Ronald Koeman lovend over uitblinkende Depay: 'Daarom is hij waardevol'
Zondag, 1 augustus 2021 om 07:50

Ronald Koeman liet zich zaterdagavond lovend uit over het optreden van Memphis Depay. De aanvaller speelde tegen VfB Stuttgart (0-3) zijn tweede wedstrijd in het shirt van Barcelona en liet met onder meer een treffer en een voorassist een uitstekende indruk achter. De Nederlandse oefenmeester is erg te spreken over de 'kwalitatieve impulsen' van Depay en roemt bovendien zijn samenwerking met Antoine Griezmann.

Na afloop van de ruime oefenzege op Stuttgart verhulde Koeman voor de camera van Barça TV niet dat hij erg tevreden is over het spel dat Depay op de mat legde. "Of de mensen Memphis inmiddels kennen? Natuurlijk kennen ze hem", vertelde de oefenmeester stellig. "Hij heeft bij Manchester United gespeeld en de laatste jaren bij Olympique Lyon. Hij heeft laten zien een geweldige afmaker te zijn, en dat blijkt wel uit zijn eerste treffer vandaag."

Omdat de spitspositie bezet werd door Antoine Griezmann, kreeg Depay een rol als linksbuiten toebedeeld. Hij had het op die positie prima naar zijn zin en opende na 21 speelminuten de score. Depay werd schitterend aangespeeld door Frenkie de Jong, die vanaf het middenveld een lange bal verstuurde. Depay controleerde de bal, wipte die over een tegenstander heen en haalde hard uit: 0-1. Ook bij het tweede doelpunt was een hoofdrol weggelegd voor Depay, die zich op de linkerflank met de rug naar het doel liet aanspelen. De aanvaller zag Griezmann vertrekken en stuurde de Fransman met een slimme voetbeweging weg. De voorzet van Griezmann werd vervolgens binnengelopen door Demir.

"Vanwege zijn speelwijze, kracht en snelheid voegt hij veel toe aan het team", vervolgde Koeman zijn lofzang over de linksbuiten van dienst. "Bovendien is de chemie tussen Depay en Griezmann erg waardevol. Het zijn twee spelers die op verschillende posities in de aanvalslinie kunnen spelen", besloot de oefenmeester, die nog geen uitsluitsel wil geven over de beoogde basisvoorhoede. "Sergio Agüero en hopelijk Lionel Messi sluiten ook nog aan..."

Koeman was verder ook erg te spreken over het behaalde resultaat en de vorm van zijn ploeg. "We hebben in verschillende fases veel kwaliteit laten zien. De houding, toewijding en ambitie zijn erg belangrijk geweest. We hadden meer doelpunten kunnen maken, want de kansen hebben we gehad. Het was een geweldige wedstrijd, tegen een sterk team dat al eerder begonnen was aan de voorbereiding. We hebben laten zien dat we op de goede weg zijn", aldus Koeman, die nog duels met RB Salzburg en Juventus wacht alvorens LaLiga op 15 augustus van start gaat.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Liveblog huldiging PSV: Noa Lang rookt sigaar op platte kar
14
   
16:54
16:54
De Telegraaf verwacht snelle deal voor Ajax: 'Zijn salaris vormt geen obstakel'
12
   
16:49
16:49
Feyenoord haalt ook tweede zoon van oud-Oranje-international naar Varkenoord
0
   
16:41
16:41
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
15:58
15:58
VZ Kort: Peer Koopmeiners heeft laatste wedstrijd voor Almere City gespeeld
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
messi_123
 
27
31 juli 2021 om 21:56
Sterk gespeeld memphis strijder hoop meer van je te zien komend seizoen
 
FC Messi92
 
9
31 juli 2021 om 21:59
Aguero en Messi nog en zeker niet te vergeten Fati! Koeman krijgt luxe problemen.
 
messi_123
 
7
31 juli 2021 om 22:00
En dembele en collado het wordt een puzzelstuk dit seizoen in de aanval
 
FC Messi92
 
23
31 juli 2021 om 22:04
Dembele mag de prullenbak in van mij. Geen respect, schiet nog altijd op doel alsof die dronken is.
 
messi_123
 
10
31 juli 2021 om 22:12
@FC Messi92 broer doe normaal man die man kan niet afmaken maar afgelopen seizoen, een van onze beste spelers op het veld is de enige met diepgang en die diepgaat zonder bal, heeft ons naar de copa finale gebracht wist je nog? Dembele heeft nog steeds de potentie om een van de beste te worden ik wil dat ie blijft hij is een van mij favo spelers
 
