Sam Lammers ruilt PSV definitief in voor avontuur in de Serie A
Dinsdag, 22 september 2020 om 09:58

Sam Lammers ruilt PSV definitief in voor Atalanta, zo maken beide clubs dinsdag officieel wereldkundig. Er ligt een definitief akkoord op tafel over de transfer van de 23-jarige aanvaller, die per direct richting de Serie A vertrekt. Het Eindhovens Dagblad meldde vorige week al dat de transfersom op circa tien miljoen euro ligt. Eran Zahavi, de beoogde opvolger van Lammers, wordt dinsdagmiddag officieel gepresenteerd door PSV.

"Wij wilden heel graag met Sam verder, maar hij heeft toch een andere keuze gemaakt", verklaart technisch manager John de Jong op de clubsite van PSV. "Dat vinden we erg jammer, maar we wensen hem het beste." Lammers benadrukt dat het geen gemakkelijke beslissing is geweest. "Ik heb hier bijna tien jaar gespeeld en ben vanuit de jeugd doorgestroomd naar het eerste elftal. Uiteindelijk kies ik nu voor het spelen in een topcompetitie, omdat ik denk dat dit het beste is voor mijn ontwikkeling. Graag wil ik PSV bedanken voor de kansen die ik heb gekregen."

De Jong prijst het feit dat Lammers zich ondanks de transferperikelen is blijven inzetten voor PSV. "We hebben stevige onderhandelingen gevoerd, maar altijd met respect voor elkaar. Als partijen moeilijk op één lijn komen of van mening verschillen, heeft dat niet zelden invloed op de werkhouding. Sam heeft zijn hoofd geen moment op hol laten brengen en dat tekent zijn karakter en houding. Daarom hebben we ook niet getwijfeld of we hem tegen FC Groningen wel moesten opstellen", aldus de PSV-bestuurder.

De door PSV opgeleide Lammers debuteerde in 2016 in de hoofdmacht van PSV. Hij verlaat het Philips Stadion met 6 doelpunten en 1 assist in 29 duels achter zijn naam. De vertrekkende aanvaller werd tussendoor verhuurd aan sc Heerenveen. Lammers beschikte bij PSV over een contract dat nog een jaar doorliep. De spits is na Aleksey Miranchuk, Simone Muratore, Cristian Romero en Cristiano Piccini de vijfde zomeraanwinst van Atalanta.

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
16
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
Piranha
 
13
22 september 2020 om 10:06
Heb wel vertrouwen in die jongen en Atalanta is wel een clubje geworden de laatste jaren. En ook een club waar talenten kansen krijgen. Hopelijk past hij goed in het profiel en gaat hij presteren, wat niet makkelijks voor een spits in Italie.
 
Metternich
 
1
22 september 2020 om 10:47
Past denk ik echt weer goed in het systeem. Kan zowel in de 3-4-2-1 als de 3-4-1-2 spelen. Heeft energie en de techniek om de ruiten op de flank goed uit te voeren in de kleinere ruimte.grote verwachtingen! Als spits bij Atalanta ben je sowieso een kind in een snoepwinkel. Ondanks dat Zapata en Muriel er al zitten is een extra spits wel echt nodig. Papu Gomez en Ilicic staan er normaal gesproken natuurlijk achter, maar ik verwacht dat er vaker in een 3-4-1-2 gespeeld gaat worden aangezien deze mannen wat oud worden. Zeker als Malinovskiy nog weggaa naar Leeds.ilicic wordt ook steeds meer spits en ik denk dat Lammers redelijk overeenkomt qua profiel. Zou me niet verbazen als hij wordt klaargestoomd als zijn opvolger. Dan kun je Papu erachter redelijk vrij houden. Ook om te combineren in de ruit aan de zijkant.
 
DeVrijBasisEK
 
10
22 september 2020 om 10:48
Met alle respect voor Sam Lammers maar ik denk niet dat hij direct veel kansen krijgt. Spitsen als Zapata en Muriel staan natuurlijk voor hem in de pikorde. Daarnaast hebben ze nog aanvallers als M.Gomez en Ilicic. Sam begint lekker op de bank en moet zichzelf omhoog knokken
 
Metternich
 
0
22 september 2020 om 10:54
@devrijbasisekklopt, hij is zeker niet de eerste spits. Wel een perfecte opvolger voor Ilicic die op leeftijd raakt. Daarbij waren er echt te weinig spelers voor de 3 aanvallende posities. Nu zijn er 6, waarvan Malinovskiy misschien nog vertrekt. Ook Muriel en Zapata is wel wat interesse voor.hij zal zeker wel zijn momenten krijgen, ik heb er echt vertrouwen in.
 
