Finnbogason etc. De laatste 5 jaar hebben ze het alleen wat moeilijker door wat missers qua spelers en trainers. Redelijk vergelijkbaar met FC Groningen die het de laatste jaren ook moeilijk hebben tot zelfs degratie aan toe.
 
FrisianReds
 
1
17 mei 2024 om 16:48
Je lijkt iets te veel alleen naar de plaats Heerenveen te kijken Superfarmers. Maar Heerenveensupporters komen uit de hele provincie en ook een stukje daarbuiten nog. In Friesland wonen een dikke 600.000 mensen. Dat lijkt me een prima achterland. Vergelijk dat met clubs uit bijv Limburg en Brabant en je ziet dat de concurrentie daar veel heftiger is. Nadeel is weer dat er niet heel veel grote sponsoren in de regio zitten, dus daar is altijd werk aan de winkel voor de commerciële afdeling. Wat dat betreft heb je nu met Van Persie een prima trainer gehaald om extra sponsoren over de streep te trekken.
 
wandering
 
0
17 mei 2024 om 17:05
Snap niet zo goed wat wel of niet realistische verwachtingen qua spel met het inwoneraantal van Friesland te maken heeft. Plus niet iedere Fries is een Heerenveen supporter, Leeuwarden kun je daar sowieso al schrappen, dan heb ik het nog niet eens over de vele Ajax en Feyenoord supporters die in Friesland wonen. Maar ook dit zegt natuurlijk niets over of de verwachtingen realistisch zijn. In Twente zeggen we KWW ??
 
InkeMontana
 
4
17 mei 2024 om 11:00
Tof aankondigingsfilmpje ! Ben benieuwd! Voor Heerenveen natuurlijk een hele mooie naam, hopelijk heeft hij ook goede trainerscapaciteiten.
 
DaveyAjax4
 
5
17 mei 2024 om 11:01
Kijk je mee, Wesley?
 
GLENNN
 
2
17 mei 2024 om 11:04
Ik ben blij voor Robin vooral. Geen idee hoe hij het gaat doen, maar laat mij graag verrassen. Ik hoop oprecht dat hij het goed gaat doen en dan uiteindelijk door kan groeien richting Feyenoord 1 en wellicht ooit zelfs wel Arsenal 1 Al weet ik niet hoe blij sommige Arsenal fans nog met hem zullen zijn, gezien zijn transfer destijds richting United, haha. Wel benieuwd wat SC Heerenveen gaat doen met de selectie. Zitten paar prima spelers in met Kohlert, Haye, Olsson, Tahiri en vooral Sahraoui. Vooral ook hopen dat ze die laatste kunnen behouden. Brouwers, Walemark gehuurd. Geen idee of ze die gaan houden?
 
OFrankle
 
1
17 mei 2024 om 11:04
Ik ben heel erg benieuwd. Het zal voor potentiële versterkingen een extra aantrekkingskracht zijn. Onder Van Persie trainen en een rol spelen in zijn eerste stappen als hoofdtrainer op het hoogste niveau doet toch meer met je dan Kees van Wonderen.
 
StraStra
 
2
17 mei 2024 om 11:04
Super! Ben benieuwd wat hij kan brengen. Hopelijk attractief aanvallend voetbal.
 
VreemdeVis
 
0
17 mei 2024 om 11:08
Heel veel succes Robin, het is je gegund
 
JozefKiprich
 
1
17 mei 2024 om 11:10
Succes Robin! Wordt maar een hele goede trainer zodat je over drie jaar terug kan komen naar Feyenoord.
 
WesZol
 
1
17 mei 2024 om 11:19
Ik laat me heel erg verrassen door Van Persie. Heb het gevoel dat er een goede trainer in hem zit. Zou zonde zijn om de beste Nederlandse voetballer van de laatste 20/25 jaar er compleet er onder door zou zien gaan maar denk niet dat het zal gebeuren.
 
jajoh89
 
0
17 mei 2024 om 11:44
“ Zou zonde zijn om de beste Nederlandse voetballer van de laatste 20/25” Ik vind Arjen Robben ook wel een gegadigde voor deze titel. Verder wel met je eens hoor!
 
