Ronald de Boer stipt zwakke Ajacied aan: 'Het wordt een behoorlijke dvd'
Zondag, 10 januari 2021 om 19:47

Perr Schuurs beleefde geen gelukkig optreden in de wedstrijd tussen Ajax en PSV (2-2), concluderen analisten Ronald de Boer en Kenneth Perez van ESPN. In de nabeschouwing bij Dit was het Weekend wordt de rol van de centrumverdediger bij de twee doelpunten van PSV uitgelicht. Schuurs maakte inschattingsfouten en toonde een gebrek aan oriëntatievermogen, luidt de conclusie van de analisten.

In de tweede minuut opende PSV de score al. Na een inspeelpass van Olivier Boscagli toucheerde Donyell Malen de bal op ingenieuze wijze met de hak, waardoor hij Eran Zahavi vrij voor André Onana zette. De spits had aan één balaanraking genoeg om te scoren. "Het was een geweldige bal van Donyell Malen, die de bal in één keer doortikt", reageert De Boer. De pass van Boscagli wordt door Perez uitgelicht. "Dat is wat je wilt zien, die harde ballen tussen de linies. Het is dan ook wel lekker dat ze op deze manier verwerkt worden."

Perez doelt op de wijze waarop de defensie van Ajax reageerde. Daar uit ook De Boer kritiek op. "Perr schat 'm slecht in. Hij dacht eerst dat hij de bal zou onderscheppen bij Zahavi", aldus de techniektrainer van Ajax, die ook zag dat Schuurs bij de 0-2 weifelend optreden. Op het middenveld stapte Schuurs in om Ibrahim Sangaré af te stoppen, maar hij trok zich al gauw terug. Vervolgens combineerden Zahavi en Malen en scoorde eerstgenoemde opnieuw. "Bij het tweede doelpunt stapt Schuurs in, maar toch weer niet. Dan is hij te laat. Hij kijkt vervolgens naar de bal terwijl hij eigenlijk met Malen mee moet lopen en daarom is hij te laat. Dat moet echt een stuk beter."

Zes minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Schuurs bovendien goed weg in een duel aan de zijlijn, vindt De Boer. Hij veroverde de bal van Noni Madueke en werd niet bestraft, al had dat volgens De Boer wel kunnen gebeuren. "Ik vind dat hij hier ongelooflijk veel mazzel heeft gehad. Je moet weten dat Madueke eigenlijk te snel is. Het is eigenlijk gewoon een vrije trap. Schuurs moet eigenlijk iets rechter in de richting van het doel lopen en dan houd je 'm bij. Dan houd je de bal naar de buitenkant. Nu gokt hij dat hij snel is, maar dat was hij niet. Hij had zomaar rood kunnen hebben en van het veld moeten gaan."

"Dit gebeurt hem te vaak. Het zijn weer leermomenten. Hij zal de beelden terugkijken en inzien dat hij het de volgende keer anders moet doen", verwacht De Boer. Als Perez en presentator Jan Joost van Gangelen aanstippen dat Schuurs te vaak ongelukkige momenten heeft, reageert De Boer lachend. "Het wordt een behoorlijke dvd. Op topniveau, in de Champions League, zijn ze misschien nog wel sneller dan Madueke. Het moet beter." Perez is van mening dat Schuurs 'veel kenmerken van een goede verdediger' heeft. "Hij is fysiek in orde en snel, maar oriëntatie is ongelooflijk belangrijk. Ik denk dat oriëntatie een talent is. Inzicht is wel iets wat je moet hebben", aldus de Deen. De Boer concludeert: "Het gaat om anticiperen. Hij reageert vaak, en dan ben je te laat."

Meer nieuws
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
1
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
11
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (96)

 
MrKrillin
 
55
10 januari 2021 om 19:52
Weer makkelijk. 2e goal sws fout Anthony hoe kan Schuurs hier schuld van krijgen. Iedereen was uit organisatie. Waarom geen vergrootglas op die semi-verdedigers van PSv. Dumfries kapitale fout. Teze staat lucht te dekken.
 
JeroenF222
 
86
10 januari 2021 om 19:58
Omdat een goede cv de fout van Anthony kan corrigeren en omdat hij ook niet geweldig opgesteld stond. Overigens wel met je eens dat de verdedigers bij psv net zo matig zijn.
 
Taxidriver213
 
61
10 januari 2021 om 20:03
Schuurs stond, behalve bij de goals, als een topper te verdedigen. Ik vond hem 1 van de beste spelers aan de kant van ajax, en dat doet hij niet vaak. Beetje makkelijk vind ik.
 
