Robin van Persie wil zakendoen met PSV: vertrek in aantocht
Donderdag, 23 mei 2024 om 17:28

PSV gaat langer door met Matteo Dams, zo onthult Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad donderdagmiddag. De Eindhovenaren lichten de optie in het contract van de twintigjarige centrumverdediger, die nu tot medio 2025 vastligt. Tegelijkertijd neemt de club afscheid van Mylian Jiménez. Laatstgenoemde vertrekt mogelijk naar sc Heerenveen, waar Robin van Persie komend seizoen aan het roer staat.

Dams kwam het afgelopen seizoen uit voor Jong PSV en de club wilde hem graag nog een jaar aan zich binden. De centrale verdediger had een contract dat doorliep tot en met 30 juni met een optie voor nog een seizoen. Die optie is geactiveerd.

PSV hoopt dat Dams de komende voetbaljaargang nog een stap vooruit maakt. Afgelopen seizoen was hij al een vaste kracht bij Jong PSV: hij kwam in totaal tot 32 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

De Eindhovenaren zijn druk bezig met het inrichten van het beloftenelftal. Met linkervleugelverdediger Raf van de Riet werd ook onlangs een mondeling akkoord bereikt over de verlenging van zijn contract. PSV verwacht volgens Elfrink veel van de zeventienjarige back, die komend seizoen zijn debuut zal maken in het betaald voetbal.

Eerder maakte Elfrink al bekend dat PSV zich ook hoopt te versterken met Madi Monamay. De pas achttienjarige centrale verdediger moet worden overgenomen van Bayer Leverkusen, waar hij nog een jaar onder contract staat.

Aan de exitzijde vinden er ook verschuivingen plaats. Mohamed Nassoh, Koen Jansen en Jiménez vertrekken. Laatstgenoemde wordt nog niet goed genoeg geacht voor het eerste elftal en beschikt over een aflopend contract. De kans is groot dat sc Heerenveen óf een buitenlandse club de nieuwe bestemming wordt voor Jiménez.

Tegelijkertijd heeft de transfervrije Jansen een akkoord bereikt met Roda JC Kerkrade over een overstap, terwijl Nassoh per 1 juli naar Sparta Rotterdam vertrekt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:30
13:30
'Ik hoop dat ik minuten ga maken bij Oranje en dat ik mezelf kan laten zien'
15
   
13:18
13:18
Politie Hamburg schiet man met hakbijl en Molotov-cocktail neer bij Oranje-zone
30
   
12:24
12:24
Fraaie beelden tonen hoe Nederlands elftal-fans Hamburg oranje kleuren
21
   
12:00
12:00
Vermoedelijke XI Nederland - Polen: Koeman kiest tussen Frimpong en Dumfries
70
   
11:59
11:59
Memphis Depay reageert in nieuw nummer met Akwasi op 'haarbandgate'
57
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Ome Bully
 
24
23 mei 2024 om 17:36
Ik lees het de laatste paar dagen al een aantal keer maar hoezo wil, in dit geval, Heerenveen zaken doen met PSV? De spelers loopt toch uit zijn contract? Dan hoeft Heerenveen toch helemaal geen zaken meer te doen met PSV?
 
TheBronx
 
1
23 mei 2024 om 18:17
Absoluut niet als een sneer bedoeld, maar ik heb het idee dat sommige stukjestikkers de situatie rond aflopende contracten niet begrijpen.
 
Ome Bully
 
0
23 mei 2024 om 20:22
Vandaar mijn vraag dus. Overigens ook totaal niet als sneer bedoeld maar een inhoudelijk antwoord geven mag ook. Ik was echt in de veronderstelling dat de club niets meer te zeggen/onderhandelen heeft in zo’n geval. Ja ik weet dat ze vaak alsnog recht kunnen hebben op een bepaalde vergoeding maar als psv/hij de keus maakt om niet verder met elkaar te gaan dan hoeven ze daar toch totaal geen rekening meer mee te houden?
 
TheBronx
 
0
24 mei 2024 om 10:30
Nee, je hebt helemaal gelijk. Soms wordt het zo stellig gebracht dat ik aan mezelf begin te twijfelen, haha.
 
TVL11
 
2
23 mei 2024 om 18:22
Jansen is echt een goede back. Gaat Roda veel plezier aan beleven.
 
Klapstoel88
 
0
23 mei 2024 om 18:27
Ik heb hem tegen NAC gezien, maar hoop niet dat dat representatief was dan. Heb een back nog nooit zoveel kutvoorzetten zien geven
 
Kenada
 
1
23 mei 2024 om 18:46
De verdediging was vaak de achilles hiel bij Jong PSV. Vooral op.het eind werd het vaak overlopen en zag je de verdedigers de raarste dingen doen. Heb alleen niet voor ogen of dat ook voor jansen gold
 
D.Pranjic
 
1
23 mei 2024 om 18:31
Iemand die me meer over die jimenez kan vertellen? Kijk kkd alleen via schakel dus ken hem verder niet.