PirZola
 
0
17 mei 2024 om 11:19
Jammer graag trio Pusic - RvP - de Wolf gezien. En kon Robin het over een jaar of 2 overnemen..maar is deze held gegund. Hopelijk slaagt hij bij Heerenveen!
 
eazy-e
 
1
17 mei 2024 om 11:24
Voor van Persie zijn ontwikkeling is dit beter hoor, met mogelijk een wat ervaren assistent erbij kan hij vlieguren maken om zo te groeien en laten zien wat hij waard is. Als assistent sta je toch vaak maar in de schaduw en is het maar de vraag wanneer jij de kar moet trekken dit ook daadwerkelijk kan doen. Als van Persie zich goed ontwikkeld kan hij nog altijd terug naar Feyenoord.
 
TilburgAjax
 
0
17 mei 2024 om 11:35
Hij neemt behoorlijk wat staf mee vanuit Feyenoord. Een aderlating voor de O18, Feyenoord-fans?
 
YoeriCFC
 
0
17 mei 2024 om 11:42
Een mooie stap, ik hoop echt enorm dat hij het goed gaat doen bij Heerenveen! Ik ben heel erg benieuwd naar hoe Van Persie als trainer zal zijn en waar zijn plafond dan zal liggen, als speler zat er eigenlijk geen echt plafond op.
 
madmarcel
 
0
17 mei 2024 om 11:48
We krijgen het bij Feyenoord druk met nieuw personeel aan te nemen.
 
Mikeyduff
 
0
17 mei 2024 om 12:05
Ergens vind ik het jammer dat hjj Feyenoord verlaat, echter mooi om te zien uit welk hout RvP echt is gesneden. Vond hem bij 018 degelijk, niet top, maar degelijk. Ben heel benieuwd
 
SterkeJerke
 
2
17 mei 2024 om 12:29
Mooi presentatiefilmpje. Hopelijk brengt van Persie beter voetbal dan Kees van Wonderen. Maar we kunnen daarnaast ook wel wat nieuwe spelers gebruiken, zeker met de transfergeruchten dat van Ottele, Bochniewicz en Van Beek zouden vertrekken.
 
GJ7300
 
0
17 mei 2024 om 14:26
Dit wordt geen succes maar dat hoeft niet aan vanPersie te liggen al zal hij er wel schade van ondervinden. Tekort van 6mln noopt tot verkopen sterspelers en keuze voor kwaliteit of kwantiteit. Dit jaar was dat kwaliteit en een ultra dunne selectie. Met miskoop karlsbakk en blessures Nicolaescu zonder twee spitsen en meteen stuk minder. Zal niet veranderen. 10-12e plaats is al heel wat, 8e/9e al heel goed. Heerenveen mag dan historie hebben maar enorm deel budget nu gaat op aan organisatie en stadion. Salarisbudget is relatief laag ook. Inmiddels echt gepasseerd door NEC en Sparta (naast Utrecht, Twente, AZ uiteraard). Dan is er altijd 1 uitschieter naar boven dit jaar (zoals GAE) en je staat zomaar 10e. That’s it. Verwachtingen managen Robin…
 
kevinfoppe
 
2
17 mei 2024 om 14:55
Ik ben hier wel nieuwsgierig naar, als hij slim is dan gaat hij als eerste op de koffie bij Foppe en Riemer. Voordeel is dat het niet heel veel slechter kan als dat Van Wonderen de afgelopen 2 jaar heeft laten zien. Met wat geluk wordt Heerenveen 6e, met wat pech 10-14e. Dat laatste is op zich helemaal niet erg, als je dan maar wel leuk voetbal laat zien met passie, inzet en een idee. Wat me wel opvalt is dat hij een redelijk grote staf meeneemt, blijft de Friese cultuur ook nog wel vertegenwoordigd in de staf?
 
MrJandeGroot1
 
0
17 mei 2024 om 16:51
Geweldig clipje is dit wetende dat Foppe en Riemer ook altijd onder het vissen de contract verlenging beslisten. Wolkom Robin!!