Joshp
 
62
10 januari 2021 om 20:08
Fijn man dat hij voor de rest goed speelde als hij je eerst twee doelpunten kost. Schuurs heeft meer kansen gehad dan menig speler zou krijgen en laat gewoon keer op keer zien een waardeloze speler te zijn, maakt elke belangrijke wedstrijd fouten die doelpunten kosten, dan ben je gewoon niet Ajax waardig
 
ajaxf1
 
54
10 januari 2021 om 20:10
Hoor je nu wel wat je zegt? Behalve bij de goals verdedigde hij goed? Is het niet de taak van hem te zorgen dat die goals niet vallen. Mensen zijn vinden dat een cv goed gespeeld heeft als hij bij 2 tegengoals betrokken is, ik snap dat dus nooit. Als een keeper 2 fouten maakt en de rest tegenhoudt heeft hij toch ook niet 'goed' gekeept?
 
Formus
 
17
10 januari 2021 om 20:10
Vond Schuurs op de bepalende momenten niet heel sterk, Blind ook niet btw. Maar waar ik me vooral aan stoor is dat Schuurs zo onzeker en traag is in balbezit. Alles breed, geen harde inspeelpass, geen dieptepunt, geen doordribbelen richting het middenveld. Vanuit Schuurs kwam vandaag helemaal niets vanuit de opbouw.
 
AcKaka
 
11
10 januari 2021 om 20:11
Goed spelen terwijl hij goals weggeeft doet hij wel vaak. Tegen az was dat ook zo. Geweldige wedstrijd en dan toch weer dat moment. Hij lijkt er nog niet van te leren al wil ik hem nog niet afschrijven. Zou alvarez wel eens als cv willen zien
 
Joshp
 
8
10 januari 2021 om 20:12
Precies dit! Schuurs speelt gewoon een waardeloze wedstrijd als hij bij twee doelpunten de fout in gaat. Dan kan het er voor de rest nog zo goed uitzien, maar hij speelt bij Ajax, niet in de Jupiler League. Daarnaast stapt die schuurs altijd maar als een blinde in op het middenveld waarna Ajax geklopt wordt in de ruimte die achter hem ontstaat. Het is ongelooflijk dat deze jongen maar kansen blijft krijgen
 
Japie_Krekel
 
2
10 januari 2021 om 20:44
@ajaxf1 vorig jaar liep er bij jullie ook al 1 achterin waar steeds exact hetzelfde excuus voor werd gezocht als wat ik nu hoor bij Schuurs. ik ben met je eens dat een verdediger die een onnodige tegengoal inleidt nooit een goede wedstrijd heeft gespeeld
 
MrKrillin
 
12
10 januari 2021 om 20:51
@jeroenf22 kom op man, dan zouden er nooit goals vallen als goede CV's altijd fouten corrigeren. Verdedigen begint voorin werd vroeger verteld bij ons op voetbal. Fout ligt dus bij Erik Ten Hag die een Labyad als spits neerzet en Promes als 10 wat niet kan. Heb je gelijk 2 spelers in je as die voorin geen bal vasthouden. Promes op links kan met zijn loopvermogen. Kapitale fout van EtH. Je mist spelers als Ziyech die veel verdedigde. Donny die veel liep. Dan weet je dat je wat meer zekerheid moet inbouwen. Alvarez op 6 en Klaassen 10 was beter geweest. Tadic spits en Promes 10. Promes kan Nico ook ondersteunen. En Alvarez de 2 CV. Nu omdat er voorin geen bal vast gehouden wordr en Labyad zet geen druk komt alle druk op de CV's.
 
JeroenF222
 
6
10 januari 2021 om 21:19
Sorry mrkrillin, dat Ten Hag fouten maakt neemt niet weg dat Schuurs er bij de goals gewoon niet goed uit ziet. Overigens was Blind even slecht.
 
OGLOC2003
 
0
10 januari 2021 om 23:47
Schuurs moet even terug naar Fortuna. Even een halfjaartje de beste zijn. Veel zelfvertrouwen tanken. Daarna terugkomen en criticasters zoals jij hun ongelijk bewijzen.
 
GerardMonsanto
 
1
11 januari 2021 om 13:27
Zeker Malen wist ook niet waar de bal heen ging en die spits reageerde direct. Tweede goal is een fout die keurig werd afgestraft. Voor de rest hebben we die spits maar 1 keer gezien.
 
Kolarov
 
13
10 januari 2021 om 19:59
De fout van Dumfries werd ook gewoon uitvoerig besproken bij ESPN. En verder was de verdediging van PSV niet op bijzondere fouten te bestraffen. Schuurs kwam goed weg in het duel met Madueke en maakte bij de goals gewoon niet de allerbeste keuzes.
 