FC Messi92
 
9
31 juli 2021 om 22:17
Precies zoals jij zegt, diepgang zonder idee en als hij dan de bal heeft kilt hij niet. Als hij zijn focus op het killen legt.. word deze man een speler waar barca om schreeuwt.
 
messi_123
 
1
31 juli 2021 om 22:27
maar we weten toch allemaal dat hij geen goalscorer is bij bvb was ie dat ook niet en het ding is ook dat dembele ongelofelijk lui is in bal verlies en voor geen meter mee verdedigt
 
Bobiku29
 
2
1 augustus 2021 om 01:38
Messi_123, Depay speelde tot mijn verrassing ook met diepgang vandaag. Dembele is een goede speler, maar voor Barcelona vind ik hem wel wat blind
 
Bossie
 
1
1 augustus 2021 om 03:55
Voor welke club vind je hem dan niet te blind ? Lijkt me niet dat hij bij een andere club opeens goed genoeg is , ondanks dat hij blind is
 
messi_123
 
0
1 augustus 2021 om 06:07
@Bobiku29 dembele moet gewoon enorm hard werken zijn afronding hij is het zelfde als vini, heel veel talent maar de afronding moet beter, al hoe wel dembele wel blessure gevoelig is, maar als nog als dembele fit is, zie je veel potentie in hem
 
Fouadsky
 
5
31 juli 2021 om 23:20
Koeman krijgt Loemand problemen als hij dit soort dingen blijft reopen. Ja Memphis deed het leuk, maar kom op het is een oefenwrdstrijd tegen een armoedig Stuttgart. Chemie tussen Griezman en Memphis? Er kruipt mij een beetje een gevoel dat hij de transfer van Memphis wil rechtvaardigen in de media. Ja het gaat om Barca, maar Messi heeft veel te zeggen en als Aguerro erbij is en niet speelt dan Al Messi daar vast wat van gaan vinden. Chemie moet met Messi zijn want uiteindelijk is dat de aanbalsleider. Of Messi banken?
 
messi_123
 
2
31 juli 2021 om 23:25
@fouadsky weet met zekerheid dat messi gaat verlengen en messi gaat nooit banken dit zou mijn barca opstelling zijn ik denk dat het een 4-2-3-1 wordt en griezmann kan ook spelen was hem vergeten erbij te zetten
 
Pieterpost
 
5
1 augustus 2021 om 08:51
Memphis is geen linksbuiten...dan gaat hij floppen. Moet in de punt.
 
Galapago
 
0
1 augustus 2021 om 10:46
Ik zou Depay gewoon op de bank houden voor diepte en rouleren met Aguero, indien nodig. Zet Griezmann maar waar jij Depay hebt gezet, want Griezmann loopt nog terug bij bal verlies en verdedigt gretig mee.
 
Die Knappen
 
0
1 augustus 2021 om 15:58
@FouadskyMee eens. We gaan alweer in de polonaise. Puur opportunisme.Ik gun Memphis echt alles, maar hij moet het in La Liga masr eens over 38 wedstrijden gaan laten zien.
 
SocioFan1
 
23
31 juli 2021 om 22:16
Men kan zeggen wat het wil, maar Memphis gaat zich laten gelden. Zeker met Koeman aan het roer. Barca heeft zo toch een aardig aanval. Spelers die makkelijk kunnen scoren. Dat zal veel rust brengen en minder vragen van de rest van het team (middenvelders etc.). Bij Real zitten we te wachten op aanvallende impulsen, dan zie je een Jovic en Bale terugkeren terwijl barca gewoon prima transfers maakt om het team te versterken. Hebben ze toch wel netjes gedaan, vooral in la liga zal dat veel opleveren denk ik. En dan heb je natuurlijk nog Fati en Aguero. En zelfs Coutinho en Dembele zijn niet echt meer nodig, toch best een luxe. Men moet ook snappen, zodra je aanval makkelijker scoort, zorgvuldiger is dan gaat je gehele team vooruit. Komt er meer rust en het mentale aspect wordt sterker omdat je als team weet, we scoren makkelijk en tegenstanders zullen meer op hun hoede zijn. Dat had je voorheen bijv. met Msn en ook bij Real met Bbc maar sinds dat verzwakt werd zag je tegenstanders deze teams bezoeken met een gevoel van oh we kunnen best tegenstand bieden, geen gevoel van angst meer en dat is omdat de aanval niet meer angstaanjagend was afgelopen jaren. Dus dat lol.
 
