Ryan Babel heeft nog altijd een sprankje hoop in Amsterdams hotel
Dinsdag, 17 november 2020 om 07:09

Ryan Babel is in afwachting van de uitslag van de PCR-test die maandag is afgenomen. Dat doet hij in een hotel in Amsterdam, afgezonderd van zijn teamgenoten van het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf dinsdag. Volgens het dagblad heeft de aanvaller nog altijd een sprankje hoop vanmiddag met Oranje naar Polen te kunnen vliegen.

Babel verliet zondag uit voorzorg het trainingskamp omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. In het persbericht verzekerde de KNVB dat Babel driemaal een negatieve PCR-test had afgelegd. Omdat Babel klachten had, werd besloten hem ruim voor de wedstrijd terug te brengen naar het spelershotel en hem daar af te zonderen in een aparte vleugel. Een sneltest leverde zondagavond toch een positief resultaat op.

Meer: Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

Steven Berghuis was kwaad op zichzelf: 'Het is Oranje, je moet gewoon leveren'

Vandaag wordt duidelijk of Babel daadwerkelijk het coronavirus onder de leden heeft. De KNVB regelde alvast een tijdelijk onderkomen voor de aanvaller van Galatasaray, om eventueel in quarantaine te gaan en uit te zieken. Bij een negatieve uitslag kan hij gewoon naar Polen.

"In het verleden zijn er ook foute sneltesten geweest", vertelde bondscoach Frank de Boer zondag na het duel met Bosnië en Herzegovina (3-1). "Omdat hij ook hoofdpijnklachten had, hebben we geen risico genomen. Hij had in ieder geval wel symptomen. Dan nemen wij geen risico. Dat bleek uiteindelijk een goede keuze te zijn."

Als Babel niet op het vliegtuig stapt, telt de selectie van Oranje 22 spelers. De Boer wist zondag nog niet of hij een vervanger zal oproepen, indien de aanvaller van Galatasaray inderdaad niet inzetbaar is in de afsluitende groepswedstrijd van de Nations League.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
9
   
09:36
09:36
'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
29
   
09:30
09:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
5
   
09:17
09:17
Messi steelt de show en breekt twee records tijdens zesklapper Inter Miami
17
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
jer0mmeke
 
29
17 november 2020 om 07:30
Godsamme stuur die jongen toch naar huis. We moeten nou niet gaan doen alsof dit onze wereldspeler is die we erbij moeten hebben, et zijn zoveel betere opties op links.
 
 
24
17 november 2020 om 07:31
Voor Babel is het te hopen dat het negatief is, maar voor ons het tegenovergestelde. Als je Babel kan laten invallen, dan doet De Boer dat na zijn lovende woorden eerder. Hii lijkt eerder Babel erin te gooien dan de (veel) talentvollere en de al betere Malen. Doodzonde. En het probleem is zelfs dat ik denk dat Babel al mee gaat naar het EK. Het fundament is gelegd. Hele kwalificatie gespeeld. Nations League gespeeld. Een bondscoach durft vaak dan niet meer iemand niet mee te nemen. Maar laten we hopen dat deze aanname onterecht is
 
ZortaX
 
7
17 november 2020 om 07:35
Een hele vleugel van het hotel voor één speler die mss besmet is??? Sjonge, sjonge waar gaan we naartoe zeg...
 
MGMV
 
38
17 november 2020 om 08:00
Naar het EK!
 
feyesun
 
5
17 november 2020 om 08:15
Hebben we hem gemist vorige wedstrijd? Nee toch ik niet gewoon naar huis sturen
 
borrelhond
 
2
17 november 2020 om 08:31
Hoe mooi zal het zijn als hij morgen in Polen de winnende binnenschiet en die trainer van Bosnië pakt tegen Italië zijn eerste overwinning? Gaan wij naar de Nations League dankzij, met alle respect, Babel haha. Leuk voor die jongen dat hij er telkens bij zit en toont een goede mentaliteit. Maar sportief gezien is hij gewoon voorbijgestreefd door o.a. Gakpo en wordt het tijd dat er wordt doorgeselecteerd op die positie.
 
