'Rodgers ziet hereniging wel zitten en zet in op ambitieuze deal met Barça'
Dinsdag, 31 maart 2020 om 18:37

Bayern München huurt Philippe Coutinho dit seizoen van Barcelona, maar de Duitse grootmacht lijkt niet van plan om de spelmaker definitief over te nemen. Aangezien er in het Camp Nou ook geen plek is voor Coutinho moet hij voor aankomend seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever en volgens Sport dient zich in Engeland een onverwachte kandidaat aan. Leicester City zou namelijk inzetten op een ambitieuze deal om de Braziliaan naar het King Power Stadium te halen.

Hoe het door de uitbraak van het coronavirus lamgelegde Premier League-seizoen precies afgerond zal worden is nog niet bekend, maar Leicester speelt door zijn huidige derde plek in de aankomende voetbaljaargang normaal gesproken in de Champions League. The Foxes zijn daarom volgens de Catalaanse sportkrant op zoek naar 'luxeversterkingen' en hebben zodoende hun oog laten vallen op Coutinho.

Manager Brendan Rodgers kent de aanvallend ingestelde middenvelder nog van hun gezamenlijke tijd bij Liverpool en de oefenmeester onderhoudt een goede band met Coutinho. Leicester houdt bovendien rekening met het vertrek van James Maddison, die voor de uitbraak van de crisis voor een bedrag van om en nabij de negentig miljoen euro op weg leek naar Manchester United. Als Maddison inderdaad verkocht wordt, kan de club een deel van zijn transfersom gebruiken om Coutinho binnen te hengelen.

Sport spreekt van een huurdeal met optie tot koop, waar in eerste instantie dertig miljoen mee gemoeid zou zijn. Of Coutinho zelf openstaat voor een transfer naar Leicester is overigens nog niet duidelijk. De duurste aankoop aller tijden van Barcelona zou wel zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar de Premier League, wat in het voordeel van de subtopper spreekt. Zijn oude club Liverpool lijkt bovendien geen belangstelling te hebben, al wordt Chelsea nog wel altijd als optie genoemd. The Blues zetten naar verluidt eveneens in op een initiële huurdeal, terwijl Barcelona hem liever direct van de hand wil doen.

Meer nieuws
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
15
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
22
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
arsenal890
 
5
31 maart 2020 om 18:42
Ik neem aan dat coutinho dit niks vind. Kan echt wel hoger dan leicester. Desondanks vind ik het wel goed dat leicester de ambitie heeft om door te pakken.
 
Schams1
 
25
31 maart 2020 om 18:47
Ik weet niet zeker of hij nou echt hoger kan dan Leicester. De top van Duitsland en Spanje wilt hem niet. Dan blijven Psg, Inter of de PL over. Maar ik denk niet dat PSG zit te wachten op Coutinho, die hebben aanvallend al genoeg kwaliteit. Inter heeft Eriksen al gehaald dus dan blijft alleen de PL over. Liverpool en City willen hem niet en de rest is niet per se beter dan Leicester. Daarnaast gaat Leicester volgend jaar CL spelen wat een pluspunt is en kan hij weer spelen onder zijn oude coach.
 
Zermatt_Person
 
6
31 maart 2020 om 18:49
Ook clubs als Leicester City kunnen tegenwoordig hoge salarissen betalen. Bovendien speelt Leicester City CL, dus dat kan het aantrekkelijk maken voor spelers als Coutinho om die kant op de gaan. Een nadeel is wel dat er met Maddison een dezelfde type rondloopt als Coutinho. Eventueel zouden ze Maddison kunnen verkopen om plek te creƫren voor Coutinho op de nummer 10 positie bij Leicester.
 
Wagwan
 
7
31 maart 2020 om 18:52
Dit is wel echt een enge team zeg... Een klassevervanger voor Evans en een goeie rechtsbuiten en Leicester gaat de komende jaren echt de top bestormen. Prachtig beleid van de club!
 
