Rooney: 'Het was drie uur 's ochtends en er waren 20 man met capuchons'
Dinsdag, 24 november 2020 om 09:25

Wayne Rooney was in oktober 2010 dicht bij een vertrek bij Manchester United. De huidige speler-trainer van Derby County vond dat er te weinig ambitie was op Old Trafford. Ook het uitblijven van topaankopen was hem destijds een doorn in het oog. Rooney had graag zijn loopban een vervolg gegeven bij Barcelona, dat toentertijd onder leiding van Josep Guardiola Europa domineerde. Een transfer naar LaLiga kwam echter nooit van de grond.

Rooney had ook binnen de Premier League een toptransfer kunnen maken. "Het was bepaald geen geheim dat Chelsea en José Mourinho mij wilden hebben", vertelt Rooney in de UTD Podcast. "Daarna kwamen ook Barcelona en Real Madrid voorbij, terwijl ook Manchester City met mij in verband werd gebracht. Bij die club tekenen was echter nooit een optie voor mij. Er waren constant geruchten, maar Chelsea, Barcelona en Real waren altijd veel realistischere opties. In die dagen had ik steeds in mijn hoofd zitten dat ik naar Spanje zou vertrekken."

"Bij Barcelona tekenen was het ideale scenario, al had Real destijds de beste papieren. Op de achtergrond bleef Chelsea ook altijd nog in de race", blikt Rooney terug op de transfersaga van tien jaar geleden. "Eerlijk gezegd is er ook enkele dagen intensief contact geweest tussen mijzelf, mijn management en Barcelona. Ik weet nog dat ik dacht: Stel je eens voor dat ik in dat elftal zou mogen spelen, met Lionel Messi, Xavi, Andrés Iniesta en Sergio Busquets. En in die tijd speelde Messi niet zoals nu als een soort nummer negen. Hij speelde juist aan de zijkant. Ik had echt het idee dat ik prima in dat team zou passen, zeker met al die bewegende spelers om mij heen."

De transfergeruchten kwamen echter al snel ten einde. Twee dagen nadat Rooney een transferverzoek had ingediend kwam er een handtekening te staan onder een nieuw vijfjarig contract bij Manchester United. "Na een aantal dagen was er weer contact met David Gill (voormalig algemeen directeur, red.). En toen er die protesten van fans waren bij mijn huis, had ik al besloten om de club trouw te blijven. Ik dacht toen nog Jezus!. Het was drie uur 's ochtends en ik dacht niet dat het verstandig zou zijn om 20 tot 30 jongens met capuchons op tot bedaren te brengen."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Davy Klaassen onthult waar hij komend seizoen hoopt te voetballen
9
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
7
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
20
   
08:00
08:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
Busby
 
22
24 november 2020 om 09:29
Prime Rooney zou heel goed bij Barcelona passen. Een echte teamspeler met heel goede techniek maar bovenal een heel intelligente speler. Ik heb Rooney vanaf zijn début zien spelen en het blijft één van mijn favoriete spelers. Jammer dat hij heele vroeg gepiekt heeft want anders zouden nog veel meer records sneuvelen.
 
Vegitosan
 
9
24 november 2020 om 09:40
Ook een van mijn favoriete spelers , wat een gruwelijke speler was dit in zn prime zeg pfff. Zal vandaag eens ff wat compilatiefilmpjes bekijken van hem
 
Callee5
 
7
24 november 2020 om 10:48
Rooney is een voorbeeld voor veel voetballers, los van zijn techniek en spel intelligentie had hij ook een behoorlijke werklust. Ik vind dat Rooney vooral onder Ferguson een beetje ondergewaardeerd werd, hij heeft jaren vanaf de zijkant gespeeld en moest altijd andere spelers voor zich laten voor in de spitsen positie maar dat weerhield hem niet om te gaan mopperen of minder zijn best te doen. Als er een speler was die tijdens bepaalde wedstrijden geslachtofferd werd op intensief mee te verdedigen of op een andere positie te gaan staan deed hij het zonder te klagen. Ik denk dat vooral dat laatste er voor gezorgd had dat hij net rond zijn 30e al uitgebrand was.
 
barcalover123
 
8
24 november 2020 om 10:05
Huh United in die periode niet ambitieus? United en Barca waren de papa en mama van Europa in die periode. United is toch echt pas weg gezakt nadat Frrguson weg ging of herinner ik het me verkeerd?
 
bennopsv
 
7
24 november 2020 om 10:18
United was toen heel goed inderdaad, maar dat waren niet topspelers. Toen waren Ronaldo, Tevez dacht ik weg em werd de ijzersterke verdediging wat ouder. Dus snap wel wat Rooney bedoeld. Toen kwamen Cleverly, Carrick en dat soort jongens veel aan speelminuten toe.
 
Bicyclekick
 
24
24 november 2020 om 10:58
Dat je Carrick in één adem benoemd met Cleverly is echt schandalig, Carrick was de Busquets van UTD. Ik denk niet dat jij veel UTD heb gekeken?!
 
AjaxCunian
 
1
24 november 2020 om 11:13
Hebben de meesten niet gedaan. Er word tot de dag van vandaag beweerd dat SAF met pensioen ging omdat hij wist dat United op z'n retour was. Terwijl ze met twee vingers in de neus kampioen werden..
 
InkeMontana
 
4
24 november 2020 om 13:27
Je kan natuurlijk doorhebben dat een club op zijn retour is en tegelijkertijd met 2 vingers in de neus kampioen worden. Als je topspelers ouder worden, je topspelers verkoopt en je geen gelijkwaardig jong talent binnen haalt, en je concurrenten dat wel ziet doen. Dan kan je toch echt voorzien dat het minder zal worden.
 
Busby
 
1
24 november 2020 om 11:50
Het was de periode dat Chelsea zich echt in de top vestigde en met geld strooide. Hetzelfde met City terwijl Ferguson zijn zin niet kreeg door Glazzers. Toen hebben we de finale van Barça verloren en sindsdien geen finale meer gehaald. Rooney had gelijk en je kan zeggen dat het toen al begon met de downgrade van United. SAF slaagde er nog in op twee kampioenschappen te halen maar de elftallen waarmee hij dat deed waren echt niet de sterkste van de PL.
 
Millonario
 
0
24 november 2020 om 18:32
Hij doelt op het seizoen 2009/2010, toen was United inderdaad wel een stuk minder zonder Cristiano. Persoonlijk had hij een topseizoen want hij was het eindstation geworden. Het volgende seizoen waren ze wel weer collectief sterk en vormde hij met Chicharito een mooi duo die dat seizoen echt boven zichzelf steeg.
 
13Nesta13
 
6
24 november 2020 om 10:31
Qua voetbalstijl had dat een goede spits geweest inderdaad. Maar Villla en Suarez deden het ook niet onaardig.. Jammer voor Rooney, maar Barca heeft zich wel gered. Bovendien had het ook heel veel zonnebrandcreme gekost.
 
Hoppy0114
 
3
24 november 2020 om 11:38
Hahaha ja die zonnebrand was vast waarom hij toch snel bij United heeft bijgetekend