SergioRamosHM
 
14
31 juli 2021 om 22:23
Real gaat niet boven hun stand leven en zichzelf financieel de nesten in werken zoals Barcelona dat wel doet. Real moet denk ik een stapje terug doen en Barcelona boven zich zien eindigen dit seizoen en misschien nog een seizoen hierna om daarna jaren boven de uit te stijgen omdat Barcelona financieel kapot is gemaakt door enkel op de korte termijn te kijken.
 
SocioFan1
 
6
31 juli 2021 om 22:32
Uiteraard, als we naar het financiële plaatje kijken dan staat barca ver achter Real en dat is ook gewoon een goed gegeven, zeker. De chaos bij barca is natuurlijk ook door barto gecreëerd en laporta probeert een andere weg in te slaan dus dat wordt afwachten hoe dat gaat lopen allemaal. Maar zeker financieel gezien doet Perez het uitstekend, zwarte cijfers gemaakt en geduldig vooruit kijken. Als straks alles verbeterd, de crisis wat voorbij is dan kan in een sneltrein vele dingen gebeuren (terwijl een barca nog financiële problemen kent). Het heeft even geduld nodig helaas (sportief gezien) want ons aanval is echt niet oke gewoon. En ook deze zomer zien we weer spelers vertrekken en niemand erbij komen, al transferperiode nr 4 is dit waarin niemand wordt gekocht, best bizar. Maar goed, als ik vooruit kijk zou je in 2022 gewoon voor 125 mil (aan transfer uitgaven) spelers als Mbappe, Haaland, Pau en Camavinga kunnen halen. Dat zou giga zijn en dan ben je in 1 klap meteen ready to go voor de toekomst. We gaan het zien.
 
messi_123
 
1
31 juli 2021 om 23:28
@sergioramoshm real moet vooral aanvallend sterker zijn het lijkt me sterk als ze kubo terughalen of is die al terug van zijn buikleen periode?
 
Barcafan1002
 
6
31 juli 2021 om 23:56
Ohja tuurlijk, financieel allemaal leuk maat het gaat om het sportieve en kan je wel leuk over de toekomst praten maar de werkelijkheid is dat Real afgelopen seizoen geen prijs heeft gewonnen en de president onder vuur staat omdat er elke week 1 audio-opname wordt gepubliceerd. Met Nacho, Militao en waarschijnlijk dan Alaba centraal ga je het niet redden.
 
Isco24
 
4
1 augustus 2021 om 00:24
Barcafan. Ja want een copa en een immens grote schuld met idem onrust binnen de club is vele malen beter dan zwarte cijfers en een jaartje geen prijs pakken.. Dat er een aantal opnames worden gelekt, betekent allerminst dat Perez onder druk staat. Veel van deze gesprekken gaan over oud spelers. Had het dan gedaan toen Ronaldo en Coentrao er nog speelden..
 
Die Knappen
 
0
1 augustus 2021 om 16:03
@SocioFanHet is puur speculatie, maar zou Memphis naar Barca zijn gekomen als Barca meer geld te besteden had en Koeman er geen trainer was geweest?
 
Intermilan70
 
5
31 juli 2021 om 22:20
Ik denk dat het achteraf beter is dat wijnaldrum niet naar barca is gegaan. Die had dan hoe dan ook moeten spelen en als het dan wat minder gaat weet je wel wie als eerste de schuld krijgen. Depay en Frenkie kunnen een goeie combinatie vormen bij barca omdat ze al lang samen spelen bij NL.
 
messi_123
 
5
31 juli 2021 om 22:30
@inter ik ben blij dat ie niet naar barca is gegaan we hebben hem nooit nodig gehad we hebben genoeg middenvelders en gini is al rond de 30 die man verkoos psg boven barca puur om het geld
 
Intermilan70
 
4
31 juli 2021 om 23:11
idd en als je wijnaldrum op het EK zag dan is het beste er ondertussen wel vanaf ook.
 
messi_123
 
5
31 juli 2021 om 23:20
daarvoor ook al wilde ik hem niet geen een barca fan wilde hem
 
Intermilan70
 
1
31 juli 2021 om 23:45
Nouja op ze liverpool niveau zou het wel een echte versterking zijn maar het is wel erg achteruit gegaan met hem het afgelopen jaar.
 
messi_123
 
3
1 augustus 2021 om 00:04
@inter zelfs dan wilde ik hem niet we hebben middenvelders zat
 
