Sampaoli negeert Serie A-sterren: 'Had Balotelli graag in mijn team gehad'
Donderdag, 22 maart 2018 om 20:28

Jorge Sampaoli heeft met onder meer Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala en Mauro Icardi flink wat te kiezen op aanvallend gebied. De Argentijnse bondscoach heeft voor de aankomende vriendschappelijke interlands tegen Italië en Spanje echter besloten om de twee laatstgenoemden niet op te roepen en geeft aan dat hij graag juist beschikking had gehad over een aanvaller die de selectie van La Squadra Azzurra niet heeft gehaald.

"Ik had Mario Balotelli graag in mijn team gehad. We hebben het over een geweldige speler, met kwaliteiten en passie voor het spel. Om die redenen bewonder ik hem", vertelde de keuzeheer donderdag tijdens een persconferentie. "Wij dachten dat Dybala een van de beste spelers van het team zou zijn, maar hij is er al geruime tijd misschien niet in geslaagd om zich aan te passen aan onze ideeën. Het valt hem moeilijk om zich aan te passen aan het team."

"Hij bezorgt zijn club (Juventus, red.) veel punten als een anarchistische voetballer en dat heeft hem tot een grote naam in het moderne voetbal gemaakt. Of wij begrijpen niet hoe we hem moeten gebruiken, of hij is er niet in geslaagd om zich aan te passen aan onze ideeën, die compleet anders zijn dan de ideeën bij zijn club. We zullen moeten evalueren of we spelers hebben die beter zijn dan hij, of dat we juist moeten zorgen dat Paulo zich verbetert."

"De situatie van Icardi is vergelijkbaar met die van Dybala. We begrijpen dat er verschillen zitten tussen praten over Icardi bij de nationale ploeg en praten over Icardi bij Internazionale. Hij heeft net vier doelpunten gemaakt (tegen Sampdoria, red.), laat iedere zondag zien wie hij is en we bekijken hem iedere keer als we in Europa zijn. Er is echter weinig tijd om je aan te kunnen passen. Ik sluit hem niet uit, hij is een speler waarvan ik trots ben dat hij Argentijns is. Maar we moeten ons richten op de relaties op het veld om de beste keuze te maken."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Mr Roy
 
36
22 maart 2018 om 20:44
Higuain heeft het bij het Argentijnse team anders nooit echt laten zien. Net als bij zijn clubs speelt hij in grote wedstrijden niet briljant. Bijna elke spits had meer gedaan met de enorme kans die hij kreeg in de finale tegen Duitsland
 
zwolleunited
 
2
23 maart 2018 om 00:07
Dat kun je ook zeggen over dybala. Laat het daar ook nooit zien.
 
Marc Juventus
 
6
23 maart 2018 om 00:24
Net als Aguero, Icardi en zowat elke aanvaller op Messi na, Argentinië zal toch wat moeten doen.
 
Arnout108
 
16
22 maart 2018 om 21:14
Ik zou echt voor Icardi gaan hoor. Icardi schiet alles erin dat los en vast zit, is jonger en Higuain heeft er een handje van om kansen te missen op belangrijke momenten. Hij is beslist een goede spits maar mentaal te zwak. Geef Icardi maar eens de kans.
 
Marc Juventus
 
17
22 maart 2018 om 21:37
Icardi kreeg die kans al in de kwalificatiereeks, maar was niet erg aanspeelbaar en afwezig. Argentinië zit echt met een dilemma voorin. Dybala zijn speelstijl lijkt te veel op die van Messi en loopt hem in de weg, Higuain heeft verscheidene keren gefaald op beslissende momenten, Aguero is vaak onzichtbaar en Icardi is voetballend zwak.
 
Intermilito
 
10
22 maart 2018 om 21:15
Hoezo higuain boven Icardi? Icardi heeft een beter seizoen in een elftal die wisselvallig presteert, terwijl Higuain bij Juventus speelt, op dit moment de beste team in de Serie A. Dan is je keuze zeker niet snel gemaakt denk ik...
 
