Rondo concludeert: Feyenoord 'gromt' tijdens PSV - Apollon Limassol
Zondag, 25 augustus 2019 om 20:35

Na de moeizame wedstrijden tegen FK Haugesund heerste negativiteit rondom PSV, maar daar kwam verandering in na overwinningen op Heracles Almelo (0-2) en Apollon Limassol (3-0). Ruud Gullit heeft hoge verwachtingen van de Eindhovenaren en met name van de voorhoede. De analist wacht tot het moment dat het 'klikt' tussen voorhoedespelers Mohamed Ihattaren, Steven Bergwijn, Donyell Malen en Kostas Mitroglou.

"Als die vier spelers voorin een klik krijgen, dan kan het echt leuk worden", stelt Gullit zondagavond bij Rondo. "Ik voel dat daar iets heel erg leuks gaat gebeuren. Het loopt nu nog niet helemaal, de aanvallers lopen elkaar nog een beetje in de weg. Ze moeten het ritme gaan voelen. Dan wordt het voor de rest ook makkelijker." Gullit stelt dat er 'zoveel potentie' zit in de ploeg van PSV, "Het is heel leuk om naar te kijken."

Het debuut van Mitroglou wordt door de analisten bewierookt. De Griek, die wordt gehuurd van Olympique Marseille, maakte indruk met zijn invalbeurt tegen Apollon Limassol. "In Rotterdam hebben ze gegromd. Zo'n type had Feyenoord juist nodig", stelt Emile Schelvis en daar zijn Jack van Gelder en Youri Mulder het mee eens. Jan van Halst is daarnaast ook goed te spreken over Érick Gutiérrez, die zijn basisplek in de ogen van de analist verdient.

"Ik denk dat de puzzel op het middenveld aan het vallen is met Érick Gutiérrez. Vorig jaar vond ik hem heel laks, maar nu zie je hem tackelen en ballen veroveren", aldus Van Halst. "Het is als Hakim Ziyech: hij geeft de risicoballen. Die heb je nodig." Gutiérrez vormde tegen Apollon een middenveld met Pablo Rosario en Cody Gakpo; Bergwijn speelde daarvoor als nummer 10, terwijl Ihattaren en Malen voorin stonden.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
2
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
8
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Napolitanoo
 
38
25 augustus 2019 om 20:41
Ik weet niet waar ik naar zit te kijken maar Rondo is toch echt een waardeloze programma, telkens wanneer ze dieper ingaan op een onderwerp, schakelt die kale weer over naar een ander onderwerp. En ove mitroglu, die mist feyenoord zeker maar die hebben ze al in jorgensen die moet alleen ff fit worden
 
Zuidenaar
 
5
25 augustus 2019 om 21:09
Daarom net wanneer het interesant wordt wilt die gast weer veranderen van onderwerp.
 
PorQue
 
9
25 augustus 2019 om 22:30
Ik vind het maar raar hoe Rondo een programma over de Eredivisie is terwijl Ziggo de rechten niet heeft. Dan zit je heel het weekend naar geweldig PL en La Liga voetbal te kijken dan heb je op zondag ineens 90% over de Eredivisie. Persoonlijk kan de Eredivisie mij vrij weinig schelen. Snap ook niet waarom je het niet over de leukere wedstrijden zou hebben. Maar het valt mij ook heel erg op dat Nederlandse analisten echt schandalig weinig weten over het internationale voetbal. Tegenwoordig ben je als ''leek'' beter op de hoogte met subreddits, twitter, youtube etc.
 
Sparta_Praag
 
32
25 augustus 2019 om 20:45
Zowaar een analist die positief kan zijn over Gutierrez. Hij speelt de laatste tijd echt goed, maar veel analisten (vooral de analisten van VI) zijn te zelfingenomen om dat toe te geven en blijven krampachtig vasthouden aan hun mening die ze halverwege vorig seizoen ergens hebben ingenomen. Wat betreft Mitroglu vind ik het lachwekkend dat deze man obv 10 minuten voetbal de hemel in wordt geprezen. Dan kun je ook zeggen dat PSV gromt op het moment dat ze Ie of Fer aan het werk zien, want die doen het momenteel beter dan de spelers die in Eindhoven op die posities rondlopen.
 
Raubaht
 
6
25 augustus 2019 om 21:02
Analisten durven inderdaad veelal hun ongelijk niet toe te geven. Vooral die gasten bij VI hebben er een handje in. Neem Tapia, nu die het vertrouwen krijg van Stam speelt die iedere wedstrijden meer dan prima. Maar dat toegeven, doen ze niet. Ja, bij Fox en Studio Sport ( vooral van der Vaart) wel. Maar VI heb ik er nog geen positief woord over gehoord.
 
kleinegeneraa7
 
2
25 augustus 2019 om 22:36
Gijp zij notabene na de wedstrijd van Feyenoord dat Tapia een goede wedstrijd speelde? Dus dat positieve woord is wel degelijk gevallen. Ik kijk niet alle afleveringen, maar volgens mij is Guti nog niet echt ten spreken gekomen? Althans ik heb er nog niks over gehoord.
 
