'Ronald Koeman en Barcelona dreigen kind van de club kwijt te raken'
Dinsdag, 27 april 2021 om 11:35

De contractonderhandelingen tussen Barcelona en Sergi Roberto verlopen moeizaam, zo weet Mundo Deportivo dinsdag te melden. De rechtsbenige vleugelverdediger zet in op een nieuw tweejarig contract, terwijl de Catalaanse clubleiding niet verder wenst te gaan dan een deal voor één seizoen. De huidige verbintenis van Sergi Roberto, al sinds 2006 verbonden aan Barcelona, loopt door tot de zomer van 2022. Een voortijdig vertrek valt dan ook niet uit te sluiten.

Sinds de komst van voorzitter Joan Laporta in maart hanteert Barcelona het beleid dat spelers van dertig jaar en ouder per jaar hun contract kunnen verlengen. De rechtsback is 29 jaar oud, maar desondanks valt hij in de optiek van de technische leiding in die categorie. Volgens bovengenoemde Spaanse krant heeft de flankspeler hierdoor twijfels over een langer verblijf bij de titelkandidaat in LaLiga. De gesprekken tussen alle betrokken partijen zijn ondanks de strubbelingen nog niet definitief stopgezet.

Directeur voetbalzaken Mateu Alemany voert namens Barcelona de gesprekken met Josep Maria Orobitg, de zaakwaarnemer van Sergi Roberto. Volgens Mundo Deportivo zijn de gesprekken tot dusver niet bepaald constructief van aard. Het is derhalve afwachten of Barcelona de vleugelverdediger ervan weet te overtuigen van voortzetting van zijn loopbaan in het Camp Nou. Sergi Roberto kan onder trainer Ronald Koeman niet rekenen op een vaste plaats, mede ook door aanhoudend blessureleed. Hij staat in deze jaargang op zestien optredens in alle competities. In totaal staan er 406 wedstrijden achter zijn naam in het shirt van Barcelona.

Alemany heeft in de gesprekken met het management van Sergi Roberto namens Koeman de intentie uitgesproken om de samenwerking een vervolg te geven. Een contract voor slechts één seizoen is echter uitgesloten voor de ervaren verdediger. Hij is naar verluidt wel bereid om zijn salaris over enkele seizoenen uit te spreiden, zo klinkt het vanuit Spanje. Sergi Roberto tekende in februari 2018 een vierjarige verbintenis in Barcelona, met een ontsnappingsclausule van circa 300 miljoen euro.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: RB Leipzig - Borussia Dortmund
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
locomotif
 
38
27 april 2021 om 11:37
Nou prima toch. Hij heeft in het verleden wel goed gespeeld maar voegt aan dit Barca echt helemaal niks toe.
 
meneerja
 
9
27 april 2021 om 11:37
Onzin, Roberto heeft laatst nog gezegd dat Barca de club van zijn leven is. Maar goed, van Mundo Deportivo ben ik niks anders gewend. Overigens zou ik het niet erg vinden als ze hem van de hand doen en Emerson bij de selectie nemen
 
QAZ343
 
51
27 april 2021 om 11:37
De Joel Veltman van Barca. Prima om erbij te hebben voor de breedte, klaagt niet. Maar gezien de financiële situatie snap ik dat ze dit soort jongens moeten laten gaan. Grote schoonmaak bij Barca om ruimte te creëren voor een of twee toppers erbij te halen. Rest aanvullen met eigen jeugd.
 
omgAsanta
 
11
27 april 2021 om 11:39
Met zo'n salaris voor zo'n matige (mooi uitgedrukt) prestaties zou ik ook niet klagen hoor
 
Ajax/barca2014
 
21
27 april 2021 om 11:46
Roberto kan letterlijk op meerdere posities spelen. Meestal speelt hij als RB of Cvm, maar oorspronkelijk was hij gewoon een CM. Maar tijdens een classico heeft ook gewoon als rechtsvoor gespeeld, met een assist als gevolg. Misschien is hij inderdaad niet goed genoeg voor de basis, maar als backup is hij gewoon ideaal. Overigens een goede maatregel van Laporta om dertigplussers steeds maar een 1 jarig contract aan te bieden. Onder Bartomeu was het echt helemaal ontspoord.
 
