Royston Drenthe memoreert ongeluk: 'Ik had op dat moment een slokkie op'
Vrijdag, 5 juli 2019 om 15:14

Royston Drenhte bevestigt in gesprek met VICE Sports dat hij niet altijd volgens het boekje leefde, ook niet bij Real Madrid. De transfervrije verdediger annex middenvelder verkaste in 2007 van Feyenoord naar de Spaanse grootmacht, maar haalde vooral het nieuws vanwege een incident buiten het veld. Drenthe was betrokken bij een ongeluk waarbij zijn Audi Q7 total loss was.

"Ik kreeg die Audi van de club en had op dat moment een slokkie op. Ik reed een straat in, maar toen kwam de brandweer van de andere kant aangereden omdat er een noodgeval was, en moest ik achteruit. Er kwamen ook meerdere politieauto's aangereden in mijn richting, en ik ramde vol op een van die wagens", memoreert de routinier.

"De bijrijder van de politie was nogal groggy. Ik stapte uit en ze begonnen in het Spaans tegen me te ratelen. Waarschijnlijk had ik die beweging helemaal niet gemaakt als ik nuchter was. Real heeft me met de beste advocaten geholpen en geld aan de agenten aangeboden. De man die groggy was wilde daar niet mee akkoord gaan, maar zijn collega wel. Mijn rechtszaak heeft nog bijna twee jaar geduurd, en die meneer heeft uiteindelijk verloren."

Drenthe is inmiddels ouder en ook wijzer geworden, maar de voormalig jeugdinternational geeft aan dat dit niet altijd prettig voelt. "Het voelt wel eng hoe ik mezelf iedere dag zie veranderen in de spiegel. Veel mensen zeggen dat we tóch allemaal wel oud worden, maar wie wil er nou niet gewoon jong blijven? Als ik kijk naar de geweldige tijd die ik had toen ik jong was."

"Ik denk dat geen enkele achttienjarige zo hard is gegaan als ik. Ondertussen krijg ik al wel grijze haartjes, maar daar lig ik niet wakker van. Het zou me denk ik ook wel prima staan. Ik ben wel bang om kaal te worden, dan ben ik zeker niet de beroerdste om haarimplantaten te nemen. Al hoor ik wel van maatjes dat het heel veel pijn doet. Die zeggen dat het het niet waard is", aldus Drenthe.

Meer nieuws
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
5
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
27
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
50
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Woody2406
 
96
5 juli 2019 om 15:18
Misschien kan Feyenoord hem weer een aanbieding doen Past goed in het zoekprofiel; (oud)eredivisievoetballer, te laag niveau of lage mentaliteit, over de top, maakt je geen kampioen. Check, check, check, check, check.
 
Dorgie
 
1
5 juli 2019 om 15:35
Haha, touché
 
Cambuurlwden
 
10
5 juli 2019 om 17:01
En de verhalen die hij steeds verteld. Je denkt steeds dat het niet lager kan en dan komt er weer een lijk uit de kast. Het lijkt wel of deze mafkees er trots op is. Binnen kort maar een boek uit brengen want met voetbal verdient hij niet veel meer tot niks denk ik.
 
Timmy6161
 
2
5 juli 2019 om 17:07
"Je denkt steeds dat het niet lager kan en dan komt er weer een lijk uit de kast."Hahahaha ja dat idee heb ik ook met Royston Drenthe. En de manier waarop hij het vertelt, of op z`n minst wat ik kan afleiden, is dat hij weinig tot geen schaamte voelt. Dit zijn niet bepaald van die coole James Bond-verhalen. Maar goed.
 
Cambuurlwden
 
1
7 juli 2019 om 01:10
Hij is wel lekker zich zelf haha. Maar media training had voor Drenthe niet verkeerd geweest.
 
Kukelekoki
 
43
5 juli 2019 om 15:38
Eh waarom precies? Volgens mij komt er juist wel een stukje zelfreflectie terug in dit interview. Beetje te makkelijk om dit soort uitspraken te doen.
 
