Romelu Lukaku haalt snoeihard uit: 'F*ck jullie met jullie hashtags'
Maandag, 20 december 2021 om 06:47

Romelu Lukaku heeft via Instagram gereageerd op de gebeurtenissen rond het duel tussen Club Brugge en Anderlecht (2-2) van zondagmiddag. Een deel van de supporters van Club maakte gedurende de wedstrijd racistische geluiden jegens enkele spelers en leden van de technische staf van Anderlecht, onder wie trainer Vincent Kompany. Lukaku richt zich via Instagram tot de Belgische Jupiler Pro League.

"Ik hoop dat jullie nu wel eens in actie schieten", zo richt Lukaku zijn bericht op de organisatie van de Belgische competitie. "Dat een icoon als Vincent Kompany wordt uitgescholden voor zijn huidskleur… Genoeg is genoeg! F*ck jullie met jullie hashtags, onderneem nu eens echt actie… This is some BS!!!" Daarmee gebruikt de spits van Chelsea een afkorting voor het woord bullshit.

Ook Noa Lang sprak zich zondagavond via Instagram al uit tegen zijn eigen supporters. "NO TO RACISM!!!! SCHAAM JULLIE", schreef de 22-jarige aanvaller bij een foto van Eleven Sports. De zender deelt daarop een quote van Kompany na afloop van de wedstrijd. "Ik ga verslagen en teleurgesteld naar huis. Mijn staf en mijn spelers werden gedurende de hele wedstrijd racistisch bejegend." Kompany voegde daar voor de camera nog toe 'gedegouteerd' (vol walging, red.) over te zijn.

"Mijn staf, spelers en ik zijn de hele wedstrijd uitgescholden geweest. Bruine aap en wat dan ook. Dat zijn dingen, ik heb het er moeilijk mee. Dus ik wil nu even samengaan met mijn staf. Er mag altijd iets ludieks worden verteld enzo. Het is ook niet gemakkelijk op andere voetbalvelden, dus het is geen probleem", gaf Kompany te kennen. "Ik wil niet in een soort van conflictstatus terechtkomen zo van 'Brugge dit of Brugge dat'. Ik voel het nu eenmaal zo aan en ik wil gewoon naar huis. Even rusten en naar huis. En met de mensen die belangrijk zijn voor mij de tijd doorbrengen."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
11
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
DRL80
 
43
20 december 2021 om 07:06
Goede teksten van Lukaku en Lang. Zeer moeilijk dit probleem op te lossen helaas maar echte actie is zeker nodig.
 
RyanBabel8
 
20
20 december 2021 om 09:01
Dat vraag ik me oprecht af of het moeilijk op te lossen is. De tijd die je steekt in het verzinnen van lompe campagnes kun je namelijk ook steken in iets harder optreden.
 
THenry_228
 
8
20 december 2021 om 09:19
Tja, zoals Ryan Babel8 aangeeft... misschien iets minder 'hashtag dit' of 'hashtag dat' en welke andere holle spreuken voor de buhne waarmee ze ook naar buiten komen. En daarwerkelijk eens keihard optreden tegen dit soort randdebielen.
 
GunneRo
 
7
20 december 2021 om 10:14
Ik zeg niet dat het allemaal goed gaat in Engeland. Maar daar treden ze wel hard op tegen geweld en racisme. Het geweld is drastisch afgenomen dankzij streng toezicht en harde straffen. Ook racisme wordt op die manier aangepakt, je komt geen enkel stadion meer in als je hierop wordt betrapt. Daarmee pak je supporters op de juiste manier aan. Al blijft het toezicht hierop moeilijk uitvoerbaar. Je mag trouwens ook meer verantwoordelijkheid leggen bij supportersgroepen. Haal privileges weg als zij onvoldoende optreden tegen hun eigen kern.
 
DRL80
 
0
20 december 2021 om 19:59
Ik bedoel dat je die achterlijke manier van denken niet zomaar vernietigd hebt. Ja, je kan hele vakken (seizoenkaarthouders) schorsen als er ook maar 1 iemand uit dat desbetreffende vak wat roept, of meer van dat soort rigoreuze methodes. Maar of dat wat oplost, ik ben bang van niet. Het probleem in de stadions los je misschien zo op, want sociale controle maar daarbuiten op het internet en dergelijke.. Het probleem verschuift, al is het daar ook al aanwezig. Er zijn helaas mensen, en niet alleen blanke mensen, die racistisch en discriminerend zijn. Ik zou het graag opgelost zien, ben ook zeker van mening dat er actie ondernomen dient te worden maar ben bang dat het niet op te lossen valt. Maar hoop van wel natuurlijk.
 
