'Ronaldo is een afmaker, maar hij is meer van de stijl van Messi'
Maandag, 9 april 2018 om 00:30

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo domineren al tien jaar lang de individuele voetbalprijzen en Neymar zou een van de gegadigden zijn om de dertigers in de nabije toekomst op te volgen als beste speler van de wereld. De aanvaller van Paris Saint-Germain wordt in zijn eigen land Brazilië vaak als een mix tussen beide toppers gezien, maar Pelé ziet dit iets anders.

De legendarische oud-voetballer zegt in gesprek met ESPN dat Neymar, die in 2015 en 2017 als derde eindigde in de verkiezing voor de Ballon d'Or, meer op Messi dan op de wereldster van Real Madrid lijkt. Als voorbeeld geeft Pelé dat Ronaldo vooral veel gemeen heeft met zijn voormalig ploeggenoten Coutinho en Vava, met wie hij in 1962 wereldkampioen werd.

"Neymar is weleens vergeleken met Cristiano Ronaldo. Maar, en dit heb ik wel vaker gezegd in interviews en tegen vrienden… Ronaldo is een uitstekende speler. Hij kan net zo gezien worden als onze Coutinho of onze Vava. Kortom: een afmaker. Maar Neymar is meer van de stijl van Messi, eentje die aan het spel bouwt. Maar daarnaast ook kan scoren."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
21
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
QAZ343
 
62
9 april 2018 om 00:36
Persoonlijk ben ik ook meer fan van Messi maar om Ronaldo als alleen afmaker neer te zetten is onterecht. Je merkt dat hij door de jaren heen steeds meer is gaan leven voor goals ja. Maar tot zijn 27e ongeveer leefde hij ook van acties maken, vrije trappen binnenschieten, het publiek vermaken met trucs. Nu is hij 33 en hij verdeelt zijn krachten veel meer en doet minder dingen die in zijn ogen nutteloos zijn.
 
marocberkane
 
34
9 april 2018 om 00:45
Qua stijl zou die misschien wel eerder bij Messi dan bij Ronaldo in de buurt komen, maar gekeken naar prestaties steekt Messi ver boven beiden uit. Op de leeftijd die Neymar nu heeft had Messi al 4 Gouden ballen binnen. Neymar is inmiddels al 26 en wordt nog steeds een beetje als talent gezien.
 
Japie_Krekel
 
20
9 april 2018 om 00:53
niet helemaal waar imo. Neymar is misschien niet zo goed als Messi destijds maar wie is of was dat wel de afgelopen 2 decennia? alleen Ronaldo zit waarschijnlijk op dat niveau en die mag ook wel in het rijtje Eusebio, Pele, Messi, Maradona en Cruyff maar zulke goede voetballers komen maar eens in de zoveel tijd langs. toevallig hebben we er nu 2 tegelijk maar normaal gebeurd dat nooit Neymar is gewoon een wereldtopper en hoort zeker bij de top 5 beste spelers ter wereld momenteel. PSG gaat echt geen 220 miljoen aftikken voor een talent
 
strawhat
 
28
9 april 2018 om 01:31
"maar gekeken naar prestaties steekt Messi ver boven beiden uit" Hangt af van welke prestaties je bedoelt. Bij sommige presteert Messi beter, bij de andere Ronaldo. Edit: Neymar heeft wel een cool record. Is de enige speler in de CL die in alle wedstrijden vanaf de kwartfinale t/m de finale scoorde.
 
LeMessias
 
5
9 april 2018 om 11:15
Ik vind Messi persoonlijk de betere voetballer, maar om heel eerlijk te zijn staat Ronaldo er niet ver van af. Sterker nog, tegenwoordig twijfel ik zelfs of Ronaldo niet minstens even goed of zelfs beter is. Het is namelijk heel bijzonder wat hij p z`n 33e laat zien. Messi vind ik de betere voetballer omdat hij meerdere facetten van het spel uitstekend beheerst. Maar als we puur kijken naar een voetballer die zijn taken op zijn positie in het veld moet uitvoeren, moet ik concluderen dat Ronaldo eigenlijk iets beter presteert. Vooral dit seizoen is het abnormaal, hij begon zeer stroef, en mensen zelfs roepen dat hij al aan het aftakelen was. maar nu, beestachig.
 