Moraat
 
7
17 november 2020 om 09:05
Nou niet heel mooi want dan heeft de bondscoach weer een reden om hem erbij te houden.
 
bvbrunschot
 
5
17 november 2020 om 08:37
Gewoon geen risico nemen en Babel niet meenemen. En om echt zeker te zijn hem gewoon de komende jaren niet meer meenemen. Ik hoop natuurlijk voor hem persoonlijk dat hij niet ziek is, dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.
 
Yojii
 
3
17 november 2020 om 08:50
Maar eerlijk, als we Luuk de Jong er uit willen hebben en Depay in de spits willen hebben. Wie zetten we dan op Links? Promes bakt er weinig van op dit moment en Malen vind ik persoonlijk ook in zijn huidige vorm niet Oranje waardig. Dan kun je toch beter voor de veteraan Ryan Babel kiezen. Of zie ik bepaalde spelers over het hoofd?
 
Moraat
 
3
17 november 2020 om 09:08
In dat geval zou Babel inderdaad helaas onze beste optie zijn, maar Depay op links werkt prima dus Malen in de spits zou ook nog een optie kunnen zijn. Denk dat ik dat liever heb dan Babel op links. Baal er altijd weer van als ik hem op het wedstrijdpapier zie staan.
 
Zlatan65
 
2
17 november 2020 om 09:05
Nou Babel, in je eigen belang en dat van het Nl's elftal. Pak je tijd. Ik vermoed dat we het ook wel (niet) redden zonder jou.
 
Sir. JBA
 
2
17 november 2020 om 09:29
Kan hij alsjeblieft teruggestuurd worden naar zijn club !? Hij heeft er al zo weinig te zoeken dus echt meerwaarde heeft het niet om hem alsnog er bij te halen.... brengt meer risico`s met zich mee als dat het wat oplevert.
 
JoaquinBetis
 
1
17 november 2020 om 09:29
Ik heb toch wel te doen met hem. Hij wil, blijkbaar, echt nog heel graag bij Oranje blijven en een eindtoernooi mee gaan. Hij doet er blijkbaar heel veel aan om dat voor elkaar te krijgen en dat is natuurlijk mooi. De bondscoach ziet dit ook en geeft hem, volgens mij vooral ook daarom, de kans ook nog. Maar in mijn ogen is hij kwalitatief gewoon niet goed genoeg, er zijn voldoende betere opties die bovendien meer potentie hebben. Daarom heb ik ook met Babel te doen, zo'n beetje heel Nederland wil hem uit Oranje hebben behalve de bondscoach en zo wordt hij een beetje een nationaal pispaaltje wat Oranje betreft.
 
Japie_Krekel
 
0
17 november 2020 om 12:18
Beugelsdijk zou er denk ik ook alles aan doen om mee te gaan naar een EK maar dat zou toch geen aanleiding moeten zijn om een speler te selecteren
 
JoaquinBetis
 
1
17 november 2020 om 12:56
Volgens mij zeg ik ook dat ik hem kwalitatief niet goed genoeg vind. Misschien zei ik het niet duidelijk genoeg, maar ik vind Babel ook absoluut niet bij het Nederlands elftal thuishoren.
 
NL_Modric
 
0
17 november 2020 om 14:06
Daarbij moet je ook niet vergeten dat we ook mede door Babel op het EK actief zijn straks. Enerzijds hoef ik hem niet bij Oranje te zien, anderzijds kun je niet nu vlak voor het toernooi begint een speler zo laten vallen. Ik neem wel aan dat we bij de volgende cyclus iig van hem af zijn, want met jongens als Bergwijn, Gakpo, Kluivert, Dilrosun, Stengs, Berghuis, Boadu, Malen en Depay hebben we genoeg spelers die ook op zijn positie uit de voeten kunnen. (en beter zijn)