CMG-
 
23
20 december 2021 om 07:35
Lekker duidelijk van Lukaku en Lang. Die Lang zoekt ook alles om maar een beetje aandacht te krijgen hé, wat een bizar jongen is dat. Hapt naar alles. Snap dat dit vervelend is, maar houd je ff lekker alleen bezig met het spelletje en niet om de onzin eromheen.. en al zeker niet wanneer je de afgelopen tijd met alles en iedereen botst. Lukaku, tja.. hij heeft zeker gelijk. Maar wat is de oplossing dan? Het is een samenleving probleem dat groter is dan Pro League of voetbal ooit zal zijn. Moet allemaal vanaf kleins al af aan beginnen. Laten we beginnen op scholen, opvoeding etc..
 
Lierse1997
 
243
20 december 2021 om 07:57
Knap dat je het toch nog kunt omdraaien naar iets negatiefs bij Lang. En de pro league zou eens kunnen beginnen met harde sancties uitdelen.
 
Ajax/barca2014
 
23
20 december 2021 om 08:17
Beter dood dan Sporting …, aldus Noa Lang. Natuurlijk kan je dat in scharen onder donkere voetbalhumor, maar kennelijk zijn er echt Joodse mensen die daar wel wakker van liggen en zich zo gediscrimineerd voelen. Is dat dan anders? Ik vind het hele racismedebat sowieso iets dat een beetje aan het doorslaan is. Is er nu sprake van systematisch racisme omdat supporters van Brugge in een klassieker uit frustratie de kleur van de coach benadrukken? Is het minder erg als Walen Vlamingen uitschelden, of juist andersom? Triest natuurlijk dat er racisme is, maar dat link ik eerder aan de geestelijke gezondheid van bepaalde individuen. Ik weiger namelijk te geloven dat onze hele maatschappij gecorrumpeerd is door racisme. Iets wat bepaalde types ons wel willen wijs maken.
 
Lierse1997
 
82
20 december 2021 om 08:30
Ja dat is anders. Als je het verschil niet ziet tussen een voetballer die na de titel te winnen een inderdaad niet al te gepast supporterslied zingt of iemand die rechtstreeks naar een medemens “bruine aap” roept dan wordt het moeilijk. En racisme, of het niet erg vinden van racisme, is zeker een probleem in België en Nederland. Dat bewijzen de verkiezingen al jaren.
 
THenry_228
 
13
20 december 2021 om 09:22
@ajax/barca: ach, en toen een dronken Jan Vertonghen Feyenoord spelers en supporters uitmaakte voor `kakkerlakken` was het natuurlijk geweldig? Of betrof het toen ook gewoon een jonge speler die, in een dronken bui, zich net wat teveel liet meeslepen in zijn emoties? Maar Jantje was op dat moment een Ajax speler, en dan zullen er wel andere maatstaven gelden zeker? Wanneer Brugge supporters rechtstreeks tegen Kompany `bruine aap` zeggen, dan spreken we toch van racisme en gaan we ons toch niet meer verschuilen achter `het racisme debat is aan het doorslaan`? En uiteraard is niet elke Vlaming een racist, verre van. En het heeft geen zin te veralgemenen, wat niemand van ons doet. Maar de schuldigen mogen toch gestraft worden? En liefst, zo hard mogelijk.
 
nederland79
 
2
20 december 2021 om 09:25
@CMG- het kan wel een probleem van de hele samenleving zijn, maar dat is geen reden om het uit de voetbalstadions te weren. Gewoon in het vak waar het gebeurt de daders laten aanwijzen door de rest. Willen ze dit niet? Hele vak leeg. Volgende x weer hetzelfde. En anders het vak maar een paar wedstrijden leeg laten. Maar als er 5.000 man in zo'n vak zitten, zitten er echt geen 5.000 te roepen. Laat ze elkaar maar aanwijzen en anders gewoon allemaal naar huis. Zodra de rest van het publiek die idioten als paria gaat zien, ben je een stuk verder. Het zal ze namelijk echt een worst zijn wat Lang of Lukaku op internet er over zegt.
 
