Romelu Lukaku werd 'knettergek': 'Ik besefte dat het mijn dag niet was'
Maandag, 31 december 2018 om 12:17

België wist op het WK in Rusland de halve finales te halen door onder meer af te rekenen met Japan in de achtste finales. De Rode Duivels produceerden bij een 0-2 achterstand een comeback van formaat via doelpunten van Jan Vertonghen, Marouane Fellaini en Nacer Chadli. Romelu Lukaku had bij het derde Belgische doelpunt in blessuretijd een bijzonder aandeel.

"Bij 0-2 dacht ik: dit is het, we gaan naar huis. Maar toen Chadli en Fellaini invielen, kreeg ik weer hoop. Ik wist dat we met hen het verschil konden maken op fysiek vlak. En wanneer Vertonghen vlak nadien ook nog eens de aansluitingstreffer maakte, had ik vertrouwen dat we zouden winnen", zegt de spits van Manchester United in een interview met RTBF.

Nadat in blessuretijd, bij een 2-2 stand, de bal bij een corner van Japan in de handen van doelman Thibaut Courtois was terechtgekomen, snelden de Belgen in rap tempo naar de andere kant van het veld. "Toen Courtois de bal had, ben ik vol naar voren gestormd en zag ik Meunier en Chadli hetzelfde doen. Ik had eerder al twee grote kansen gemist. Ik besefte dus dat het mijn dag niet was. Ik zag Nacer in mijn ooghoek lopen en wist dat hij de zestienmeter zou induiken."

"Ik was ervan overtuigd dat de verdediger sneller bij de bal zou zijn dan ik, dus ik liet de bal lopen. Vanaf dat moment werd ik knettergek", lacht Lukaku. De 25-jarige Belg vond zijn ploeggenoot Eden Hazard een uitblinker op het WK. "In de afgelopen jaren hebben Eden en ik een belangrijke rol gespeeld in het team. We hebben een manier gevonden om samen te spelen. Dat is echt een voordeel voor deze hele ploeg."

31 december 2018 om 12:39
Was inderdaad heel knullig van de Japanners. Ben je gemiddeld een stuk kleiner (mag ik dit wel zeggen ivm de racismekaart?) en neem je zo'n corner. De Belgen waren die wedstrijd gewoon rijp voor de slachtbank, met nog een paar seconden moet je de wedstrijd gewoon uitspelen en gaan voor de verlenging. Dan was de gouden generatie van de Belgen helemaal afgedropen met de staart tussen de benen.

Tovenaer

21
31 december 2018 om 12:48
Mag je zeggen. Gemiddeld gezien zijn Japanners kleiner dan Belgen en is de 'Japanner' geen ras maar een ethniciteit. En inderdaad, dat was bijzonder onhandig van ze. Had het ze wel gegund, vooral Hasebe die met zijn 34 jaar zijn laatste WK heeft gespeeld.

De Spreekwoord

2
31 december 2018 om 15:34
Mag je zeggen, wel een beetje dom om te zeggen.

ArsenalFanehv

13
31 december 2018 om 12:55
Hij was echt geweldig dit WK ik heb zo erg genoten van hem en Hazard. Ik vind de kritiek die hij krijgt terecht maar hij kan zo geweldig voetballen. Explosieve speler die eigenlijk alles heeft behalve balcontrole zo nu en dan??

Betweter

3
31 december 2018 om 14:07
Nog even die wedstrijd teruggekeken. Die Japanners verliezen die wedstrijd puur en alleen op fysiek/lengte. Heel sneu. Vandaar dat Mike Havenaar zo goed was in Japan!

31 december 2018 om 14:20
Ik gunde het Japan echt in die wedstrijd, en al zeker toen ze 2-0 op voorsprong kwamen. Ze lieten knap voetbal zien en lieten de Belgen lopen achter de bal. Honda had die corner nooit zo moeten nemen, het waren de laatste seconden en dan moet je gewoon ff wachten tot de verlengingen. Maar goed. Verder over Lukaku...ja, die jongen vindt zichzelf enorm goed en ik ga niet roepen dat ie slecht is maar dat mag soms wel een toontje lager. Gezegend met een enorme fysiek lichaam, dat doet veel tegenwoordig. Ben benieuwd wat zijn rol wordt nu bij United, want ik heb het meer voor spelers als Rashford en die hoort gewoon de spits te worden van het elftal. En ik denk dat Solskjaer hetzelfde denkt.

bertdebloem

0
31 december 2018 om 15:25
Ik snapte daar echt geen snars van, Japan nam al heel de wedstrijd korte corners en uiteindelijk besluit Honda om in notabene de laatste minuut van de blessuretijd, de corner lang te nemen. België mag van geluk spreken dat de Japanners zo respectvol en sportief waren, anders zou de wedstrijd allang gespeeld zijn na de 0-2.

Millonario

0
31 december 2018 om 15:32
Het grappige is dat Honda net voor die corner een vrijetrap heeft genomen waar Courtois een goeie save voor nodig had of die bal had er zeker in gelegen. Dat is voetbal...

bertdebloem

0
31 december 2018 om 15:37
Die vrije trap moest courtois wel hebben imo, daar was geen wereldsave voor nodig. Een lange corner nemen terwijl je weet dat de Belgen zo’n 10-15cm langer zijn dan je eigen spelers slaat nergens op en al helemaal in de laatste seconden van de wedstrijd. Ze maakten het de Belgen juist erg moeilijk met al die combinaties in de kleine ruimtes.