Roda beleeft ongekende weelde en vergroot crisis Groningen
Zondag, 12 maart 2017 om 16:23

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag zeer goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Het elftal van Yannis Anastasiou rekende op eigen veld verdiend af met FC Groningen en neemt door de zege voorlopig afstand van hekkensluiter Go Ahead Eagles, terwijl ook ADO Den Haag weer gepasseerd wordt op de ranglijst: 3-1. Groningen blijft door de nederlaag elfde staan in de Eredivisie.

In de twaalf competitiewedstrijden die Roda dit seizoen speelde voor eigen publiek, scoorde het slechts achtmaal en ook tegen Groningen werd het publiek in het Parkstad Limburg Stadion aanvankelijk niet verwend. De beste kansen in de eerste helft waren echter voor Roda en dat resulteerde na een half uur spelen in de verdiende openingstreffer voor de Limburgers.

Panathinaikos-huurling Abdul Ajagun in actie.

Nadat Sergio Padt in de openingsfase nog fraai had gered op een kopbal van Mitchel Paulissen, moest de doelman van Groningen een kwartier voor de thee alsnog capituleren. De sterk spelende Mikhail Rosheuvel legde de bal vanaf de rechterflank op schitterende wijze op het hoofd van Abdul Ajagun, waarna de Nigeriaan via de vingertoppen van Padt voor de 1-0 tekende.

Het was het hoogtepunt in een verder weinig enerverend eerste bedrijf, waarin Groningen Roda-keeper Benjamin van Leer nauwelijks wist te verontrusten. De bezoekers losten in de eerste 45 minuten geen enkel schot op doel af en moesten vlak na de onderbreking opnieuw een bittere pil slikken. Christian Kum kopte raak uit een hoekschop van Adil Auassar en verdubbelde daarmee de marge namens Roda: 2-0.

De thuisploeg had vervolgens weinig meer te duchten van een pover acterend Groningen en bracht halverwege de tweede helft de beslissing in het duel aan. Paulissen werd aan het werk gezet door uitblinker Rosheuvel, waarna de middenvelder een perfecte voorzet in huis had op Dani Schahin: 3-0. Groningen scoorde nog wel tegen via Bryan Linssen, maar verder dan die eretreffer zou het team van Ernest Faber niet meer komen. De noorderlingen eindigden het duel met tien man door een rode kaart van Linssen, die in blessuretijd kon inrukken vanwege natrappen, en wachten nu al acht wedstrijden op een overwinning.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
FCG-TvhN
 
12
12 maart 2017 om 16:28
Wonderdokter Groningen komt weer even langs om Roda in de Eredivisie te houden. Kansloze wedstrijd dit. Dit is totaal niet ons seizoen helaas... Volgend jaar hopelijk weer spelen om de plaatsen waar we horen.
 
hansworst
 
5
12 maart 2017 om 17:32
T is al seizoenen lang niet om aan te gluren...
 
Miln
 
14
12 maart 2017 om 16:28
Heerlijke drie punten!! En er werd best goed gevoetbald aan Roda-zijde. Er werd een stuk meer gewonnen op het middenveld zonder Van Hyfte. Verder een belachelijke gele kaart voor Van Peppen die geel krijgt omdat hij geduwd wordt.. daardoor geschorst. Verder blij dat die gefrustreerde Linssen nog rood heeft gekregen.
 
Rjckoempel
 
2
12 maart 2017 om 16:40
Er staat een goed blok! Met van leer in het doel Kum en Ananou in het centrum en Gnjatic daarvoor. Veel meer voetbal op het middenveld waardoor de omschakeling veel makkelijker ging.
 
Spandoek
 
0
12 maart 2017 om 19:49
Tsja, die mist nu Twente thuis. Ik denk dat je 'm beter bij ADO en pec kunt hebben in de weken daarna, voor hetzelfde geld pakt hij geel tegen Twente. Over Linssen, z'n ware aard kwam weer eens naar boven. Altijd al zo'n naar ventje geweest, bij Heracles zat hij ook altijd op de schoptandem met Bruns.
 
Jordyde Blecourt
 
3
12 maart 2017 om 16:29
Echt een dramatisch groningen ik vind eerlijk gezegd het voetbal dat faber wil spelen niet bij groningen passen. Faber is meer een coach voor een degradatiekandidaat
 
hansworst
 
1
12 maart 2017 om 17:35
Faber wil opbouwen van achteruit. Maar achterin heeft niemand de echte kwaliteit om een goeie voortzetting van t spel te geven. Dan kun je nog beter de lange bal spelen, en vanuit t middenveld bij voortzetting te spelen. Bv Reijnen achterin heeft bij wijze van, een half uur nodig op de bal naar voren te spelen. Kan totaal niet opbouwen.
 
Jordyde Blecourt
 
0
13 maart 2017 om 14:51
Larsen heeft sowieso ook geen opbouwende kwaliteiten maar ik denk ook dat met hateboer het beter ging een back die maar blijft gaan
 
Borderlands
 
5
12 maart 2017 om 16:31
Wat waren de 3 punten ongelofelijk belangrijk vandaag en dan met 3-1 winnen is heerlijk. Als je zo efficient omgaat met je kansen en op 3-0 voor staat is het verdiend om de 3 punten te pakken. Zuur dat Ajagun geblesseerd is maar hopen dat het meevalt. Gnjatic deed het goed naast Auassar en het 4231 speelde prettig. Veel lof voor de jongens die bleven gaan en belangrijke punten paktte. Jammer van die rare kaart voor Ard en de kaart voor Tom. Missen nu beide de volgende wedstrijd. En die Linssen wat een ongelofelijke domoor om zo na te gaan trappen en dan mag je inrukken met rood. Verdiend en genieten deze overwinning!
 