TakeMeHome
 
11
20 december 2021 om 11:13
Hé!? Hoe durf je Lang nog in ‘t slecht daglicht neer te zetten. Ja heeft zijn momenten dat je denk, kerel, totaal niet nodig. Maar wat jij nu doet is al helemaal krom!
 
Sir Paul
 
9
20 december 2021 om 07:39
Racisme is iets onderontwikkelds. Ik kijk Game of Thrones en dan zie je die primitieve gedachtengangen ook. Goed gesproken van Lukaku en Lang.
 
Massive
 
107
20 december 2021 om 07:57
Je realiseert je dat game of thrones geen docu is?
 
Sir Paul
 
9
20 december 2021 om 08:51
Hahaha wat is dit voor rare vraag? De serie geeft DEELS een inkijk hoe t er vroeger aan toe ging. Zoals de hutu s en tutti s relatief kort geleden. Wij-zij denken ellende. Primitieve shit. Hoe jij op een documentaire komt is mij een raadsel maar gezien je duimpjes omhoog zal ik iets over het hoofd zien.
 
Lierse1997
 
23
20 december 2021 om 09:02
Je bevestigt zijn punt. Een volledige fantasyreeks geeft echt niet weer hoe het er vroeger aan toeging. Maar omdat game of thrones een beetje in een middeleeuws-achtingen setting is, zien mensen dat over het hoofd.
 
Bongiorno
 
7
20 december 2021 om 09:09
Je zegt 'vroeger' maar je noemt game of thrones, een volledig fictieve serie. Daardoor sta je een beetje voor aap. Alsof je game of thrones nodig hebt voor voorbeelden van racisme, die er werkelijk overal in de samenleving zijn.
 
Sir Paul
 
1
20 december 2021 om 10:05
Volledig fictie zeker niet. Stam tegen stam. Zo ging het vroeger en in donker Afrika er soms nog steeds wel aan aan toe. Hakbijlen, speren. Uiteraard zijn er betere voorbeelden, maar ik kijk die serie momenteel en dat primitieve van dat BIJVOORBEELD alle Wildlingen hetzelfde zijn etc is ook hoe racisme werkt. Het over 1 kam scheren van De "anderen " deugen niet etcVerder prima dat ik voor aap sta. Leerzaam enerzijds. Prettige dag iedereen!!
 
Barmitswa
 
7
20 december 2021 om 10:26
dat tribale zit gewoon sinds jaar en dag ingebakken bij de mens hoor en is niet iets enkel uit het verleden. wat denk je dat voetbal is? dat is puur tribaal mijn stam tegen hun stam, maar enkel via het spel in plaats van speren en hakbijlen. je moet trouwens niet heel ver terug gaan in de geschiedenis of naar afrika gaan om voorbeelden te vinden van hoe dit wij-zij verhaal compleet uit de hand loopt. in de balkan kennen ze er ook wat van, en daar is het momenteel terug enorm aan het rommelen. wordt onderbelicht in de westerse media, maar geloof mij dat daar een vat buskruit is aangestoken,klaar om te ontploffen. de mens zal altijd op een of andere manier ene wij-zij verhaal creeren, vandaar zaken als discriminatie ook gewoon altijd zullen bestaan.is het niet op huidskleur dan zal het wel om iets anders zijn. zo zit de mensensoort gewoon al 50.000 jaar in mekaar. en ik vind het mooi dat mensen initiatieven willen nemen etc, maar je veranderd niet structureel een soort zomaar ff op een paar generatie, laat staan een jaar
 
Massive
 
0
20 december 2021 om 13:53
George R R Martin heeft zich door veel/onder andere middeleeuwse gebeurtenissen laten inspireren. Vooral in zijn boeken wordt dit dieper uitgewerkt. Waar jij over praat is simpel tribalisme.
 
Lierse1997
 
1
20 december 2021 om 14:29
De rozenoorlog was blijkbaar een van zijn inspiratiebronnen. Sowieso zijn er geweldige televisieformats uit de grond te stampen over gebeurtenissen uit de middeleeuwen en zeker de nieuwe tijd. Persoonlijk wacht ik al jaren op een serie over de drie Hendrikenoorlog.
 