Marc Juventus
 
2
22 maart 2018 om 21:29
Het ligt ook niet alleen aan doelpunten, maar ook aanspeelbaarheid van een speler en hoe hij in het systeem past, bij Argentinië is dit blijkbaar heel lastig voor aanvallers. Higuain past het beste in het systeem van Argentinië, alleen heeft hij wel vaak gefaald op belangrijke momenten. Icardi kreeg de kans in de kwalificatiewedstrijden, maar heeft gewoon totaal niet overtuigd. Messi heeft Argentinië nog net kunnen redden met zijn doelpunten. Tijdens de afwezigheid van Higuain is er ook geen een spits opgestaan om zich te laten zien.
 
hmk33
 
7
22 maart 2018 om 21:44
K denk dat Lautaro Martinez uitgeprobeerd gaat worden. Dat is echt een groot talent en denk dat hij de juiste man is voor Argentinië!
 
juvedeef
 
4
22 maart 2018 om 20:44
Niet erg dat dybala er niet bij zit. Kan hij rust pakken. Voor mij mag Messi nog wel een tijd actief blijven bij Argentinië.
 
SergioRambo15
 
3
22 maart 2018 om 21:03
Zit Aguero er overigens wel bij?
 
Silvacity
 
1
22 maart 2018 om 21:15
Aguero is geblesseerd. Heel misschien dat hij de tweede wedstrijd wel mee kan pakken.
 
Real CF Madrid
 
6
22 maart 2018 om 21:11
Begrijp dat er keuzes gemaakt moeten worden. Je kan moeilijk 30 aanvallers meenemen naar Rusland. Hoop toch dat alle grote namen uit Europa er toch sowieso allemaal bij zijn van de zomer. Wie die dan opstelt moet hij zelf weten maar het is toch leuk om ze allemaal in actie te zien. Dan spreek ik dus over Dybala, Di Maria, Messi, Aguero en Higuain. Messi natuurlijk elke minuut basis, maar ook Di Maria moet er van mij standaard in staan. Wanneer die man in vorm is, dat is gewoon smullen. Hoop ook dat Mascherano nog basis staat. Dat blijft gewoon absoluut een beest. Dat Barca hem verkocht is te gek voor woorden. Net als dat Real Pepe liet gaan. Die zijn nog zo goed en met hun mentaliteit kunnen die nog wel even door. Vanachter Rojo. Lekker teampje man.
 
Arnout108
 
4
22 maart 2018 om 21:18
Argentinië heeft al jaren een geweldig elftal maar het komt er nooit echt uit voor mijn gevoel. Ze halen wel regelmatig finales op eindrondes dus het resultaat is wel redelijk. Het voetbal kan alleen nog veel beter. Het team is zo goed dat ze iedereen kapot moeten kunnen spelen. Misschien winnen ze de finale dan een keer (al zou Higuain niet opstellen ook helpen ??)
 
Gooner4
 
3
22 maart 2018 om 21:46
Vind dat hij best apart over zijn spelers praat, niet echt 'netjes'. Over zijn keuzes.. Tja, normaal neem je Aguero mee en maak je een keuze uit Icardi en Higuain als 2e spits, nu Aguero er niet is neem je ze allebei mee. Dybala ook gewoon altijd meenemen, veel te goed om thuis te laten. Tot slot heb je dan nog Di Maria als aanvallende kracht en je bent klaar voorin. Dan is het een de trainer de taak om er een topteam van te maken. Messi hangend op links, Di Maria op rechts en Aguero in de spits.
 
