Ronald de Boer: 'Marc Overmars moet zich afvragen of hij een toevoeging is'
Donderdag, 14 januari 2021 om 19:37

Ajax doet er volgens Ronald de Boer goed aan om een rentree van Lasse Schöne in de selectie serieus te overwegen. De club maakte donderdagmiddag bekend dat de clubloze middenvelder zijn conditie voorlopig op peil houdt op De Toekomst. Van plannen tot een definitieve samenwerking is nog geen sprake, maar bij ESPN benadrukt De Boer donderdagavond het belang van een grote selectie.

Tijdens de voorbeschouwing op het duel met FC Twente zegt De Boer het logisch te vinden dat Ajax voorlopig onderdak biedt aan Schöne. De Deen speelde tussen 2012 en 2019 voor Ajax en verkaste daarna naar Genoa, dat er deze maand voor koos om het contract van Schöne te ontbinden. "Hij heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Het lijkt me niet meer dan normaal om iemand die zo gerespecteerd is erbij te halen", geeft de techniektrainer van de Ajax-jeugdopleiding aan. "Voor de trainingen is dat prima. Ze halen sowieso al vaak jongens van het tweede elftal omdat ze tijdens de training elf tegen elf willen spelen."

"Op een hoog niveau geldt: hoe breder je selectie, hoe beter voor een coach. In dat opzicht zou je zeggen: 'Haal hem erbij'. Anderzijds heb je Gravenberch, Klaassen, Ekkelenkamp, Promes...", somt De Boer op. "Ik denk dat Marc Overmars goed moet gaan kijken wat er nog gebeurt op de transfermarkt en zich moet afvragen of hij hem een goede toevoeging vindt voor op het middenveld. Qua vrije trappen denk ik dat Ajax hem zeker kan gebruiken."

De Boer geeft desondanks toe niet te verwachten dat Schöne veel aan spelen zou toekomen bij Ajax. Dat is juist zijn wens met het oog op het EK in de zomer. Via de clubkanalen van Ajax laat de vrijetrappenspecialist weten niet voor ogen te hebben hoe zijn toekomst eruitziet. "Nu ik transfervrij ben, wordt er natuurlijk wel veel gesproken en geschreven. Daar houd ik me niet mee bezig. Het komt allemaal wel goed, ik ga heus wel een club vinden."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
GJ7300
 
5
14 januari 2021 om 19:41
Ekkelenkamp, die is wel klaar onderhand. Promes en Labyad doorselecteren, zsm weg. Alvarez ook. Dan is er misschien ruimte. Maar ze blijven graag hangen he
 
joep_d
 
11
14 januari 2021 om 19:45
Doe het nou niet. Ajax heeft de laatste tijd vrij makkelijk oudere spelers gehaald, zorg dan teminste dat ze ook echt een meerwaarde hebben. Deze man is een held en verdiend altijd een warm welkom maar geen nieuw contract
 
MrKrillin
 
0
14 januari 2021 om 21:24
@joep_d zou alleen optie zijn als Alvarez weggaat. Dat hij en Taylor back-ups zijn voor Klaassen en Gravenberch.
 
Liefhebber16
 
1
14 januari 2021 om 19:58
Schone als trainer voor standaard situaties, dat lijkt mij nou een goede toevoeging voor elke technische staf. Al zijn de beste spelers niet altijd de beste trainers.
 
ViscaCatalunya
 
2
14 januari 2021 om 20:22
Ik las de titel net even anders. Maar besefte me al snel dat de Boer nooit kritiek op Ajax levert.
 
Titaantje
 
2
14 januari 2021 om 20:36
Schone, nee liever niet meer. Is echt niet beter geworden in de afgelopen twee jaar, heeft ook een half jaar nietr gespeeld. Hij is welkom voor een rol bij Ajax na zijn carriere, maar als speler vind ik hem niet meer nodig.
 
GustavoFring
 
1
14 januari 2021 om 22:31
Het hangt meer van Schone af dan van Ajax. Tegen welke prijs? Voor de sfeer en kleedkamer is het al een aanwinst. Hij moet genoegen met zijn rol.
 
Vardyparty123
 
5
15 januari 2021 om 01:47
Iedereen die vandaag de wedstrijd heeft gezien, zag dat het middenveld balans mist. Promes is geen middenvelder (iig niet genoeg met Klaassen en Graaf). Ekkelenkamp kan er niks van. En ik weet niet wat er met Klaassen is maar ik denk dat vermoeidheid wel een rol kan spelen. Ik zou lekker Schöne erbij nemen. Je zag vandaag hoe belanhrijk een invaller kan zijn. Schöne op de standaard situaties is een zekerheidje, maar ook voor de balans nog 100% een toegevoegde waarde.