protheus
 
4
9 april 2018 om 03:10
Het klopt wel dat de volgende ballon dor winnaars als talenten worden gezien omdat messi en ronaldo zolang al domineren. Dus het is afwachten tot zij minder worden en diegene die dan overneemt moet dan op zijn hoogtepunt zijn en men denkt dat neymar de eerste is maar zonder messi en ronaldo zou salah nu die prijs pakken. Net als hazard word ook nog steeds als talent gezien die ermee kan gaan concurreren dit zegt wel iets over hoe dominant die 2 zijn. Straks is neymar 28 ofso voordat die misschien eens een ballon dor gaat winnen dan is die alweer bijna 30 ik denk dat mbappe de volgende is na messi en ronaldo
 
R9-best-ever
 
8
9 april 2018 om 03:20
allebei zijn ze de beste van de wereld , vind ze gelijkwaardig aan elkaar , messi heeft meer talent , maar ronaldo compenseert dat met zijn drive , disipline etc
 
bertdebloem
 
32
9 april 2018 om 04:21
Vind Cristiano zonder de bal de beste voetballer. Zijn looplijnen, tactische intelligentie zijn van een ander niveau. Weet zich altijd aan het gezichtsveld te onttrekken van zijn mandekker, loopt paslijnen dicht en zet continu druk op de achterste linie. Neem daarbij zijn uitstekende atletische kwaliteiten en je hebt een erg complete aanvaller. Op basis van voetballend vermogen vind ik Ronaldo persoonlijk echt matig. Messi is dan weer met de bal de allerbeste voetballer imo.
 
Quar3sma
 
34
9 april 2018 om 06:24
Ronaldo staat bijna met alles voor op Messi. Meer goals, meer bekers, beker met nationale team, topscorer cl en noem maar op. Messi mag zijn veters niet eens strikken vind ik. Buiten barca kan hij het niet maken. Bij argentinie is hij ook matig.
 
MrMustard
 
41
9 april 2018 om 07:39
En dit is precies waar het artikel over gaat: Ronaldo is een afmaker die doelpunten maakt, en daarom wordt hij onterecht op dezelfde hoogte als Messi gezet. Haal de doelpunten bij Ronaldo weg en er blijft weinig over, terwijl Messi op ieder ander vlak beter is. Overigens zegt dat verhaaltje van jou niets over de ratio's, zoals aantal genomen en gescoorde vrije trappen en schotaccuraatheid. Ook daarin is Messi op ieder vlak superieur (Google de cijfers maar).
 
lucas1234
 
7
9 april 2018 om 08:16
Het zijn heel verschillende spelers met een andere stijl. Ze hebben allebei ongekende statistieken, maar vallen toch vooral op door hoe belangrijk ze zijn voor hun ploeg. Zijn met afstand de 2 beste spelers die ik ooit heb gezien. (Heb de generatie Pelé, Maradona, Cruijff nooit zien spelen). Laten we lekker stoppen met discussiëren wie beter is, zijn ook lastig te vergelijken door de verschillende stijlen.
 
benficacv78
 
5
9 april 2018 om 08:21
Feiten doen pijn he, als het niet bevestigd wat je denkt. De keuze Ronaldo Messi is sws subjectief. Van de week keek ik naar het spelletje en zag ik Ronaldo met een omhaal scoren in een Champions league wedstrijd tegen Juve en gisteren nog een volley tegen Atletico geen kleine ploegjes
 
Sanderr
 
25
9 april 2018 om 08:29
Ik heb 2 weken geleden al een zeer uitgebreid stuk gereageerd bij een ander topic over hoe 'matig Messi in Argentinië is' Quar3sma, maar die zal je wel tactisch genegeerd hebben.. Wat bleek nou, hij presteert gewoon beter dan Ronaldo tegen de UEFA B-landjes terwijl Messi continu tegen Zuid Amerikaanse landen speelt. Goal ratio is nagenoeg hetzelfde, Ronaldo heeft ooit 2 goals gemaakt tegen een 'groot' voetballand in officiële wedstrijden; tegen Nederland. Verder helemaal noppes, een hele waslijst tegen Armenië, Finland, Cyprus, etc. Nog nóóit tegen een Europese of Zuid Amerikaanse grootmacht gescoord. Kom nou niet weer met je onzin aan, je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk man..
 