Meliora
 
2
12 maart 2017 om 17:42
Bryan Linssen vind ik maar een irritant ventje. Ging in de eerste helft al een of twee keer onnodig door op een tegenstander en vindt het dan ook nog gek als het publiek daarop reageert. Hoe dom ben je als je op die manier nog rood pakt als de wedstrijd al gespeeld is. Pure frustratie.
 
Borderlands
 
1
12 maart 2017 om 18:42
Ik vind hem ook heel irritant. Speler die vaak gefrustreerd raakt. En vandaag krijg je weer zoiets. Als trainer zou ik hem een tijdje erbuiten laten.
 
Greenboy
 
6
12 maart 2017 om 16:33
Gewoon erg om dit fc Groningen te zien vandaag ....
 
juverodafan
 
5
12 maart 2017 om 16:34
Een woord, geweldig gespeeld Roda.
 
Rjckoempel
 
8
12 maart 2017 om 16:36
Super pot van onze kant en die van de scheids! Tot de 1-0 blijft het lastig, dan scoor je die en gaat het lopen. Tot de rust bleef het spannend, na rust meteen grote kansen schot van schahin naast. Dan krijgt Mahi een dijk van een kans maar het was zo'n offday van Groningen. Dan kopt Kum knap binnen uit een hoekschop en staat het 2-0. En dan denk je als Roda fan altijd even terug aan die andere wedstrijden waar wij de 2-0 voorsprong weggeven. Maar het verschil was dat we doorpakken en een geweldig doelpunt maken, op z'n Barcelona's. Dan schiet Linssen toch knap vanuit stand de 3-1 binnen maar laat hij zich enkele minuten later helemaal gaan! Wat een vieze overtreding, natrappen moet echt met meerdere wedstrijden bestraft worden! We hebben vandaag gevochten als leeuwen, op naar Twente!
 
TheLimburgian
 
3
12 maart 2017 om 16:40
Goede overwinning en genoeg aanknooppunten voor een succesvol vervolg al vind ik het toch jammer dat ze weer onnodig die 3-1 weggeven en het toch nog even zweten wordt. Denk ook dat als je van Velzen er eerder ingooit voor Ajagun er nog meer mogelijkheden hadden gelegen. Al met al natuurlijk vrij weinig te klagen, 3 prima doelpunten gezien en een sterke wedstrijd van de verdediging.
 
Grimes
 
1
12 maart 2017 om 17:38
Erge belangrijk en verdiende punten vandaag zeker omdat de concurrenten ook punten hebben gepakt. Na dat debacle van vorige week heb ik ze gelukkig weer eens zien knokken voor de bal. Dit geeft de burger moed. Op naar volgende week.
 
Meliora
 
1
12 maart 2017 om 17:50
Na de overwinningen van Excelsior en den Haag gisteren moest Roda vandaag ook zien te winnen, en dat is mooi gelukt. Ik vond Roda vrij aardig spelen, al waren er wel nog fases waar de ploeg het een beetje kwijt leek te zijn. Kum is man of the match voor mij. Scoorde de 2-0 en is ook verdedigend enorm belangrijk. De enigen die ik vandaag wat minder vond was Schahin, verloor vrij veel duels voor zijn doen en leek er niet lekker in te zitten. Rosheuvel speelde ook een aardige wedstrijd, maar maakt soms hele domme beslissingen. Voor vrijdag tegen Twente hebben we El Makrini weer terug. Gnjatic mag van mij ook blijven staan, speelde een prima wedstrijd.
 
TheLimburgian
 
3
12 maart 2017 om 18:20
Ik vind Schahin al weken een van de zwakkere schakels, toen hij pas terug was van z'n blessure was hij fel en won hij veel duels maar dat valt de laatste weken tegen. Papazoglou veel daarentegen een paar keer best aardig in en had hem graag een keer aan de aftrap gezien. Zeker met het spel dat Roda veel speelt, Papazoglou lijkt me als targetman beter dan Schahin. Hij maakte wel een goede goal (de pass op Pauli dan vooral, de goal zelf was moeilijk te missen).
 
Meliora
 
0
12 maart 2017 om 20:52
Ik heb de afgelopen twee wedstrijden niet kunnen zien, maar als Schahin toen ook al zo was is het misschien beter om hem eens de kans te geven vanaf het begin. Aan de andere kant vind ik Schahin voetballend iets beter dan Papazoglou en is die laatste met zijn fysiek en kopkracht de ideale stormram om achter de hand te houden. Ik verwacht dat het voorlopig gewoon zo blijft staan.
 
martijnovic
 
0
13 maart 2017 om 05:18
Nou het 442 systeem lijkt me totaal mislukt nu. Faber heeft nu rijd genoeg gehad natuurlijk is de selectie ook niet te best maar daar is hij natuurlijk zelf ook verantwoordelijk voor. Het seizoen is nu wel gespeeld. Als je nu een nieuwe trainer voor de groep zet kan die alvast de groep leren kennen en vooral leren waar er nieuwe versterkingen nodig zijn
 
De Visie
 
0
13 maart 2017 om 09:55
Niet dat ik het erg vind maar succes is blijkbaar te koop. Roda draait veel beter sinds die nieuwe jongens in 'Kerklaar' zijn.