Barmitswa
 
1
20 december 2021 om 15:09
@ Lierse1997 ah een man kent zijn geschiedenis, zeer mooi geschiedenis zit gewoon vol mega interessante verhalen, ik vind het persoonlijk dan ook zo jammer dat hollywood met plezier honderden miljoen dollars investeert in het herkauwen,uitmelken of blijvne herhalen van verhalen. terwijl eer zoveel epische verhalen vol spaninng nen intriges nog onverteld zijn. mijn persoonlijke droom is een big budget serie over de punische oorlogen, dat is zoveel epicness bij mekaar dat het moeilijk voor te stellen is, alle nal hannibal die de alpen overstekt op olifanten zou je een seizoen mee kunnen vullen
 
Lierse1997
 
1
20 december 2021 om 20:17
Gewoon een serie van 58 seizoenen over de ontwikkelingen in het Romeinse rijk maken. Beginnen bij romulus en Remus, dan via numa pompilius naar de wet van de twaalf tafelen, de hoge republiek met al zijn oorlogen tegen de alles en iedereen in Italië en het middellandse-zeegebied, de neergang van de republiek met figuren als de Gracchen, marius en Sulla, de kwestie Caesar, de begin van het principaat en de neergang van het principaat dat dan lekker kan stoppen bij Romulus Augustulus. Ik zou alleszins kijken. Want bijvoorbeeld Rome vond ik ook wel een leuke serie die jammer genoeg na twee seizoenen gestopt is. En op zich is het gewoon game of thrones, je kan er zelfs magie in stoppen bij de ontstaansgeschiedenis, zij het zonder draken.
 
Alkmaar54
 
18
20 december 2021 om 09:05
Ja herkenbaar. Ik zag laatst de Terminator en de wijze waarop mensen daar met elkaar omgingen was exemplarisch. Treurig hoe voetbalsupporters het steeds maar weer nodig hebben om elkaar te beschimpen. Of het nu over de moeder van Wijndal, de vrouw van Van Gaal, de huidskleur van Kompany gaat. Alles om de tegenstander maar te kunnen kwetsen.
 
Reuser5
 
34
20 december 2021 om 08:00
In de 3. Bundesliga werd gisteren de wedstrijd Duisburg-Osnabrück in de eerste helft definitief gestaakt nadat 1 persoon een donkere speler van Osnabrück die een corner wilde nemen racistisch bejegende. Ondanks dat de racist van de tribune verwijderd werd, besloten ze gezamenlijk niet verder te spelen; goed statement.
 
Reuser5
 
11
20 december 2021 om 08:04
Voor de mensen die Duits kunnen: zoek op Youtube eens naar de persconferentie ‘Hat nirgendwo etwas zu suchen ‘. Goede teksten van beide voorzitters.
 
Musi26
 
1
20 december 2021 om 19:00
Heel, maar ook heel slecht statement. Ik zie dit namelijk als iedereen straffen voor iets wat 1 persoon heeft gedaan.
 
OmarMendez
 
5
20 december 2021 om 08:01
stadionverbod voor levenslang ..Elke wedstrijd ff melden waar je bent en wat je gaat doen op de dag .Dit moet ophouden !!! Supporters moeten weten dat er consequenties zijn voor zulke gedrag
 
gomes1psv
 
9
20 december 2021 om 09:17
Mooi hoe Noa Lang zich uitspreekt tegen racisme. Maar geen problemen heeft om bij het eerste het beste antisemitische lied dat de Brugge-fans willen horen erop los zingt alsof-ie Wolter Kroes is. Zou hij dan toch de vermogens hebben om van daarvan geleerd te hebben? Of is-ie door bovengenoemd incident eerder geraakt omdat-ie zelf half Surinaams is? Hoop het eerste...
 
AjaxCunian
 
26
20 december 2021 om 09:22
Je weet zelf ook dat de vergelijking kant noch wal raakt.
 
gomes1psv
 
4
20 december 2021 om 09:34
Want? Wat Lang zelf deed heeft niets met discriminatie/antisemitisme te maken?
 
AjaxCunian
 
11
20 december 2021 om 09:45
Nouja niets zal ik niet willen zeggen, maar dat Joden als een geuzennaampje zou dan moeten stoppen, ook bij mijn eigen club want dit soort dingen komen daar van. Of hij nou specifiek de Joodse demografie wilde kwetsen, denk ik zeker niet.
 
