Ronald de Boer niet enorm geïmponeerd na 'schitterende actie' Sam Larsson
Dinsdag, 21 januari 2020 om 20:23

Sam Larsson mag zich dinsdagavond vanaf het eerste fluitsignaal laten zien bij Feyenoord. De buitenspeler heeft in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard voor het eerst een basisplaats sinds het Europa League-duel met FC Porto (3-2 nederlaag) van 12 december. Larsson wordt door trainer Dick Advocaat beloond voor zijn goede invalbeurt in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1 zege) van zaterdag.

Larsson loste Luis Sinisterra af in minuut 64. De meest opvallende actie van de Zweed was enkele minuten na zijn invalbeurt, toen hij een bal via de hak en de schouder meenam het strafschopgebied in, alvorens bijna tot scoren te komen. Analist Mario Been raakte onder de indruk, vertelt hij kort voor de wedstrijd tegen Fortuna. "Luis Sinisterra speelde de eerste helft wel aardig en maakte een geweldige goal", doelt de analist op het openingsdoelpunt, dat voortkwam uit een halve omhaal van de Colombiaan vanuit het strafschopgebied. "Zijn tweede helft was iets minder en Larsson viel uitstekend in."

Dat de aanvaller dinsdagavond in Sittard een basisplaats heeft, begrijpt Been dan ook. Toch wil hij meer zien van Larsson. "Als je dit laat zien, kun je goed voetballen", refereert hij aan de fraaie actie. "We hebben het te weinig gezien van hem, want het is nog altijd de vraag of hij de Larsson van sc Heerenveen is. Bij Feyenoord heeft hij nog niet datgene kunnen laten zien waarvan we weten dat hij het kan. Maar dit was natuurlijk een weergaloze actie. Als je dit kunt, heb je wel het vermogen om beter te voetballen dan hij de laatste tijd heeft laten zien."

Ronald de Boer kijkt daar echter iets anders tegenaan. De tafelgenoot raakte niet direct overtuigd van de actie van Larsson: hij moet veel meer laten zien dan zo nu en dan een esthetisch hoogtepunt, vindt De Boer. "Ik ken heel veel jongens die veel trucjes kunnen. Het is een mooie actie, een schitterende actie. Dat staat buiten kijf. Maar dat betekent niet meteen dat het zo'n goede speler is. Daar komt veel meer bij kijken." Larsson kwam dit seizoen tot 28 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 6 keer scoorde en evenveel assists gaf.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
UltimateFreak83
 
1
21 januari 2020 om 20:45
Gewoon een goede voetballer met een heerlijke actie die helaas aan zijn plafond zit omdat hij pas gaat voetballen zodra hij de bal heeft. Het type voetballer dat je als Feyenoord gewoon opstelt en 8 jaar lang op links laat voetballen.
 
FRDylan
 
7
21 januari 2020 om 20:56
6 goals en 6 assists valt me echt reuze mee. Dan heeft ie toch een stuk meer rendement laten zien dan Sinisterra, die ik overigens wel liever zie spelen.
 
Retba
 
11
21 januari 2020 om 20:58
Het verhaal van Larsson bij Feyenoord: 20 minuten top dan weer 8 wedstrijden op rij flop... kan je helemaal niks mee. Snap Ronald de Boer wel.
 
Japie_Krekel
 
0
21 januari 2020 om 21:31
probleem is alleen dat Larsson sporadisch een leuke actie heeft maar verder nooit wat laat zien. er moet alleen wel bij gezegd worden dat die tweede verdediger die komt in lopen wel erg slecht verdedigd bij die actie. hij mist volledig de bal