Ronaldinho haalt uit naar Brazilië: 'Eén van de slechtste teams van de afgelopen jaren, ik kijk niet naar Copa América'
Zaterdag, 15 juni 2024 om 18:47

Ronaldinho beleeft weinig plezier aan het kijken van de nationale ploeg van 'zijn' Brazilië, zo geeft de legendarische oud-middenvelder aan op zijn Instagram-pagina. Het is zelfs dusdanig erg gesteld, dat Ronaldinho weigert naar de Seleção te kijken tijdens de aankomende Copa América.

"Dit is het jongens, ik zal geen enkele wedstrijd van Brazilië op de Copa América bekijken, noch enige overwinning vieren", zijn de opmerkelijke teksten van Ronaldinho, die in 2002 wereldkampioen werd met de nationale ploeg.

"Ik heb er genoeg van. Het is een triest moment voor degenen die van het Braziliaanse voetbal houden. Het is nu moeilijk om de geest te vinden om naar de wedstrijden te kijken."

"Het is een van de slechtste teams van de afgelopen jaren. Er zijn geen respectabele leiders, en het grootste gedeelte bestaat uit gemiddelde spelers." Op welke spelers hij doelt, laat hij in het midden.

"Ik heb nog nooit zo'n slechte situatie gezien als deze. Er is een gebrek aan liefde voor het Brazilië-shirt, doorzettingsvermogen en het belangrijkste van allemaal: gebrek aan liefde voor het voetbal."

"Dit is een van de slechtste teams van de afgelopen jaren. Heel erg zonde. Ik zal daarom niet naar wedstrijden op de Copa América kijken", sluit o Bruxo zijn betoog af.

Brazilië start zijn Copa América-campagne op 25 juni (Nederlandse datum) met een wedstrijd tegen Costa Rica. Daarna volgen nog confrontaties met Paraguay en Colombia. Brazilië aast op eerherstel, nadat de finale in 2021, uitgerekend in Maracanã, met 0-1 verloren ging tegen aartsrivaal Argentinië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:05
13:05
'Wout Weghorst moet bij Oranje in de basis tegen Frankrijk!'
37
   
13:00
13:00
Vermoedelijke opstellingen Nederland - Frankrijk: Simons en Veerman onder druk
11
   
12:44
12:44
Driessen: 'Ik stond er raar van te kijken, begrijp niet waar dat vandaan komt'
7
   
12:33
12:33
Brobbey facetimet tijdens interview van Wijndal: 'Je liegt kaulo veel, hè!'
15
   
12:17
12:17
Wijziging in basis Oranje? Driessen: 'Hij brengt op dit moment meer dan Simons'
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Paolo Maldini
 
52
15 juni 2024 om 18:53
Nou, die kun je in je zak steken als speler. Haha, word je gewoon ff helemaal kapot gemaakt door een legende. Vind het eerlijk gezegd wel wat hard, maar je kan ook niet altijd een selectie hebben als die van de jaren 90 en 2000.
 