Formus
 
4
10 januari 2021 om 20:12
Gaat hier in dit artikel ook inderdaad gewoon over Schuurs. Over de PSV'ers gaat het waarschijnlijk wel weer in een volgend artikel
 
ninjakai
 
9
10 januari 2021 om 20:10
Wat een onzin. Anthony leidt een counter in, vervolgens klopt er helemaal niets van de organisatie bij Ajax en maakt Schuurs ook nog eens de verkeerde keuzes. De goal begint bij een fout van Anthony, maar je kan hem onmogelijk volledig aan die fout ophangen. Net zo als Dumfries de 2-2 inleidt. Darna gaat er nog voldoende mis bij PSV. Schuurs is gewoon troep. Hij kan niet verdedigen en overschat zichzelf schromelijk. Zowel zijn snelheid als zijn voetballende kwaliteiten. Nog veel erger zijn concurrent Alvarez krijgt geen kansen. Maar zijn jeugdspeler concurrent viel vandaag in als rechtsback.
 
ninjakai
 
1
10 januari 2021 om 20:10
Wat een onzin. Anthony leidt een counter in, vervolgens klopt er helemaal niets van de organisatie bij Ajax en maakt Schuurs ook nog eens de verkeerde keuzes. De goal begint bij een fout van Anthony, maar je kan hem onmogelijk volledig aan die fout ophangen. Net zo als Dumfries de 2-2 inleidt. Darna gaat er nog voldoende mis bij PSV. Schuurs is gewoon troep. Hij kan niet verdedigen en overschat zichzelf schromelijk. Zowel zijn snelheid als zijn voetballende kwaliteiten. Nog veel erger zijn concurrent Alvarez krijgt geen kansen. Maar zijn jeugdspeler concurrent viel vandaag in als rechtsback.
 
suriproff
 
4
10 januari 2021 om 21:09
Ik denk dat het een fout is m.b.t. samenwerking. Vóór dat moment was er ook al een gelijkwaardige situatie waarbij Klaasen en Anthony het samen niet goed dezen. Anthony verspeelt de bal en Klaasen staat te diep. Dat gebeurde wel vaker in de eerste helft
 
Richardvan Boven
 
11
10 januari 2021 om 20:19
Ligt het aan mij of kan de eerste goal ook gewoon op de klasse van Zahavi worden geschreven. Ik vond de loop actie echt geweldig en de wisselwerking met Malen, waardoor zowel Blind als Schuurs verkeerd stonden. Het is dan wel makkelijk om alleen Schuurs aan te wijzen.
 
ViscaCatalunya
 
10
10 januari 2021 om 21:06
Als Taglisfico een stapje had gezet was het ook gewoon buitenspel geweest. Altijd makkelijk om een zondebok aan te wijzen.
 
janter
 
3
10 januari 2021 om 20:22
@MrKrillin; ach wat maakt die ene situatie uit. Hij maakt gewoonweg wekelijks (kapitale) fouten. Elke keer doet ie iets waarbij ik me afvraag of die wel snapt wat Ajax 1-niveau vraagt, namelijk hard erin gaan en goed inschatten.
 
MrKrillin
 
5
10 januari 2021 om 20:31
@janter zoals hier boven staat, 1e goal was ook gewoon fantastich gespeeld. Zo een g/a gaan ze niet snel meer maken. Verder wat ik al aangaf, er staat nu te veel druk op de CV door falen van oa Labyad etc. Wordt geen bal vast gehouden voorin. Niet intensief mee verdedigen zoals het was met Ziyech en vd Beek. Nico wat uit vorm. Laten we komende weken zien met Haller, Kudus en Neres erbij. Als bal voorin langer blijft ontlast dat de verdediging
 
Soccerfan_1
 
5
10 januari 2021 om 20:31
Schuurs speelde slecht. Staat continu niet op te letten. Zahavi meerdere keren zo voorbij zien wandelen richting het doel en schuurs keek niet eens naar hem. Het moet ook een keer klaar zijn. Je staat in de verdediging van ajax en je bent continu betrokken bij tegendoelpunten. En de combo met Blind werkt totaal niet.
 
Catenaccio 2.0
 
6
10 januari 2021 om 20:35
MrKrillin, ik vond die goal deels fout van Antony maar ook van Klaassen die voor de bal komt ipv onder de bal. En wat Jeroen zegt, het was rond de middenlijn, een CV met vertrouwen en andere kwaliteiten die kan zo'n aanval nog afwenden en daar is Schuurs te traag in naar mijn mening
 
MrKrillin
 
3
10 januari 2021 om 20:52
@carencaccio eens maar uiteindijk is fout van Eth met steeds geschuif. Waarom Labyad op 9? Hij kan geen bal vasthouden.
 
diegopeladona
 
3
10 januari 2021 om 21:58
MrKrillin Beide goals hadden niets met Labyad te maken. Het was in de opbouw nog op de helft van Ajax toen Antony en Klaassen elkaar niet begrepen. Dat de beste positie voor Labyad op het veld niet de spitsenpositie is, ben ik met je eens. Maar om te zeggen dat Labyad schuldig is aan de beide goals van PSV is klinkklare onzin. Ik hoop niet dat Schuurs weer zo een Veltman-fanbase ontwikkelt die hem in alles maar beschermen en hem hierdoor jarenlang in de basis houden. Ik hoop dat hij snel leert, of dat Ajax snel door heeft dat dingen als orientatie en inzicht niet snel aan te leren zijn, niet eigenlijk, en dat hij voor dit niveau te licht is. Verder vind ik het bizar dat een Alvarez niet in zo een wedstrijd basis staat. Die is zoveel slimmer en ziet verdedigend veel meer.
 
