Ronald Koeman reageert: 'Van mij mag hij dan elke week langskomen'
Donderdag, 3 december 2020 om 10:55

Ronald Koeman was woensdagavond na de onbedreigde overwinning bij Ferencváros (0-3) dik tevreden. Voor Barcelona was het de vijfde groepszege op rij in het hoofdtoernooi van de Champions League en over een week verdedigt het team van Koeman in de zesde en laatste groepswedstrijd tegen Juventus de eerste positie in Groep G. "Of ik gelukkig ben? In de Champions League doen we het goed. Vijf uit vijf en veel doelpunten. Eens kijken of we dit kunnen voortzetten", vertelde de Nederlander na afloop van het duel in Boedapest.

Koeman was ook blij met de diversiteit van de doelpunten. Antoine Griezmann, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé namen ieder een treffer voor hun rekening. "Het is goed dat ze scoren. We hebben een geweldige eerste helft gespeeld. Dat betekent dat er voorin veel concurrentie is. Het zou geweldig zijn als iedereen zo in vorm zou zijn als Griezmann, Braithwaite en Dembélé." Het viel de media in Spanje op dat Griezmann veel beter is gaan spelen sinds zijn interview met Jorge Valdano in het kader van diens programma Universo Valdano. De Fransman sprak in de uitzending van 24 november openlijk over zijn relatie met Lionel Messi en zijn eerste, moeizame, anderhalf jaar bij de club. Sindsdien lijkt het wel alsof er een last van zijn schouders is gevallen.

Griezmann scoorde een week geleden in het uitduel met Dynamo Kiev (0-4), schoot schitterend raak tegen Osasuna én was goed voor een assist (4-0) en daar kwam woensdag nog eens de fraaie openingstreffer tegen Ferencváros bij. Griezmann was tot woensdag niet meer in drie opeenvolgende duels trefzeker geweest sinds de periode december 2018 - januari 2019, toen hij in zes duels van Atlético Madrid op rij scoorde. "Lijkt hij anders sinds zijn interview? Van mij mag Valdano dan elke week langskomen", reageerde Koeman gekscherend. "Het is een kwestie van vertrouwen. Griezmann heeft altijd zijn uiterste best gedaan om zijn spel te verbeteren en het maximale eruit te halen. Nu maakt hij ook doelpunten en is hij vol zelfvertrouwen. Hij heeft kwaliteiten. Hopelijk zet hij het voort."

Koeman weet dat Barcelona in LaLiga flink zal moeten verbeteren. "De laatste tijd zijn we aan de bal erop vooruitgegaan. We zijn ook efficiënter gaan spelen. Maar in verdedigend opzicht moet het beter. Osasuna had afgelopen weekeinde zomaar twee keer kunnen scoren. Ik denk dat we op de goede weg zijn en laten we doorgaan. We beschikken over vele mogelijkheden in de aanval. Daarom konden we in deze wedstrijd ook weer een paar spelers rust geven. Als iedereen fit is, hebben we echt een geweldige ploeg."

"Iedereen is hongerig, maar we zullen die instelling steeds weer moeten tonen." De Nederlander kreeg de vraag of de slechte vorm van Real Madrid in het voordeel van de Catalanen is. "Onze motivatie moet niet afhangen van Real Madrid, Sevilla of Atlético Madrid. We moeten omhoogkijken. We hebben negen punten minder dan Atlético. We moeten alle wedstrijden in de rest van het kalenderjaar winnen om kans te blijven maken op de landstitel. Wat Real Madrid doet of niet doet, is niet ons probleem", benadrukte hij.

Meer nieuws
   
17:38
17:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
17:33
17:33
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
   
17:13
17:13
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
6
   
17:11
17:11
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
40
   
17:05
17:05
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
JopWaalkens
 
31
3 december 2020 om 08:13
Iedereen gunt het die griezmann wel hopelijk schiet hij er nog 20 + in dit seizoen.
 