PSVMANUNITED
 
16
15 juni 2024 om 19:20
De selecties uit de jaren '90 en begin '00 zaten natuurlijk bomvol steraanvallers en allemaal spelers waarvoor je naar het stadion kwam, maar ik vind eerlijk gezegd juist de huidige selectie enorm sterk omdat die zo uitgebalanceerd is. Ik heb denk ik zelden een Brazilië gezien wat de toppers zo verdeeld over de linies heeft zitten, vroeger waren dat toch allemaal vleugelaanvallers, tienen en spitsen. Mits fit hebben ze twee van de allerbeste keepers ter wereld ongeveer met Ederson en in ieder geval Allisson, ze hebben in ieder geval vier wereldklasse Cv's met Marquinhos, Militao, Gabriel en Bremer en dan komt een groot talent als Beraldo er nog aan. De backposities zijn de zwakste van het elftal (by far), maar desnoods kan Militao nog rechtsback (en Gabriel linksback) en op linksback heb je nu Yan Couto van Girona die ook een groot potentieel heeft, datzelfde geldt op rechtsback voor Vanderson en Wendell en Danilo (hoewel op zijn retour zijn toch ook niet onaardig. Verdedigend/controlerend op het middenveld heb je Douglas Luiz, Bruno Guimaraes, Ederson (van Atalanta) en Marquinhos die daar kan spelen. Aanvallend op het middenveld heb je Paqueta, Neymar en Rodrygo die daar kan spelen. Rechtsbuiten heb je Raphinha en Savio (al speelt die bij Girona vooral links, maar het is een linkspoot) en Rodrygo en Paqueta die daar kunnen spelen. Linksbuiten heb je natuurlijk Vinicius en nog Martinelli (jesus zou er ook nog kunnen spelen) en dan in de spits Endrick, Jesus en Evanilson als back-up. In elke linie van het veld iemand die bij de absolute wereldtop behoort op zijn positie (verdedigend op het middenveld misschien geen absolute wereldtop, maar Guimaraes en Douglas Luiz zitten daar ook niet zo ver vanaf, worden flink aan de Europese top gelinkt) en geen enkele positie in het elftal waar écht een slechte speler staat, allemaal grote talenten of gepokt en gemazeld bij Europese topclubs.
 
R9Neymar
 
48
15 juni 2024 om 19:32
Vroeger hadden ze dida en taffarel, Verdedigers lucio r carlos en cafu Gilberto silva dunga denilson kaka etc waren ook top spelers in hun tijd..
 
Pasevski
 
7
15 juni 2024 om 22:41
Thiago Silva, Marcelo, Alves, David Luiz, Fernandinho, Felipe Luis, Maicon, Juninho Paulista, Ze Roberto.... zo kunnen we nog wel even doorgaan!
 
R9Neymar
 
1
15 juni 2024 om 23:20
Ja doelde meer op wat hij zei; 90/00, maar zeker, paar namen van jou zaten daar ook nog tussen eind 00. Brazilie heeft eigenlijk altijd geweldige selecties, al vond ik die van 2014 de minste, helaas in eigen huis. Ze hadden wel neymar en t silva bijv, maar niet eens een spits. Ontzettend zuur wk was dat voor ze, die ze eigenlijk hadden moeten winnen thuis, neymar ook vroeg er uit met zn rug, en die rape tegen duitsland..
 
AFCfokke
 
66
15 juni 2024 om 18:56
Dit vat meer mijn algemene blik op voetbal samen tegenwoordig, dan dat het alleen Brazilië treft. Het is een sport van overbetaalde types waar je niet mee associeert wilt worden als normaal mens. Er zijn een paar teams waar dat dan weer nivelleert en ze allemaal even omhooggevallen zijn, maar dat wordt steeds lastiger natuurlijk
 
vtotheb
 
8
15 juni 2024 om 18:59
Wel eens dat er weinig met de geest van de stad/ploeg/land voetballen waar ze spelen. Dan heb je toch meer binding. Tenminste, ik. Spelers als De Wolf, Witschge, van Bommel, puyol etc. Dat mis ik ook wel met lege identiteit-teams als City, psg, Chelsea en Real
 
AFCfokke
 
27
15 juni 2024 om 19:07
Ja of menselijke herkenbaarheid: de Boer met norse kop, vd Sar grote oren, Vaantje met een piepstem, Seedorf als predikant, Davids als een halve bezetene, Makaay die nooit op de voorgrond hoefde maar er altijd stond en Kluivert die altijd op de voorgrond moest maar altijd leverde. allemaal bezig met het spelletje. Depay heeft een gigantische leeuw op zn rug en komt aan met een of andere waardeloze hoed en snapt niet dat men zich daar niet mee kan identificeren en dat het afleidt. Als je ziet waar de Franse selectie mee komt aanwaaien bij het hotel is die Mbappe nog de meest down to earth’e.
 
barcalover123
 
37
15 juni 2024 om 19:13
Ja jij identificeert je er niet mee maar zo zullen er vast duizenden kids en mensen rond lopen die dat wel doen. Mensen moeten stoppen met hun perceptie van dingen neerzetten als feiten of hoe de wereld werkt. Het is namelijk niet zo, wat jij belachelijk vind, vind een ander weer prachtig. Jij vind het een waardeloze hoed, ik vind het mooi dat die jongen zo met mode bezich is en dat ie lekker aan doet wat ie leuk vind. Who cares ?
 