DeSteek77
 
0
11 januari 2021 om 12:15
Dan kijk de 0-1 nog maar eens goed na en dan vertel je nog eens dat Labyad niets te maken had met Labyad. De spits kon gewoon dwars door het midden aangespeeld worden door de centrale verdediger. Die lijn moet altijd voor Labyad zijn, die als toeschouwer fungeerde in die situatie.
 
rubentje13
 
3
10 januari 2021 om 20:37
Het gaat hier over de verdedigers van Ajax, niet over de verdedigers van Psv. De verdediging van Ajax was vandaag wederom verdedigend niet solide.
 
marton3103
 
6
10 januari 2021 om 20:38
Helemaal mee eens. Ik vond Schuurs eigenlijk best sterk spelen. Dat hij steeds als laatste in beeld is bij goals is logisch aangezien hij een verdediger is. Sowieso die 1e goal verwacht niemand zo'n hakje die perfect valt. Gewoon een goeie goal. En 2e was sowieso niet de schuld van schuurs.
 
ikbenjouniet
 
5
10 januari 2021 om 20:49
Die eerste goal is gewoon een grote fout in de communicatie tussen Blind en Schuurs en het feit dat Schuur niet ziet dat die naar Zahavi toe moet ipv achter de bal aan naar malen. Daarbij, zoals hier boven ook al een paar keer word vermeld, was het hakje natuurlijk subliem en viel die precies goed.
 
MrKrillin
 
2
10 januari 2021 om 20:55
#marton3103 Uiteindelijk ligt de schuld bij Eth. Iedereen weet Labyad is geen spits die bal voor in vasthoudt. Rust kan brengen. Nu wordt die jongen ook afgebrand maar hij is gewoon geen spits.
 
marton3103
 
2
10 januari 2021 om 21:17
Zal wel snel afgelopen zijn met Labyad en misschien ook met Promes, nu Haller er is en Kudus op de terugweg is. Dalijk Neres nog erbij. Veel vertrouwen in het restant in ieder geval.
 
MrKrillin
 
3
10 januari 2021 om 21:47
@marton3103 dat wordr smullen met Brazilianen op dr flank, Kudus erbij en Haller voor.
 
doen92
 
3
10 januari 2021 om 22:17
De eerste goal komt meer door de wereld bal van malen en niet door de fout van schuurs. Ik denk dat als je zo'n bal geeft die tegen 9/10 top verdedigers er ook in gaat. Je kan toch ook de credits aan die wereldpass van malen geven?
 
DeSteek77
 
0
11 januari 2021 om 12:17
Dat zei ik in een ander artikel al. Hoeveel spelers kun je zo niet fileren bij de wereldgoal van Maradona in 86.
 
Furrr
 
4
10 januari 2021 om 20:46
De rol van Anthony is gewoon risico in zijn spel leggen anders krijg je wat we allemaal niet willen en dat is eeuwig achterin rond tikken. Anthony moet voldoende kunnen vertrouwen op zijn verdedigers om deze acties te kunnen blijven maken. Dus ja de verdedigers worden hierop afgerekend. Wat psv hiermee te maken heeft snap ik niet. Die krijgen vast een eigen artikel.
 
MrKrillin
 
0
10 januari 2021 om 20:54
@Furr tagg me ff als artikel komt waarin staat dat international Dumfries als een 4r klas amateur uitverdedigt en Teze figurant is.
 
BurdyM
 
0
10 januari 2021 om 21:05
@mrkrillin, Welk punt wil je nu maken? Dit punt gaat over Schuurs en over het feit dat hij slecht speelt en dat zijn man 2x scoort. En ja dat is zijn verantwoordelijkheid ondanks dat verdedigen voor in begint en ondanks dat Anthony een eerste fout maakt. Hij staat er in om zijn man te bewaken en zorgen dat hij niet lan scoren. Hij stond een op een en niet tegen een overmacht zodat hij moest kiezen. En dan zie ik je in 5 andere reacties opkomen voor Schuurs met argumenten dat het aan andere ligt. Onzin! En dan ook nog beginnen over de verdedigers van Psv. Dat slaat helemaal nergens op. Dit artikel gaat niet over hen.
 
MrKrillin
 
3
10 januari 2021 om 21:47
@burdyM het is te makkelijk dat geef ik aan. Je bent eem team. Verder heeft het alles mee te maken. Het lijkt een hype om Schuurs continue af te zeiken voor (mogelijke) fouten maar wanneer een ervaren NL international in zelfde wedstrijd een kapitale fout maakt hoor je niets. Psv fans roepen al weken dat Teze beter is dam Schuurs. Nou die man is een figurant. Liet zich als een pupil uitspelen. Maar daar hoor je niets over. Eerste goal PSV was gewoon super. Je kan zeggen Nico stap eerder of Schuurs stap eerder of Blind coach maar het eas gewoon super. 2e goal heb je Ansthony en Klaassem die gewoon fouten maken.
 
