Romelu Lukaku 'respectloos': 'Daar heb ik problemen mee'
Donderdag, 18 oktober 2018 om 13:52

Romelu Lukaku gaf onlangs in een vraaggesprek met La Gazzetta dello Sport aan dat hij openstaat voor een stap naar de Serie A. Het antwoord van de spits van Manchester United valt niet goed bij Gary Pallister, oud-verdediger van the Red Devils. Pallister vindt de uitlatingen van Lukaku respectloos tegenover zijn werkgever.

Lukaku zei dat hij bijvoorbeeld wel oren had naar Juventus. "Juve is bezig aan een geweldig project en ze blijven maar doorgaan. Ieder jaar proberen ze weer sterker te worden. Juventus hoort zonder twijfel bij de twee of drie beste teams van Europa. Ze hebben een geweldige coach op de bank zitten en buitengewone spelers in elke linie van het elftal", zo zei de Belg eerder.

Pallister kan de opmerkingen van Lukaku niet waarderen. "Het is respectloos als je over andere clubs gaat praten als je nog onder contract staat bij een club", zegt de Engelsman in gesprek met 888sport. "Als je dat in je gedachte hebt: geen probleem. Maar om het uit te spreken en in de krant te doen belanden?! Daar heb ik problemen mee."

De oud-stopper wijst onder meer naar de slechte situatie waarin de Engelse grootmacht momenteel verkeert. "Op het moment dat een club hevig onder druk staat, zegt de topscorer dat hij het wel ziet zitten om naar het buitenland te gaan. Dat is wat er hier is gebeurd. Dat is niet het ideale scenario", besluit Pallister.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
1
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
1
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
FutureBoss
 
45
18 oktober 2018 om 14:13
Wat een onzin weer. Lukaku is werknemer van United. Dat maakt hem geen eigendom van United. Zijn contract loopt op een bepaalde periode ook gewoon af, en in de huidige situatie kan je ervan uitgaan dat Lukaku naar een andere werkgever zal verkassen. Logisch toch. Hoezo zou hij niet de ambitie mogen uitspreken om ooit, eventueel na afloop van zijn contract in een andere omgeving te mogen werken?
 
majido
 
12
18 oktober 2018 om 14:20
Je hebt 100 procent gelijk! Wat een onzin dit! Gebeurt iedere dag wél. Dat iemand een compliment geeft over een andere speler of team
 
SlaatjeV
 
5
18 oktober 2018 om 17:06
Ben benieuwd of deze meneer ook zo reageerde toen Hazard aangaf graag naar Real te willen.
 
Nammak
 
19
18 oktober 2018 om 14:23
Mag hij best uitspreken, maar Meneer Lukaku kan de absolute top nooit aan, een Juventus moet hoger mikken dan Lukaku en een spits zoeken met techniek en die het ook tegen de ‘grote’ laat zien.
 
Miccoli
 
29
18 oktober 2018 om 14:46
Als pure afmaker en target man is hij toch geweldig? Een Luca Toni heeft het ook geschopt tot Bayern Munchen en 'pipo' Inzaghi heeft het bij meerdere top clubs laten zien. Lukaku is echt een beest en ik zie hem wel slagen mocht hij naar Juventus vertrekken.
 
BlackMambaTR
 
21
18 oktober 2018 om 14:55
Lukaku is juist perfect voor Juve. Een super sterke targetman naast CR7 die een gat trekt voor Ronniet. Alle luchtduels aangaat en de bal vasthoudt bij de counter. Lukaku is verder een klinische afmaker en kan met aanvoer van dybala, ronaldo zeker 20+ goals maken in Italie. Ook is Lukaku qua mentaliteit een speler die goed in de Juve cultuur past. Win win eigenlijk behalve het feit dat United hem nooit laat gaan voor onder de 120 miljoen en Juve dit geld nooit gaat betalen
 
Niek83
 
3
18 oktober 2018 om 17:28
Precies. En een club mag toch ook gewoon flirten met andere spitsen!
 
KeyboardHeld
 
0
18 oktober 2018 om 17:55
Zit hem meer in dat zo je betrokkenheid of inzet richting je huidige werkgever in twijfel getrokken kan worden. Al beloof je 100% te geven, als je uitspreekt ergens anders... bij een Europese concurrent... te willen spelen dan komt dat niet handig over.
 
SneekPSV
 
18
18 oktober 2018 om 14:16
Sommige spelers van ManU zijn gewoon hélemaal klaar met Mourinho. Ze willen maar wat graag weg. Er is duidelijk muiterij bezig in de spelersgroep. Een simpel gevolg van slecht leiderschap van het bestuur en een trainer die het respect totaal heeft verloren van de spelers.
 
keepertje410
 
2
18 oktober 2018 om 14:34
Vrij logisch gezien hoe het er aan toe gaat bij Manu. Het lijkt er al een tijd op klappen te staan, dit gevoel is eigenlijk sinds de sir weg is. De oplossing is denk ik een man met een visie wel een visie die op het spel maken gebaseerd is,
 
Perugia
 
18
18 oktober 2018 om 14:36
Er zal hem vast wat vragen zijn gesteld of hij ooit in de Serie A zou willen spelen en wat hij van Juventus vind. Hij kan moeilijk zeggen dat hij liever niet in de Serie A wilt spelen en dat hij Juventus maar niks vind. Lukaku was vast gewoon beleefd en vriendelijk naar de interviewer. Desalniettemin is Juventus nu simpelweg een stapje hogerop. Een interesse is logisch zoals vele andere topspelers die ook hebben.
 