JePa
 
14
15 juni 2024 om 19:35
Er zijn maar weinig (vrijwel niemand) die zoch identificeren met zon aansteller als memphis. Het probleem is dat er weinig alternatief is aangezien depay als de grote ster wordt gepresenteerd. Al zijn er voor de rest ook vrijwel geen echte karakters meer in het voetbal en ook daarbuiten steeds minder. Maarja dat is het gevolg van lekker inclusief zijn.
 
SB3DORDT1980
 
1
15 juni 2024 om 20:05
In de algemene zin Fokke. Brazilië heeft geen echte nr 9 meer, althans Richarlison, maar dat is geen Romario. Douglas Costa is absoluut een echte prof, een Van Bommel in het veld en buiten het veld. Allison heeft geen tattoos hoor, ben je nu dan wel fan van hem?
 
SB3DORDT1980
 
4
15 juni 2024 om 20:07
* douglas LUIZ ipv costa
 
AFCfokke
 
1
15 juni 2024 om 22:34
@barcalover Ik geef aan dat iets afleidt van waar het om gaat, en jij zegt ‘who cares?’. Verwacht je nou dat ik ‘ik’ ga zeggen? Wat is dit voor stupiditeit
 
Dutchred
 
2
16 juni 2024 om 04:59
Of misschien omdat je nu ouder bent? Op een gegeven moment wordt je ouder dan de voetballers zelf en wijzigt je blik. Als je jonger bent zijn het toch meer idolen.
 
RamboKolombo
 
6
15 juni 2024 om 18:57
Vini en Rodrygo zijn toch wel de top van de wereld. Bruno gumaires is toch ook een fenomeen als je eerlijk bent. Ik vind deze spelers stuk voor stuk leiders.
 
protheus
 
29
15 juni 2024 om 19:03
het zijn goede spelers maar niet met de samba stijl zoals Ronaldinho zelf had. Ik kan me daarom ook voorstellen dat het voor een rasvoetballer als Ronaldinho saai kan zijn om naar wedstrijden te kijken. De meeste voetballers houden het zakelijk en simpel, Neymar is de laatste die echt nog samba had.
 
NielsGeerligs
 
7
15 juni 2024 om 21:35
Juist. Brazilië heeft al jaren een middelmatig team. Vol met vage controleurs en verdedigers. Neymar had iets speciaals wat ook Vinicius niet heeft. Vini is goed, naar moderne maatstaven is hij zelfs 1 van de besten maar die wow factor is er niet. Er zijn momenteel weinig spelers die dat wel hebben. Mbappe en Haaland misschien, Kroos en Modric zeker wel en gelukkig komen er spelers als Yamal, Wirtz en Musiala aan.
 
RicottoFC
 
23
15 juni 2024 om 19:03
Rodrygo is een goede speler, maar mist toch wel net dat extra's om bij de top van de wereld te zetten.
 
Joga_Bonito10
 
14
15 juni 2024 om 19:15
Vini en Rodrygo moeten het in het Braziliaanse shirt nog altijd waarmaken. Rodrygo vind ik overigens geen buitencategorie o.i.d. Ze zijn jong maar tot nu toe zijn hun spel en stats bedroevend. Bruno en Douglas Luiz zijn goed. Maar ja als je dan kijkt naar Emerson, Gilberto Silva, Falcao, Dunga: dat is hele andere koek en een beetje wat je wil op die posities.
 