Apocalyps
 
2
5 juli 2019 om 16:51
'vanwege zijn voetbalkwaliteiten werd hem de hand boven het hoofd gehouden.' Hij is daarin niet uniek. Als je belangrijk bent voor een club of organisatie, dan zal de club in kwestie met man en macht proberen om jou zoveel mogelijk buiten schot te houden. Ik denk dat Royson wel heeft geleerd van zijn fouten, maar het is meer de manier waarop hij zich uitdrukt. Hij floept alles eruit zonder na te denken. De een wordt daarvoor geprijst (hij is lekker zichzelf etc.), de ander wordt daarop afgerekend. Als ik hem was geweest, dan had ik hierover gezwegen als het graf.
 
Tipptopp
 
10
5 juli 2019 om 15:27
En zo zie je maar. Met geld kom je onder veel dingen uit. Schandalig! Hij heeft iets fout gedaan maar de consequentie dragen.....nee dat doen we niet!
 
Kukelekoki
 
16
5 juli 2019 om 15:35
''mijn rechtszaak heeft nog bijna twee jaar geduurd, en die meneer heeft uiteindelijk verloren."
 
Dr. Duck
 
3
5 juli 2019 om 15:46
Dat je daar als club aan mee wil werken?? Wat voor signaal geef je dan aan je spelers??
 
Kukelekoki
 
24
5 juli 2019 om 15:54
Even los van het feit dat het uiteindeijk gewoon voor de rechtbank is geweest, wat is het probleem precies? Indien hij door de rechter schuldig was bevonden was er ook niet meer dan een boete/schadevergoeding uitgekomen. Wat is er precies erg aan om direct na het ongeluk te zeggen; ik erken schuld, laten we dit financieel naar behoren afwikkelen en ons beiden een gang naar de rechter besparen?
 
Apocalyps
 
2
5 juli 2019 om 16:53
'wat voor signaal geef je dan aan je spelers?? ' Dat je je investering, in de breedste zin des woords, koste wat kost moet beschermen.
 
marvino89
 
13
5 juli 2019 om 15:29
Agenten geld aangeboden? Als dit verhaal klopt mag justitie Real Madrid van mij aanklagen. We gaan als club geen agenten omkopen om een speler uit de problemen te helpen.
 
Stormvlam
 
3
5 juli 2019 om 15:35
Ik hoop dat Roysten het anders bedoelde en hij de politie in zijn algemeen en niet de agenten bedoelde.
 
Torres94
 
39
5 juli 2019 om 15:40
Zoiets heet schikken, geen omkopen... Lijkt me dat het om de civiele procedure gaat.
 
Woody2406
 
1
5 juli 2019 om 16:14
Dat denk ik inderdaad ook.
 
Clutch
 
1
5 juli 2019 om 19:14
Omkopen? Dat is toch gewoon een schikking? Grote bedrijven maken daar vaak gebruik van om niet negatief in de media te komen. Real is geen uitzondering daarop.
 
youknowit8
 
16
5 juli 2019 om 15:32
Wat een volwassen reacties weer hier allemaal! Ik wil jullie wel zien met veel geld op je twintigste zonder goede begeleiding. Jammer dat ie weg is bij Sparta, had een goede aanvulling kunnen zijn.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
22
5 juli 2019 om 15:55
Daar hebben we die onzin van "jong en te veel geld" weer. Hij was 20 geen 5, op je twintigste moet je al lang en breed weten wat wel mag en wat niet. Je hebt geen begeleider nodig om te weten dat je niet dronken achter het stuur gaat zitten.
 