Dr. Duck
 
2
10 januari 2021 om 21:47
Ik vond dat er bij beide vooral gekeken moet worden naar blind. Bij goal 1 staat hij een meter van Malen te dekken. Bij de 2e laat hij zahavi kaatsen en dan sjokt hij terug...zahavi loopt in 20 meter 15 meter bij hem erg.
 
Yoda
 
0
11 januari 2021 om 08:24
In een volgend artikel misschien, nu ging het over semi verdediger schuurs.
 
mitchajax020
 
29
10 januari 2021 om 19:52
Veel tijd gehad maar ben toch wel een beetje klaar met Schuurs. Persoonlijk heb ik liever dat Alcarez met Blind centraal staat.
 
Homelander
 
14
10 januari 2021 om 19:54
Tja weer Schuurs, dit jaar al 20+ wedstrijden gespeeld en misschien 1 of 2 keer overtuigend gespeeld al moet ik zeggen dat precies hetzelfde geld voor Blind. Beide heren stappen vaak tegelijk in en laten een gigantisch gat achter.
 
Siemjo
 
5
10 januari 2021 om 19:56
Stuur de dvd van Schuurs eens naar ten Hag, misschien dat hij het een keer begrijpt.
 
 
28
10 januari 2021 om 19:56
Schuurs is groot en blond net als De Ligt, daardoor betalen clubs er zo 20 miljoen voor. Moet je wel snel zijn, anders krijgen ze door dat de vergelijking stopt bij groot en blond.
 
Denn01
 
9
10 januari 2021 om 20:22
Schuurs lijkt dan eerder op een Mike van der Hoorn. Al vond ik die nog wel beter toen hij bij Ajax speelde. Die scoorde tenminste nog wel eens.
 
verstand
 
3
10 januari 2021 om 20:09
Meer mals gewogen en te licht bevonden. misschien als er een "muur" of een tachtiche verdediger naast hem staat dat het nog wat worde, maar met een voetballende blind naast hem dei ook niet super is in verdedigen, is schuurs te ligt.
 
Japie_Krekel
 
25
10 januari 2021 om 20:11
grappig dat Ronald De Boer weer eens alleen Schuurs eruit pikt maar niet benoemd hoe de ervaren Blind wederom ook stond te schutteren achterin
 
Joshp
 
10
10 januari 2021 om 20:25
Blind staat er ook alleen nog in vanwege zijn verleden en naam. Maar ik denk dat Martinez het momenteel veel beter zou doen dan Blind. Want ook in het opbouwende deel maakt Blind waanzinnig veel fouten dit jaar. Martinez heeft tot nu toe elke wedstrijd dit jaar een voldoende gespeeld en zou het denk ik (ondanks zijn lengte) meer dan prima doen in het centrum
 
Japie_Krekel
 
1
10 januari 2021 om 20:30
op Eredivisie niveau moet Martinez zeker kunnen. voor de CL zou ik er wel een lange, kopsterke verdediger bij halen aankomende zomer
 
Joshp
 
0
10 januari 2021 om 20:35
Het ligt er een beetje aan wie er naast staat. Blind is ook niet de langste, maar schuurs natuurlijk wel. Dus als je een grote jongen naast Martinez zet is dat prima denk ik. Ook bij Argentinië zijn ze heel erg te spreken over Martinez als centrale verdediger en over zijn niveau en werklust tijdens de trainingen. Alleen speelt hij te weinig bij Ajax
 
Japie_Krekel
 
1
10 januari 2021 om 20:36
het probleem is alleen dat Schuurs weliswaar lang is maar totaal niet kan koppen
 
Joshp
 
11
10 januari 2021 om 20:40
Schuurs kan heel veel niet, da's nou het het probleem ??
 
Japie_Krekel
 
4
10 januari 2021 om 20:46
klopt en voor Blind geldt hetzelfde. Ajax is helemaal doorgeslagen in dat meevoetballende verdediger verhaal, een van de hoofdredenen dat je afgelopen zomer je beste verdediger naar Frankrijk hebt laten gaan
 
Sulejmanii
 
9
10 januari 2021 om 21:01
Japie kotsmisselijk word ik er inmiddels van! Blind en Schuurs mogen zonder gevolgen blunder na blunder maken, en Martinez en Alvarez krijgen geen 2 wedstrijden op rij een eerlijke kans! Te bizar voor woorden.
 
Japie_Krekel
 
2
10 januari 2021 om 21:31
dat krijg je met al die conservatieve trainers van tegenwoordig. die houden graag vast aan het oude vertrouwde en geven niet snel andere spelers een kans. je hebt nu voor 22 miljoen op de bank zitten wat zit te verpieteren en nooit een serie wedstrijden mag spelen. ik vind Alvarez en Martinez ook niet perse je van het maar ze verdedigen iig wel mannelijker als een Blind en Schuurs. die lijken geen fysiek duel te winnen achterin, maar als je daar dan kritiek op hebt dan krijg je te horen ze hebben zo een lekkere inspeelpass
 
Sulejmanii
 
3
11 januari 2021 om 01:59
Japie zeg niet dat ze wereld spelers zijn, maar wel prima voor Ajax. Ook weer eens dat mis ik, als ik zie hoe Blind en Schuurs duels aangaan krijg ik tranen in mijn ogen!
 