DieGelbeReds
 
41
22 september 2020 om 10:07
mooie transfer voor Lammers en in mijn ogen ook voor Psv. Heeft zijn belofte toch niet in kunnen lossen en heb mijn bedenkingen over zijn ontwikkeling. Dan is 10 miljoen een prima bedrag.
 
Bianconeri_
 
10
22 september 2020 om 10:07
Atalanta heeft de kern weten te behouden en zichzelf versterkt met Piccini, Miranchuk, Romero en Lammers o.a. op papier dus een goede transferperiode.
 
Mensenzoon
 
5
22 september 2020 om 10:21
Ik snap niet dat ze die Piccini hebben gehaald als vervanger voor Castagne. Ik heb wel een hoog aanzien voor de scouting van Atalanta, snap daarom niet waarom ze een beperkte voetballer als Piccini willen halen. Een Diatta van Brugge zou een heel goede aankoop zijn geweest.
 
Clarkkent2
 
3
22 september 2020 om 10:09
Dit is stom van Psv, ik had m niet voor minder dan 25 miljoen weg laten gaan. Hij was complementair aan Malen en had door lekker te spelen in de basis dit jaar in januari echt wel bijgetekend. Dit is nog stommer voor Lammers, ipv in je eigen omgeving veel wedstrijden te spelen op nationaal en internationaal niveau in een aanvallende dominerende speelstijl die je ligt...ga je naar Atalanta in de serie A wat de moeilijkste competitie is voor een spits. Hij is daar nog niet klaar voor en bovendien is Atalanta een rijdende trein waar je niet snel effe opspringt. in een ander land, andere cultuur. De Duits Iraanse zaakwaarnemer die Sammeke oet Tilburg hiervan heeft overtuigd is een oplichter die geld wilde maken en niet zijn beste carriere pad voor ogen had. We hebben bij een Justin Kluivert kunnen zien hoe het heeft uitgepakt. Ik vind dit echt zonde van het nederlandse voetbaltalent.
 
MessiBazoer
 
34
22 september 2020 om 10:15
25 miljoen voor Lammers met een 1 jarig contract? Hij wilde echt niet bijtekenen dus dit is gewoon slim gehandeld van PSV. En door lekker te spelen wel bijgetekend? Wat een non argument.
 
jeffreysch
 
9
22 september 2020 om 10:16
@clarkkent eindelijk iemand die ook heel veel potentie in Lammers ziet. Wij lijken de enige 2 op dit platform te zijn. However, PSV had Lammers never nooit voor 25 miljoen euro kunnen verkopen in de huidige staat. Maar waar Lammers toe in staat is, zag ik hem zeker voor boven dat bedrag gaan, mocht hij een volledig seizoen (blessurevrij) de kans krijgen. Nu weet ik ook niet hoe zijn ontwikkeling gaat lopen. Je komt wel redelijk onervaren in een topcompetitie met keiharde verdedigers terecht. Het kan een V Wolfswinkel worden (ook redelijk...), maar het zou me niets verbazen als hij toch Nederland en Europa weet te verrassen. Ik heb de afgelopen jaren amper een spits gezien die zo compleet is. Ook geen Boadu (die vind ik trouwens compleet met alles behalve het vasthouden van de bal en scoren, wat toch hele belangrijke aspecten zijn voor een spits). Ja, hij is jonger, maar ik zie in Lammers veel meer potentie.
 
Baabman
 
2
22 september 2020 om 10:48
Achja, met Malen hebben we al de beste spits van de eredivisie en met zahavi erbij gaat dat zeker vlammen. Kan er niet wakker om liggen dat Lammers weg gaat, ook nog zeer de vraag of hij het niveau van psv aan kan, dat is nog niet gebleken namelijk. Al lijkt er nog wel rek te zitten in deze jonge.
 
barcalover123
 
4
22 september 2020 om 10:17
Ja man 25 mil.. jongen met 1 jaat contract als hij wilde bij tekenen had ie dat al gedaan want er was toch een mondeling akkoord? Lekker laten gaan, 10 miljoen verdient aan een speler die nog niet eens 10 wedstrijden achter elkaar in een psv 1 heeft gespeeld
 
stravven
 
6
22 september 2020 om 10:21
Ik weet het niet zeker, maar 25 miljoen voor een speler die zich nog niet echt bewezen heeft met een contract van 9 maanden bij PSV lijkt mij nogal veel van het goede.
 
Clarkkent2
 
1
22 september 2020 om 11:12
Het lijkt wel alsof jullie me niet willen begrijpen? Als je contract doorloopt kun je vragen wat je wil als club. IPV eieren voor hun geld te kiezen had PSV ook een belachelijk bedrag kunnen vragen (25 milj bijv?) waardoor je eigenlijk zegt: niet tekoop. En messibazoer (wat een combi voor n nickname..) hoezo een non argument? Als we halverwege de competitie staan en Lammers/malen blijkt het superduo te zijn wat ik ervan verwacht, met dito goals en assists...dan is de kans natuurlijk 100x groter dat Lammers wel wil bijtekenen. Dat risico had PSV moeten nemen, mijns inziens.
 
