Ron Jans: 'Ik vind het vooral heel erg jammer dat het zover heeft moeten komen'
Vrijdag, 15 juni 2018 om 11:11

Lars Veldwijk gaat mogelijk bij Sparta Rotterdam aan de slag, zo werd donderdag bekend. De 27-jarige spits mag ondanks een doorlopend contract tot medio 2020 transfervrij vertrekken bij FC Groningen. Zaakwaarnemer Patrick Poldervaart laat weten dat de overgang nog niet definitief is.

"Het is absoluut nog niet in een vergevorderd stadium, maar het klopt wij met Sparta in gesprek zijn. En inderdaad, de intentie is er om er samen uit te komen", vertelt de belangenbehartiger vrijdag in gesprek met RTV Noord. Met het naderende vertrek van Veldwijk komt er voor hem na een jaar een einde aan zijn dienstverband bij de Trots van het Noorden.

De aanvaller kwam in juli vorig jaar over van het Belgische KV Kortrijk en kan terugkijken op een weinig geslaagde periode in Groningen. Doordat hij in de wedstrijd tegen ADO Den Haag weigerde in te vallen werd hij door toenmalig trainer Ernest Faber uit de selectie gezet.

De spits kwam daarna nogmaals negatief in het nieuws toen hij zijn geslachtsdeel liet zien voor de camera van vriendin en vlogster Monica Geuze. Manager technische zaken Ron Jans had in een eerder stadium al laten weten dat Veldwijk transfervrij de club kan verlaten en vrij is om met andere clubs te praten.

"Ik vind het vooral heel erg jammer dat het zover heeft moeten komen. Toen ik een berichtje van zijn zaakwaarnemer kreeg dat Lars en Sparta met elkaar praten had ik absoluut niet zoiets van opluchting", benadrukt Jans aan de regionale omroep.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
aapie
 
11
15 juni 2018 om 11:32
Ik zou zeggen Excelsior sla zo snel mogelijk je slag nu het mogelijk nog kan! Pak lekker dat geld voor Van Duinen en met Veldwijk heb je dan weer een prima spits die de club al kent en het in het verleden heel goed heeft gedaan.
 
Dineshh9
 
3
15 juni 2018 om 13:15
Buiten de voetbalkwaliteiten om is de Veldwijk van toen niet de Veldwijk dat hij nu is. Hoewel ik hem zelf ook graag zie komen & denk dat hij zeker kan renderen binnen Excelsior, denk ik niet dat zijn gedrag/leven past binnen de cultuur dat de Haan wilt creëren (denk ik hoor) Dat is allemaal heel nuchter en beschaafd. Maar hoop wel gewoon dat hij komt. Denk dat vooral de flanken er baat bij hebben, een balvaste spits.
 
hankey
 
2
15 juni 2018 om 11:43
Beste een prima eredivisie voetballer in mijn optiek, maar iets te druk met de rode loper. Als hij met zijn lichaam gewoon keihard knokt is het een lastig te verdedigen spits.
 
gomes1psv
 
9
15 juni 2018 om 11:49
Alsof je dit niet aan voelde komen. 26 jaar, al negen vooral weinig aansprekende clubs achter zijn naam, nauwelijks meer goals en bovendien een aandachtsgeil vloggervriendinnetje dat-ie zelf wel erg interessant vindt allemaal. Als je dan aan het eind van deze rollercoaster achter je oren krabt en stelt dat 'je het jammer vindt dat het zover had moeten komen' ben je wel een tikkeltje naïef. Dat is hetzelfde als de volgende club die Michiel Krammer een zoveelste kans geeft en zegt: 'met Michiel hebben we een modelprof binnengehaald.' Ik vind dat Groningen dit scenario ook deels aan zichzelf heeft te danken. Het imago van de slimme, ambitieuze provincieclub die sinds de opening van de Euroborg nationaal en internationaal hoge ogen gooide met 'mooie' spelers is inmiddels flink verkwanseld. De huidige selectie is even smaakloos als de verzameling Mile Krstevs, Martin Drenten en Paul Mathijsjes waar de club zijn supporters in de laatste dagen van het Oosterpark mee verveelde. FC Groningen moet zijn gaan denken dat na Nevland, Suarez, Granqvist, Berg, etcetera alles in goud zou veranderen wat het aanraakte. Maar als je eenmaal afzakt naar het niveau Mitchell Schet en Antonia dan druip je op een zeker moment wel af met spelers als Lars Veldwijk... Wel jammer, want voordat Grads Fueller en Henk Veldmate hun vertrek kozen bij de FC, was Groningen wel het voorbeeld van slim transferbeleid en hoe je daar ver mee kon komen.
 
TimMatavz7
 
5
15 juni 2018 om 12:20
Als Groningen supporter is dit toch weer pijnlijk om te lezen, omdat het helemaal klopt.
 
Oilslick
 
0
15 juni 2018 om 12:33
Je hebt er kijk op gomes1psv, zeker voor een ' buitenstaander' (ga ik dan maar even vanuit) Dit is idd de spijker op z'n kop: Groningen is te lang blijven hangen in de gedachte dat pareltjes binnenhalen wel vanzelf zou blijven gaan. Zelfs met Fuehler en Veldmate zou dat nu niet meer gaan, de scouts uit heel Europa zitten nu voor de Suarez-jes van deze wereld op de tribune. Tel daarbij op dat ze de scouting ook gewoon hebben laten versloffen ipv door te professionaliseren en dit is het resultaat. Nu wordt er ingezet op jeugdopleiding, maar dat proces is nog (lang) niet voltooid en zou bovendien gecombineerd moeten worden met slimme scouting gericht op spelers met een krasje/deukje die je vervolgend kunt bijschaven of doorontwikkelen. Ik hoop vurig dat het uiteindelijk wel weer die kant opgaat, maar als ik dan zie dat innovatieve denkers er weer uitgemikt worden ten faveure van de old-boys club dan heb ik daar niet heel veel vertrouwen in
 
Razza81
 
1
15 juni 2018 om 12:23
Niet slim van Sparta. Ze kunnen beter een spits contracteren die z'n geslachtsdeel gebruikt om ballen erin te pissen, dan heb je er nog wat aan. In plaats daarvan kiest hij ervoor om m te laten zien in een treurig vlog-filmpje van z'n al even treurige aandachtsgeile vriendinnetje.
 
Bud Brocken
 
0
16 juni 2018 om 00:16
Ron is goed bezig als technisch direkteur! Ten eerste is Veldwijk een hele goede aankoop van hem, klasse spits meteen een 3 jarig contract aanbieden! Alleen by Excelsior in Jupilier geslaagd en by Zwolle een beetje! Nu weer wereldspelers aangetrokken: Mendes Moreira Keeper uit Ajax jeugd die geen contract kreeg Cassiera miskoop van Ajax Kortom lekker bezig Ron!!!