Kukelekoki
 
22
5 juli 2019 om 16:01
Jij was uiteraard 100% volwassen op je twintigste en hebt sinds die tijd nooit meer iets doms of onverantwoordelijks gedaan. Gefeliciteerd kerel, je bent de enige. Dat maakt je in ieder geval uniek.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
15
5 juli 2019 om 16:21
Nee hoor ben helemaal niet uniek, ben dood normaal en heb vaak zat iets doms gedaan. Alleen nooit dronken achter een stuur gaan zitten. Voor hetzelfde geld had hij iemand dood gereden, zou je dat dan ook af doen als gewoon ''iets doms''?
 
Kukelekoki
 
1
5 juli 2019 om 16:45
Nee, ik zou het onverantwoordelijk noemen. De andere optie die ik heb aangedragen. Ik probeer het verder overigens niet goed te praten. We zijn echter allemaal mensen en gelukkig maken we allemaal fouten. Ook mensen die 20 zijn en weten wat goed en fout is.
 
FCNewYork
 
15
5 juli 2019 om 15:43
Stoer verhaal man, met slok op achter het stuur en een politieman proberen om te kopen. Om vervolgens later je rechtszaak ook nog winnen en dit te vertellen alsof het een overwinning is. Wat een flapdrol! Voor dit soort verhalen moet je je kapot schamen en lekker voor je houden...
 
Apocalyps
 
12
5 juli 2019 om 16:06
Politieman omkopen? Ik filter uit dit verhaal dat Real Madrid een team van advocaten heeft opgetrommeld en met de agent(en) in kwestie heeft geschikt.
 
peter1805
 
5
5 juli 2019 om 15:58
De enige die groggy was was jij! Alsof je een slachtoffer bent van de situatie. Je bent gwn een l*l rijden met een slokie op!
 
kraanvogelaar
 
4
5 juli 2019 om 16:17
Drenthe is een flamoboyante jongen in zijn doen en laten. Geen problemen mee. Spontaan persoon ook met het hart denk ik wel op de juiste plek. Maar het feit dat je op je nog steeds een soort van stoer doet op je 32e voor zoiets doms vind ik wel triest. We zijn allemaal jong geweest maar als ik zoiets had gedaan vroeger, had ik mij op mijn 32e daarvoor kapotgeschaamd, maar daar merk je weinig van hij hem. Hij presenteert het als wel een ruig verhaal.
 
Marchello020
 
1
5 juli 2019 om 16:46
Niet zo'n slim verhaal van niet zo'n slimme gozer Maar dat geeft hij zelf ook wel een beetje aan, dat hij domme fouten heeft gemaakt We moeten daar ook niet te heilig over gaan doen, ik heb genoeg verhalen gelezen van voetballers die de fout in gingen, en gered werden uit een situatie omdat ze toevallig voor bijvoorbeeld Real Madrid speelden En ik heb wel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen om zichzelf toch nog fit te krijgen voor profvoetbal... Dat lijkt misschien simpel maar dat is het niet als je er een paar jaar uit bent geweest Die jongen heeft echt afgezien, en keihard gewerkt Dan is zo'n verhaal een anekdote a la Andy van de Meijde Ik hou wel van dat soort boefjes.. Als Royston ooit een biografie laat schrijven zal ik hem zeker lezen
 
Haan75
 
0
5 juli 2019 om 20:23
Je ziet hierin weer spijt dat hij niet t uiterste uit zijn carrière heeft gehaald... Goed van hem... Jammer dat hij nog steeds het geestelijke vermogen heeft van een 16 jarig jongetje vd straat die nog hoopt met stoere verhaaltjes zijn straatcredits te verhogen... Vergeet nooit weer dat ene sneue interview wat hij gaf in Madrid. Mister gangsta, die dj was, bling bling had en genoeg bitches had om elke dag van de week een nieuwe in zijn bed te hebben.... Yup... Een zeer professionele voetballer die voor zijn vak leeft. Na al die jaren is hij wijzer geworden, maar leeft nog steeds in dat fantasie wereldje blijkbaar om zulke anekdotes zonder schaamte te vertellen over hoe stoer hij was en er ongestraft ermee weg kwam.... Still mister gangsta... Ik blijf t een zielig mannetje vinden....