NumberNine
 
3
3 december 2020 om 08:13
Als ze de volgende thuis ook pakken tegen Juve is het mooi, maar ze hadden sowieso in deze groep al 12 punten gepakt. Denk echt wel dat ze vooral naar Real kijken, ondanks de 9 punten achterstand op Atletico.
 
nederland79
 
11
3 december 2020 om 08:54
ik denk dat ze vooral naar zichzelf kijken. Want zoals het de eerste wedstrijden ging, word je nooit kampioen dus hoef je je ook niet druk te maken om tegenstanders. Nu eerst nog maar eens 5 wedstrijden goed presteren in de competitie en dan eens kijken waar je staat.
 
D-Bergkamp
 
12
3 december 2020 om 09:56
@nederland79, Barcelona had een enorm moeilijk programma in het begin met Atletico, Real, sevilla om wat te zeggen. Desondanks hebben ze nog een wedstrijd minder en begint het te lopen. Koeman krijgt het voor elkaar om zowel Griezman, Dembele als Coutinho te laten renderen en dus niet meer van alleen Messi afhankelijk te zijn. En laten we eerlijk zijn, dan heb je gewoon een wereld top middenveld + aanval + Keeper. Nu met spelers rust gunnen, fit houden en scherp houden is het ook gewoon weer enorm goed en slim. Een Messi speelde veel te veel wedstrijden om maar te blijven scoren, nu nemen ze iets van gas terug en wanneer hij speelt is hij dan ook dodelijk. Daardoor kunnen spelers als Dembele en Griezman ook weer renderen.
 
wandering
 
2
3 december 2020 om 10:48
Ze hebben hetzelfde aantal wedstrijden als Atlético en Sevilla
 
nederland79
 
1
3 december 2020 om 11:03
je kunt wel punten laten liggen tegen die ploegen, maar het spel was gewoon dramatisch. Echt verschrikkelijk. Dus daarom zeg ik, ze zijn nu vooral met zichzelf bezig. Nu zorgen dat het eigen niveau weer omhoog gaat, potjes winnen en dan kijk je over een paar wedstrijden weer eens naar de ranglijst en sta je er een stuk beter voor.
 
13Nesta13
 
0
3 december 2020 om 08:39
Griezmann er in of Messi er in.. beide gaat gewoon niet echt. Als Messi vertrekt zie ik Griezmann wel helemaal opbloeien.
 
falcao1984
 
14
3 december 2020 om 08:51
Hoop dat Koeman het nu aardig op de rit krijgt daar. Een crisis en lagere verwachtingen kunnen ook weer tot een bloeiperiode leiden. En dan is Koeman opeens de held die het toch maar aandurfde bij een dolende club binnen te stappen.
 
achmedn
 
3
3 december 2020 om 11:42
Koeman heeft ook een beetje pech gehad in La Liga. Ongebruikelijke blunders van Neto en Ter Stegen die cruciale punten hebben gekost. Lenglett die bij een onschuldige corner zomaar Ramos vasthoud waardoor Real een penalty krijgt. Wat Var/scheidsrechter beslissingen die niet meezaten. En dan nog blessures waaronder langdurige voor Fati en Pique. En ook nog heeft hij niet zijn eigen team kunnen samenstellen door geldnood van Barcelona en spelers die niet verkocht of verhuurd konden worden. Dus misschien doet hij zo slecht nog niet
 
FCB_Catalunya
 
4
3 december 2020 om 12:47
Ik geniet toch echt van de mediaoptredens van Koeman, komt erg goed en nuchter voor de dag. Gaat niet mee in de waan die de media probeert te creëren. Verder speelt Griezmann met veel vertrouwen inderdaad, en dat doet me enorm goed. Goals zoals die tegen Osasuna of die van gisteren maak je niet als je slecht in je vel zit. Hopelijk brengt hij ons de komende wedstrijden nog veel meer moois.