Ronald Koeman: 'Je praat natuurlijk wel met hem als deze dingen gebeuren'
Donderdag, 10 oktober 2019 om 06:47

Voor Memphis Depay komt de interlandperiode gelegen. Olympique Lyon verkeert op sportief gebied nu al in hoge nood: na negen speeldagen staan les Gones op een veertiende plaats in de Ligue 1 en maandagavond laat werd trainer Sylvinho de deur gewezen. "De situatie in Lyon is op dit moment gewoon k*t, om het maar hard te zeggen", zo zei Depay eenmaal op Nederlandse bodem.

Ronald Koeman sprak in aanloop naar de komende interlands van het Nederlands elftal met Depay en maakt zich naar eigen zeggen geen zorgen over de aanvaller, die een aangeslagen indruk maakte toen hij de media te woord stond. "Je praat natuurlijk wel met hem als deze dingen gebeuren. Maar hij is mentaal gezien heel sterk, vind ik. Ook op momenten dat het bij zijn club minder ging, hij op een andere positie speelde of zelfs helemaal niet, dan deed hij het bij Oranje bijna altijd goed."

Meer: Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’ | ‘Moeten we wel naar het EK met het Nederlands elftal? Ik zou gewoon afbellen’

"Ik ben niet bang dat dit nu tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland anders zal zijn", wordt Koeman door De Telegraaf geciteerd. Depay is zelf prima aan het nieuwe seizoen begonnen. In de Ligue 1 scoorde hij vier keer, al vielen deze doelpunten wel in augustus. Volgens website Footballcritic zijn er slechts vier Ligue 1-spelers meer in vorm dan Depay: Kylian Mbappé, Neymar, Marco Verratti en Idrissa Gueye.

Depay staat daarnaast op twee doelpunten in de groepsfase van de Champions League. Hij scoorde in de eerste groepswedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg (1-1) en was vorige week goed voor de openingstreffer in de uitwedstrijd tegen RB Leipzig (0-2 winst).

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
5
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
37
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
D@nny
 
1
10 oktober 2019 om 12:13
Die Depay zou eigenlijk deze winter (of na het EK volgend jaar) weg moeten gaan bij Lyon en in een meer aansprekende competitie moeten spelen zoals Spanje. Jammer dat hij bij Man Utd niet goed uit de verf kwam al blijkt achteraf dat de fout wellicht meer bij Man Utd lag als bij Depay gezxien de prestaties en beleid bij Man Utd.
 
Joey91
 
0
10 oktober 2019 om 13:10
De fout lag niet bij United, Depay had gewoon helemaal niks laten zien (op een voorronde CL wedstrijd tegen een Belgische ploeg na). Dus volledig terecht dat hij daar mocht vertrekken. Hij heeft zich daarna wel goed ontwikkeld op een lager niveau bij Lyon en dat komt ook omdat hij niet meer speelt als een echte winger, maar meer als schaduwspits, 10 of met een vrije rol vanaf de flank
 
D@nny
 
0
10 oktober 2019 om 14:33
Ik doel natuurlijk op het afschuwlijke spel dat Man Utd al een aantal jaar achtereen op de mat legt en de onrust die daar heerst. Dat Depay het daar zelf ook niet al te best heeft gedaan staat vast, maar dat komt mede door een slecht presterend team. En je moet ook in ogenschouw nemen dat Depay 53 wedstrijden voor Man Utd binnen de lijnen is gekomen maar slechts 2.599 minuten heeft gespeeld dat is amper meer als de helft van alle minuten (54%) heef gespeeld en in totaal toch 7 goals and 6 assists heeft gegeven. Dat is ongeveer 1 goal en 1 assist per vier wedstrijden. Niet genoeg maar ook weer niet helemaal niets.
 
Japie_Krekel
 
0
10 oktober 2019 om 15:23
@joey91 jij verwacht dat een speler met louter alleen Eredivisie ervaring van 21 jaar die net komt kijken even een matige United selectie bij de hand neemt en aanvallend wekelijks het verschil gaat maken? het is geen verdediger ofzo. aanvallend het verschil maken is het moeilijkste wat er is, zeker als je niet veel ervaring hebt op topniveau en bij een matig United terecht komt waar de druk extreem hoog lag destijds