Maykel24
 
20
10 januari 2021 om 20:19
Schuurs wordt hier wel weer erg gezocht. Hij was zeker niet foutloos, maar bij de 0-1: bij iedere andere club zeggen we dat dit een perfecte aanval is en niet te verdedigen. Verder is het Blind die op het laatste moment wijst om iemand anders te dekken waarna Malen vrolijk vrij die bal kan doorspelen. 2: fout van Klaassen en Anthony, niemand pakt daarna Sangare op (dus stapt Schuurs (verkeerd) in ipv achteruit zijn eigen 16 in te lopen), Gravenberch sukkelt als een oud wijf mee ipv te verdedigen en Blind stapt ook in als een half tamme. Minimaal 4 spelers gedeeltelijk schuld aan dat doelpunt.
 
Denn01
 
5
10 januari 2021 om 20:26
Het is Schuurs zijn eigen schuld dat hij gezocht wordt. Misschien zou het helpen om eens 5 wedstrijden achter elkaar foutloos te spelen. Maar hij komt vaak niet verder dan een x aantal minuten en dan doet hij weer gekke dingen. Kijk die jongen heeft het niveau niet en dat gaat hij ook niet halen. Ten Hag moet dat ook eens gaan inzien en hem niet eeuwig de hand boven zijn hoofd houden.
 
MrKrillin
 
4
10 januari 2021 om 20:34
@Maykel24 maakt niet uit, Schuurs schuld geven is lekker makkelijk. Mensen overdrijven omdat ze verwend waren met de Ligt achterin. Maar ook hij zou in dit elftal moeilijk hebben. Met Labyad die geen bal vasthoudt en geen druk zet. Geen Ziyech die zijn longen eruit loopt. Vd Beek die marathons loopt. Mathijs zou ook fouten maken.
 
BurdyM
 
3
10 januari 2021 om 21:09
Ja dus Schuurs is niet goed genoeg in dit systeem. Dus niet goed genoeg voor Ajax. Ten Hag heeft dan 2 opties. Of meer verdedigende tactiek gebruiken met een andere middenvelders of aanvallers om Schuurs te ondersteunen. Of op dezelfde wijze blijven spelen en Schuurs vervangen. Ik zou dat laatste doen want Schuurs mist simpelweg het inzicht en niveau van Ajax.
 
Denn01
 
4
10 januari 2021 om 21:14
Ik heb Schuurs in het begin nog verdedigt maar op een gegeven moment is het klaar. Ik ben nu al een paar maanden klaar ermee en ik begrijp werkelijk waar niet waarom Ten Hag het niet ziet. Gelukkig zijn er nu ook analisten bij wie de ogen open gaan dat deze jongen tekort komt. Dat De Ligt het moeilijk zou hebben in dit elftal slaat nergens op hij heeft in Ajax 1 wel moeilijkere potten gekend in bijvoorbeeld de Champions League. Schuurs staat te schutteren tegen elk Eredivisieteam dat voorbij komt. En om dat bij de aanvallers neer te leggen is lachwekkend.
 
MrKrillin
 
1
10 januari 2021 om 21:56
@burdyM in dit systeem is zelfs Ramos niet geschikt. Je speelt zonder spits maar een figurant. Promes 10 houdt ook geen bal vast. Nico uit vorm. Blind uit vorm. Gravenberch bracht verdediging paar x in problemen. Klaassen zag er niet goed uit bij 2e goal. Je mist Ziyech en vd Beek die km's liepen. Een Tadic die wel in spits bal vasthield. Maar nee heel makkelijk zo een jonge gast afbranden. Doen alsof niveau de Ligt normale norm is. Wat ik al eerder tegen je zei, eem ervaren NL international als Dumfries verdedigde uit als 4e klasse amateur.
 
Yoda
 
0
11 januari 2021 om 08:29
Oei, dat is niet best dan. Een elftal dat zo in elkaar steekt dat zelfs een de Ligt er fouten in zou maken. ?? schuurs kon ik gisteren specifiek niet betrappen op dingen die hij fout deed. De goals die psv maakte waren gewoon goede combinaties en of druk zetten. Als dat goed gaat heb je verdedigend weinig te zeggen. Ajax combineerde soms ook zo goed en snel dat verdedigen mogelijk is. Van mij mogen er meer credits naar de spelers die de aanvallen opzetten.
 