RubenMekers
 
1
23 maart 2018 om 00:11
Ik zou juist 3232 spelen mits iedereen fit. Doel: Romero Verdediging: Rojo, Ottamendi, Garay Middenveld: verd. middenvelders Mascherano en biglia. aanv. middenvelders: Dybala, Messi, di Maria. Spitsen: Agüero & Higuain
 
Geert VS
 
1
22 maart 2018 om 21:58
Sampaoli kennende van Chili en Sevilla wil hij toch naar een soort 3-5-2. Hij zal een keuze moeten maken tussen Aguero en Higuain, waarbij ik voor Aguero links van Messi zou kiezen.
 
AC_Julian
 
5
22 maart 2018 om 22:18
Nou Mauro en Paulo, hadden jullie toch maar gewoon voor Italië moeten spelen toen jullie de kans kregen .
 
Mr Roy
 
1
23 maart 2018 om 00:39
Waarom zouden ze, alleen omdat ze dan altijd zouden spelen? Ze zijn geboren in Argentinië en voelen geen binding met Italië. Waarom zouden ze dan voor Italië willen spelen?
 
AC_Julian
 
1
23 maart 2018 om 11:12
Het was meer bedoeld als een reflectie van wat ik zelf graag zou willen; was dus niet heel serieus bedoeld . Er zijn overigens genoeg Argentijnen die voor Italië spelen/speelden (camoranesi, Paletta, Schelotto, etc.), dus daarom probeerden ze het ook bij Icardi en Dybala. Maar goed, het merendeel wil inderdaad voor Argentinië spelen, en maar goed ook, want als alle Italiaans/argentijnse spelers niet voor Argentinië zouden spelen zou het halve team missen.
 
TheFysio
 
5
22 maart 2018 om 22:20
Ik begrijp deze man echt niet! Deze 4 moeten gewoon mee naar WK! Hoe kan je dybala en icardi afwijzen..
 
Juventus07
 
1
22 maart 2018 om 22:29
Lekker 3-4-3 spelen met Romero op doel, Rojo, Fazio en Otamendi achterin. Mascherano en Biglia centraal op het middenveld. Lanzini en Lo Celso hangend voor de 2 defensieve middenvelders, Di Maria LB, Higuaín SP en Messi RB. Romero Otamendi Fazio Rojo Lo Celso-Biglia-Mascherano-Lanzini Messi-Higuain-Di Maria Bank: Caballero, Guzman, Funes Mori, Mercado, Bustos, Paredes, Banega, Perez, Acuña, Dybala, Icardi, Aguero, Martinez. Hou je evengoed nog spelers over als Tagliafico, Meza, Perrotti, Correa, Salvio, Pavon etc...
 
Glossiandzozo
 
4
22 maart 2018 om 22:37
Wat een onzin zeg. Je hebt de keuze om een klasbak als Dybala te selecteren en dan ga je lopen twijfelen pffff. Zet Messi op rechts Di maria links en Dybala op 10.
 
GShumway
 
17
22 maart 2018 om 23:22
Ik heb geen idee waarom, maar ik krijg het gevoel dat dit geregeld is door Messi.
 
Medalofhonor
 
2
23 maart 2018 om 02:33
Is ook Messi’s idee wat een beetje jammer is maar ook begrijpelijk. Sampaoli zei al dat dit meer Messi’s team is dan zijn eigen. Sampaoli weet dat je alleen door een gelukkig Messi het WK kan winnen.
 
JuventusPuglia
 
1
23 maart 2018 om 01:33
En dan te beseffen dat Icardi en Dybala ook voor Italië konden kiezen
 
Medalofhonor
 
6
23 maart 2018 om 02:31
En dan te beseffen dat de coach van Argentinie graag Balotelli wou hebben in zijn selectie terwijl hij Icardi en Dybala ter beschikking kan stellen maar deze weigert terwijl deze beide heren ook voor Italië konden spelen. Omgekeerd wereld dit.
 
Muymar
 
0
23 maart 2018 om 17:39
Wat een verschrikkelijk slecht heeft Argentinie zeg, op de aanval na natuurlijk. Kroatie heeft een veel betere verdediging en middenveld.