UltimateFreak83
 
3
27 april 2021 om 11:56
De vraag is hoeveel een mtufunctionele speler mag zijn die gewoon goed is maar niet bijzonder. Ik zou hem er graag bij hebben, ook omdat de concurrentie niet moordend is in de selectie. Achter Dest heb je misschien een andere jeugdspeler, maar ik vind het niet gezond als twee jeugdspelers verantwoordelijk zijn voor de bezetting van één positie.
 
remilson
 
4
27 april 2021 om 11:56
Helemaal eens met je! Emerson halen, puig verhuren om minuten te maken, pjanic verkopen en Roberto houden voor de breedte. Seizoen is lang dus kan genoeg minuten maken op het middenveld of als rv/rvv. En wil graag collado in actie zien. Benieuwd wanneer hij z'n minuten mag maken.
 
ViscaCatalunya
 
2
27 april 2021 om 13:22
Als je Emerson en Dest hebt dan heb je zowel een fysiek beest die nog best goed kan voetballen en een speler die meer als Rechtsbuiten dan rechtsback fungeert. Ideaal voor een coach om te varieren afhankelijk van het type tegenstander.
 
real8madrid
 
0
27 april 2021 om 16:08
Dat is voor mij net reden om roberto te houden. Is eigen jeugd, multifunctioneel, bewaakt de cultuur, bakken ervaring en klaagt niet. Alles hangt af van zijn salaris natuurlijk en daar heb ik op dit moment geen idee van maar lijkt me wel dat iemand die zo loyaal is naar barca instemt met een beperkter salaris gezien de omstandigheden. Misschien een idee om hem dan voor 2 jaar te laten tekenen in ruil voor een salarisverlaging.
 
Almogaver
 
0
27 april 2021 om 23:24
Een belediging richting beide spelers. Veltman is een prima voetballer die in Nederland een onterecht negatieve reputatie heeft. Sergi Roberto is geweldig intelligent en technisch begaafd. Geen sterspeler, maar een vaste basisspeler, al vele jaren. En zwaar onderschat door de doorsnee simpele jan.
 
omgAsanta
 
20
27 april 2021 om 11:38
Dit is het beste nieuws van de dag. Hoe hij aan 406(!) wedstrijden in het eerste van Barca is gekomen, vind ik heel knap voor een middelmatige voetballer. Ik stoorde me al enkele seizoenen aan hem, maar sinds zijn terugkeer kan het gewoon echt niet meer. Passes over 5 meter komen niet aan, traag, kortom voegt niets toe. Las overlaatst op twitter dat hij de vloek van de Remontada draagt, en dat hij daarom zo lang is "getolereerd' in de kleedkamer. Lijkt me een juiste uitspraak
 
Buakaw
 
6
27 april 2021 om 11:43
Dat is met zon 100 wedstrijden van Barca B erbij. Nog steeds een pak daar niet van..
 
ViscaCatalunya
 
3
27 april 2021 om 13:17
Die verdienen zoveel om een reden. Ze spelen ook ijzersterk de laatste weken. Sinds Koeman de magische formule met zijn 352/343 heeft gevonden. Busi heeft zo meer support en Frenkie meer vrijheid.
 
AshokKandasamy
 
4
27 april 2021 om 11:53
Dat steker spelers zijn weg gaan bij Barcelona die vroeger bij Barcelona die hadden ook gevoetbald .
 