Intermilan70
 
0
1 augustus 2021 om 01:23
begrijpelijk barca hoort ook gewoon de spelers te hebben die er altijd gelopen hebben (Iniesta, Xavi, Ronaldinho) maar het bestuur daar heeft er een zo een potje van gemaakt dat barca de komende jaren wel blij moet zijn met het type spelers van het niveau dat wijnaldrum had.
 
messi_123
 
2
1 augustus 2021 om 06:03
@inter onder bartomeu was bet bestuur gekkenwerk ze kochte een speler zonder bij na te denken wat het plan met hem was
 
FC Messi92
 
6
31 juli 2021 om 22:39
Depay in de punt van middenveld aanvallend, messi op rechts, griz spits, Fati links, pff.. pure snelheid en techniek om de verdediging te breken.
 
Emiliogaviria
 
19
31 juli 2021 om 22:47
Het is je gegund kerel. Hij werd door menig mensen al afgeschreven na zijn mislukte avontuur bij Manchester. Hij bleef zich doorbijten als een echte leeuw. Hij werd uitgelachen toen hij ooit in een interview zei dat hij de absolute top zal bereiken. Mits hij kan werken aan zijn consistentie. Zelfs tot net voor zijn transfer werd er weer van alles misgunt en iedereen had wel een andere voor hem in gedachte. Dortmund, Sevilla, Arsenal al hopende dat Depay niet de overstap maakt naar de oh zo geliefde Barcelona. Maar hij flikte het toch! En kijk hem eens schijnen! Wat een mentaliteit, wat een drive, wat een doorzettingsvermogen. Mijn respect voor hem is zeer groot. Dat je je zelf overeind kunt houden ondanks dat men hem haat omdat hij een hoed op heb of omdat hij van rap houdt. Het is je gegund Memphis, het is je gegund.
 
FMKoning
 
12
31 juli 2021 om 23:05
Zullen we alsjeblieft ophouden met de term "voorassist"? Wat een onzin zeg. Het was dan gewoon een goede pass. De voorassist wordt bijna nooit benoemd. Behalve als er iets positiefs over een bepaalde speler gezegd moet worden.
 
messibarca.
 
1
31 juli 2021 om 23:49
Wat is nu exact een voorassist ? Een actie om een assist af te dwingen ?
 
Barmitswa
 
2
1 augustus 2021 om 09:29
Pre assist is een term die bijna altijd verkeerd gebruikt wordt. Meeste mensen denken dat dit gewoon de pass is naar de uiteindelijke assistgever,maar dat is niet zo.de pre assist is de pass die je hebt gegeven aan de assistgever waarop je zelf dan ook scoort. Een 1-2tje dus. Iets wat regelmatig bij Messi gebeurd. Maar dus aangezien Depay voor deze fase niet heeft gescoord kan er dus helemaal geen sprake zijn van een pre assist
 
Sanderr
 
2
1 augustus 2021 om 10:02
Voor een pre-assist hoeft er zover ik weet echt geen sprake te zijn van een één-tweetje hoor. Het is is gewoon een term die vaak gebruikt wordt als de pass naar de assistgever beslissender/moeilijker was dan de assist zelf. Zoals inderdaad vaak bij Messi, met een splijtende steekbal of perfect lobje de 16 in, waarop iemand hem simpel voor trekt en een ander (of Messi zelf, ook dat gebeurt regelmatig) hem inschiet. Als de pass op de assistgever een simpel passje breed is zal niemand het woord pre-assist gebruiken, enkel als het een key-pass is die leidt tot een goal. Maar de pre-assist gever hoeft niet per se zelf te scoren.
 
messibarca.
 
0
1 augustus 2021 om 19:51
Moeilijke term merk ik hier,die op verschillende wijzen geïnterpreteerd kan worden. Het is dus een set- up om door de verdediging heen te komen ?!
 
Fusionizing
 
0
1 augustus 2021 om 00:26
Ik denk dat Barca met Depay/aguero/messi zal gaan spelen. Persoonlijk zou ik niet met die drie spelen, maar als ik zie hoe veel Koeman houdt van Depay, en ook als ik zie hoe veel Messi houdt van Aguero, lijkt me het meest realistische scenario dat het aanvalstrio gevormd wordt door Depay/aguero/messi
 
Pieterpost
 
0
1 augustus 2021 om 08:54
Als Depay op links gaat spelen dan wordt het niks met hem. Je ziet nu al dat hij zich senang voelt in de punt. Lekker laten staan dus. Vooralsnog staat hij 1-0 voor op Aguero.