Rossumpsv
 
3
25 augustus 2019 om 22:33
Guti is al weken verreweg de beste speler van Psv. De enige speler die elke week zijn niveau haalt. Legt ballen neer waar hij dat wilt en was in het begin nonchalant en verdedigend matig. Nu zie ik hem veel ballen veroveren en levert hij minder ballen bij de tegenstander in.
 
t0mt0m18
 
13
25 augustus 2019 om 20:50
Gullit zie het leven echt door een roze bril, zo ook nu weer. Die vier voorin kunnen elkaar nog zo goed aan gaan voelen, wat nu overigens totaal nog niet het geval is, maar met deze achterhoede+middenveld is er gewoon geen beginnen aan. We voetballen zo slecht, zo moeizaam, dat gaan die voorste 4 nooit helemaal kunnen maskeren.
 
RinkSchippers
 
1
25 augustus 2019 om 22:30
Als die 4 voorin een klik krijgen heb je nationaal geen problemen met 90% van de ploegen, dan kan je nog zo slecht verdedigen, in de ED volstaat een 4 mans aanval dat "heel goed draait"
 
brisingr
 
1
26 augustus 2019 om 02:15
Valt reuze mee. Met Lato, Baumgartl en Dumfries heb je drie echt goede spelers rondlopen. Schwaab en Viergever zijn ook gewoon degelijk. Op het middenveld is Guti tegenwoordig echt goed en is alleen Rosario zwaar uit vorm, maar Ibi en Thomas komen er weer aan.
 
Raubaht
 
3
25 augustus 2019 om 20:58
Hier kan ik ze wel gelijk in geven. Die Griek had met zijn uitstraling en voorkomen perfect bij Feyenoord gepast, toch een club die het altijd van dat soort "harde werkers" heeft moeten hebben. Waar Luuk de Jong een typische PSV speler is, is deze Griek een typische Feyenoord speler. Maargoed. hij zit nu bij Psv. De eerste 15 minuten waren hoopvol. Met die Griek in de spits, Bergwijn en Ihattaran op de flank en daarachter Malen op "10" kan het misschien best nog wat worden. Maar je moet die Griek wel laten staan, niet als pinchitter laten fungeren.
 
-Riciotto-
 
0
26 augustus 2019 om 01:46
Bruna?
 
Giodinho7
 
4
25 augustus 2019 om 21:20
Volgen deze mensen alleen de tweede helft van PSV duels dan? Wat ik tot dusver heb gezien vind ik allesbehalve veelbelovend. Ik zie telkens vier spelers voorin die geen enkele vorm van functionele techniek hebben in de kleine ruimte. Het belangrijkste wapen wat ze allemaal hebben is snelheid en daar maken ze in mijn optiek veel te weinig gebruik van door bijvoorbeeld diep te gaan zonder bal. Vooralsnog is het voetbal van PSV gebaseerd op toevalligheden en dat ga je als ploeg zelden tot nooit volhouden.
 
Psvcavani
 
7
25 augustus 2019 om 22:24
Dus volgens jou hebben Ihattaren, Bergwijn en Malen geen enkele vorm van functionele techniek? Dan zou ik je toch adviseren om iets meer wedstrijden van PSV te kijken, want dit is onzin. Het sterkste punt van Ihattaren vind ik persoonlijk juist zijn techniek en hoewel Bergwijn en Malen inderdaad erg snel zijn, zijn ze ook erg handig in de kleine ruimte.
 
Giodinho7
 
0
25 augustus 2019 om 22:42
Behalve Ihattaren die nu pas de laatste paar duels in de basis staat vind ik dat van de rest wel ja. Malen is heel erg wild in alles. Hij is snel en dat is zijn wapen, maar daar maakt hij geen gebruik van. Vaak genoeg heb ik kunnen constateren dat als de bal bij hem ingespeeld wordt hij de bal niet onder controle weet te houden in kleine ruimtes. Bergwijn vind ik een pingelaar en ook hij heeft ruimte nodig om zijn krachten te benutten. In de kleine ruimte verliest hij te vaak het overzicht.
 
Giodinho7
 
2
25 augustus 2019 om 22:44
Ik kijk elke wedstrijd van PSV en ik zeg zelden onzin. Functionele techniek is voor mij het altijd onder controle hebben en kunnen krijgen van een bal. Daar ontbeert de hele voorhoede op Ihattaren na de kwaliteiten voor.
 
Hansvan Vuuren
 
2
25 augustus 2019 om 22:36
Wel fijn... gewoon een keer lekker positief doen en verwachting uitspreken over een mooi seizoen. Ik hoop erop
 
TheBrightOne
 
0
26 augustus 2019 om 08:07
Het enige goede in het spel van PSV is de counter. Omdat de achterhoede en het middenveld, nog, niet zo goed zijn is de opbouw ondermaats en zie ik het gebeuren dat ze wederom een jaartje veel zullen moeten counteren. Met vier snelle jongens voorin die vooral hard kunnen rennen kom je daar in de eredivisie nog wel mee weg. Maar denk dat als PSV de boel niet verder "opwaardeert" het Europees weer niets wordt. Daarnaast heb ik weinig vertrouwen in van Bommels tactische kennis.