Lierse1997
 
8
20 december 2021 om 09:46
Gedeeltelijk. Maar laten we niet doen alsof het te vergelijken is met iemand die naast je staat “bruine aap” te noemen.
 
DNSDKR
 
20
20 december 2021 om 09:24
Maar wat zeg jij nu eigenlijk? Omdat Lang zich eerder heeft laten gaan, mag hij nu zijn eigen supporters niet aanspreken op het feit dat zij "bruine app" tegen de tegenstander roepen? Dat hij het maar moet negeren? Alsof het niet gebeurd is? Het is, in alle gevallen, gewoon goed dat een speler zijn eigen supporters oproept te kappen met racistische uitlatingen. Punt! Uitroepteken!
 
gomes1psv
 
3
20 december 2021 om 09:33
Nee, mijn punt is dat ik hoop dat hij dit niet (slechts) vanuit persoonlijke motieven nu gekrenkt is. Ook het grotere plaatje ziet en daarmee de dynamiek die zijn eigen teksten over 'Sporting-Joden' nu begrijpt.
 
MCFC1982
 
7
20 december 2021 om 09:31
De brugge fans zijn niet slim genoeg omdat te beseffen. En ze roepen maar wat, ze hebben niet voor niks de bijnaam "de boeren" dus dat zegt alles. Toch drozvig dat je dat moet dozn bij kompany. En terwijl er zelf afrikaanse of allochtone spelers daar zelf voetballen. Maar ja brugge is en blijft een zielig clubje.
 
Bon Jovi
 
1
20 december 2021 om 10:47
Zegt de hyperintelligente Antwerp supporter waar er potvolkoffie rollators door de lucht vliegen en waar zelfs mindervaliden en kinderen niet veilig zijn. De burgemeester noch de 4ee scheidsrechter hebben iets gehoord en zaten beiden/stonden vlak bij Kompany, dus het zullen enkelingen zijn geweest. Generaliseren is nogal dom.
 
THenry_228
 
2
20 december 2021 om 11:41
Je lijkt nu ook wel te generaliseren hoor.. Het is toch niet omdat 1 supporter van Antwerp met een rollator gooit, dat elke Antwerp supporter dat doet of elke Antwerp supporter een idioot is? En eerlijk, het is in elk stadion elke week wel iets... racisme, dingen op het veld gooien, schelden, het veld betreden,... Het is beschamend hoe sommige voetbalsupporters zich de laatste tijd gedragen. Het lijkt wel het nieuwe normaal om amok te maken ipv gewoon naar het voetbal te kijken. Plaatsvervangende schaamte heb ik er van. Hoe primitief kan je u gedragen, en dat omwille van een spel? Een spel he! Hoog tijd voor de volgende stappen: Stap 1: verplicht camera's in ELK stadion waarme ELKE supporter geidentificeerd kan worden. Stap 2: de schuldigen kei- en keihard straffen met torenhoge boetes en levenslang stadionverbod. In onze huidige maatschappij moet dat toch perfect mogelijk zijn?
 
Bon Jovi
 
2
20 december 2021 om 14:19
"Je lijkt nu ook wel te generaliseren hoor."Nou, nee. Ik verwijs gewoon naar een heel recent voorval... en generaliseer nergens. Ik geef gewoon aan dat Brugge fans niet allemaal slecht zijn en anderen niet allemaal goed. Deze clown stelt alles zwart wit voor.Ja, dat zeg ik ook al lang. Camera's, monsterboetes, stadionverboden, eventueel celstraffen. Simpel.
 
VoetbalHumor
 
2
20 december 2021 om 10:34
Walgelijk teksten natuurlijk, goed dat spelers hier een tegengeluid voor laten horen
 
GLENNN
 
1
20 december 2021 om 10:35
Kijk, veel wordt tegenwoordig als racisme gezien. En zeker, hier was er wel degelijk sprake van en dat hoort en mag niet. Ik vind de statements van Lukaku en Lang ontzettend goed. Echter ben ik het er ook mee eens dat er tegenwoordig wel heel erg snel en vaak de racisme kaart wordt getrokken. Specifiek dit geval, volledig mee eens. En ik zou het liefst die idioten ook zo hard mogelijk aanpakken, maar vaak is dat ook nog ''lastig'' doordat zij bijvoorbeeld ''goed gekleed'' zijn zodat ze onherkenbaar zijn en noem maar op.