Homelander
 
17
15 juni 2024 om 19:00
Vergeleken met de tijd van Ronaldinho is dit een kleurloos elftal maar dat was natuurlijk wel echt een waanzinnige generatie.
 
Joga_Bonito10
 
10
15 juni 2024 om 19:07
Hij heeft wel gelijk. Vind dit ook echt 1 van de matigste lichtingen ooit. Althans qua voetbal en prestaties. Zelfs het team van 2014 was beter en dat is wel veelzeggend. Misschien over een paar jaar. Vinicius en Endrick zullen het moeten doen.
 
barcalover123
 
6
15 juni 2024 om 19:10
Als je zo naar de namen kijkt dan heb je Marquinhos, Alisson, Militao, Vini,en Rodrigo die echt bij wereldtop horen. Rest zijn leuke spelers maar idd niet te vergeleken met wat Brazilië heeft gehad. Vooral de lichting van legend Dinho was abnormaal.
 
Joga_Bonito10
 
11
15 juni 2024 om 19:19
Marquinhos en Militao zijn wereldtop maar uiteindelijk zijn ze nooit echt geworden wat ik qua potentie ervan verwacht had. Rodrygo vind ik helemaal niet bijzonder. Vinicius moet zijn Real vorm in het Braziliaanse shirt etaleren en consistent ook.
 
arsenal890
 
4
15 juni 2024 om 19:15
Alsnog is dit team al jarenlang het beste in zuid Amerika, qua kwaliteit. Dan mag je wel wat prijzen verwachten. Maar als je het vergelijkt met vroeger, dan is het wel heel magertjes
 
Joga_Bonito10
 
12
15 juni 2024 om 19:18
Ik vind Argentinie de laatste jaren beduidend beter. Namen op papier zeggen mij niets. Ik kijk naar het veldspel dat er wordt gespeeld, de tactiek die er gehanteerd wordt en alles begint met de wil om alles te geven. Dat laatste ontbreekt imo en daar heeft Ronaldinho terecht een punt.
 
arsenal890
 
5
15 juni 2024 om 19:19
Daarom zeg ik ook op basis van kwaliteit. Op basis van kwaliteit heeft Brazilië verreweg het sterkste elftal. Maar het komt er gewoon niet uit, dat mag je de coach ook kwalijk nemen.
 
RamboKolombo
 
0
15 juni 2024 om 21:31
Ik vind dat Brazilianen niet zo goed scouten, bijvoorbeeld Fabinho was een geweldige rechtsback bij Monaco en toen Dani Alves stopte waren ze nog steeds op zoek naar een rechtsback. Pas toen Liverpool hem overnam wisten ze wie het was terwijl Mbappe de aanvalsleider was bij Monaco en Fabinho de verdedigende leider op zulke jonge leeftijden. Braziliaanse scouting is wel echt belachelijk slecht. Ze lopen veel toppers mis.
 
Kieftenbeld
 
4
15 juni 2024 om 19:26
Hij zou vast wel een paar wedstrijden kijken van zijn vriend messi.
 
Millonario
 
19
15 juni 2024 om 20:07
Voetbal is geen spel waar je echt 90 minuten nog naar kan kijken. Ik doe ondertussen klusjes, sporten of bij vrienden. Er zijn geen geweldenaren op het veld, de artiest aan de bal is ingeruild voor renpaarden. Dat is de realiteit. Jammer, maar het is nu eenmaal zo.
 
RamboKolombo
 
2
15 juni 2024 om 21:42
Echt daar heb je heel groot gelijk in, ik kan voetbal ook geen 90 minuten meer kijken. Vroeger was voetbal ook niet zo leuk meer totdat Ronaldinho kwam en weer leven in het voetbal blies. Voetbal is denk ik eigenlijk altijd wel zo saai geweest. Ik kan daarom wel genieten van de Eredivisie lekker veel doelpunten.