Buitenspelgoal
 
2
18 oktober 2018 om 14:39
Lijkt me sterk dat Juventus hem wil hebben. Ik vind het persoonlijk maar een zeer beperkte spits. Tenzij Juventus bereid is het team om hem heen te bouwen is het weinig.
 
Leicester
 
5
18 oktober 2018 om 16:22
Heerlijk hè. Lukaku spreekt zijn bewondering uit op de manier waarop Juventus de laatste jaren aan het bouwen is, iets bij Utd. precies niet het geval is. Pallister reageert echt weer als een kip zonder kop. Lukaku geeft gewoon een analyse.
 
AlexDelPiero10
 
2
18 oktober 2018 om 16:57
Niet nodig bij Juve, zie dan veel liever een balvaste topspits komen, iemand met echt veel techniek, geen Lukaku.
 
Tuskii
 
5
18 oktober 2018 om 16:59
Urgh zo blij dat niet het enige meer wat we horen van spelers die politiek correcte bullsh*t is “oh wat hou ik van deze club, ik wil hier voor altijd spelen en ben verliefd op elke supporter.”. Wie gelooft die dingen zelf, Lukaku vertelt wat hij oprecht vind over een andere club... toch niks mis mee zolang hij als ze met united tegen juve spelen ze maar niet in z’n eigen doel begint te trappen
 
theo uphus
 
0
18 oktober 2018 om 17:52
Ik lees in een week tijd dat Mourinho zelf namen van verdedigers van Inter, AC Milan, Fiorentina en Bournemouth heeft genoemd. Die wil hij graag halen. En dat mag dan wel van Pallister ? Hoeveel boter kan een hoofd verdragen ?
 
Thamike
 
0
18 oktober 2018 om 18:15
Dat is toch echt heel wat anders? Als jij als speler van United zegt wel oren te hebben naar een overstap richting Juve is niet netjes richting je huidige club, medespelers en supporters. Zorgt namelijk voor onrust en laat zien dat je met andere zaken bezig bent dan je eigen club. Wat heeft het voor nut als je nog speelt en onder contract staat bij je huidige club. Mocht geen club hebben is dat wat anders en misschien zelfs nog als je niet speelt. Dat Mourinho een lijst van spelers heeft van andere clubs is echt heel wat anders. Lijkt wel of bij iedereen enig moreel besef ver te zoeken is.
 
Marchello020
 
0
18 oktober 2018 om 18:25
Spelers die niet of slecht presteren moeten niet over andere clubs praten En ik kan me Gary Pallister nu echt niet herinneren, al heeft hij meer dan 300 wedstrijden voor United gespeeld Het valt wel op dat alle ex-spelers van United van stal worden gehaald om iets over dit elftal te roepen, en dan vaak vernietigend Het zal er wel bij horen, als United slecht presteert wordt van binnen uit en van buiten af druk gezet Dat hoort er blijkbaar bij, bij zo'n grote club Mourinho ontslaan: ik weet niet wat je er mee opschiet Het kost je 10 miljoen op zeker, en wie ga je er voor terugnemen? Ik kan zo niet even een naam bedenken, ja, heel misschien Zidane Er is geen voetballer die geen respect zal hebben voor die man
 
JJUnited
 
0
18 oktober 2018 om 18:41
Ik zie het probleem niet? Als een Griezmann zegt dat hij bij Chelsea wil spelen wordt er geen probleem gemaakt, waarom als Lukaku dat doet weer wel? Je kan je toch enigzins voorstellen dat vooral aanvallend ingestelde spelers het niet naar hun zin hebben in dit team?
 
4Ever4Ajax
 
0
18 oktober 2018 om 18:51
Ik denk dat hij het niet kan verkroppen dat united het zo slecht doet, en dan is dit in zijn ogen pijnlijk om te horen. Slaat natuurlijk nergens op wat hij zegt, lukaku kan en mag dit gewoon zeggen. Heeft niets met respect te maken. Ik ben ook heel benieuwd wat er met de brexit gaat gebeuren. Wordt het een “harde brexit”, dan zou het zo maar kunnen zijn dat de PL straks flink wordt verzwakt. Dan heeft deze meneer nog veel meer te klagen!
 
theo uphus
 
0
18 oktober 2018 om 18:53
Dus als ik het goed begrijp mag je als speler van United niet uitspreken dat je Juventus een mooie club vindt ? Oke. Ik wist even niet dat dat niet mag. Dan zeg je dat dus niet, laat je je contract gewoon uitlopen en ga je daarna voor nul pond van United naar Juve. Mooi niks gezegd en juridisch volkomen legaal. En de groeten aan Woodward en Mourinho.
 
VaLeN79
 
0
19 oktober 2018 om 11:57
Wat een gejank. Kopen en jatten qua talent zelf alles wat los en vast zit. Maar als iemand hun club zou verlaten dan is het huis te klein.