Guaporta
 
30
27 april 2021 om 12:18
Sergi Roberto blijft in mijn ogen een onderschatte en ondergewaardeerde speler in de ogen van het brede voetbalpubliek. Hoe vaak hebben we in de afgelopen jaren moeten horen dat Nelson Semedo had moeten spelen in plaats van Sergi Roberto? Hoe vaak heeft Sergi Roberto gehoord dat hij handelingssnelheid tekort zou komen voor een plaats op het middenveld? Kijk, niemand gaat hem een speler van wereldklasse noemen. Maar er zijn weinig spelers die een rol van twaalfde man kunnen vervullen als hij heeft gedaan. Het is niet voor niets dat hij meer dan vierhonderd wedstrijden in het shirt van Barcelona heeft gespeeld. Meer dan Ronald Koeman, meer dan Phillip Cocu en meer dan twee keer zoveel wedstrijden als Ronaldinho. Voor een speler met zijn kwaliteiten heeft hij zichzelf ontzettend nuttig gemaakt voor de club. Of het nu als rechtsback, centrale verdediger, controleur, centrale middenvelder of zelfs als hangende vleugelaanvaller in een Clásico is. Nogmaals, niemand noemt hem een speler van wereldklasse of zegt dat er geen betere opties op rechts haalbaar zijn. Maar dat neemt niet weg dat hij een onderschatte en ondergewaardeerde speler van Barcelona is. Dat gezegd hebbende, Joan Laporta zal aankomende zomer een lastige beslissing moeten maken. Sergiño Dest lijkt de ruwe ingrediënten van een moderne vleugelverdediger te hebben, terwijl de club vijftig procent van de transfersom moet afstaan op het moment dat ze Emerson definitief van de hand doen. Tsja, dan moet Sergi Roberto niet te hoog in de boom gaan zitten wat betreft zijn eisen. Zelf zou ik hem altijd behouden voor de club, maar als hij vast blijft houden aan een meerjarig contract tegen een monstersalaris (voor een speler met zijn kwaliteiten) dan komt er een moment waarop je afscheid moet nemen.
 
Lierse1997
 
2
27 april 2021 om 12:33
Dat zijn gewoon de spelers die je in de selectie moet hebben. Ze zijn al op leeftijd en daarom is het veel beter hen weinig wedstrijden te geven dan in de plaats een jonge speler weinig kansen te geven waardoor de ontwikkeling stokt. Daarnaast is het ook nog eens een speler die niet snel zal klagen, gewoon een degelijke prestatie op de mat kan leggen en ook de waarden van de club kent. Gewoon ideale spelers om erbij te hebben. Bij Real Madrid hebben ze Vázquez en Nacho, bij Barcelona is dat Roberto en ook iemand als Mingueza kan wel uitgroeien tot zo een nuttige back-up.
 
Guaporta
 
3
27 april 2021 om 12:55
Exact. In de afgelopen jaren heeft Barcelona de plank misgeslagen met spelers die zo'n rol kunnen vervullen in de selectie. Marc Bartra, Alejandro Grimaldo, Marc Cucurella, Carles Aleñá, Rafinha en Munir hadden bijvoorbeeld probleemloos jarenlang onderdeel kunnen zijn van de selectie. In plaats daarvan moest er voor tientallen miljoenen geïnvesteerd worden in spelers voor de breedte van de selectie. De linksbackpositie is daar natuurlijk een schoolvoorbeeld van. In drie achtereenvolgende leeftijdscategorieën speelde er een getalenteerde linksback. Eerst Grimaldo, daarna Cucurella en daarna Miranda. Wat doet Bartomeu? Hij heeft in totaal 34.5 miljoen euro exclusief variabelen uit aan de komst van Lucas Digne en Júnior Firpo.
 
ViscaCatalunya
 
4
27 april 2021 om 13:12
Grimaldo en Cucurella zeker. Spelers als Alena, Miranda en Munir zijn echter niet goed genoeg. Ook niet voor de bank. Munir speelt niet eens in de basis bij Sevilla, Alena kan zich bij Getafe mondjesmaat onerscheiden en Miranda is bij Betis ook geen uitblinker. Digne was een prima backup voor Alba. Hij doet het in Engeland ook naar behoren. Hij wilde alleen spelen. Firpo is echt een miskoop inderdaad. Balde wordt doorgeschoven naar de selectie zo gaat het gerucht niet. De interesse in Gaya is bekoeld. Ook omdat Alba het als wingback goed doet. Hoewel hij nog steeds in grote wedstrijden steken laat vallen zoals tegen Madrid.
 