 
0
10 januari 2021 om 22:09
Ondanks dat ik het wel met je eens ben dat Schuurs verhoudingsgewijs veel kritiek krijgt ziet hij er bij de 0-1 niet goed uit. Waarom stapt hij in ? Hij neemt een gok, en gokt verkeerd.
 
shenkie
 
3
10 januari 2021 om 20:24
Erg makkelijk. Bij de 0-2 gaat Klaassen onnodig over de bal heen bij Antony. Antony maakt de verkeerde keuze. Blind is veel te laat bij zahavi die op malen vooruit kaatst (dus blind was wel heel ver weg) schuurs staat verkeerd en krijgt de schuld, ook omdat blind vervolgens niet meer achter zahavi aan loopt.... tja
 
robbiero
 
6
10 januari 2021 om 20:28
Ik ben het met je eens, ik denk ook dat Blind voor veel onrust zorgt. En als ze Schuurs al traag vinden opbouwen dat moet eens naar Blind kijken.
 
LinkinPark13
 
6
10 januari 2021 om 20:26
Over Schuurs heeft hij enigszins gelijk, terwijl ook blind hem vaak in de problemen bracht.Ik vind het overigens wel zeer apart dat mister Gravenberch weer eens buiten schot wordt gehouden.Wat die allemaal aan doen was weet ik ook niet, maar dit kan nooit de bedoeling zijn.Heeft vandaag minstens 3x de verdediging in een problemen gebracht door de bal weer lekker laconiek in te leveren, terwijl hij ook verdedigend nergens te bekennen was, en dan heb ik het nog niet eens gehad over zijn waardeloze aannames.Ja hij had twee leuke acties, maar in een wedstrijd als deze kun je dit echt niet maken.Gauw banken deze jongen, want het stempel “toptalent” moet je waarmaken tegen ploegen als PSV, en niet de FC Emmen’s en Deense ploegjes van deze wereld.
 
De Toekomst
 
6
10 januari 2021 om 20:35
Schuurs verdient dit niet... Hij zat er weer meerdere keren goed tussen. En als hij al in de problemen kwam, was dat door fouten/onkunde van collega's. Schuurs is altijd de speler die als laatste overblijft. De rest van de verdedigers zijn uit positie. Dan lijkt het vaak of Schuurs degene is die iets verkeerd doet, maar 9,9 van de 10x zijn fouten eerder gemaakt en verzaakt de rest van de defensie. Ik heb echt met hem te doen.
 
Master D
 
4
10 januari 2021 om 20:40
Hij verdient dit wel, het is een keer klaar. Elke keer weer loopt hij te klootviolen. Of het nu tegen AZ is, of tegen Liverpool thuis bij die inworp die ook al door zijn schuld en dramatische spel werd weggegeven. Atalanta ook weer niks bij die 0-1. Vandaag loopt ie weer te maffen en tegen Willem II mocht die spits ook weer kinderlijk eenvoudig wegdraaien bij de 1-1. Hij heeft gewoon het niveau niet.
 
Sulejmanii
 
4
10 januari 2021 om 21:04
De Toekomst ik ben het vaak met je eens zoals je weet, maar nu even niet. Nog hoelang mogen Blind en Schuurs blijven blunderen zonder gevolgen? Terwijl Martinez en Alvarez geen 2 wedstrijden op rij de kans krijgen, ik durf te stellen dat we met die 2 hadden gewonnen vandaag!
 
MrKrillin
 
0
10 januari 2021 om 21:58
@sulejmani Alvarex als Rcv is niet beter dan Schuurs. Martinez zou verdedigend beter zijn dan Blind maar je mist dan veel andere kwaliteiten. Zolang het voorin niet klopt dan maakt verder niet uit wie.jr opstelt. Het blijft gatenkaas
 
Sulejmanii
 
1
11 januari 2021 om 01:57
MrKrillin maar hoe weet je dat? Alvarez heeft geen 5 wedstrijden op rij de kans gehad. En Schuurs mag ze iedere wedstrijd maken. Daar ben ik het ook met je mee eens, maar wat heb je aan de andere kwaliteiten als het verdedigend prio1 steeds slechter gaat?
 
Soccerfan_1
 
1
10 januari 2021 om 20:37
Mensen die hem verdedigen kijken alleen naar de situaties bij de doelpunten. Kijk ook eens in andere situaties waarbij Schuurs totaal niet op de man let maar alleen naar de bal staat te kijken. Volledig verkeerd gepositioneerd en weer zorgend voor een volledig vrijstaande spits. En elke keer weer. Tis klaar nu. Gewoon klaar. We krijgen de ene na de andere goal tegen. Waar goede verdedigers situaties redden, staat hij er als een slappe dweil naar te kijken.
 
Master D
 
4
10 januari 2021 om 20:37
Weg met Schuurs. Iedere wedstrijd maakt hij beslissende fouten of ziet hij er verdedigend slecht uit. Niet alleen vandaag, ook tegen Willem Ii, ook tegen Atalanta, ook tegen Liverpool en FC Twente. Vorig seizoen ook al uit bij AZ de beslissende fout en uit bij Getafe leidde hij de 2-0 in. Hij kan of wil er niet van leren. Prima dan wegwezen. Je hebt je kansen gehad.
 