marocberkane
 
6
9 april 2018 om 10:40
Verlies je dan ook niet uit het oog dat Ronaldo twee volle jaren ouder Is? In dat opzicht is het logisch dat zijn cijfers nu iets voorlopen. Als hij is gestopt kan Messi weer inlopen.
 
goal123
 
1
9 april 2018 om 19:56
Waarschijnlijk kan Messi het ook gewoon bij een ander team hoor. Dat hij bij Barcelona blijft vind ik ook gewoon klasse. Bij Totti was iedereen lyrisch dat hij bleef, maar bij Messi is dat blijkbaar slecht. Daarnaast heeft Messi Argentinië naar 3 finales geschoten en ook naar komend WK. Ik snap dat je een Ronaldo fan bent maar de veters niet mogen strikken? Dit is wel erg subjectief hoor.
 
Wilgenduin
 
1
9 april 2018 om 06:31
Neymar is meer show. Minder rendement. Messi bouwt en maakt af, dat is waar. Maar waar Ronaldo de laatste 2 à 3 seizoenen in gegroeid is, zijn toch wel zijn assist. Laatste 2 seizoenen had hij ook het meeste assist achter zijn naam staan, binnen de selectie van Real. En ik denk dat hij nu ook weer op kop staat in deze lijst, nogmaals, binnen Real. Daar waar hij voorheen amper aan 10 assist op 1 seizoen kwam. Dus Ronaldo is echt meer dan een afwerker alleen. Niet de opbouwer zoals Messi, dat is waar, maar echt wel meer dan een afwerker alleen.ik blijf erbij dat Neymar nog veel moet doen om de cijfers van deze 2 heren te benaderen.
 
benficacv78
 
8
9 april 2018 om 07:56
En ja hoor, here we go again, de nieuwe manier om Ronaldo neer te halen, hij is maar een afmaker, tot één jaar terug hoorde je dat nooit,toen hoorde je andere redenen waarom ie minder was. Pelé was een grootheid als voetballer, maar zelden hoor je deze man verstandige dingen zeggen, typisch kudde gedrag,iemand begint erover dat Ronaldo simpelweg niet meer dan een afmaker is en nu hoor je dat iedereen zeggen. Dat Ronaldo inmiddels 33 jaaris en langer dan 10 jaar aan de absolute top zit en daardoor enigzins zijn spel heeft moeten aanpassen, wordt gemakshalve maar vergeten.Jammer dat zels een Pele en andere voormalige top voetballers ook mee gaan met de meute. Met alle respect voor een Vava etc maar wat Ronaldo de afgelopen jaren heeft laten zien samen met Messi is ongekend en dan vergelijken met Vava alsjeblieft zeg.
 
Barcaboy11
 
5
9 april 2018 om 09:04
Je kunt wel verbaasd lopen reageren maar vertel me dan eens wat Ronaldo nog meer toevoegt aan het spel van Real? Zijn tactische inzicht en looplijnen zijn van ongekend niveau maar voetballend gezien voegt hij echt extreem weinig toe. Ik durf zelfs te zeggen dat Real beter speelt zonder Ronaldo. Het enige wat Real in dat geval zwakker maakt is dat je gewoon 50 goals per seizoen mist. Dus ja, ik vind hem misschien wel de meest dodelijke afmaker ooit, maar op voetballend vlak zijn er gewoon 20 betere spelers.
 
benficacv78
 
4
9 april 2018 om 10:14
Zijn tactische inzicht en looplijnen zijn van ongekend niveau. Zo zo heb je die zelf verzonnen of praat je ook mensen na, grappenmaker behalve 50!!! doelpunten mist je indd nix. Ronaldo voegt zo veel toe behalve zijn voetbal kwaliteiten, koppen, trap,snelheid, kracht en dan nog zijn pure winnaarsmentaliteit en dat allemaal op zijn 33 ste. Als je daar geen respect voor kan op brengen dan houdt t op en kom niet met hij is een super afmaker en looplijnen etc. Dat zeggen degene die altijd kritiek op hem hadden en hem al 100 x hebben afgeschreven en hij elke x heeft geloochenstraft. Helaas ipv te zwijgen blijven ze dingen verzinnen als looplijnen en afmaker om zijn prestaties te begataliseren
 
AmrAitgoeya
 
6
9 april 2018 om 09:29
Jammer dat Ronaldinho niet voor de sport leefde anders hadden we deze discusies niet over wie de beste is.