Ronaldo: 'Door met hem samen te werken ben ik hem gaan bewonderen'
Dinsdag, 13 augustus 2019 om 08:50

Cristiano Ronaldo werkte bij Real Madrid tussen 2016 en 2018 samen met Zinédine Zidane bij Real Madrid. Onder leiding van de Fransman won de Koninklijke in die periode driemaal de Champions League. In gesprek met DAZN laat Ronaldo, die Real Madrid een jaar geleden verruilde voor Juventus, zich uitermate lovend uit over Zidane.

"Het zelfvertrouwen van een speler komt niet alleen uit zichzelf, maar ook van medespelers en de trainer. Je moet het gevoel hebben dat je een belangrijk onderdeel van de groep bent en Zidane gaf me het idee dat ik speciaal was. Hij heeft me heel veel geholpen. Ik had al heel veel respect voor hem, maar door met hem samen te werken ben ik hem gaan bewonderen", zo steekt Ronaldo de loftrompet over Zidane.

De 47-jarige Fransman verliet Real Madrid een jaar geleden, maar keerde halverwege het afgelopen seizoen terug als trainer nadat Julen Lopetegui en Santiago Solari de Koninklijke niet aan het voetballen hadden gekregen. "Hoe hij praat, hoe hij het team leidt en hoe hij mij behandelde: zo is hij als persoon. Hij zei altijd tegen mij: 'Cris, relax en speel gewoon je wedstrijd, jij bent de speler die het verschil gaat maken'."

"Hij was altijd eerlijk en dat is de reden waarom ik altijd een hele goede band met hem heb gehad", besluit Ronaldo. De Portugese aanvaller maakte een jaar geleden de overstap van Real Madrid naar Juventus. Voorlopig kwam Ronaldo in dienst van la Vecchia Signora tot 28 doelpunten en 10 assists. Afgelopen seizoen legde hij met Juventus beslag op de Italiaanse landstitel en de Supercoppa.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
12
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
13
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
2
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
stnka33
 
11
13 augustus 2019 om 09:10
Het lijken net kleuters die je nog iedere wedstrijd moet motiveren. Net of je als 30Plusser met die status je niet kan opladen als je weet wat op het spel staat
 
AadHandgranaat
 
111
13 augustus 2019 om 09:47
Het lijken net mensen idd
 
CaykurRizespor
 
19
13 augustus 2019 om 10:50
Stinka, het winnen van 1 landstitel en 3 CL titels op rij, hetgeen in de voetbalhistorie nog nooit iemand is gelukt, vind jij dus geen wereldprestatie?? Wat had je verwacht dan, ieder jaar de Spaanse titel en CL winnen maakt iemand een goede trainer?? Kom nou zeg, beetje meer respect voor deze man. En dat zeg ik als niet Real fan.
 
stnka33
 
0
13 augustus 2019 om 13:46
Caykur, iedere people manager met een heel klein beetje verstand van voetbal had hetzelfde gepresteerd. Maar mij zie je verder nergens zeggen dat het geen wereldprestatie is hoor, ik zeg alleen dat ik het raar vind dat volwassen mensen van 30 nog gemotiveerd moeten worden om de CL te winnen, ze doen het uiteindelijk toch voor hunzelf.
 
CaykurRizespor
 
0
13 augustus 2019 om 14:20
Stnka je hebt helemaal gelijk vriend, mijn reactie was bedoeld voor je collega Sofinha hieronder, alleen heb het verkeerde knopje ingedrukt haha. Vwb je mening over motivatie ben ik het met je eens, het is het meest machtige wapen tot succes alleen vergeet je nl nog een heel belangrijk aspect te noemen en dat is het stukje geluk. Vergeet niet dat Real de scheidsrechters altijd mee heeft gehad in de gloriejaren.
 
DirkSluit
 
0
13 augustus 2019 om 13:33
Wat ben je toch weer kortzichtig
 
sofinho
 
12
13 augustus 2019 om 09:13
Als Zidane dit nou eens doet met Bale dan heb je misschien nog wat aan die jongen. Maar Zidane's wil is wet. Vind het sws geen geweldige trainer, had die tijd gewoon geluk dat hij Ronaldo in zijn team had. Word alweer een zwaar jaar voor Real Madrid als je naar hun voorbereiding hebt gekeken. Zit letterlijk geen visie in hun spel
 
Fatih_khedira
 
38
13 augustus 2019 om 09:48
Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld met ''geluk''. Hij heeft 3 keer achter elkaar de CL gewonnen, dan heb je volgens mij meer dan alleen geluk. Als we jouw argument zouden doorvoeren, dan had juve dit seizoen de CL moeten winnen
 
FR-RKC
 
13
13 augustus 2019 om 09:49
Altijd leuk, die experts hier op voetbalzone. Volg jij de gesprekken tussen Zidane en Bale? Weet jij hoe Zidane persoonlijk met hem omgaat? Ik ben benieuwd.
 
Stsgrunn
 
11
13 augustus 2019 om 10:02
Hij heeft publiekelijk gezegt, dat hij hoopt dat Bale vertrekt. Zegt genoeg toch?
 
Professor Oak
 
15
13 augustus 2019 om 09:51
Lekker bashen zonder enige kennis. Vorig jaar speelde Real onder Lopetegui een geweldige voorbereiding en speelde alle clubs van de mat. De rest erna is geschiedenis. Ik denk dat Zidane het met een extra middenvelder in de vorm van Eriksen of Donny aardig op de rit kan krijgen. Als Hazard en Jovic elkaar goed gaan vinden kan het een machine worden. Vorig jaar ontbrak het echt aan scorend vermogen.
 
KorAslan
 
4
13 augustus 2019 om 10:57
@sofinho, in jouw optiek zou dat moeten betekenen dat Real en alle trainers die met CR7 in 9 jaar tijd, de prijzen die ze hebben gewonnen, geluk hebben gehad vanwege zijn aanwezigheid.... Vreemd... dus wat hadden de trainers die niks wonnen terwijl ze Ronaldo hadden? Dubbel zoveel pech??
 
xmelissa
 
6
13 augustus 2019 om 10:22
Zijn vertrek doet nog steeds zeer. Dat werd vorig seizoen ook nog eens pijnlijk duidelijk toen de boel als een kaartenhuis in elkaar stortte. Als ik naar de voorbereiding kijk van Real is het wederom 3 keer niks. Misschien is het een schrale troost dat we nog nooit een goede voorbereiding onder Zidane hebben gehad, maar wel de CL 3 keer op rij wonnen. Ik hoop dat Hazard, Jovic en/of Benzema op tijd in vorm raken (en het middenveld ook), dan valt er misschien nog iets te behalen.
 
ModricMagic
 
19
13 augustus 2019 om 10:36
Ronaldo blijkt blijkbaar veel te hebben verbloemd. Hij zorgde niet alleen voor goals. Zijn mentaliteit was wat het verschil maakte. Dat zorgte ervoor dat de spelers om hem heen ook steeds scherp waren. Hij pepde het op als het slecht ging en is iemand die dan zelf het verschil kan maken met zijn goals.