Guaporta
 
5
27 april 2021 om 13:44
Dat is wel erg makkelijk, Viscacatalunya. Lucas Digne benoemen als 'prima back-up', terwijl zijn komst ervoor zorgde dat er geen ruimte was voor Alejandro Grimaldo. En dan vervolgens Júnior Firpo als 'miskoop' bestempelen, terwijl Marc Cucurella en Juan Miranda minder minuten kregen door zijn komst. Het probleem is juist dát er een speler werd aangetrokken terwijl er een jeugdspeler klaar stond om door te breken, niet direct welke speler er werd aangetrokken. Lucas Digne werd met marginale winst verkocht, Júnior Firpo zal waarschijnlijk hetzelfde lot te wachten staan. Ondertussen zijn er drie (!) talentvolle linksbacks vertrokken en is er nog steeds geen opvolger voor Jordi Alba. Oh, en het is ook erg makkelijk om spelers af te schrijven omdat ze bij een andere club minder goed uit de verf komen. Carles Aleñá speelt vanaf kinds af aan in La Masía en moet nu bij Getafe plotseling een compleet ander soort voetbal spelen. Juist het aspect van ervaring in het spelsysteem is cruciaal bij dit soort spelers voor de breedte van de selectie. Dat is bijvoorbeeld precies waarom Óscar Mingueza op dit moment zo goed presteert, bij iedere andere club was hij waarschijnlijk niet eens basisspeler geweest.
 
ViscaCatalunya
 
0
27 april 2021 om 16:02
Digne was zoals je beschrijft misschien niet nodig geweest omdat de club Grimaldo had kunnen doorschuiven naar het eerste. Daar heb je zeker een punt. Maar had Grimaldo zich kunnen ontwikkelen zoals hij nu had gedaan? Als jonge speler moet je minuten maken. Alena heeft weer gekozen voor een verhuurperiode maar zijn keuze is inderdaad ongelukkig. Misschien had hij ook wel geen andere club om uit te kiezen. Ik denk zelf niet dat Alena het niveau heeft voor de selectie. Daar verschillen we mogelijk in van mening. Als de club Balde zo promoveert naar het eerste dan voorkomen we mogelijk weer zo'n dure fout als met Firpo.
 
real8madrid
 
0
27 april 2021 om 16:12
Exact. En imo worden dat soort spelers net nog belangrijker momenteel. Ze zijn multifunctioneel dus kan je een dunnere (goedkopere) selectie samenstellen, vragen relatief weinig salaris ivm gekochte spelers en klagen zelden over hun minuten. Daarom zie ik ook graag Nacho en vazzie bijtekenen bij Madrid.
 
omgAsanta
 
0
27 april 2021 om 20:08
Neemt niet weg dat hij gewoon een liability is
 
Millonario
 
3
27 april 2021 om 12:37
Ik denk niet dat Barca hem nog lang moet houden. Heeft zijn waarde gehad toen hij nog als rechtsback fungeerde, maar die positie is nu bezet. En als middenvelder brengt hij te weinig. Verkopen is de beste optie. Umtiti, Lenglet en Dembele ook voor een mooi bedrag lozen.
 
ViscaCatalunya
 
0
27 april 2021 om 13:20
Ik denk dat hij wel inbindt. Ik ben blij dat we net als de meeste clubs geen lange contracten meer geven aan oudere spelers. Dat heeft ons financieel de nek omgedaan in het Bartomeu tijdperk. Sergi Roberto veriende echt megagoed. Voor het geld hoeft hij geen move te maken.
 
FikretÇelik
 
2
27 april 2021 om 12:38
Is niet meer dan een back-up speler voor de breedte. Leuk dat het een zelf opgeleide speler is, maar komt te kort om iets toe te voegen. Wel een leuke speler voor een club als Leeds, West Ham, Villarreal, Valencia.
 
Ajax/barca2014
 
4
27 april 2021 om 12:43
Hij kan echt wel hoger mikken hoor. Ik denk zelf aan ploegen als Chelsea, Inter, Atletico,... Hij heeft stalen longen en kan redelijk goed meevoetballen. Ik denk wel dat coaches als Conte en Simeone zo’n speler als Roberto zouden willen hebben.
 
salaaf
 
4
27 april 2021 om 12:57
Ik vind het geen groot verlies als hij weggaat. Maar ik denk dat hij blijft.
 
MoKouri
 
0
27 april 2021 om 13:26
Verleng zn contract gwn. Een van de nuttigste spelers uit de selectie. En nog altijd een paar klasse beter dan dest