Jackiewilshere
 
4
10 januari 2021 om 20:39
Schuurs komt te kort en ik ben bang dat hij nooit goed genoeg wordt voor ajax begrippen.. echter vraag ik me af of alvarez het stukken beter doet als CV. Is qua snelheid toch ook minder.
 
pieterhoek
 
3
10 januari 2021 om 20:49
Ajax moet kim min jae halen waar psv ook tijd terug interesse in had en waar ajax pas ook interesse blijkbaar in heeft die kunnen ze op de plek van schuurs zetten.
 
 
2
10 januari 2021 om 21:27
Er moet echt een nieuwe verdediger bij komen. Met deze verdediging ga je veel punten verspillen. Teveel fouten worden er gemaakt.
 
 
3
10 januari 2021 om 21:43
Schuurs is de vervanger van Veltman zowel in het veld als als pispaal voor de analytici en en deel van de aanhang. Mijnheer Ronald de Boer, in dienst van Ajax, vindt het nodig om Schuurs, die in dienst is van dezelfde club, regelmatig af te zagen. Als ik vd Sar was mocht hij toch een keer op kantoor komen.
 
Bossie
 
2
10 januari 2021 om 22:02
Schuurs heeft nog een boel te leren , laten we het daar gewoon op houden.
 
 
0
10 januari 2021 om 22:11
Als je Europees aan wilt haken zit je niet op verdedigers te wachten die nog veel moeten leren. Daarbij moet je ook gewoon erkennen dat Schuurs het misschien nog kan leren, maar dat Blind het niet meer zal leren.
 
Bossie
 
0
11 januari 2021 om 05:12
Als je met beide speelt ben je verdedigend te zwak ja. Zet je naast Blind of Schuurs een echte verdediger dan is het een ander verhaal
 
 
0
11 januari 2021 om 11:42
Maar eigenlijk zou Schuurs de echte verdediger moeten zijn. Schuurs is nu ook weer geen Bazoer die voetballend wel weer echt een stuk beter is dan Schuurs. daarnaast vind ik Blind (zeker na het ontstaan van zijn hartproblemen) verdedigend echt een stuk minder dan daarvoor. Wat hij soms laat zien kan zelfs voor een beperkte verdediger als Blind niet. eerder kon hij met bijvoorbeeld positionering heel veel verbloeemen, maar dit lijkt allemaal veel minder geworden.
 
daveke
 
1
10 januari 2021 om 22:48
Je kunt gewoon niet met Schuurs beginnen in de topwedstrijden. Hij komt reactie en handelingssnelheid tekort voor dat niveau.
 
Stijlvol
 
3
11 januari 2021 om 08:11
Dat is zeker waar. Perr is gewoon een favorietje van de trainer. Edson niet. Opteer toch eens met de Mexicaans international centraal in de defensie. Slechter zal hij het niet doen. Eerder beter. Is echt een mandekker. En voetballend minder dan Perr? Nee, helemaal niet. Perr is minstens net zo'n slecht voetballende verdediger.
 
lausho
 
0
11 januari 2021 om 09:49
Alvarez heeft ook niet de benodigde snelheid, van mij mag hij daar wel vaker spelen, daar niet van. Ik zou kijken naar een linksbenige CV met kracht en snelheid, een Sanchez maar dan voor op rechts als je een keer tegen een snelle spits speelt. Rensch heeft de potentie wel, dus misschien is dat al wat of van de Ven van Volendam, die heb ik ook erg hoog zitten.
 
lausho
 
1
11 januari 2021 om 09:47
Was niet zijn meest gelukkige wedstrijd, zeker de eerste helft, de tweede helft was wel weer goed daarom kom ik uit tot een matige/voldoende pot voor Schuurs. Waar onze CVs elkaar totaal niet complementeren is snelheid, dat is al sinds het vertrek van Sanchez. Deze zomer en winter maar ook die daarvoor al, zelfs in de tijd van de Ligt - Blind, hoop ik al op een CV die ook snelheid heeft. Je wilt je toch ook kunnen wapen tegen snelle spitsen zoals Malen? Schuurs en Blind samen kan prima in een hele hoop wedstrijden maar soms heb je gewoon een ander type nodig, zeker tegen twee spitsen zie ik dan liever Blind voor de verdediging, ook om wat rugdekking te geven en dan nog een echte linksbenige CV erbij.
 
 
1
11 januari 2021 om 11:43
Schuurs speelt heel vaak wel redelijk tot goede potten waarbij hij dan wel vaak een paar momenten heeft die dan ook nog dodelijk zijn. Dan kun je nog zo goed spelen, maar als je als verdediger cruciale fouten maakt, dan doe je het toch niet goed.
 
carbaat
 
0
13 januari 2021 om 09:22
Toch apart dat bijna niemand Blind benoemd bij de tweede tegengoal. Als je ziet hoe hij instapt en vervolgens (niet) meeloopt met Zahavi... Typerend voor de vorm van Blind op het moment.