JustPSV95
 
0
22 september 2020 om 11:15
En als die dan nog niet wil bijtekenen was die transfervrij de deur uit gelopen
 
Skede
 
2
22 september 2020 om 11:46
Lammers heeft aan het begin van de voorbereiding al aangegeven dat hij naar Atalanta wil vertrekken. Jij denkt dat hij dan wel opeens gaat verlengen als PSV nu 25 miljoen voor hem vraagt, in plaats van dat hij dan lekker z'n contract uitdient en alsnog volgende zomer vertrekt? Als hij goed zou presteren dit seizoen kon hij volgende zomer helemaal overal heen gezien zijn transfervrije status en kon hij ook nog eens profiteren van een flinke tekenbonus. Die had natuurlijk in geen enkel scenario alsnog bijgetekend als PSV hem nu niet had laten gaan. Nu krijgt PSV er nog 9-10 miljoen voor.
 
hees
 
0
22 september 2020 om 14:10
Wat een gezever allemaal, de beste man had een 1 jarig contract, mondeling was er een akkoord, hier houdt dhr Lammers zich niet aan, dan gaat PSV voor de verkoop. PSV heeft een keurig bedrag ontvangen voor deze transfer.u bent hier uw onderbuikgevoelens aan het verkondigen, daar heeft helemaal niemand iets aan.
 
FlamengoBrasil
 
0
22 september 2020 om 13:36
HIj had nog een 1 jarig contract en wilde niet bijtekenen. Denk dat PSV er uitgehaald heeft wat er momenteel in zat. Ik denk dat als hij bij PSV zou blijven hij het geweldig zou kunnen doen. Ben ik helemaal met je eens. Alleen de kans dat hij bij zou tekenen bij PSV alsnog, was natuurlijk nihil. Vind het oprecht jammer dat die gaat, maar als die denkt het ergens anders beter te kunnen krijgen moet die gaan.
 
jajaja007
 
15
22 september 2020 om 10:24
En wederom kan Heerenveen een miljoen bijschrijven voor een speler die ze gehuurd hebben. Nu hopen dat Dumfries nog verkocht wordt en dan heb je zo`n 20 miljoen verdient deze zomer (ziyech, Lammers, Botman, Ejuke Faik en evt Dumfries) 5 miljoen uitgegeven maakt een winst van 15 miljoen. Lekker bezig Hamstra.
 
Dolleleen
 
4
22 september 2020 om 10:42
Hadden ze ook 10% op Lammers? Dan hebben ze dat netjes gedaan.waar haal je dat vandaan?
 
jajaja007
 
5
22 september 2020 om 10:44
Dat heeft Heerenveen gemeld toen ze hem huurden twee jaar geleden, ook heeft de LC en voetbal international dit vorige week bevestigd toen de geruchten op gang kwamen. Ook op Dumfries hebben ze nog 10%.
 
Dolleleen
 
4
22 september 2020 om 10:50
Vind het mooi dat de subtop dit soort constructies heeft. Verdienen ze toch nog een beetje geld om de selecties op pijl te houden. Komt de competitie alleen maar ten goede.
 
jajaja007
 
3
22 september 2020 om 10:58
Klopt, anders wordt de kloof tussen de top 3 en de subtop alleen maar groter en daar schiet het Nederlandse voetbal helemaal niets mee op.
 
Skede
 
0
22 september 2020 om 12:36
Zijn prima constructies inderdaad. Zo voorkom je dat grotere clubs andere clubs die minder geld hebben gebruiken voor overbodige spelers. Misschien is het niet eens zo`n gek idee om standaard vast te leggen dat een club die een speler huurt recht heeft op minimaal 2,5 - 5% van een eventuele toekomstige transfersom. Ik geloof dat Heerenveen vorig jaar zomer zelfs 20% had gekregen, mocht Lammers direct verkocht worden.
 
Wouterke
 
0
22 september 2020 om 10:59
Ik vind dit toch zonde. Lammers heeft het bij PSV nog niet (kunnen) laten zien, maar hij heeft een mooie trap en een goeie techniek voor zo'n grote speler. Ik denk dat Atalanta het goed gezien heeft en dat deze 10 miljoen niks teveel is voor hem.
 
Rockett
 
0
22 september 2020 om 17:49
Zonde voor PSV maar begrijpelijk vanuit zijn kant. 10 miljoen is toch niet verkeerd. Succes Lammers heb wel vertrouwen dat die genoeg speeltijd krijgt. Atalanta begint toch een aardig team te worden na afgelopen seizoen in de CL