De Spreekwoord
 
7
31 maart 2020 om 18:57
Ik heb op dit moment liever Madison dan Coutinho. Coutinho heeft misschien nog steeds wel de potentie, maar iemand die al zo lang onder z'n niveau speelt komt vaak niet meer terug op z'n top. Kijk naar Torres bijvoorbeeld. Ik denk overigens wel dat zij samen zouden kunnen spelen. Coutinho is echt een 10, Madison meer een 6 of 8.
 
El_Guaje7
 
2
31 maart 2020 om 19:01
Coutinho krijgt 12 miljoen per jaar betwijfel echt of Leicester dat kan betalen zelfs de grote sterren van Liverpool verdienen dat niet.
 
Schams1
 
8
31 maart 2020 om 18:43
Dit zou echt een perfecte aankoop zijn voor Leicester. Een speler die het in zich heeft om een topniveau te behalen en bepalend te zijn, en Coutinho heeft zich al bewezen in de PL. Ik weet niet of hij echt oren heeft om naar Leicester te gaan maar ik denk dat Rodgers wel een belangrijke rol zal gaan spelen.
 
Zermatt_Person
 
6
31 maart 2020 om 18:53
1 minpunt is echter wel Maddison. Maddison en Coutinho zijn spelers die beiden graag beslissende nummer 10 rol willen krijgen en dat ook wel moeten, vanwege hun hoge rendement. Leicester zou Maddison dan eigenlijk moeten verkopen om ruimte te maken voor komst van Coutinho. Coutinho zou ook nog eens niet goedkoop zijn en rond 100 miljoen kosten. Ik denk dat Maddison verkopen wel lastig kan worden, nu Man Utd B. Fernandez heeft gekocht en dus ook niet echt meer nodig hebben. Of ze moeten B. Fernandez als controleur willen gaan gebruiken.
 
Schams1
 
3
31 maart 2020 om 18:56
Je hebt gelijk, voordat Bruno naar United ging werd Maddison nog wel vaak gelinkt aan United maar nu is dat ook wel afgelopen. Heb ook gehoord dat Maddison een nieuw contract zal gaan tekenen bij Leicester. Dan is Coutinho eigenlijk overbodig. Maar ik denk niet dat Coutinho 100 mil gaat kosten. Niemand gaat dat op tafel leggen voor hem dus Barca zal waarschijnlijk genoegen moeten nemen met minder.
 
Lierse1997
 
13
31 maart 2020 om 19:08
Maar waarom zou je Maddison omruilen voor Coutinho? Maddison is een stuk jonger, Engels, verdient waarschijnlijk 1/4de van Coutinho en heeft al bewezen te kunnen presteren bij Leicester. Waarom je dat allemaal zou omruilen voor een speler die ouder is, waarschijnlijk meer kost dan je voor Maddison krijgt en al een tijdje onder zijn niveau speelt, is me niet meteen duidelijk.
 
Wagwan
 
10
31 maart 2020 om 18:43
Zou eigenlijk ideaal zijn voor Coutinho. De grote man bij Leicester, omringd door goede spelers, geniet het vertrouwen van de manager en gaat op handen gedragen worden door de fans. Bovendien heeft Leicester al een goede basis om uit te groeien tot een vaste top 5 in de competitie.
 
HamzaCelik23
 
1
31 maart 2020 om 18:50
Iemand die weet waarom ik bij geen enkele post de poll te zien krijg? Opnieuw opstarten of de app opnieuw downloaden helpt niet.Edit : een ban gekregen door deze comment, wat een reden vz!
 
Zermatt_Person
 
7
31 maart 2020 om 18:56
Ik zie hem ook niet op de voetbalzone app. Ik zie dan soms half de poll en kan ik niet verder naar beneden scrollen om alsnog de poll helemaal te zien. Dan zie je bijvoorbeeld als de optie "ja" en geen "nee". Enorm irritant.
 
Gerrald
 
0
31 maart 2020 om 19:58
@wagwan, idd, Leicester gaat zeker sterker worden met hem, ik zou dat wel willen zien.